24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalouskův konec

Jsem volička a velmi se zlobím. Se směsicí údivu, odporu a pohrdání sleduji v posledních dnech mediální výstupy pana Kalouska a mohu s jistotou říci, že takový politik nemá ve veřejném prostoru co pohledávat a že jako občan s volebním právem udělám vše pro to, aby byl vykroužkován, vynulován, odstraněn.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 9.7.2012 12:44

další info

Před třemi týdny proběhla v pražské centrále protikorupční policie neveřejná schůzka. Na jedné straně stolu zasedl bývalý detektiv protikorupční jednotky a nyní člověk spojený s ministerstvem financí. Proti němu pak jeho známý ze společné policejní práce a v současné době zároveň jeden z nadřízených šéfa týmu vyšetřujícího letadla CASA, detektiva Jiřího Mazánka. Hlavním obsahem rozhovoru, jak uvádí zdroj Respektu, mělo být policisty přesvědčit, zda by poté, co Mazánek navrhl obvinit v souvislosti se zadáním předražené zakázky Kalouskovu spojenkyni Vlastu Parkanovou, bylo možné vyšetřování pootočit opačným směrem.

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-56458150-respekt-kalouskovu-telefonatu-kvuli-parkanove-predchazela-utajena-schuzka-na-policii

Podle Kalouska je to ovšem "policejní provokace".

D. Švik 9.7.2012 12:27

Re: Vidím to podobně

Ano je to tak. Osobně Kalouska považuji za politickou zrůdu. Nemyslím si, že "trestně" Parkanovou, Bartáka, potažmo Kalouska dostanou. Pokud však půjdou od koryt "politicky" (i s knížetem), díky pánu Bohu za to.

D. Švik 9.7.2012 12:23

Re: Ďábel Kalousek

Takhle jsem to chtěl napsat (moc se to , ale nepovedlo)

J. Boleslav 9.7.2012 12:18

Re: Ďábel Kalousek

Zda obě podobně se jmenující dámy, které jste si spletl, spolu souzní, nevím a je mně to dost jedno.S obsahem článku však z velké části souhlasím.

M. Prokop 9.7.2012 12:15

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

To psali také v Respektu, nebo v Halo novinách?

M. Prokop 9.7.2012 12:14

Re: Ale napadli jsme Jugoslávii, Irák, Afganistán, Libyi

Ale prdlajz.

Vám ten VUML v hlavě pěkně pučí. Ani jeden z těch států nebyl napaden bez příčiny, jmenovitě napadání svého okolí, v Libyi nebyl napaden stát, ale přiškrcena jedna strana v občanské válce.

Občas je nutno zabíjet trochu, aby jiný nemohl zabíjet hodně.

J. Boleslav 9.7.2012 12:13

Re: Vidím to podobně

Navíc hodlal vládnout s podporou komančů krátce po té, co proti nim těžce brojil po  jejich 1. máji. To byl jeho zatím největší politický kiks. Však ho taky soukmenovci zato shodili.

Z. Rychlý 9.7.2012 12:13

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Volební povinost skutečně v mnoha zemích funguje a není na tom nic špatného. Alespoň hned vidíte poměr mezi hlasy pro kandidáty stran a neplatných lístků, které říkají běžte se svými kandidáty do zadele. V takové situaci se partaje budou ucházet o ty voliče s neplatnými lístky.

Povinné volby a veselá forma voleb (200Kč) se vylučují, pokud tam musím, tak na co motivace.

Zločinný princip národní fronty jste asi nepochopil. Na vině nebyl tehdejší volební proces, ale to, že kandidátku již před voliči někdo "probral".

I ten proces tedy měl vadu, jelikož nebyla povinost jít za plentu. Veselý příběh z té doby: Ve svém volebním okrsku (několik stovek voličů)  jsem šel za plentu a všechny jsem poctivě vyškrtal. Po volbách jsem se ptal jednoho z přísedících, jak dopadly volby. Pravil - všichni voliči odešli z volební místnosti němí, neb odevzdali své hlasy kandidátům NF. Jen Rychlý je vyškrtal. No bodejť by to nevěděl - za plentu jsem se odebral jako jediný.

M. Prokop 9.7.2012 12:10

Re: Ďábel Kalousek

Pletete dvě věci. Zda Kalousek je mimořádný hajzl (což IMHO je) a zda jeho mírnou eliminací bude vše zachráněno (IMHO ne, ale prospěje to).

J. Boleslav 9.7.2012 12:09

Re: Jen dotaz

Přesně.

J. Boleslav 9.7.2012 12:07

Re: "Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

Malých stran je mnoho. Je třeba dobře vybírat, a to podle činů a ne podle krásných slov. Coź je u malých stran dost problém. Viz minulé negativní zkušenosti s Veverkami i jinými.

D. Švik 9.7.2012 11:58

Re: Ďábel Kalousek

Z vašeho příspěvku je patrné že demagog jste vy.

