6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Ve sněmovně se prosadila koalice ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09, ODS, KSČM a nezařazených, která projednala a schválila bod jednání nazvaný Daňové podvody ministra financí. Prakticky se tak realizuje politika „Nejen my krademe – i Babiš“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rudolf 18.3.2017 8:58

Re: Babišovy "daňové prohřešky"

Upřímně, Kalouskovi se v tomto případě a při jeho charakteru vůbec nedivím, neb je to nejspíš v Parlamentu jeho labutí píseň a tak se ještě trošku zviditelní. Pozitivního po něm nezůstane nic, tak alespoň vyhraje cenu největšího kecala v politice.

Podivuji se ale nad neprozíravostí ostatnich stran, především socanů a lidovců. Ale nejspíš jim to jejich marketingoví poradci takto doporučili a já jen tvrdím, že je to špatně. Ale třeba se pletu. Po Babišem vyhraných volbách k němu stejně obě strany přilezou s čepicí v ruce.

M. Těhanová 18.3.2017 8:54

Re: Nechápu,

ví mnohem víc

M. Těhanová 18.3.2017 8:49

Re: Nechápu,

ANO, Babiš o tom "všetci kradnů" mnohem víc, než my, normální smrtelníci. On se mezi všemi, co si pár milionů ukradli pohyboval, on o nich všech ví a ví, že proti němu si ani nepinknou. Ti, kterých se to v politice týkalo, a kteří mu šli na ruku, už byli dávno odejiti. On si našel nové kámoše a v mezích zákona ( totálně blbého) si kradl dál a víc a víc. Těžko se ho teď zbavit, když hlupáci mu to baští, a ti, kterých se to taky týká raděj mlčí, aby se taky nesvezli.

P. Hlosta 18.3.2017 8:37

Re: Babišovy "daňové prohřešky"

Kalousek potřeboval vždy, ke své angažovanosti se ve vysoké politice, kapotáž. Má neustále co skrývat před veřejným míněním a proto vystrkuje kapotu na odiv, zatímco on je tím motorem své(!) strany. Jakmile se sundá kapota, zjistí veřejnost o jaký podřadný křáp jde.

M. Těhanová 18.3.2017 8:29

Re: drobné

Neukáže, na to podstatné se ho totiž nikdo neptá. Za co nakupoval všechny ty firmy, když mu potom stále zůstávaly hotové peníze? Miliardy přece nepadají z nebe, tedy vyjma dotací.

P. Rudolf 18.3.2017 8:24

Babišovy "daňové prohřešky"

znám zatím jenom z médií, což je, bez jakéhokoliv soudního výroku, pouze na úrovni JPP. O tom, že Babiš své daňové povinnosti různě optimalizoval, nepochybuji ani na vteřinu, označit ale v této fázi v Parlamentu jednací bod názvem "Daňové podvody ministra financí" je něco neuvěřitelného. A mít ještě navíc za hlavniho mentora etiky Kalouska, tak to je už tak maximálně do pořadu "Veselé historky z natáčení".

Jak to může dopadnout? Buď to Babiš do voleb nějak ustojí, čímž ANO v žádném případě neoslabí, nebo bude muset odstoupit a využije to dvojnásobně ve svüj prospěch, neb je naprosto vyloučené, aby soudy do voleb v této kauze pravomocně rozhodly. Divím se jen ostatním stranám mimo TOP, že do toho jdou pod praporem Kalouska. Jakoby nevěděly, kvůli čemu byl vlastně kníže v prezidentské kampani pro mnohé nevolitelný.

Ale kdo chce kam...

M. Těhanová 18.3.2017 8:23

To snad ne!

Ten poslední odstavec snad nemyslíte vážně. Vypadá to, že začínáte obracet. Na Babišovi snad hlavně vadí jiné věci, než jeho miliardy.Člověku je z toho zle, co se tady děje, kam spějeme.

P. Hlosta 18.3.2017 8:18

Než přijde na scénu skutečně moudrý politik

Kalouskům stále ještě nedochází, že veřejné mínění není perpetuum mobile, které by jen pro ně přinášelo kladné mínění. Inteligence není zárukou moudrosti, je dávný poznatek. Kalouskovi moudrost je znemožněná, stejně jako dalším jeho kolegům v branži vysoké politiky. Právě pro tu vysokou inteligenci si nevidí na špičky nosů.

