26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalouskův konec

Jsem volička a velmi se zlobím. Se směsicí údivu, odporu a pohrdání sleduji v posledních dnech mediální výstupy pana Kalouska a mohu s jistotou říci, že takový politik nemá ve veřejném prostoru co pohledávat a že jako občan s volebním právem udělám vše pro to, aby byl vykroužkován, vynulován, odstraněn.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 9.7.2012 10:01

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Pyramida se ovšem v poslední době přece jen začíná pozvolna bortit.

J. Boleslav 9.7.2012 10:00

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Já bych tyto dvě věci neslučoval. Věřím Nečasovi a jeho vysvětlení důvodů Pospíšilova odvolání.

J. Boleslav 9.7.2012 9:58

Re: Přísloví

:-)))

J. Boleslav 9.7.2012 9:57

Re: Podle všeho to vypadá

Kalousek je totiž mnohem chytřejší, než oba výše jmenovaní dohromady. Kromě toho bude mít ve svém trezoru kompro materiály na různé vysoce postavené lidi. Asi mu ale v poslední době přece jen už ujíždějí nervy. Jinak je zatím vše problematické, co uvádí autorka, pouze v rovině podezření a je třeba vyčkat, zda orgány činné v trestním řízení mu něco konkrétního nezákonného dokážou. Pravdou ale rovněž  je, že těch podezřelých věcí je na jednoho člověka už trochu moc. Kdyby by rozumný, odstoupil by už dávno a mohl mít třeba pokoj. Moc ale opájí a člověk se jí nerad vzdává. Dále zde hraje roli i aspekt, že by coby normální občan těžko mohl takto stopy po sobě zametat nebo se o to alespoň snažit. S voláním Mazánkovi už ale zřejmě přestřelil.

O. Zuckerová 9.7.2012 9:48

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Ještě by mne zajímal důvod té náhlé paniky Nečase a Klause, kteří museli mít Pospíšila během 24 hodin zabaleného a odeslaného.:- ))

J. Boleslav 9.7.2012 9:47

Re: Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

Naprostý souhlas.

J. Boleslav 9.7.2012 9:46

Re: Kalousek nezhloupnul

Klaus přivedl stát k rozpadu a téměř bankrotu? Jak jste prosím Vás na to přišel?

P. Čech 9.7.2012 9:37

Re: Kalousek nezhloupnul

Zde máte pravdu. Mé chápání nejen pojmu "demokracie", ale čehokoliv, je nestandardní.Lidské chápání totiž ani standardní být nemůže, pokud vychází z lidského rozumu a posloupnosti logického uvažování. Lidské myšlení je totiž jediná oblast, u které je možno hovořit o absolutní svobodě.Chceme-li o něčem diskutovat, musíme si předem ujasnit pojmy a jejich významy. Jinak se nikdy nemůžeme domluvit. A o to se snažím. Hledal jsem na různých místech definicci pojmu demokracie a ejhle! Takovýchto definic jsem nalezl velmi mnoho. Všechny však byly poplatné politickému smýšlení jejich autora. Z toho jsem usoudil, že obecná definice tohoto pojmu neexistuje a vycházím tedy z vlasního názvu demokracie - demos krates- vláda občanů. Zde je název demokracie sám sobě definicí. Je-li tedy demokracie vládou občanů (rozuměj jejich většiny), nemůže být logicky demokracií jakákoliv vláda menšiny nad většinou, nemůže být demokracií vláda a moc politických stran obecně ale pouze v přísně vymezené oblasti. Co máte na mysli pod pojmem standard NATO? Standard je norma. Žádný režim ve státech NATO není normalizován a není tedy normou- strandardem.Odporujete sám sobě. Pokud připouštíte, že režimy států NATO jsou velice odlišné, potom nemůže být žádný z nich standardním. Osobně připouštím, že moje chápání pojmu demokracie je nestandardní, ale je logické. Pakliže totiž připustíme, že definic jednoho a téhož pojmu může být více a navíc různých, potom devastujeme pojem sám a rezignujeme na jeho vnitřní význam. Bavíme-li se potom o demokracii, mluvíme každý o něčem jiném a nikdy se nemůžeme domluvit. To je však záměrem politiků a tam nás chtějí dostat. Chtějí nás, občany ovládat a to nesmíme připustit, chceme-li býti svobodnými občany.

