7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jsou to dárky, hlupáci

Vláda Andreje Babiše patří k nejštědřejším, jaké Česko mělo. Své dárky voličům začala balit a posílat, jen co nastoupila do úřadů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 6.4.2018 20:45

S článkem souhlas

jen u toho efektu sníženého jízdného je nelogicky uvedeno, že zvýšené využívání dopravy, podpořené slevou, bude znamenat větší "ztrátu" v erárním rozpočtu. Naopak, přinese to větší tržby, protože vlaky a autobusy budou jezdit stejně, jen budou víc vytížené.

V. Braun 6.4.2018 22:10

Re: S článkem souhlas

75% těch tržeb navíc ovšem zaplatí stát, tedy platí obojí, vyšší tžby i vyšší zásek do erárního rozpočtu.

V. Fenzel 6.4.2018 23:09

Re: S článkem souhlas

Stát nezaplatí ani korunu nabvíc, protože stát /kraje, obce/ dnes platí dotace drahám i autobusovým dopravcům. Platí i za spoje, které jezdí prázdné, tak proč by se tam alespoň někdo nesvezl.

J. Holíček 6.4.2018 15:33

Jégle, dopouštíte se tragického omylu, jako ti, které papouš

Odpovězte si laskavě na základní otázku, totiž jestli má být stát pro lidi nebo lidi pro stát? Jestli u voleb občané chtějí po kandidátech, aby škudlili na státním rozpočtu, nebo, aby se voliči měli lépe, třeba tím, že se méně majetným zlevní dráha.

Vaše filozofie je převzatá od Kalouska, protože lidem, tedy voličům, nepřejete to, co jim může být politickou reprezentací dáno. Jste obyčejný lakomec, který se vymlouvá na rozpočet, protože lidem nepřeje.

Že to Babiš dělá ze zištných důvodů je naprosto jedno, protože lidi z toho mají prospěch. Jak ho nemám rád pro jeho bezohlednou agresivitu, tak mně nevadí, že něco lidem přisype a umí to ukočírovat.

K. Janyška 6.4.2018 16:47

Re: Jégle, dopouštíte se tragického omylu, jako ti, které papouš

To bez kompozitivní teorie nedáte. Trdlo... Dzp.

J. Holíček 6.4.2018 17:37

Re: Jégle, dopouštíte se tragického omylu, jako ti, které papouš

Dal jsem, co jsem chtěl. Můžete o tom přemýšlet. Je to krátké, bez trapných exhibicí. :-))

J. Holíček 6.4.2018 17:54

Re: Jégle, dopouštíte se tragického omylu, jako ti, které papouš

A mimochodem, to čím tady hloupě (nedovzdělaně) Janyško šermujete vymyslel už dávno Hegel, resp. Marx. Jde o teorii společenského pohybu. Doplňte si vzdělání, protože takhle machruje jen libový frajer.

V. Fenzel 6.4.2018 23:12

Re: Jégle, dopouštíte se tragického omylu, jako ti, které papouš

Hlavně, že vy jste si, Kajane, pár let žil z invalidního důchodu.

V. Braun 6.4.2018 22:13

Re: Jégle, dopouštíte se tragického omylu, jako ti, které papouš

Takže stát je tady pro lidi znamená, že stát má lidem všechno zaplatit? Zajímavá teorie, jen je otázka, kde na to ten stát vezme, že.

P. Papež 6.4.2018 23:11

Re: Jégle, dopouštíte se tragického omylu, jako ti, které papouš

A o tom to je. Někdo rozdává (bohužel z našeho), ale je to jedno, že jen lidem zalepí hubu. Stále je dost hlupáků, kteří na to skočí. Stát mezi tím zvyšuje svůj dluh, ale lidi jsou spokojeni, že jedou za půlku ceny vlakem. Našim dětem Babiš chystá pěkný průšvih.

J. Holíček 7.4.2018 8:16

Re: Jégle, dopouštíte se tragického omylu, jako ti, které papouš

Přesně o tom to je. Když se normální občan strachuje o státní rozpočet, tak to jen signalizuje mindrák. Je to starost politiků a takový občan by politikem rád byl, jenže ho tak nějak nikdo nevolí.

Normální občan se stará o sebe a nepapouškuje politické idoly, protože takové idoly nemá.

Ti mu mají sloužit.

Trochu sebevědomí Papeži!