Babiš může být v klidu o svůj úspěch u voličů do té doby, než se na scéně vysoké politiky objeví někdo skutečně moudrý. Babiš je totiž azyl občanů voličů utíkajících od sice velmi inteligentních, ale ne moudrých politiků. Ten azyl není na věky, je jen dočasný a z vůle občana voliče.

J. Fleiszner 18.3.2017 8:13

Re: Autore, příště se raději zdržte

Myslím pane Sedláu, že je na místě dát trestní oznámení. Už jste tak vykonal?

V. Heidlerová 18.3.2017 7:56

Re: Jediná obrana koblihářů - Kalousek

Kalouska používá hlavně Babiš, kdyby jej neměl jako hromosvod, musel by si ho stvořit. Hááááááááá Babiš je k smíchu s tím svým fňukáním a házením viny na něho a předchozí vlády. Až bude s odstupem času posuzována jeho činnost, kdoví, jak obstojí. Všecí kradnú - tož aj on, je v tom vycvičený už od komoušů a estébáků.

V. Heidlerová 18.3.2017 7:51

Re: Jediná obrana koblihářů - Kalousek

Asi budu za kacíře, když řeknu, že je to jediný skutečný politik, kterého máme - obratný, chytrý, konsistentní, dobrý řečník, má zásady, z nichž nevybočuje, vtipný atd. - i s lidkými chybami, ale v politice manévruje dobře. Jediný, kdo vystupuje proti komoušům, ostatní ztratili paměť. Těší mne, když dotčení mají rudo před očima a zlostí mohou puknout. Už se těším, jak začnou blafkat, že pije, že měl jakéhosi švagra - ale trestní oznámení nepodal nikdo. Pijí skoro všichni a králem všech ochmelků je president.

S. Sedlák 18.3.2017 7:50

Re: drobné

No právě. On se k těmto věcem staví, jako Gross k milionu na byt. Tehdy bylo do očí bijící s jako otevřeností a prostomyslností o tom mluvil. Byl stašně překvapený, že kvůli takové lapálii má problémy a v postatě to podcenil. S Babišem je to podobné. Až ukáže toho svého pověstného pindíka (kterak k Agrofertu přišel), budeme se asi dost divit.

J. Roškota 18.3.2017 7:26

drobné

nejkurióznější na celém případu "Babišovy daňové optimalizace" mi přijde, že jak u dluhopisů, tak u Čapího hnízda jde z Babišova pohledu o "drobné". To nejsou částky, které by vedly k nějakému zásadnímu obohacení. On prostě vidí korunu, tak ji zvedne bez ohledu na to z čí kapsy právě vypadla.

To vše s křikem všetci kradnů.

I. Skolin 18.3.2017 7:17

Re: Jediná obrana koblihářů - Kalousek

A právě to všechny neskutečně dráždí. Ať se snaží jak mohou, nikde na něj nemůžou nic vyšťourat, ani blbou kabelku, no je to prostě k zoufání.

V. Halašta 18.3.2017 7:13

Re: Jediná obrana koblihářů - Kalousek

Co to kecáš? Já argument mám a zcela jasný a uvedl jsem ho. Takže pro ty s pomalejším myšlením znovu a polopatě.

Asi před měsícem odsoudili za daňový podvod majitele Oleo Chemical. Vyváděli peníze z vlastní firmy za smyšlené poradenství jiné firmy jiného majitele. Babiš vyváděl sám sobě za nadhodnocené akcie.

Kalouska jen používáte na odvedení řeči, nemluvíte k tomu podstatnému protože k tomu nemáte co říct.

V. Heidlerová 18.3.2017 7:01

Re: Jediná obrana koblihářů - Kalousek

Zajímavé ale je, že na p. Kalouska zatím nikdo nic nemá, když je to takový zlosyn, jakto, že už není popotahován? Tolik lidí by ho rádo vidělo "pověste ho vejš"!!!

V. Heidlerová 18.3.2017 6:58

Re: Autore, příště se raději zdržte

Po dlouhé době čtu příspěvek pana Sedláka nejen se souhlasem, ale i s obdivem k perfektmě obsahově i formálně formulovanému literárnímu útvaru. Je radost číst takové příspěvky přemýšlivých a informovaných lidí!!! A přitom slušný a gramaticky bezchybný příspěvek. Velké díky.