J. Vintr 9.7.2012 9:29

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Vystihl jste to velmi přesně. Je otázka, jestli s tím jde vůbec něco dělat, když ti, kteří tento systém využívají a drží v chodu, zároveň také ovládají všechny instituce, které by jim to teoreticky mohly kazit. Jediná možnost občanů - volby, jsou snadno zmanipulovatelné, takže tudy také cesta nevede ....

P. Pavlovský 9.7.2012 9:20

Re: Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

Je otázka, jestli vůbec potřebujeme stíhací letouny,  na ohlídání našeho vzdušného prostoru před unesenými letadly dopravními nebo před teroristy v letadlech sportovních by ty naše mizerné podzvukové bitevníky bohatě stačily.

Pokud vím, NATO po nás žádnou podporu ve stihačkách nežádá, žádá úplně jiné věci, např. provozování takových transportních letadel, do kterých se vejde patřičná výzbroj a které doletí bez mezipřistání do Afghanistánu, což letadla CASA, pravda, nejsou (a vojáci na to též včas upozorňovali).

Když už ale stíhací letadla, tak by to měla být taková, kterými je vyzbrojeno letectvo NATO a ne grippeny, kterými letectvo NATO vyzbrojeno není. (A samozřejmě také ne Migy, které se znemožnily v poslední izraelsko-arabské válce.)

P. Pavlovský 9.7.2012 9:11

Re: celá TOP 09 stojí za Kalouskem ???

Nezoufejte, ještě máme naději! Jsou jí STaN, pokud dokáží jít do voleb samostatně.

V Libereckém kraji již samostatnou kandidátku postavili. Na hradecku zase přecházejí kandidáti TOP 09 ze společné kandidátky do řad STaN.

Pokud vím, Gazdík je pro vydání Vlastičky.

Proti STaN mluví pouze už druhý omyl v obsazení jejich jediného ministerstva - MK ČR. Zdá se, že nemají dost kvalitních lidí. Ale třeba k nim teď přejdou z TOP 09!  Tuto potápějící se loď, jejímuž prvnímu důstojníkovi nedokázal kapitán zabránit v navrtání trupu pod čárou ponoru, je třeba urychleně opustit.

P. Pruner 9.7.2012 9:11

Re: "Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

Trvalo mi to hodně dlouho než jsem na to přišel také....

P. Pruner 9.7.2012 9:10

Re: Přidám poznámku:

Máte pravdu.

M. Prokop 9.7.2012 9:09

"Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

Pak doporučuji malé. Třeba se zvětší.

Mizerné mizernými zůstanou.

P. Pruner 9.7.2012 9:09

Re: celá TOP 09 stojí za Kalouskem ???

Já bych těm dosud neparlamentním stranám dal šanci. ODSku ovládají kmotři ve zlém i dobrém a nikdo s tím nic nenadělá.

M. Prokop 9.7.2012 9:07

Re: Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

No ale ta letadla opravdu jsou v provozu drahá a problematická poo stránce ND i avioniky.

Jestli byla výhodná výměna, to je jiná věc, nejspíš ne.

P. Pruner 9.7.2012 9:07

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Pokud nemůžete klubíčko rozetnout, tak je třeba ho začít rozmotávat. Osa Parkanová - Kalousek - Barták a další je k tomu ideální. Policie začíná dobře, proto ten poplach.

M. Prokop 9.7.2012 9:06

To internetové sázení bych mu odpustil,

není v silách žádného ministra mu zabránit.

V. Křepelka 9.7.2012 9:05

Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

Pan Kalousek ještě jako málo známý náměstek ministra obrany prosadil neskutečný "obchod" výměny nadzvukových 10 ks Mig 29 za 11 polských vrtulníků Sokol. S odůvodněním, že jsou v provozu drahé. Když je naši piloti přelétali do Polska, tak to doslova obrečeli. V Polsku je vítal mj. i vysoký církevní hodnostář, který ta letadla světil. Ve stejné době si je ponechali Slováci, mimochodem byla to jediná položka, kterou jsme si nedělili v poměru 2:1 ale 1:1. Luftwaffe Bundeswehru je převzala po Národní lidové armádě NDR a snad je - samozřejmě s novou avionikou - provozuje dodnes. Tento "kšeft" mu nemohu zapomenout dodnes.

