28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: K demonstracím

Lidé v Praze a některých velkých městech, kde se pěstuje velká obava o osud naší báječné justice a spravedlnosti tváří v tvář tetě Marii Benešové v její staronové funkci, jsou na náměstích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Gramblička 16.5.2019 11:18

Re: Právě jste se zapsal do seznamu užitečných.

Kdepák, Richter idiot je, ale zcela neužitečný

P. Čech 16.5.2019 7:41

Re: Aha...

Takových jako Vy je dozajista hodně. Mně také všelicos vadí a dávám to patřičně najevo. Nikdy bych se ovšem nesnížil k tomu, abych byl nedejbože zneužíván politickými subjekty k nedemokratickým a dáse říci i protistátním akcím nějakých neziskových organizací a zhrzených politiků politických stran. Takových jako Vy je opravdu hodně, není jich však potřebná demokratická většina, aby jejich vůle byla nastolena. To by totiž nebyla demokracie , ale anarchie. A tak, nedojde-li ke smysluplné změně celkového politického systému směrem ke skutečné zastupitelské demokracii, např. podle švýcarského příkladu, neustoupí-li politické strany od své volné soutěže v boji o moc mezi sebou a v konečném důsledku nad občany, nic se nevyřeší. Po náměstích a ulicích budou vyřvávat zmanipulovaní užiteční idioti a život půjde dál. Sice nikoliv cestou skutečné demokracie, ale přece.

L. Zach 16.5.2019 8:25

Schválně - že uhodnu koho volíte Vy?

P. Čech 16.5.2019 8:50

Re:

Zkuste to, mohu Vám napovědět, že ANO 2011 to nebylo. Avšak, co není, může být, že? Nakonec do toho ovšem nikomu nic není.Volby jsou tajné a lze jen novinářsky spekulovat, kdo koho volil. Není to ovšem vůbec důležité. Důležité je jen jedno a to jak volby dopadly. A pro politické strany popadly opravdu katastrofálně, až trapně.

J. Chaloupka 16.5.2019 8:49

Jen se ptám: kdo na jeho místo?

Kdo se nechá okopávat lidmi, kteří nic nedokázali, každý den a ještě k tomu dá svoje jméno? Po dnešku si myslím, že u nás získat skutečně schopného ministra bude brzy zatracený problém, protože ti schopní to nebudou chtít dělat. To opravdu chcete?

P. Burda 16.5.2019 9:35

Re: Jen se ptám: kdo na jeho místo?

Pokud bude schopný stejně, jako Benešová v Ústeckém kraji, nebo Babiš po celou dobu svého "úspěšného" podnikání, tak to chci! A myslím, že nejsem sám.

Ale nemíním bránit Vám v tom, abyste považoval Benešovou za špičkovou bojovnici proti korupci a Babiše za manažera schopného rozvinout podnikání do stejné míry i v rovných podmínkách.

J. Vlček 16.5.2019 8:52

Re: Aha...

Pane Richtere, je to jednodušší, než si to vykládáte. Vy nejste užitečný idiot podle Holáska, o užitečnosti ve vašem případě nelze hovořit už vůbec. Dle vašich příspěvků je zřejmé a průkazné, že jste prostě obyčejný idiot bez přívlastků, o čemž nás tu přesvědčujete dnes a denně.

J. Holíček 16.5.2019 9:10

Re: Aha...

:-))

A ještě úchyl! :-)))

J. Sedlář 16.5.2019 9:17

Re: Aha...

Trefa :-)

J. Richter 16.5.2019 11:21

Re: Aha...

Výborně kluci :-)) pobavili jste mě :-)) dejte si koblihu

J. Sedlář 16.5.2019 13:28

Re: Aha...

Mimo - jako obvykle :-) Taky pobavil.

R. Tichý 16.5.2019 6:50

Demonstrovat by mohli pred soudem, aby:

-uz konecne dosoudili Ratha

-BIS privezla v kufru kakao Krause

-CSSD zaplatila dluh

To jsou jasne hotove kauzy a jejich neuzavreni ohrozuje pravni stav vic, nez moralne necista, pravne cista kauza ČH.

J. Sedlář 16.5.2019 9:18

Re:

Bingo.

A. Holík 16.5.2019 1:52

Rozdil tu je

Babis je trestne stihany. To si zadny prechozi premier nemohl dovolit, a nekteri odesli kvuli z dnesniho pohledu smesnym podezrenim. Protoze to byli premieri v demokratickych stranach. Na zada jim dychali vnitrostranicti konkurenti.

Tohle Babis nema. Neodstoupi, i kdyby byl odsouzen. Driv jsme konflikt justice a moci resit nemuseli, strany ho nepripustily. Ted je ovsem videt, ze problem tu je.

Je Benesova problem ? Asi ne. Predchozi ministr byl koneckoncu taky z ANO. V jine Evropske zemi by se to ovsem stat nemohlo. Ale primarne proto, ze ani Babis by se stat nemohl.

Kdyz ty rozdily nevidi politicti komentatori, je jasne, ze volici je neuvidi taky. A ANO .. Babis rozhodne neni neschopny .. u nej je riziko spis ze bude vsehoschopny. Ale zatim se drzi 'v normalu'. A kdo misto nej s dnesni sestavy ?

