2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. vavruška 11.5.2010 6:36

Skvělý článek

Už dlouho se nikomu nepodařilo takto věcně a přehledně shrnout podstatu všech socialistických hnutí.

T. Vodvářka 11.5.2010 5:53

Komplikovaná konstrukce pana autora

Autor článku vychází z poměrně komplikované konstrukce, na jejímž závěru se snaží dokázat, že David Rath je svou ideologií fašista, stejně jako sociálně demokratická linie jeho strany. Jeho vývod je kostrbatý a venkoncem nesprávný. Současný hejtman Středočeského kraje je deprivant - nekriminální psychopat - který mistrně využívá svou vysokou inteligenci k získání pouze a jen svého prospěchu a je zcela lhostejné v které straně. Autor pozapomněl, že tento člověk vystřídal několik stran - zpočátku byl i v ODS - až na konec zakotvil tam, kde už přeskočil svým inteligenčním kvocientem stranický průměr. Naučil se dokonale technologii ovládání davů, přesně umí vystihnout temné struny lidské povahy, umí se vemlouvat a je schopen danému posluchačstvu říci přesně to, co chce dav slyšet. Miluje veřejné vystoupení, má skvělou paměť a dikci. Schopnost zesměšnit a urazit svého protivníka umí dokonale. Raison d etre jeho konání však není vůbec prospěch společnosti či strany, ale nalézání stupínků k daleko větší moci a k možnosti ovládání lidí.

Za tyto své vlastnosti však platí velkou daň v tom, že je mu odepřeno pracovat s pojmy morálka, svědomí, odpovědnost. Tento člověk jich není schopen, protože mu to není geneticky dáno. Je připraven obětovat i dlouholetého přítele jen proto, že se mu naskytne drobná výhoda, ke které ho může využít, popřípadě zneužít na své cestě k vrcholu moci. Je ve své podstatě osamocen, protože neumí využívat pocitu sounáležitosti s jinými osobami /to že má v podstatě dvě manželky toho není důkazem, spíše zajímavým momentem tolerance české společnosti, která je schopna zapudit jiného člověka pro jednu větu, ale Rathovu bigamii toleruje/.

Jedinou možností, jak se této Sirény zbavit, je zacpat si uši a proplout úskalím voleb, kde v uvědomí si výše napsaného je jej třeba odhodit přes palubu a nepouštět dále do médií. Pokud mu bude odepřena možnost sebepředvádění, nastane přirozený zánik, protože mimo své pokřivené ego nemá co nabídnout.

V. Bok 11.5.2010 1:17

No, řekl bych že autor

má poněkud hodně posunutou hranici vnímavosti. Ten transparent byla sviňárna  a žádná recese, Na místě Ratha nebo jiného by asi vyváděl každý a víc.Tečka.