P. Pavlovský 9.7.2012 9:03

Re: Kalousek nezhloupnul

Nejde o Vaši drzost, jde o Vaše nestandardní chápání významu slova STANDARDNÍ.

Standardní neznamená jednotný, kupříkladu standardních osobních automobilů se vyrábějí na světě stovky typů. Podobně i standardních demokratických režimů je mnoho typů. Jejich standardnost spočívá v tom, že kupř. všechny vyhovují STANDARDŮM NATO (s jistou pochybností ohledně Turecka).

 Jeden z článků smlouvy NATO  říká, že členské státy jsou povinny zasáhnout v jiné členské zemi, pokud by tam byla ohrožena demokracie. Tím se samozřejmě myslí demokracie ve smyslu onoho standardu NATO, jehož členy, podobně jako členy EU, jsou státy s režimy velice odlišnými, které ovšem Vy, pokud vím, za demokratické nepovažujete.

Z tohoto hlediska nahlíženo je Vaše chápání významu pojmu DEMOKRACIE nestandardní, protože se radikálně vymyká významu, fungujícímu v evropských jazycích.

M. Frank 9.7.2012 8:59

Přidám poznámku:

Levicový volič má volbu ještě těžší. Komunisty může volit jenom darebák a socialisti v čele se Zaorálkem a Sobotkou - to je cesta do dluhové pasti. Tak že zbývají také jen strany malé.

Z. Rychlý 9.7.2012 8:55

Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Odhalila, že původním hybatelem všeho toho zla je démon zvaný KALOUSEK. A máme to. Odstraněním Kalouska se vše změní, jako mávnutím proutku, korupce zmizí a nad republikou se rozline sociální slunce. Možná ani pracovat nebudeme muset, jelikož výnosy z majetku zachráněného před tím běsem nám zajistí doživotní renty. Houbeles.

Kalousek není žádná výjimka. Kalousek je jeden z promazávačů soukolí zvaného klientelismus. To soukolí, ten žentour je náš skutečný nepřítel. Ten je ovšem tak nastavený, že produkuje Kalousky systémově a odstranění jednoho je důvodem k vytvoření jiného.

Personifikace toho xindlu do Kalouska je hezká a možná i pravdivá, ale pokud povede jen k odstranění Kalouska, pak sice budou davy jásat - a systém zůstane. Je třeba soustředit síly na odhalení celého toho stroje, který zvyšuje závislost občana na státu, bere mu více a více peněz na nereálné sliby, aby je vzápětí promrhal na pofidérní cinknuté "státní" služby.

Bílý kůň Vlastička je předhozená oběť - je to inkoust vypuštěný chobotnicí, aby zamaskovala problém. A bude-li to potřeba, předhodí vám i Kalóska. Havně se přestaňte zajímat o podstatu,  trhejte promazávače a pějte chorál vítězů. Systém hochů levých i pravých, co spolu mluví, a kteří žádají větší a větší stát (aby bylo co dojit), vás poslouchá s pobaveným úsměvem.

Autorka mohla svůj článek zkrátit do jedné věty. "Nemám toho promazávače Kalouska ráda".

P. Čech 9.7.2012 8:43

Re: Kalousek nezhloupnul

Nebo odbornost soudruha Zaorálka při jeho vystupování před Ústavním soudem, odbornost Petry buzkové na MŠ, odbornost Stanislava Grosse na místě premiéra, odbornost Václava Klause, který přivedl stát j rozpadu a téměř k bankrotu, odbornost českých europoslanců, kteří dělají v Bruselu ČR ostudu či "odbornost" jakéhokoliv jiného politika bez výjimky.

V. Kusý 9.7.2012 8:37

Re: celá TOP 09 stojí za Kalouskem ???

Dovolím si opravu, mezi stranami mizernými a ještě horšími.