J. Krásenský 16.5.2019 5:21

Re: Rozdil tu je

- Že by se to v jiné evrpské zemi stát nemohlo? Jacques Chirac, Silvio "bunga bunga" Berlusconi, izraelští premiéři a presidenti, a v širším kontextu i Helmut Kohl.

F. Houžňák 16.5.2019 6:49

Zapomněl jste velkého francouzského Evropana Širáka,

který měl jako president před jakýmkoli stíháním imunitu, ale jakmile skončil, hned na něj skočili.

F. Houžňák 16.5.2019 6:56

Sorry, Širáka tam máte, četl jsem nějak

rychle a na přeskáčku ...

F. Houžňák 16.5.2019 6:54

A co by odstupoval? Jak správně říká, celá akce

s jeho stíháním kvůli údajnému dotačnímu podvodu, jehož trestnost byla kodifikována až deset let po údajném činu, je výhradně politická a probíhá na objednávku z Brusele, protože sem Babiš nechce nechat masově dovážet agresivní a roztahovačné muslimy a nechat je od pracující a daně platící české společnosti živit.

P. Klíma 16.5.2019 7:31

Nevinen, dokud není pravomocně odsouzen. Ale

ne každý to ví, viď, bimbo?

P. Čech 16.5.2019 7:51

Re: Rozdil tu je

Ano, Babiš je trestně stíhaný. Není však demokratickým soudem odsouzen a proto podle Listiny základních práv a svobod, která je součástí našeho ústavního pořádku je čímkoliv n e v i n e n . A voliči? Ti ty rozdíly právě že vidí. A dávají to jasně najevo ve volbách. A kdo místo Babiše z dnešní sestavy? Z dnešní sestavy nikdo. Existuje sice pár velmi schopných lidí, kteří by skutečně mohli za jistých okolností Babiše nahradit. Ti však zásadně nechtějí vstupovat do té špinavé stoky politické a ničit si tak své jméno. Chybí jim však ještě něco, čehož se zříkají ve prospěch svého jména, Bohatství. A tak Babišovi opravdu nezbývá nic jiného než aby vydržel, když už se na tu politiku dal. Vydržel do doby, než si občané vynutí nástup na cestu ke skutečné zastupitelské demokracii, jíž vláda a moc politických stran rozhodně není.

J. Holíček 16.5.2019 9:15

Re: Rozdil tu je

A on taky odsouzen nebude, i když bude soud "nedemokratický". :-))

J. Richter 16.5.2019 11:49

Re: Rozdil tu je

ty jsi velký blb

J. Holíček 16.5.2019 13:06

Re: Rozdil tu je

Pro blba je každý blb. :-))

M. Jandáková 16.5.2019 0:53

Neznám detaily,

zůstavá mi "přílišný" nadhled: zajímala jsem se o příčiny protestů proti novému ministru kultury i o příčiny demonstrací proti nové ministryni spravedlnosti a zjistila jsem, že PLYNOU Z OBAV O BUDOUCÍ JEDNÁNÍ těchto osob. Jakýsi kulturní pohlavár odstoupil z funkce, se slovy "nevěřím, že ministr kultury splní to a to" a jiný snivec demonstruje, protože "ministryně spravedlnosti asi v budoucnu udělá to a to". Zřejmě nechápou rozdíl mezi odmítáním konkrétního jednání zastupitele a odmítáním člověka, naši anti-křesťanští, anti-demokratičtí činovníci. Neorganizují protesty demokratické, ale anarchistické. Neposilují demokratický ŘÁD, uchvacují (si) ho. Protože nepostihují činy, ale osoby.

.

Až bude co kritizovat, také půjdu demonstrovat.

L. Zach 16.5.2019 8:57

>Až bude co kritizovat, také půjdu demonstrovat.

Tak to abyste se pomalu chystala:

## Babiš

https://reportermagazin.cz/a/pUwdy/jebol-som-andreje-nasadou-cez-chrbat-pribehy-z-babisovy-marocke-minulosti

https://www.ctidoma.cz/forum/2018-11-24-senator-golan-pise-babisovi-nejste-dobry-rodic-ani-slusny-clovek-jste-nejvetsim

## Zeman

https://www.zalobanaprezidenta.cz/wp-content/uploads/2019/04/U%CC%81stavni%CC%81-z%CC%8Caloba-na-prezidenta-republiky-pro-hrube%CC%81-porus%CC%8Ceni%CC%81-U%CC%81stavy.pdf

## Benešová

https://reportermagazin.cz/a/puiu7/marie-benesova-zena-ktera-umi-podlehnout-politikum

https://hlidacipes.org/marie-benesova-jako-bojovnice-proti-korupci-spis-proti-whistleblowerum/

J. Sedlář 16.5.2019 9:24

Re:

To sou Zdroje panečku, to budou asi ty Špidlovy - zdroje co tu jsou. :-)

L. Kučera 16.5.2019 9:14

Re: Neznám detaily,

Nesouhlasím s Vámi. Příčina demonstrací proti nové ministryni spravedlnosti je odmítání konkrétního jednání zastupitele. Pokud jeden den předá policie výsledky řízení ve věci podezření ze spáchání dotačního podvodu osobami, mezi nimiž je i pan premiér a pan premiér druhý den vymění osobu ministra spravedlnosti, tak je to důvod k demonstraci, vedený snahou uchovat demokratický řád, za anarchistu bych v tomto případě považoval spíš pana premiéra. Pojďte příští pondělí s námi.