24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Jsem důchodce a dostal jsem roušky od státu

V poštovní schránce jsme nalezli dvě obálky se čtyřmi rouškami a respirátorem. Jsou to roušky, které osobám starším 60 let poskytla česká vláda zdarma. Opozice v poslanecké sněmovně z toho udělala sice předvolební úplatek – nejprve jsme my důchodci dostali „od Babiše“ 5000 Kč, abychom ho volili, a teď roušky a respirátor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 19.9.2020 9:08

Vy?

Vy nebudete ani lampasák. Znám i bezva lampasáky.

J. Jirka 19.9.2020 9:08

Jistě byste si od pana Wagnera ráda koupila i patentní nerezové nádobí, speciální vyhřívanou deku, roušku se stríbrem a rozhodně byste si od něj nechala doporučit i velmi solidního dodavatele elektřiny. Vždyť ten člověk mluví tak klidně a racionálně, že to všechno, co říká rozhodně musí být čistá pravda.

Š. Hašek 19.9.2020 9:07

Dle mého nikoliv.

Já odešel do penze, protože jsem často musel rozhodovat (nevratně) v sekundách. A to je fakt (s věkem) lepší "v nejlepším přestat"! A začít rozhodovat, kam pojedu vlakem na výlet ............. a jestli budu sekat trávu shora dolů, nebo zleva doprava.

Předseda vlády (a jiní) se rozhodují na poradách, déle než sekundy, mnohdy - čím starší, "tím méně jim nějaká studentka z DAMU něco hloupého nakecá".

Politici nad šedesát/padesát mně vůbec nevadějí. Vadí mi ti pod třicet. Taky ten 23, nebo kolik. Nebrat doslova.

Hodnotím velice kladně Váš postup stran rouškobalíčku.

Z. Bureš 19.9.2020 9:06

I kdyby mi STBácký udavač-mafián poslal tisíc roušek ... a milión korun k důchodu k tomu - NIKDY ho nebudu volit : Mám svoji čest a hrdost !!!

Je pro mne nepřekročitelná hranice ..... volit udavače zločinecké organizace, který neumí ani věrohodně vysvětlit jak přišel k Agrofertu ... který zbohatl na známostech s největšími politickými grázly z 90-tých let ... který nám před očima tuneluje zem ... a jehož cesta k zázračným úspěchům je dlážděná krví a mrtvolami jeho odpůrců a konkurentů !!!!! ;-O

J. Svoboda 19.9.2020 9:02

Lampasák?

J. Svoboda 19.9.2020 8:59

Je mi jedno, jak to vyslovíčkaříte, ale matlali v tom rukama a to je blbě.

Důchodci neměli dostat do schránky nic, ale na občanku měli nafasovat ochranné pomůci v lékárně, nerozbalené a ne ve sprostě nízkém počtu. Digitalizace ve zdravotnictví by to hravě zvládla.

Pěkný den.

J. David 19.9.2020 8:57

Darovanému koni na zuby nekoukej. Zbývá pak Ras a rusky "Lošaď pogybla, i bylo mjaso". Chcete úsloví v originále v bukvách? Na přání posloužím v cyrilici "лошадь...". Jdu kopat brambory, je to smysluplnější, než tato diskuse.

V. Heidlerová 19.9.2020 8:56

Opravdu jste vyjímečný.;-D;-D;-D

A. Poláková 19.9.2020 8:55

Pane Wagner, byť se zdá, že vaše klidné, racionální glosy zapadají, není tomu tak. Po přečtení pár komentářů mi vyletí tlak a když narazím na vaše rozumné zhodnocení situace, tak si trochu oddechnu a řeknu si nic není ztraceno, úplně všichni se nezbláznili. Děkuji.

V. Heidlerová 19.9.2020 8:55

Já je vrátila poštou ing. AB, aby měl zpětnou vazbu. Jsem důchodkyně 84 let. Dnes s Vámi souhlasím, ale měl je dostat AB, protože je senior nad 60 let a dle mého mínění by měl být už dávno na penzi.

V. Heidlerová 19.9.2020 8:51

Patřím mezi tu část populace, která vládě za roušky vděčná není, lituji zaměstnanců pošty, kteří museli vyvinout nemalé úsilí s balením a roznosem, věřím, že je to úplatek - a ještě k tomu z obrovského dluhu a navíc pravděpodobně čínské nekvalitní zboží. Děkuji, nechci. Vrátila jsem to na adresu ing. Babiše, Průhonice, vyplaceně, protože jako důchodkyně neživořím. Jen doufám, že dopis bude i s mou zpětnou a pravou adresou doručen, neboť se může stát, že anonistická sekta se bude snažit ochránit Vůdce před nepříjemnou pravdou. Já si roušky nevyžádala, jako nevyžádanou zásilku je slušně vracím. Nazdar - a nehrajme si na to, že to byl záchranný a užitečný čin!!! Babka z Moravy

K. Wágner 19.9.2020 8:46

Prof. Prymula: "I když to není zcela v souladu s regulí pro distribuci zdravotnických prostředků, z technického hlediska v tom nevidím problém. Chyba možná byla, že roušky nechodily v nepromokavých obalech, nýbrž v papírových obálkách. Nemyslím si ale, že tam mohlo dojít k přenosu nákazy. Případně může člověk nechat ústenky 48 hodin v izolaci a pak by neměly být kontaminované. Jde spíš o formální záležitost a v této době se občas zbytečně hledají chyby v systému. Vzhledem k tomu, do jaké situace se řítíme, je tohle to nejmenší."