J. Jurax 6.4.2018 14:22

No jo,

politika v dnešní demokracii není o souboji idejí, ale o nakupování voličů za státní peníze, které stát předtím z těch voličů vyždímal.

K. Janyška 6.4.2018 17:22

Re: No jo,

Politika je jen o správě věcí veřejných. Ne o správě soukromým lidských životů. To lidem bohužel nedochází. Ani vám ne... Dzp.

K. Janyška 6.4.2018 13:57

Babiš ví, že nové volby jsou na spadnutí a tak rozdává

jízdenky zadara, důchody do výšek nevídaných atd. Však ono ho to přejde. Doufám, že v kriminále... Dzp.

J. Holíček 6.4.2018 15:34

Re: Babiš ví, že nové volby jsou na spadnutí a tak rozdává

Janyško. Taky klasický lakomec, který má raději rozpočet než své rodiče.

P. Selinger 6.4.2018 12:30

Vláda se socany nebude,

jednání byla jen kamufláž, Babiš chce jednobarevnou vládu po předčasných volbách. Doufám, že voliči na dárkové rozdávání nenaletí a ještě větší vítězství Babše nedopustí...

J. Novotny 6.4.2018 9:28

Na Paroubka, který tvrdil, že

úroky z dluhů můžou být až 60 procent HDP a dluhy se neplatí Babiš ani zdaleka nemá.

Důchodcům a státním zaměstnancům se přidat musí - při růstu platů a ekonomiky, na slevě na jízdném stát může nakonec vydělat a citelně pomůže rodinám a důchodcům na venkově. Co se týče těch ostatních akcí - tam tvrdí, že jenom sbírá to, co je potřeba s tím, že neslibuje provedení v jednom roce, pokud se to rozloží do více let, tak to zas tak velká pálka není. A velká část těch projektů by dříve nebo později na nějakou dotaci dosáhla, takže to není ani aditivní.

Babiš uhájil 60 mld přebytek, a snižoval podíl dluhu na HDP. Vytýká se mu nedostatek investic, ale po pravdě mi není jasné, kdo by je v přehřáté ekonomice realizoval. Pokud ty investice připraví, tak se budou v době nevyhnutelného ekonomického poklesu velmi hodit, stejně jako prostor pro to, abychom si na ty investice půjčili.

Marketingově to Babiš zvládá dobře, přitom reálně rozdává méně, než ČSSD.

R. Langer 6.4.2018 14:05

Re: Na Paroubka, který tvrdil, že

No, na Paroubka nemá. Jak že ten Paroubek dopadl a kdo to vlastně je? ;-)

P. Hlosta 6.4.2018 8:59

Starobní důchodce se po přečtení článku...

...zastyděl a svůj důchod dvanáct tisíc považuje za přílišný luxus po čtyřiceti letech práce. Při předčasných volbách hodí hlas Kalouskovu TOP 09, protože to je ten pravý do čela vlády, která utne tipec rozhazování. Ten stejně jako před lety zastaví valorizace důchodů na šest let, aby důchodci se obětovali pro dobro té správné ekonomiky. Vždyť nač prachy, když stejně umřou brzy. Taky poplatky lékařům znovu oživí jejich zájem o pacienta a ti nebudou dále vysedávat v čekárnách ordinací, ale koupí si nějaké ty šmejdy na zdraví za předražený peníz od podnikavých a tak pomohou rozpumpovat ekonomiku.

Stydět by se měli všichni, co dostávají slevy. Já odmítám slevu v akcích marketů, protože tím bych je jen obral o tolik potřebný zisk na jejich rozvoj. Nadnárodní monopoly GO!

;-))

F. Svoboda 6.4.2018 9:53

Re: Starobní důchodce se po přečtení článku...

Pane " rozumný ". Zapomněl jste, že opatření roztáčejí inflaci, která nám pensistům sežere naše úspory na stáří. Jsem již starší s důchodem 9600,- Kč, ale radost z babišových dárečků radost nemám, na rozdíl od vás !!!

P. Lenc 6.4.2018 10:52

Re: Starobní důchodce se po přečtení článku...

Pane Svobodo, to je na Hlosty příliš složité.Ale jinak to má Babiš vymyšlené perfektně, Hlostové ho budou volit o to radostněji.

P. Hlosta 6.4.2018 12:03

Re: Starobní důchodce se po přečtení článku...

