2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalousek běží o život

Čeští poslanci vydali místopředsedkyni Sněmovny Vlastu Parkanovou k trestnímu stíhání. V době, kdy byla ministryní obrany, prý nezabránila předražení nákupu letounů CASA.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 13.7.2012 19:53

Bylo by hezké,

kdyby člověk mohl věřit tomu, že se čisťounké orgány činné v trestním řízení najednou přestaly bát lumpů a začaly je honit. Mám s tím 2 problémy/otázky:

1. Proč doteď nekonaly, když jsou tak zásadové a čisté?

2. Proč hon na Parkanovou/Kalouska akceleruje v poslední době nejvíc člověk, instalovaný na svůj post veverkami, které Kalouskovi namůžou přijít na jméno odjakživa?

Tím samozřejmě nemyslím, že by PArkanová neměla být zbavena imunity a Kalousek neměl z politiky vypadnout. Lessy ovšem jakbysmet.

P. Fiala 13.7.2012 19:32

Pan Kalousek maskuje jiné důležitější "problémy"

Státní dluh v absolutní hodnotě je přes 1600 miliard Kč. Každoroční úrok z této jistiny jde ze státního rozpočtu a je to přes 40 miliard ročně k držitelům STÁTNÍCH DLUHOPISŮ, finančním ústavům, kde si občané střádali své Kč a management jim je vyměnil za STÁTNÍ DLUHOPISY.

Vnímáme tuto SKUTEČNOST?

A dostavba Temelína, dle mne odhadnuta je na 500 miliard Kč vč.úroků na 10 roků. Budou zadluženy až tři GENERACE občanů, pokud bude růst GDP asi tak 3% každoročně.

Občané se při blížících se volbách musí ptát na tento STÁTNÍ DLUH, jinak jsou jen tupými hovádky, jak J.A.Comenius nyzýval nechápající avšak poučené žáčky.

J. Vintr 13.7.2012 12:42

Řekl bych, že to kradení organizují politici

politici jsou jen kašpárci, kteří slouží někomu, kdo stojí v pozadí a za to dostanou taky zobnout. Takže tihle lidé mohou klidně nějakého politika předhodit, aby se vyvolalo zdání, že se ty lumpárny řeší. A Kalousek je si toho určitě dobře vědom. Není se co divit, že ho bere křeč při představě, že se ocitne v teplácích jako Rath.

J. Šula 13.7.2012 10:00

Přelomový okamžik ?

Jde-li skutečně o zlom v reálpolitice, směrem ke kultivaci politické scény, tak není pozdě. Je to dobrá zpráva pro voliče.

Jaroslav Šula

J. Novak 13.7.2012 9:18

Proč bohužel?

Snad naštěstí, ne. Je dobré, že vyšetřovatele přestalo bavit se napřed politiků dotázat, zda vůbec smí vyšetřovat. A pomohlo jim k tomu právě to, že tahle vláda je slabá, nechopná, naprosto propadla u občanů, zmítá se sama ve svých vlastních sporech.

J. Novak 13.7.2012 9:21

Re: Proč bohužel?

Ještě bych dodal, že jedinou schopností této vlády je zvyšovat daně a odrbávat ty, co nemají, jak se bránit, sociálně slabí, důchodci apod. Z hlediska řízení státu tak, aby se zvyšovala životní a kulturní úroveň občanů představuje tato vláda naprostou katastrofu.

J. Slanina 13.7.2012 10:08

Re: Proč bohužel?

Chtěl bych vidět tu vládu (českou), která by dokázala zvyšovat životní a kulturní úroveň občanů (českých) v době, kdy spěje do prdele v celá Evropa.

M. Kosejk 13.7.2012 10:36

Re: Proč bohužel?

No, zvyšovat životní úroveň je fakt nereálný požadavek. Ale tato kauza ukázala jednu nezpochybnitelnou věc: Na MO dlouhé léta fungoval (funguje) systém, kdy jde vše označit za tajné nebo unikátní, tedy něco, u čeho nejde stanovit přiměřená cena. A náš strážce kasy Kalousek o tom celou dobu věděl - nic s tím nenavrhoval dělat, ale hlavně že nás chce odřít na daních a zahojit se na důchodcích.