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/podcenovani-koronaviru-se-nam-vymstilo-rika-prymula-brzo-nas-cekaji-az-4000-nakazenych-denne.A200918_182622_ln_domov_rkj

J. David 19.9.2020 8:43

Babiš je pro mne nevolitelný, byť se jeví jako donátor chudoby.

J. David 19.9.2020 8:40

I já dostal roušky od státu, byť jako prduch je fasuji u firmy, kde pracuji v externí dopravní logistice. Styk s lidmi. Roušky nosím, vymněňuji, ale šnóbl mám furt zapařený, kór v teplém babím létě. Nestěžuji si, opatření prijímám fatalisticky, byl jsem vychován ve smyslu internacionálního socialismu, tedy "Maul halten und weter dienen". V povedené EU a našeho govermentu, se toho na praktikách "direkce moci" moc nezměnilo, ale podřizuji se, byl jsem tak vychován. Roušku nosím všade, nebrblám, alespoň neochrchlu bližního tolik, jako s volnou hubou, jako volnomyšlenkáři bez roušek. Doba je ekonomicky zlá, tourbysnis a divadelní atrakce hynou na úbytě, což takhle zavésti Mamulovky sobotní, pro zbytnou svoloč, kopat kanály lze i s corona odstupem. Covid a kurtzarbeit. Jenom zírám. Jezdím s komoditami po městě, ale co vyžraných etnických spoluobčanů (cca 1,5 metráku hmotnosti) vidím na lavičkách chlastat pívo, to mi rozum nebere, čím se živí. Odpovím, ivalidní důchod a dostane 5k rouškovné, jako já, prduch. Zrušit, to není zásluhovost, ale krmit vši v košili, toť zvrhlost.Rád se nechám poučit i s možným nasazením "atombordelu" proti Cvid-19.

J. Schovánek 19.9.2020 8:36

Tak to jste tedy "geroj"

K. Wágner 19.9.2020 8:30

Počty lidí, kteří musejí být s covidem hospitalizováni, překročily čísla, která byla zaznamenána na jaře. V nemocnicích nyní leží 480 pacientů, na jaře byl rekord 422. Někde tak omezují příjem běžných pacientů.

F. Navrátil 19.9.2020 8:25

Pokud se někdo domnívá, že důchodci budou volit Babiše kvůli dárku pěti roušek a respirátoru, pak se hluboce mýlí. Pouze jsou na základě životních zkušeností přesvědčeni, že ostatní politici jsou ještě horší. Babiš má podporu ze dvou důvodů. Tím prvním je, že neustoupil EU v zásadě nebrat islámské nelegály. Tím druhým je nedůvěryhodnost politiků a programová prázdnota opobloku.

Š. Hašek 19.9.2020 8:22

Sděluji tímto PT obecenstvu, že ten balíček hodím do popelnice. Fakt. Na Letnou nechodím, ale určitý druh protestu proti hloupnutí společnosti si snad mohu dovolit.

Chleba, ovoce, zeleniny, piva a slivovice máme dost a se svým zdravím si poradím. I roušek visí na klice v předsíni dost .................

Nejsem ani ten důchodce, jsem ve výslužbě/na penzi.

Zkráceno.

S. Tomáš 19.9.2020 8:12

Ty hadříky asi nebyly určeny lidem nad 60 let, ale dětem pod 6 let. Na dospělý obličej se nehodí, jsou spíš jen formální povinností.

D. Polanský 19.9.2020 8:10

Pravdu máte! My jsme s manželkou důchodci a roušek jsem již ušili asi 25, i pro vnoučata. V první fázi, kdy neměli dost roušek ani pro lékaře. tak i pro dceru lékařku. Ale za roušky děkujeme, ale ne Babišovi, ale občanům co produkují hodnoty. Pochopitelně Babiše jsme nikdy nevolili a volit ho nebudeme. Jelikož ten, kdo moc slibuje a rozhazuje cizí peníze, nemůže být předseda vlády dle našich představ.

Z. Bureš 19.9.2020 7:53

Ani tlachání nesoudného příznivce a obdivovatele zločinného spolčení ANO - p. Bartoně ..... nezakryje FAKT, že : Pět jednorázových roušek, které vydrží důchodcům 5x tři hodiny, tedy na patnáct hodin + jeden čínský respirátorový šmejd .....;-€;-€ že to všechno je POUZE a JEN Babišova předvolební reklama - bohužel, za státní, do kanálu vyhozené milióny !!!!! ;-O

J. Jirka 19.9.2020 7:35

Nemělo náhodou těch roušek být pět?

A dost by mě zajímalo, kolik lidí je opravdu dostalo? Nejvyšší koblihář o tom podezřele mlčí a nenašel jsem jediný oslavný článek na téma záchrany života seniorů prostřednictvím roušky zdarma.

J. Moravec 19.9.2020 7:34

Všechno se dá zneužít a použít jak se komu hodí. “Kdo chce psa bíti hůl si najde”. Taky jsem dostal roušky. Taky za ně děkuji a nemám pocit, že bych za to musel někoho volit. Ach jo, ten selský rozum ta naše vyjímečnost.

T. Matěcha 19.9.2020 7:08

Pan Bartoň je ANOnista, který dělá Babišovi PR už dlouho. Občas si jeho příspěvky přečtu a je to stále to samé

K. Oldřich 19.9.2020 6:44

Čtyři roušky a jeden respirátor x počet osob 60 + a zadarmo je dostal erár od koho?;-D

P. Kmoníček 19.9.2020 6:43

Zato Bartoň je vděčný.

P. Selinger 19.9.2020 6:19

Roušky na 4 cesty tramvají a jeden nákup a náhubek na 4 hodiny. Za to máme volit ANO ? NIKDY !