Kdo myslí a vnímá zdravým rozumem, musel si udělat závěr, co nám nechtě napověděl p. Pilný, jsa dotlačen p. Kalouskem do kouta. Bylo to vlastně přiznání.

S. Sedlák 18.3.2017 6:31

Re: Nechápu,

Ten, kdo má činit je finanční správa. Ta evidentně nečiní, protože šéf jejího šéfa (který ho do funkce jmenoval) je ten, jehož lumpárny se mají vyšetřit.

S. Sedlák 18.3.2017 6:27

Re: Jediná obrana koblihářů - Kalousek

Alespoň nelžete.

Téměř každý zákon se dá obcházet. Kdyby ne, nebyl by znám ten istitut obcházení. Navíc v okamžiku návrhu změny legislativy byly vyzvány finanční úřady k prověčování skutečného účelu vydání dluhopisů. To je získání prostředků nebo vyhýbání se placení daní.

S. Sedlák 18.3.2017 6:20

Autore, příště se raději zdržte

Nevíte totiž o čem píšete. Babiš se opravdu dopustil čtyř daňových podvodú a každý den vyplouvají na povrch další a další skutečnosti, které to jen potvrzují.

Pokud byste jen jednou jedinkrát absolvoval kontrolu na finančním úřadě, tak byste věděl, že by vám takovéto kejkle neprominuli a neuznali. Různé nákupy předmětů potenciálně pro osobní spotřebu a jich výhradné vykazování pro podnikání jsou podrobně analyzovány, zda opravdu slouží pro "dosažení a udržení přijmů" podnikatele. V přiznáních k DPH je posuzováno, zda jste na něco "nezapoměl" nebo něco nepřipsal.

Babišovy dluhopisy byly rozebírány několikrát a podobně i ty nákupy akcií. Pokud jste viděl v TV Kalouska a Pilného, tak to bylo řečeno přesně a výstižně. Pokud jste to nepochopil, tak si to přehrejte tolikrát, kolikrát je třeba, abyste vnímal každé slovo.

Vemte na vědomí, že je to fakt, že nemůžete koupit za 500 milionů 20% akcií firmy, v které držíte kontrolní balík 80%, jejíž hodnota je prakticky nulová a hned následně ten stejný balík prodat dál za 20 milionů. To byste vy udělal? Přesněji řečeno udělat to můžete, ale finanční úřad vám vyměří daň z přimu na ty akcie při prodeji a neuzná vám náklady 480 milionů z 500, když je následně prodáváte. Tímto podvodem byl stát obrán o 170 milionů na daních. Byl to podvod. Byl to podvod. Byl to podvod. Nebyla to tzv. optimalizace. Nebyla to tzv. optimalizace. Nebyla to tzv. optimalizace, Napsal jsem to vícekrát, aby vám to došlo. Snad.

Nazvat pana Pilného zaměstnancem politické divize Agrofertu byla ještě velmi slušná a kulantní formulace. Já bych použil zcela jiné výrazy podobně jako u pana Komárka, Plesla nebo Léka. Zcela jistě dostatečně inteligentní lidé, aby věděli, kdo je Babiš a co dělá. Vysvětlení, proč dělají to, co dělají je zřejmé, ale to bych jen opisoval výrazy o kterých jsem se zmínil.

O. Horák 18.3.2017 4:39

Re: Jediná obrana koblihářů - Kalousek

Mít jako hlavní argument jen urážku o koblihářích je srovnatelné s drzostí pana Kalouska z jehož pera a mozku ty korunové obligace vzešly a dnes se na tom snaží vytřískat politické body jediného spravedlivého.

V. Halašta 18.3.2017 4:09

Jediná obrana koblihářů - Kalousek

Když bude trestý čin odsuzovat někdo třeba i trestaný tak to neznamená, že se ten trestný čin nestal. Přitom se stačí podívad na rozsudek s Ritigovými společníky.

J. Pospíšil 18.3.2017 1:15

Nechápu,

proč by člověk, třeba i neetický osobně, nemohl vidět "podvod v etické rovině". Naopak, člověk osobně neetický ví o takových činech daleko víc než člověk etický.

A stejně tak, aby mohl soud rozhodnout, že je něco podvod podle zákona, musí to někdo napřed za takový označit. Soud není vyhledávajícím orgánem a nekoná z vlastního podnětu.