27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalouskovi už se nelíbí u katolíků

Miroslav Kalousek prý zvažuje odchod z katolické církve. Naštval ho postoj kardinála Duky. Mně překvapuje, že v ní ještě stále je.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kostelanský 30.5.2020 0:49

Kalousek čudná postavička českej politickej scény. A toto tyátro je jeho majstrštyk. :-)

Už samotná myšlienka vystúpiť z katolíckej Cirkvi kvôli nejakému členovi Cirkvi, resp. biskupovi, je absurdná. Veď viera v Boha a členstvo v Cirkvi predsa nie je nejaký fan-klub. V Cirkvi som hlavne kvôli sebe.

České kvázi kresťanské strany sú oproti slovenským také divné. Nemastné-neslané. Ani sa Čechom nedivím, že ich moc nemusia. Úplne im totiž chýba zásadovosť v kresťanskej morálke, akú bolo vidieť napr. u KDH Jána Čarnogurského alebo akú je teraz vidieť u OĽANO Igora Matoviča.

V českých "katolíckych" stranách cítim veľký vplyv nemeckých "moderných" kresťanských strán - hlavne CDU, od ktorých prakticky kopírujú politickú agendu.

K. Pavlik 30.5.2020 1:00

Chvalim, chvalim a zase chvalim.

K. Lilibínský 30.5.2020 4:59

Možná, že Kalousek zatoužil po obřízce. Tak se rozhodl konvertovat jinam....

L. Písařík 30.5.2020 7:23

Není to docela tak, jak hlásáte, pokud uznám dogma, že Bůh je přítomen všude, na co potřebuji prostředníka, abych se mohl obracet na Boha? Jsou ovšem místa, kde se člověk cítí býti Bihu blíže, např. když Abraham hledal místo pro hranici, aby oheň dobře hořel, Nebo Mojžíš, který vyhledal Boha 2 x na hoře Sinaj, ale ani to není bezpodmínečně nutné - viz ten, co mu Bůh vymlátil rodinu, aniž mu sdělíl proč. Za co, panebože, za co?

K. Pavlik 30.5.2020 0:14

Obycejne mam rad co tento autor napise. Dnes tomu tak neni. Ja fakt nevim jak se da vystoupit od katoliku. Mozna by mel autor Kalouskovi poradit aby byl od neho pokoj a nemohlo se rikat ze je katolik.

J. Pokorný 30.5.2020 0:24

A proč by se nedalo. Když může někdo konvertovat i islámu, tak lze snad změnit svoji víru na nějakou jinou, případně na žádnou.

J. Novák 30.5.2020 22:00

S tím rozdílem, že konverze třeba katolík - luterán a zpět možná je bez trestu, zatímco konverze katolík - věřící muslim vyznavač Alláha a zpět možná není, nikoliv ze strany katolické, ale islámské, která to podle práva šaría trestá smrtí.

P. Götze 30.5.2020 1:36

ale od katoliku chce vystupovat kalousek, autor na to jen navazal. vy ani nevite, co komentujete. ze ptejte se kalouska, jak to tedy mysli ne?

R. Langer 30.5.2020 6:06

Jak se dá vystoupit od katolíků se musíte zeptat Kalouska, ne autora článku. ;-)