26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Jsem důchodce a dostal jsem roušky od státu

V poštovní schránce jsme nalezli dvě obálky se čtyřmi rouškami a respirátorem. Jsou to roušky, které osobám starším 60 let poskytla česká vláda zdarma. Opozice v poslanecké sněmovně z toho udělala sice předvolební úplatek – nejprve jsme my důchodci dostali „od Babiše“ 5000 Kč, abychom ho volili, a teď roušky a respirátor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Heidlerová 19.9.2020 11:55

Opozici do toho netahejte, já nemám zájem o málo funkční a krátkodobé roušky a respirátor z Číny, já si umím ještě poradit sama. Chytrému napověz, hloupému dolož. Ta zásilka měla směřovat tam, kde už lidé nemohou si sami pomoci, jistě by se našlo smysluplnější využití než šílený a drahý nápad zahrádkáře Babiše. Určitě by lépe posloužily v nemocnicích, ústavech, domovech seniorů, školách atd. Já jsem svůj "příděl" vrátila ing. Babišovi do bytu. Nejsem ovce ani Ovčáček.;-D Jestli je něco populismus, tak právě tato akce s rouškami. "Hodný Vůdce nás zachránil"!!! Háááááááá

B. Michal 19.9.2020 11:56

Jenže látkové roušky si vyperete, vyvaříte, podle potřeby. Nedostáváte je ve stavu "rovnou nasadit".

Tyhle vládní roušky ovšem jsou jednorázové, a dostanete je kotaminované jak při balení, tak při přepravě (všelijak zalepená papírová obálka, která se kdo ví kde a jak válela). Respirátor bez data výroby, data expirace a bez návodu.

To opravdu není v pořádku a použít ty roušky je na pováženou.

J. Jirka 19.9.2020 12:41

To je přece důchodová reforma v pojetí této vlády. ;-D

J. Jurax 19.9.2020 13:01

Klidně je používejte. Člověk je překvapivě odolný a vydrží strašně moc.

M. Malovec 19.9.2020 10:12

Je to hloupost a snad i naschvál. To by skutečně měli všichni s doma ušitými rouškami je vyhodit nebo rovnou se přihlásit na policii. Byl to přestupek nebo tresný čin.

Je v tomto národě skutečně tolik hovad?

J. Jirka 19.9.2020 9:13

Kolik z vás, kteří věříte, že dodané roušky jsou zdravotně zcela nezávadné by bylo ochotno olíznout vnitřní stranu té obálky, ve které vám je pošta doručila?

Š. Hašek 19.9.2020 9:45

Asi tak.

Nechci se opakovat, ale navlíknu si na ruce dva igeliťáky a poletí to do popelnice! Třídit to nebudu.

Blbne se dost, to jo.

V. Kolman 19.9.2020 11:17

Vyhazování roušek do popelnice je pane Hašku naprosto nemístné plýtvání prací poctivých pracujících i plýtvání materiálem.

Dejte roušky raději bezdomovcům - budou vám za ně neskonale vděčni. ;-)

J. Jirka 19.9.2020 11:22

Zbytečné, máme na to lidi:

Kdo zmítán nenávistí nechce roušky od státu, nechť mi je laskavě pošle na Hrad. Shromáždím je a předám potřebným. Děkuji!

Adresa:

Jiří Ovčáček

Kancelář prezidenta republiky

Hrad I. nádvoří č. p. 1

Hradčany

119 08 Praha 1

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci)

J. Svoboda 19.9.2020 9:09

Takový oslavný článek a autor ani neví, kolik toho v obálce je ... a takhle má vyfutrované všechno.

Pěkný den.

M. Winklerová 19.9.2020 10:29

Přesně:) Bartoň se tak těšil, že bude moci opět podkuřovat Babišovi, že si v tom fofru ani nespočítal, kolik těch šuntů v obálce skutečně bylo.:-)

J. Jirka 19.9.2020 12:45

Bodejť by věděl, když nejspíš balíček vytáhl ze schránky kleštěmi, odnesl neotevřený do kontejneru na nebezpečný odpad, pečlivě se umyl dezinfekcí a šel dopsat oslavný článek.