Podle všeho by stačilo koupit obyčejný traktor, prsknout na něj lehký kulomet - a už by to byl unikát, u kterého nejde stanovit cena, tedy by ho MO klidně mohlo pořídit za deset miliard korun - CASA je obdobný příklad - transporní civilní letadla, na která se přidělalo pancéřování  a systém ochrany proti raketám + možná další vychytávky.

A i kdyby všechny ty nadstandardní vychytávky byly pořízeny za přiměřenou cenu, tak se člověk musí ptát: Proč naše pidiarmáda potřebuje všechny ty vychytávky, které údajně udělaly naše letadla CASA cca 2x dražší než v jiných velkých státech - a navíc ten systém protiraketové ochrany pořádá nefunguje. To opravdu máme tolik prostředků?

J. Slanina 13.7.2012 11:02

Re: Proč bohužel?

Nemáme, samozřejmě. Ale proč by se tak nedělo zrovna u nás, když se tak děje v celé té mnou zmiňované Evropě? Viz všelijaké dotace na zahnojená pole řepkou a fotovoltaickými panely a větrníky, na líné francouzské "farmáře", na řecké španělské, taliánské ouředníky, o celém Bruselu nemluvě. Naprosto vyhozené peníze, z nichž by si v podstatě každý evropský důchodce (když už se zmiňujete zrovna o nich) mohl válet šunky na Kanárech.

M. Kosejk 13.7.2012 11:11

Re: Proč bohužel?

Proti celoevropském idiocismu protestuju už dlouho. Ale těď mě mrzí, že tahle vláda byla vládu, která po dlouhé době mohla být racionální vládou. A všechno to hodili do koše.

p.s. Teď borci právě schvalují vládní návrh na další zvýšení daní. Pokud politici jdou proti svým vlasním voličům, tak si zaslouží jen zkázu.

J. Honců 13.7.2012 11:21

Re: Proč bohužel?

Obávám se, že by to dokázala jakákoliv jiná vláda, která by chtěla vládnout ve prospěch státu a jeho občanů. Ve všech okolních státech je hospodářský růst, jen u nás ne. Jak to ta vláda dělá? Nebudou za tím ty podivné Kalouskovy daně, "škrty" a rozkrádání státní kasy předražováním veřejných zakázek?

J. Slanina 13.7.2012 11:31

Re: "Ve všech okolních státech je hospodářský růst,..."

Které pohádkové okolní státy že to jsou?

http://byznys.ihned.cz/c1-53595380-brusel-hrozi-riziko-nove-recese-ekonomicky-rust-v-evrope-se-zastavil

P. Lenc 13.7.2012 8:49

"Očista české politiky začala"

Pokud tomu tak je, tak začala především za této vlády, čehož si Jelen a spousta jiných jaksi nevšimla.Parkanová, to je vůbec zajímavý případ.Pokud se dopustila toho, z čeho je obviňována,tak v tom případě by mněl být obviněn i B.Sobotka, který se dopustil téhož "zločinu" v případě Pandurů.Což se jaksi neděje.Lessy a Kalousek?Domnívat se,že v době nahrávání telefonních hovorů bude Kalousek vyhrožovat Lessymu je poněkud absurdní.A tvrzení Lessyho, že si nic nenahrává a další kecy kolem těchto telefonátů jsou slušně řečeno směšné.Kalouska opravdu nemusím, ale začínám se přiklánět k jeho tvrzení, že jde o cílenou provokaci části policie.Nakonec, nějak se musí kompenzovat případ Ráth.

M. Kosejk 13.7.2012 9:57

Re: "Očista české politiky začala"

I vy jste naletěl na tu Kalouskovinu? Kalousek a spol. se to všechno snaží obrátit na to údajné vyhrožování. Ale podle všeho nic takového o zastrašování Lessy neřekl. Proběhlo to takto: Lessy něco řekl sněmovnímu výrobu - a pak anonymně  žvanili poslanci novinářům, co prý Lessy řekl. A udělali z toho nátlak - i když Lessy mluvil jen o "nevhodných výrocích." viz zde:

http://zpravy.idnes.cz/telefonaty-ministra-kalouska-policejnimu-prezidentovi-lessymu-px8-/domaci.aspx?c=A120713_063920_domaci_kop

Citace: "Policejní prezident řekl členům výboru, že Kalouskova slova pokládal za nevhodná, ale jako nátlak ani zastrašování je nevnímal. Někteří novináři sice napsali, že podle Lessyho ho Kalousek zastrašoval, a stal se z toho i údajný hlavní motiv jeho sdělení. Reportér iDNES.cz byl jednání výboru přítomen a může potvrdit, že Lessy opravdu nemluvil o tom, že by byl zastrašován." 