P. Rajman 9.7.2012 8:28

Jazyk ministra Kalouska

je velmi hbitý, což je jistě dobré při cestě vzhůru. Ve chvíli, kdy se však ministr takříkajíc kariérně zastaví, ukazuje se, že jeho hbitě nalezená  a často i silná slova jsou jaksi navíc.

P. Čech 9.7.2012 8:25

Re: Kalousek nezhloupnul

Dovoluji si drze podotknout, že demokracie může být jen jedna a pokud je použit přívlastek "standardní", potom obzvláště. Aby mohla být demokracie označena za standardní, musela by být obvyklou na více místech. A to není. Zejména v Evropě je tolik systémů, kolik je států. Každý je svým způsobem jiný, ale všechny se označují za standardní demokracie. A to je chyba.Pokud použijeme před jakýkoliv pojem, mající svůj vnitřní význam, nějaký přívlastek, nesmí tento přívlastek měnit či dokonce poitírat sám pojem. Aby mohla demokracie být liberální, standardní, lidovou, parlamentní, přímou či nepřímou, občanskou, sociální či nějakou jinou, musí být, a to podtrhuji, demokraií jako takovou, tedy demos krates, vládou občanů.Systémem, kde si občané vládnou sami a přímo a kde pouze některé činnosti delegují na své svobodně , opět přímo volené zástupce (fyzické osoby). Posuzujeme-li nějaký společenský systém podle tohoto kritéria a má-li tento další, základní demokratické vlastnosti ( vláda a moc většinové vůle občanů, závaznost výsledků referenda pro všechny, tedy i pro moc zákonodárnou, výkonnou a soudní atd), zjistíme, že "demokracie", které označujete za standardní, nejsou vůbec demokraiemi. Za demokracie v Evropě je možno bez uzardění označit pouze dva společenské systémy a to ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku. V několika málo dalších státech se systémy demokracii blíží. Nejsou to však ani Německo, ani Francie, Polsko, Itálie, Velká Británie či Česká republika. To všechno jsou státy, kterým k demokraii chybí jeden a nebo dokonce několik demokratických principů . A o tom to je.

P. Pruner 9.7.2012 8:20

celá TOP 09 stojí za Kalouskem ???

Autorko, je to pěkný příspěvek, můžete se chlubit nejen hezkou tváří. 

Jen bych připoměl, že hrozba je tak velká, že i kníže obětoval část ze svých mizerných preferencí při volbě prezidenta, aby v OVM podpořil nevydání paní Parkanové tím, že se postavil do role soudce, který ví, že ji není za co odsuzovat. To řekne člověk neustále hlásající právo a morálku. Doufám, že to registrují potenciální voliči TOP09.

Pravicový volič to nemá dnes lehké. Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými.

T. Kočí 9.7.2012 7:53

Re: Kalousek nezhloupnul

Máte pravdu.Vezměte odbornost Sobotky na MF atd.atd.

P. Pavlovský 9.7.2012 7:46

Re: Kalousek nezhloupnul

Na příkladu standardních demokracií západní Evropy můžeme dnes a denně pozorovat, kam to vede, když na místech ministrů, znamenajících místa ze kterých je řízen stát, sedí lidé, jejichž kvalifikací je politika.

Ti, kteří si vedou obzvlášť dobře, to často postupně dokazují i v několika různých rezortech - ke spokojenosti voličů.

My ovšem, bohužel, takhle daleko ještě zdaleka nejsme.

P. Čech 9.7.2012 7:35

Re: Kalousek nezhloupnul

Na příkladu České republiky můžete dnes a denně pozorovat kam to vede, když na místech ministrů, znamenajících místa ze kterých je řízen stát sedí lidé, jejichž kvalifikací je politika.Lidé, kteří tuto správu státu chápou nikoliv jako službu jeho občanům za niž berou odměnu, ale jako zaměstnání, za které berou plat. Je to také vina našich zákonů. Vykonává-li někdo službu špatně, nepřísluší mu žádná odměna. Ministři, jejichž jedinou kvalifikací je politika, která se v ČR smrskává do pouhé loajality vlastní politické straně nejsou schopni identifikopvat nic a korupci už vůbec.