26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Kam mizí vybrané daně v HateFree

Českem hýbe vyjádření ministra pro lidská práva Jana Chvojky, který váhá nad další existencí vládní značky HateFree, jejímž cílem je motivovat obyvatele Česka k toleranci k jinakosti. „Kampaň HateFree Culture se bohužel dostala do určité slepé uličky. Nejvíc pozornosti nakonec přitahuje její pozadí, financování a personálie s ní spojené, méně už její obsah,“ uvedl pro server Týden.cz Chvojka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Štrobl 9.2.2017 7:22

Podle mne je tom jednoduché.

Neziskovky, které se zabývají politickou činností zbavit okamžitě příspěvků a ty které jsou placeny ze zahraničí zakázat. Z toho co se ušetří přidat Charitě a dalším, kteří se o naše lidi skutečně starají.

B. Michal 9.2.2017 7:01

Re: Cesi by se meli dozadovat referenda, aby

Než něco takového napíšete, tak zkuste použít rozum.

Autor článku uvádí zcela správně, kterých neziskovek by se zrušení financování nemělo týkat.

Uvědomte si, prosím, že přes neziskovky stát realizuje značnou část sociální péče a služeb, na které nemá vlastní organizace, lidi ani zařízení, případně není schopen takovou vykonávat tak cíleně a efektivně.

Hážete takto do jednoho pytle ono pofidérní Hate Free s organizacemi, jako třeba Charita, Diakonie...

J. Strakoš 9.2.2017 6:09

Re: Cesi by se meli dozadovat referenda, aby

Tohle mi v článku taky chybělo - prostě stát financuje některé vybrané neziskovky a v podstatě tím jenom ohýbá trh. Stačí se podívat od úrovně malé obce - pokud je starosta u fotbalistů, dostávají fotbalisté podporu od obce, pokud u modelářů, pak podpora putuje jim.To jsou nicméně finance na přilepšenou běhu spolku.

Organizace jako Hate Free nebo Evropské hodnoty (a další) pak není nic jiného, než zajištění penězovodu od státu, který se de-facto zadlužuje (deficitní rozpočet) mimo jiné sponzorováním těchto organizací.

Pokud budou muset zůstat jen některé neziskovky, pak zůstanou ty, které budou mít více konexí a budou se umět více obhájit (což ne vždy koreluje s tím, jak skutečně potřebná jejich činnost je) - takže opravdu je třeba říct, že pěnězovody k neziskovkám je třeba utnout všechny.

J. Strakoš 9.2.2017 5:58

Re: Autor je mdlého ducha

Zajímavé, co může posloužit k určení IQ autora a politické strany. Tím zdůrazněním myslíte větu "Ta za rok 2016 ještě nebyla vydána, tedy se můžeme podívat jen na tu za rok 2015. " ?

To opravdu jediná reakce na článek, který rozebírá, kam jdou výdaje neziskovek, které platíme je na základě úvodní věty, která říká, proč se berou údaje z roku 2015?

Není to spíš tak, že prostě Svobodné nemáte rád a hledáte jakokoliv záminku?

D. Lobpreis 9.2.2017 5:43

Autor je mdlého ducha

Pokud má autor při analýze finančních ukazatelů na začátku února 2017 potřebu zdůrazňovat tak důležitou informací, že ještě není hotová VZ za rok 2016, tak víceméně potvrzuje můj názor na průměrný IQ Svobodných.

P. Sulc 9.2.2017 5:06

Cesi by se meli dozadovat referenda, aby

stat zastavil financovani vsech neziskovek, vsech, ne jen nekterych. At neziskovky ziji z milodaru od lidi, kteri se domnivaji, ze delaji neco dobreho.

P. Dvořák 9.2.2017 3:10

HF a jim podobní nikdy neměli vzniknout.

Není to v pravidelných intervalech pěkný výlet lodí ke břehům Libye, tam naložit pár "utopenců" a dovézt je do Evropy?

Ale něco vám prozradím, i já bych si tam zajel, i když za ty prachy nic moc :-))

H. Lukešová 9.2.2017 0:34

HF je nutné zrušit.

Jsou to líní nepotřební paraziti a darmošlapi. Nepomáhají potřebným lidem, nejde jim o vlastní lidi, ale podporují migranty a mastí si kapsy.