V. Vlk 9.7.2012 11:51

Ďábel Kalousek

nejprve bych se chtěl omluvit Michaele Payuer , že jsem si ji pletl s Monikou Pajerovou.Když ale ony dvě souzní jak hlásné trouby i ta intonace, to bezbřehé přesvědčení,  že až "oni" to vezmou do ruky a zajistí konečně tu pravou „demográcii“ tak nastane ráj. Marxisticko- eurohujerská dikce je nezaměnitelná.

A jak tak čtu, autorku i mnoho diskutérů, mám dojem, že kalousek musí být nějakým mimozemšťanem, přímo kombinovaným převtělením samotného Satana ,a Babinského  a Al Capona dohromady. Doporučil bych,aby se přezkoumalo,zda za povodně v roce 2002 nebyl náhodou taky zodpovědný Kalousek… On není zrovna můj typ, ale tihle běsnění mi připomíná starý židovský rituál, který znají i křesťané- jednou za rok se obviní kozel ze všech špatných vecí, co s eve skupina staly a vyžene se do pouště. A tím jsou ostatní bez viny …..

 

K. Oldřich 9.7.2012 11:49

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Povinná volba. Není to obvyklé, ale existuje to. Bílý lístek ano. Kdo se dostaví dvě stovky dostane. Kdo se bez přijatelné omluvy nedostaví dvě stovky zaplatí. To by bylo voličů. Smutně proslulá národní fronta by zezelenala závistí. A těch lidí co by to zkusilo dvakrát...:o)

D. Švik 9.7.2012 11:39

Vidím to podobně

Ještě tu máme ten politický bonbónek, když hodlal Kalousek vládnout za podpory komančů. Zvolení Kalouska a toho Pravdolásky mekty v červených fuseklích, považuji za projev totální frustrace zmatených voličů.

K. Oldřich 9.7.2012 11:38

Re: "Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

Řekne-li si toto většina voličů jejich hlasy nepropadnou. Dostanou je osvědčení darebáci. Mě je milejší můj hlas propadlý, než odevzdaný kterýmkoliv lotrům.

K. Oldřich 9.7.2012 11:19

Re: Jen dotaz

Řekl bych, že účelem dotazu bylo zjistit kdo že to volá chyťte zloděje. To není chyba. Vždy ve střehu.:o)

Z. Rychlý 9.7.2012 11:19

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Já mám takovou částečnou posloupnost, co by se mělo stát. 

1. Zákon o státní službě, který by řešil postavení, pravomoce a odměňování těch nejvyšších úředníků. Aby bylo jasně definováno, kde je kontinuita úřadu a kde začínají politické trafiky.

2. Zavedení tzv. transparentních účtů pro finance politických stran a možná i některých státních institucí.

3. Změna volebního zákona zavedením NOTA spočívající v zavedení tzv. bílého lístku, který říká: "volil bych rád, ale nevolím nikoho z uvedených". Jinými slovy - zabýváte se tématy, které považuji za podružné a nezabýváte se tématy, které jsou pro mě významné. Není to žádná revoluce, ale bylo by konečně jasno, zda to, co píšou v programech a co nakonec plní partaje, souhlasí s názorem voličů. Nemohlo by dojít k situaci, kdy nějaká partaj započítá hlasy nedostavivších se k volbám, jako mlčení=souhlas.

4. Na téhle revoluční změně netrvám, ale hodně by demokracii pomohla. Je to zavedení poplatku za hlasovací právo. Mohlo by jít třeba o dvě stovky, nebo jakoukoli částku. Jednou za čtyři roky by si to mohl dovoli každý, i ten nejchudší a přitom by to silně pročistilo voličstvo od plev. Ale je mi jasné, že i 30 korun láme vaz vládám, takže bych na tom v naší husitské zemi netrval. Nejlepší a nejveselejší  forma ulatňování by byla ta, kde by se ve volební místnosti vydávala obálka s 200 Kč. Pokud by komise v obálce bankovku našla, hlas by byl platný. Pokud ne, neplatný hlas. Jako vyjádření vztahu k demokracii je to ideální.

S. Ševeček 9.7.2012 11:12

Re: Jen dotaz

Vážený pane Vlku, domnívám se, že ne ten starší, ukázal jste, že jste správným českým obyčanem - rána přímo "na díru", nikoliv k věci.

P. Fiala 9.7.2012 11:10

Ale napadli jsme Jugoslávii, Irák, Afganistán, Libyi

A jistě aktivně působili na mnoho vládních činitelů mimounijních států ve smyslu "VYZBROJOVÁNÍ se NAŠIMI ZBRANĚMI A STŘELIVEM", tedy ve smyslu podporování válečných stavů = zabíjení lidských bytostí a ničení majetku po generace vytvářeným domorodými obyvateli. Takovým národům se nemůže, dle mne, říkat že jsou KULTURNÍMI.

P. Pavlovský 9.7.2012 10:51

Re: Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

Nikdy nebudeme v postavení Švýcarska, jehož velice nákladně ozbrojenou neutralitu respektují již po staletí všechny státy Evropy! Nemáme na to ani geopoliticky!

Za nejšťatnější den českého národa od roku 1989 považuji vstup do NATO, protože v dějinách této aliance ještě nikdy nikdo nenapadl členský stát (kauzu Falklandy ponechme stranou).