Možná máte úspory jako Svoboda z doby schopnosti pracovat, protože jste vydělával třeba ve státní sféře patřičně dobrý plat a mohl si dovolit dávat bokem bez starostí o existenci svou a svých dětí. Já musel na školu dětem vydělat krom normální obživy a nákladů kolem milionu kaček, aby mohli úspěšně vystudovat vysoké školy. Někdo to nemusel pro hloupost svých dětí a nestaral se jak má vyjít s podprůměrným platem oproti státní sféře. Taková byla doba, že první rozjásanost nad svobodou vystřídala skutečná starost o živobytí a mnozí to uměli rozjet ve velkém stylu v odrbávání jiných a státu.

Já se postaral přese vše o pořízení si za své peníze vlastní bydlení, což mě stálo na DPH kolem dvou set tisíc při renovaci a údržbě, z čehož se dávalo samozřejmě na státní sektor v platech. Ty prachy jsem musel vydřít poctivě a ne vysedět v úřadě. Má přidaná hodnota jistě nebyla tak vysoká, jako mých zaměstnavatelů v soukromém sektoru, ale ve státním sektoru nemůžeme být všichni, že! Takže na důchody jsem vydal jiným dost ze svého a teď mám nárok, aby se mě dostalo jistého zabezpečení také. Vám by to bylo nejen složité vysvětlovat, ale i přimět vás myslet!

J. Holíček 6.4.2018 15:37

Re: Starobní důchodce se po přečtení článku...

Lenci, na někoho je to příliš složité, jako je Svoboda příliš jednoduchý.

J. Farda 6.4.2018 20:26

Re: Starobní důchodce se po přečtení článku...

I bez koblih ... :-)

F. Kusák 6.4.2018 11:29

Re: Starobní důchodce se po přečtení článku...

Jen tak mimochodem, co jste pane Svobodo dělal, že máte důchod jen 9600,-. To i uklízečka má větší důchod. A nic Vám nepodsouvám a ani se Vás nechci dotknout, pokud jste měl nějaký hendikep. Ale pak se nabízí otázka jak jste si opatřil ty úspory. Ale třeba jste restituoval nebo dědil. Takto nechme být. Trapné ovšem je, když vdova, která vychovala tři děti a jinak celý život pracovala, má starobní důchod 11 000,-. To se těžko zdůvodňuje. Vysvětlete těm chudákům, že podle návrhu nové směrnice EU bychom měli za každého odmítnutého, kvótou přiděleného migranta zaplatit 250 000,- EUR (https://www.byznysnoviny.cz/2017/03/08/cesko-zaplati-eu-za-kazdeho-odmitnuteho-migranta-7-milionu-navic-hrozi-take-blokace-penez-eurofondu/)

J. Novák 6.4.2018 11:56

Re: Starobní důchodce se po přečtení článku...

"... vdova, která vychovala tři děti a jinak celý život pracovala, má starobní důchod 11 000,-."

---

Pokud ta vdova své děti vychovala dobře, pak je pro ni důchod jen takové kapesné a veškeré životní náklady hradí stařičké matičce její děti, tak jako to dělala ona, když byly malé.

A pokud ne, tak nejspíš povila tři pobírače dávek a nemůže se divit, že na ní už nezbývá...

P. Hlosta 6.4.2018 12:08

Re: Starobní důchodce se po přečtení článku...

Musíte zajistit reformu důchodového zabezpečení. Škrty nic neřešily, jen ubraly neoprávněně. Původně se slibovala reforma, kdy by i pracující děti měly zohledněné v sociálním své rodiče a rodiče pak čerpaly od pracovitých dětí větší důchod. Výmluva na možnost, že děti se mají starat os vé rodiče je levná a blbá, jak sám autor. Jedině že bychom zavedli stejný systém, co má Islám! Tam je to o náboženství a trestech za nepostarání se o rodiče. proto tam i lidé mají co nejvíce dětí, aby ve stáří měli relativní blahobyt. Tak začněte si číst Korán a modlete se. Už vaši jsou na cestě!

J. Novák 6.4.2018 12:40

Re: Starobní důchodce se po přečtení článku...

"Výmluva na možnost, že děti se mají starat os vé rodiče je levná a blbá..."

Idiote!

Ostatní prominou, ale tento tvor nic jiného není...

O. Uživatel 6.4.2018 12:50

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 6.4.2018 12:52

Uživatel požádal o vymazání