5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalousek z kola ven. A co Dobeš?

Kdo měl čas a náladu, pustil si v pátek třináctého (pro pověrčivé: příznačné, že?) parlamentní verzi pořadu Na vlastní oči. V roli moderátora: Radek John (jak půvabná náhoda). Téma: Telefonáty ministra Kalouska. Podtitulek: Unikátní pohled do zákulisí politiky české postkomunistické demokracie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Vízek 14.7.2012 16:34

Odborných odborníků u nás jako máku...

V posledních 22 letech rozprodali všechno, co se dalo. Zároveň si půjčovali (=zadlužili), kde se dalo. Přesto NA NIC NEJSOU PENÍZE.

No, není to podivné v zemi, kde hlava státu je prý EKONOM a  na ten post vypracoval přes křesla ministra financí, předsedy vlády a předsedy Poslanecké sněmovny ?

Inu: odborní odborníci jakom když vyšije...

J. Urban 14.7.2012 21:22

Re: Odborných odborníků u nás jako máku...

Dobrý den pane Vízku. Tento stát vybírá daně. Rok od roku více. Plní - teda měl by plnit - stále stejné funkce. Plnění těchto funkcí by se mělo tedy jen zdokonalovat, zefektivněním a racionalizací by pak měly náklady na plnění těchto funkcí stále klesat. Bohužel opak je pravdou - a to ať vládne levice, či "pravice". Náklady stoupají - a pokrývají se stále stoupajícím zadlužením, funkce státu se omezují a ruší, zbylé se vykonávají tak, jak vidíme u CRV.

J. Boleslav 15.7.2012 10:49

Re: Odborných odborníků u nás jako máku...

Daňové zatížení za Klausových vlád permanentně klesalo. Otočili to až leváci. V současné době roste, protože v dané hospodářské situaci v Evropě není jiná možnost.

P. Pruner 14.7.2012 15:18

neschopný pan Dobeš

Státu jde dobře okrádání lidí. Ministři neustále vymýšlí občanům nové výdaje - to je jejich metoda jak nahradit výpadky ze státního rozpočtu. Restrukturalizace by totiž znamenala přemýšlet, jít do konfliktů. Jmenovaný pan Dobeš chystá zdražení řady poplatků - najdete na Aktuálně.cz..

Pokud jde o zajištění fungování státu, tak se to nedaří, ony totiž často nevysoutěžené korupční firmy nebývají těmi nejlepšími. Pan Dobeš by měl být odvolán pro neschopnost. Ve zmiňované cause si ani nebyl schopen sehnat relevantní informace o nefungování systému a šířil bludy a nebo vědomě lhal.

P. Fiala 14.7.2012 12:53

SW aplikace fungující přes Internet

Provozují jej banky, pojišťovny, letecké společnosti, policie, všeliké registry zdravotní, atd., atp. a to na národních i nadnárodních úrovních.

Jen ve vládách ČR, po zrušení "nepotřebného" Ministerstva Informatiky, v době Informační společenosti ve 3.tisicíletí, to skřípe. Stačí zabezpečený protokol pro komunikaci v síti Internet a certifikované podpisy a šifrování.

Jsme členy EU i NATO, v očích západních občanů se jevíme jako tupci a ignoranti a vykukové, ne-li přímo zloději jimž je jejich konání tolerováno.

J. Boleslav 14.7.2012 13:09

Re: SW aplikace fungující přes Internet

V případě MPSV i MD nehraje roli to, zda je aplikace internetová nebo ne. Potíž je v tom, že byla narychlo zadána bez otevřeného řízení a hlavně v tom, že byla zadána amatéry amatérům. Proto je situace v obou případech taková, jaká je.

J. Boleslav 14.7.2012 12:21

Trochu bych se v otázce CRV

Dobeše II zastal. tento problém zdědil po předchůdcích a řeší ho. Zatím se nadaří, protože za 1/2 roku takto rozsáhlý systém oživit nelze. Ale současný stav ukazuje na jasný amaterismus všech zúčastněných a exemplární tresty by možná pomohly. za největší chybu osobně pokládám nevyužití nabídky MV na dočasný návrat k původnímu systému. Osobně si myslím, že nový CRV bude časem zprovozněn, na rozdíl systému na MPSV, kde to na zvolené technologii (SharePoint) není vůbec reálné a bude muset být celý z gruntu předělán.

V. Kováčová 14.7.2012 9:29

Pokud Nečas neodvolá Kalouska

i za cenu, že padne vláda, bude mít za 2 roky levice ústavní většinu. 20% komunisté, 20% soc.dem., 6-7% lidovci a 6-7% zemanovci a potom pomoz pánbůh této zemi. Kdyby byly předčasné volby, přece jenom by lidé ocenili, že se nakonec  Nečas zachoval jako chlap a přestože by pravice volby nevyhrála, nebyla by ta prohra tak beznadějná. Dobeš je v tomto případě tak bezvýznamný, že o něm ani není třeba mluvit. Jak si mohou občané vážit premiéra, který se neustále nechává vydírat.

J. Boleslav 14.7.2012 12:13

Re: Pokud Nečas neodvolá Kalouska

Nečas asi věří, že za 2 roky se mu podaří lidi přesvědčit, že tato vláda nebyla tak špatná. Dovedete si představit předvolební kampaň v současné situaci? Předčasné volby tady už jednou byly, to je to poslední, co tento stát v daném okamžiku potřebuje.