Chceme-li být členy NATO, a to já ze shora uvedeného důvodu rozhodně chci, tak armádu mít musíme! Čím bude kompatibilnější s ostatními armádami NATO, především s tou USA, tím lépe!

P. Čech 9.7.2012 10:23

Re: Kalousek nezhloupnul

Nemáte pravdu. Standardní metr je jen jeden a to ten v Sevres. Všechny ostatní metry jsou od něj odvozeny. A proč myslíte, že tomu tak bylo a je? Proto abychom si rozuměli.V komunikaci se svým okolím nemám potíže žádné a to jen a právě proto, že si s mým okolím, než začnu diskutovat, vyjasním pojmy, jichž používám. To a nic jiného činím i zde.

P. Čech 9.7.2012 10:16

Re: Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

Ona otázka stojí zcela jinak. Potřebujeme vůbec armádu? Vezmeme-li v úvahu, že od roku 1918 jsme armádu vždy měli, armádu, která však nikdy v době ohrožení státu nezasáhla (1938, 1948, 1968) a stát přesto všechno přežil a naprostá většina jeho občanů také, potom armádu logicky nepotřebujeme. V případě tak malého státu, jakým ČR bezesporu je, kdy její armáda v případě ohrožení jiným státem z okolí nikdy nemůže uspět, je samotná existence armády nesmyslným luxusem. Pouze vytváří pracovní příležitosti pro lidi, kterým se nechce smysluplně pracovat. Co jiného si myslet o armádě, jejíž příslušníci podle jejich vlastních slov (piloti vrtulníků) nechtějí jít do Afganistánu nikoliv proto, že nás Afganistán nikterak neohrožuje, ale proto, že jim tam hrozí nebezpečí? Také zde je následováníhodný příklad Švýcarska. Ono to Švýcarsko je následováníhodným příkladem v mnoha oblastech, ať si to přiznáme či nikoliv.

J. Boleslav 9.7.2012 10:15

Re: Jen dotaz

dle mého názoru nemáte pravdu. Znát CV autora a upozornit na ně vhodné je . Ono totiž většinou (ne vždy) CV autora, tj. jeho životní zkušenosti, obsah jím psaného textu hodně ovlivňují.

M. Prokop 9.7.2012 10:12

Re: "Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

Začíná mi to připadat jako menší zlo.

J. Boleslav 9.7.2012 10:08

Re: Kalousek nezhloupnul

Spolupůsobení beru. Rozdělení Československa bylo na místě, chápe to tak už dávno většina obyvatelstva obou těchto států.

P. Pavlovský 9.7.2012 10:05

Re: Kalousek nezhloupnul

Mýlíte se, jako obvykle.

"Lidské chápání, pokud vychází z lidského rozumu a posloupnosti logického uvažování", totiž do značné míry standardní být musí. Na této standardnosti je založen jazyk (jazyky) a jeho fungování. Kdyby lidé téhož národa nerozuměli pod týmiž slovy STANDARDNĚ v postatě totéž, jsme v situaci popisované ve Starém zákoně v souvislosti se stavbou Babylonské věže. Lidé by si nerozuměli, nemohli by se domluvit.

Obávám se, že při Vašem nestandardním chápání českého výraziva, musíte mít v komunikaci se svým okolím značné potíže.

STANDARD neznamená nutně jednu absolutní normu, jakou je např. etalon metru v Sévres. Stadard může vymezit určitá kritéria nutná a dostačující pro zařazení do určité třídy entit (zde: demokratických států). To pak neznamená, že v dalších kritériích se tyto státy nemohou odlišovat.

Například zmíněný metr může být truhlářský, krejčovský, ocelový, může to být metrové pravítko, může být vyznačen na krámském pultě v obchodě s textilem nebo naopak na výšku na zdi a pořád to bude STANDARDNÍ METR. Podobné je to i s mnou již uvedeným příkladem standardního osobního automobilu (mezi standardnosti patří dnes např. 6 rychlostí, pětisedadlovost (na rozdíl od nestandardního Trabanta), čtyřkolovost, výbušný motor, 12 V akumulátor, atp. Přitom se ta auta mohou ještě stále velice lišit - jinak by si nemohla konkurovat. Na standardnosti v obecném chápání slov je založena celá sémantika, bez ní by nebyly možné výkladové ani dvojjazyčné slovníky

J. Boleslav 9.7.2012 10:04

Re: "Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

U malých stran hrozí nebezpečí propadnutí hlasů.

J. Boleslav 9.7.2012 10:03

Re: Přidám poznámku:

"Komunisty může  volit jenom darebák" - nebo blbec. Nebo obojí.

P. Čech 9.7.2012 10:02

Re: Kalousek nezhloupnul

Za spolupůsobení Václava klause v nejvyšších státních funkcích došlo k vytvoření státního dluhu na neuvěřitelných 1,6 bilionu korun. Zde k bankrotu již není daleko.  Opět za spolupůsobení Václava klause, Vladimíra Mečiara a Jána Sloty byla rozbita ČSFR, moje, jejich a snad i vaše vlast.