J. Svoboda 19.9.2020 8:59

Je mi jedno, jak to vyslovíčkaříte, ale matlali v tom rukama a to je blbě.

Důchodci neměli dostat do schránky nic, ale na občanku měli nafasovat ochranné pomůci v lékárně, nerozbalené a ne ve sprostě nízkém počtu. Digitalizace ve zdravotnictví by to hravě zvládla.

Pěkný den.

Š. Hašek 19.9.2020 10:14

A to proč????????????????????????

Moje žena šije. A dala i mamince/tchyni. Nedigitálně!

Teda, faktem je, že dost fest zkouší mojí trpělivost. Furt je dycky musím odevzdat k vyprání a vyžehlení ......

A vůbec, vo rouškách to nejni. Je to vo blbosti.

Od března 500 mrtvých, za půl roku, z 10 000 000 lidí. Mám strach i u semaforu pro chodce, netušil jsem, že barevnými signály se řídí i něco jiného než doprava silničně železniční.

Zdar té digitalizaci a boji s koronavirem přes ty radiopojítka. Začnu si trasovat trasu na pondělní výlet.

V. Heidlerová 19.9.2020 8:51

Patřím mezi tu část populace, která vládě za roušky vděčná není, lituji zaměstnanců pošty, kteří museli vyvinout nemalé úsilí s balením a roznosem, věřím, že je to úplatek - a ještě k tomu z obrovského dluhu a navíc pravděpodobně čínské nekvalitní zboží. Děkuji, nechci. Vrátila jsem to na adresu ing. Babiše, Průhonice, vyplaceně, protože jako důchodkyně neživořím. Jen doufám, že dopis bude i s mou zpětnou a pravou adresou doručen, neboť se může stát, že anonistická sekta se bude snažit ochránit Vůdce před nepříjemnou pravdou. Já si roušky nevyžádala, jako nevyžádanou zásilku je slušně vracím. Nazdar - a nehrajme si na to, že to byl záchranný a užitečný čin!!! Babka z Moravy

V. Loula 19.9.2020 10:32

V pořádku, pokud ty roušky slušnou formou vracíte s tím že je nechcete, je to OK a je to vaše věc.

V. Heidlerová 19.9.2020 11:48

Nikdy nevystupuju anonymně, celý život si stojím za svým názorem a dokážu ho obhájit před tolerantními lidmi. S fanatiky je to těžké. Děkuju za Váš postoj.

J. Šebek 19.9.2020 12:08

V jednom máte pravdu. S fanatiky je to těžké.

J. Šebek 19.9.2020 12:06

Přesně!

J. David 19.9.2020 8:40

I já dostal roušky od státu, byť jako prduch je fasuji u firmy, kde pracuji v externí dopravní logistice. Styk s lidmi. Roušky nosím, vymněňuji, ale šnóbl mám furt zapařený, kór v teplém babím létě. Nestěžuji si, opatření prijímám fatalisticky, byl jsem vychován ve smyslu internacionálního socialismu, tedy "Maul halten und weter dienen". V povedené EU a našeho govermentu, se toho na praktikách "direkce moci" moc nezměnilo, ale podřizuji se, byl jsem tak vychován. Roušku nosím všade, nebrblám, alespoň neochrchlu bližního tolik, jako s volnou hubou, jako volnomyšlenkáři bez roušek. Doba je ekonomicky zlá, tourbysnis a divadelní atrakce hynou na úbytě, což takhle zavésti Mamulovky sobotní, pro zbytnou svoloč, kopat kanály lze i s corona odstupem. Covid a kurtzarbeit. Jenom zírám. Jezdím s komoditami po městě, ale co vyžraných etnických spoluobčanů (cca 1,5 metráku hmotnosti) vidím na lavičkách chlastat pívo, to mi rozum nebere, čím se živí. Odpovím, ivalidní důchod a dostane 5k rouškovné, jako já, prduch. Zrušit, to není zásluhovost, ale krmit vši v košili, toť zvrhlost.Rád se nechám poučit i s možným nasazením "atombordelu" proti Cvid-19.