A Kalousek se teď demagogicky drží teze, že prý Lessy lže, protože on ho nezastrašoval - tedy že by měl policejní prezident odstoupit. Jenže fór je v tom, že on měl od premiéra zákaz vůbec někomu z policie volat, že prý se má všechno řešit oficiálně.

J. Honců 13.7.2012 11:34

Re: "Očista české politiky začala"

Je zajímavé, že většina diskutujících (nejen na Psu), kteří naletěli na Kalouskova účelová tvrzení a zastávají se ho, nikdy nezapomenou dodat že "Kalouska opravdu nemusím". Sleduji jeho politickou dráhu už od náměstkováni na obraně, kdy jsem měl k armádě ...řekněme blízko a mistr lži, manipulace a podvodu to byl již tenkrát. Řešení jeho telefonátů není směšné. Takových telefonátů provedl stovky, jen mu to prostě vždy procházelo. Měl mocné zastánce. Dnes je již nepotřebuje, neboť je faktickým vládcem naší země.

H. Grúbr 13.7.2012 5:09

Proč bohužel?

Volení zástupci jsou evidentně všichni zkorumpovaní. Bohužel by to bylo, kdyby tvrdili, že se "očišťují".

L. Krajicek 13.7.2012 2:49

Jak tak dnes pozoruji diskusi,

vyvstávají asi podobné problémy jako s registrem vozidel. Jen ty pokuty místní ajťák platit za nikoho nebude.

J. Vintr 13.7.2012 0:49

Bylo by to moc hezké

kdyby byla pravda, že policie začíná honit lumpy, co si z eráru udělali samoobsluhu na peníze. Je to ale zároveň velice nepravděpodobné. Takže za tím bude nejspíš (bohužel) něco jiného ...

J. Vydra 13.7.2012 12:15

bzlo bzlo bzlo

tak nám to netajte a řekněte o co jde, nebo vy ste ten co se rozhlídne, přiblíží se k vám a tajemným hlasem řekne: "jó to kdybych já moch mluvit.." a takhle uděláte... a UŽ JE TO TADY - PANIKA S NÁMI CLOUMÁ!!!

J. Vintr 13.7.2012 0:46

Bzlo by

J. Vintr 13.7.2012 0:46

Bzlo by

M. Stuchlik 13.7.2012 0:36

Ale houby emancipace

pomsta za Ratha

P. Pavlovský 13.7.2012 0:54

Re: Ale houby emancipace

Ale kdopak se to mstí? ČSSD? Nikoli, mstí se ten, kdo instaloval Lessyho, koho Lessy poslouchá: Bárta! Ten teď vehnal Lessyho do klinče: křivé a opožděné ovinění Kalouska mu zlomí vaz. Kalouskovi ale možná také, jakkoli nevyhrožoval. Neměl Lessymu volat vůbec!

Předpokladem toho všeho samozřejmě je pochlapení policie i státních zástupců. Účelový je jenom ten timing. Rath se načasovat nedal, bylo třeba jej chytit při činu.

¨Parkanová se načasovat dala, na řadě mohlo být ještě tucet dalších. Ovšem je jasné, že nejvíc kauz je okolo MO a nějak to policie načít musela. Mohla prostě usoudit, že Vlastička je nejslabším článkem v řetězu, právě proto, že je nejnevinnější, a že pod hrozbou dlouhodobé vazby začne nejspíš vypovídat.

Do její kapsy nic nešlo, tak proč by se měla nechat týrat a krýt korupčníky, o kterých jisto-jistě ví? Bude mluvit, nebude obviněna a stane se svědkyní.

Svědek, na rozdíl od obžalovaného, musí mluvit, a to pravdu.

P. Schuster 13.7.2012 8:18

Re: Ale houby emancipace

Pan Petr Lessy dělal náměstka ředitele Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje pro vnější službu a pak ho Radek John dostal na post policejního prezidenta. Zajímavé je, že Toflův gang, tj. organizovanou skupinu bývalých i současných policistů, kteří podle spisu v letech 1998 až 2010 vydírali a zastrašovali podnikatele, si pan náměstek jaksi nevšiml.