M. Trhlík 15.7.2012 6:53

Re: Pokud Nečas neodvolá Kalouska

Souhlasím s Vámi pane Boleslave.Předčasné volby by skutečně nic nevyřešily. Bohužel mám takový dojem, že současný premiér Nečas spíš čeká na  volby, protože si s tím neví rady.Nejlepším řešením by asi bylo, aby současné vláda fungovala dál i v novém volebním období.Otázkou je,kolik ministrů se obmění. Časté výměny jistě neprospívají ani Nečasovi.

J. Boleslav 15.7.2012 10:47

Re: Pokud Nečas neodvolá Kalouska

Mám obavy, že vláda v regulérním termínu nedovládne. Myslel jsem, že po odchodu veverek do opozice se situace zklidní, ale opak je pravdou. Vláda už dávno nemá v parlamentu zajištěnou většinu a drží ji pouze to, že odešlé veverky si předčasné volby nepřejí, protože vědí, jak by dopadly. Pokud např. padne Kalousek, padne vláda taky, protože TOPka a on jedno jsou. Takže nás asi nečeká v nejbližší době bohužel nic pěkného.Ale třeba jsem jen zbytečný pesimista, vláda konce volebního období dožije a situace se konečně zklidní.

B. Rybák 16.7.2012 18:04

Re: Pokud Nečas odvolá Kalouska

Někdo by si ho asi víc vážil. Pro levici a její voliče by ale pád vlády vyvolaný odvoláním Kalouska byl jenom důkazem neschopnosti předsedy vlády a prohry pravicových ideí, které jsou tak slabé, že se musí realizovat pomocí neudržitelných koalic. Pokud ho teď, navzdory (hloupému) řevu levice neodvolá, zabrání tomu, aby Kalousek seděl v budoucí levicové vládě a tedy zabrání i smrtelnému spojení obou EU-hujerských mafií. Pokud se do nových voleb podaří dotáhnout do konce korupci politiků politiků ČSSD (Rath..., Grippeny, Lesy, MUS, Ekologické dotace...a také např. Parkanovou, nemusí být ve volbách bez šancí.

P. Zelenka 14.7.2012 9:16

Stát je tu pro občany?

Stát jste Vy, já a všichni občané této demokratické republiky. Svobodně si volíme svoje zástupce, svoje placené správce. Nejsme-li s nimi spokojeni, můžeme je nezvolit. Politická odpovědnost byla nastavena ne jako osobní nýbrž jako partajní. Demokratické strany by měli v sobě mít zakomponovánu sebeočistu, osobní odpovědnost. Nemají, takže řešení je buď změna parlamentárního systému či naše volba resp. nevolba odpovědné strany.

Dost bylo "Oni a My", teď už jen "MY"!

P. Schuster 14.7.2012 10:37

Re: Stát je tu pro občany?

Strašení s ústavní většinou levice po volbách v roce 2014 je neopodstatněné. Na Slovensku má Fico ústavní většinu již dnes a děje se něco převratného?

Hlavní nevýhodou našeho volebního systému je obtížnost sestavit většinovou vládu. Je otázkou, zda za to může jednoznačně volební systém a zda by jeho změna opravdu něco vyřešila.

J. Boleslav 14.7.2012 12:15

Re: Stát je tu pro občany?

Naprosto souhlasím, taky jsem to tady na NP už psal. Oni a my - to je uvažování z dob bolševika, kdy takové schizma skutečně platilo.

M. Trhlík 15.7.2012 7:08

Re: Stát je tu pro občany?

Bohužel to platí pořád i když bolševik je už skoro 23 let pryč.A do nekonečna není možné,pořád mluvit o bolševicích.Od té doby už vyrostla nová generace, která  není bohužel taková, jak by měla. Tady už nejde mluvit o bolševicích a ostatních. Jsou to lidské vlastnosti a ty neovlivňuje žádná politická strana. Ono to , že člověka nepředěláme, člověk se vyvíjí asi platí pořád.Když vzpomínáte na bolševiky, tak se Vás dovoluji zeptat, proč se lidé nechali pobláznit komunisty v roce 1948, kdy jim pomáhali dělat převrat ? A tito lidé byli vychováni za První republiky a RU.Kolik tady bylo kolaborantů za vlády Hitlera? Kolik lidí vstupovalo do KSČ  v letech, kdy dobře věděli, co to je za svinstvo? Prostě lidé hledají své pohodlí a je jim jedno, kdo a jak vládne.Bohužel se to přeneslo i do dnešní doby a přestáváme vidět i spousty nedostatků, které v současnosti máme, ale pořád meleme o bolševicích. Ono to nestačí vyprávět co nebylo či bylo.Dnešní generace už má zase jiný pohled na svět než naše a také jsme všemu nevěřili.

J. Boleslav 15.7.2012 11:11

Re: Stát je tu pro občany?

V 48. roce se lidé nechali pobláznit bolševiky, protože byli zklamáni postojem západních velmocí před a při Mnichovu. Dnes už se zdá, že bolševici jsou pasé, ale podívejte se na jejich preference. Protože nejsou přes 20 let u vesla, tak si nemohli ani moc nakrást. Ohánějí se tím a lidé jim to zase žerou.