K. Wágner 19.9.2020 8:30

Počty lidí, kteří musejí být s covidem hospitalizováni, překročily čísla, která byla zaznamenána na jaře. V nemocnicích nyní leží 480 pacientů, na jaře byl rekord 422. Někde tak omezují příjem běžných pacientů.

D. Stys 19.9.2020 10:10

Podle ředitele Ludvíka z Motola je mechanismus tento: Plánovaně operovaní senioři nemohou být posláni zpět do LDN neboť jsou covidní. A tak obsazují akutní lůžka. To se na jaře nedělo, neboť se neoperovalo. Kontrolní otázka zní, jestli náhodou (1) všichni senioři nejsou covidní a (2) jestli se každý senior, kdo přijde do zdravotnického zařízení nestane covidním.

Ona rodiž buď (1) je populace více-méně promořená a kdo zrovna prošel kolem někoho z vyšší náloží (např. ve frontě na odběr), ten ho má detekovatelně na sliznici anebo (2) kvalita odběrů, manipulace se vzorky apod. klesá s náběrem nových pracovníků a únavou personálu. Samozřejmě zázračné 99,6% uzdravení horníků OKD navádí k možnosti (3) což jsou různé ty konspirační teorie, jako že pan Dušek si koupil kolo štěstí a čísla si na něm vytáčí. Mimochodem, paní Rážová už dlouho nebyla slyšet, možná by její odborné závěry byly "politicky nešťastné".

F. Navrátil 19.9.2020 8:25

Pokud se někdo domnívá, že důchodci budou volit Babiše kvůli dárku pěti roušek a respirátoru, pak se hluboce mýlí. Pouze jsou na základě životních zkušeností přesvědčeni, že ostatní politici jsou ještě horší. Babiš má podporu ze dvou důvodů. Tím prvním je, že neustoupil EU v zásadě nebrat islámské nelegály. Tím druhým je nedůvěryhodnost politiků a programová prázdnota opobloku.

J. David 19.9.2020 8:43

Babiš je pro mne nevolitelný, byť se jeví jako donátor chudoby.

Z. Bureš 19.9.2020 9:06

I kdyby mi STBácký udavač-mafián poslal tisíc roušek ... a milión korun k důchodu k tomu - NIKDY ho nebudu volit : Mám svoji čest a hrdost !!!

Je pro mne nepřekročitelná hranice ..... volit udavače zločinecké organizace, který neumí ani věrohodně vysvětlit jak přišel k Agrofertu ... který zbohatl na známostech s největšími politickými grázly z 90-tých let ... který nám před očima tuneluje zem ... a jehož cesta k zázračným úspěchům je dlážděná krví a mrtvolami jeho odpůrců a konkurentů !!!!! ;-O

J. Jurax 19.9.2020 13:33

Krví a mrtvolami jeho odpůrců a konkurentů ... slyšte, slyšte, pastuškové, kde jsou ty hromadné hroby?

J. Jeslínek 19.9.2020 16:01

Kvalitní příspěvek, samozřejmě že nikdo nebude volit bude Babiše kvúli rouškám. Bohužel demoblok je tak degenerovaný a neumí udělat analýzu, aby třebas dokázal vyhrát i volby, v tom je demokracie.

F. Navrátil 20.9.2020 8:50

Kdyby byl opoblok schopen vymanit se ze svých myšlenkových klišé, pak by zjistil, že zde existuje významný segment, o jehož problémy politici nejeví zájem. Jsou to pracující rodiny s dětmi.

J. Jurax 20.9.2020 16:11

Ano.

Rozdávat je třeba ouplně všem! Aby to bylo spravedlivé.

Š. Hašek 19.9.2020 8:22

Sděluji tímto PT obecenstvu, že ten balíček hodím do popelnice. Fakt. Na Letnou nechodím, ale určitý druh protestu proti hloupnutí společnosti si snad mohu dovolit.

Chleba, ovoce, zeleniny, piva a slivovice máme dost a se svým zdravím si poradím. I roušek visí na klice v předsíni dost .................

Nejsem ani ten důchodce, jsem ve výslužbě/na penzi.

Zkráceno.