8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Bílý 1.7.2011 13:22

Když potřebuji knihu (kvalitní) koupím ji, i kdyby na ní bylo 50% DPH. Jsem průměrný důchodce.

Podřadnou literaturu, které je, odhaduji, asi tak 90% nekoupím i kdyby byla bez DPH. Diskuze se mi tady dnes líbí. A dotaz: šlo by to nějak se od těch levicových příživníků separovat, jak to na NP několikrát navrhoval pan Schwarz?

M. Trhlík 1.7.2011 14:42

Re: Když potřebuji knihu (kvalitní) koupím ji, i kdyby na ní bylo 50% DPH. Jsem průměrný důchodce.

Pane Bílý a pokud se chcete separovat od"levicových příživníků" ,budete mít někoho na diskutování? Před chvílí jsem se dočetl,že vytunelování Rubeny  Náchod bývalým automobilovým závodníkem Kolocem za 250 milionů korun,bylo "oceněno" soudem místo 5 let vězení na podmíněný trest.Koloc žije sice v zahraničí,ale těžko bude peníze splácet.To sice nemá s levicovými příživníky nic společného,ale jistě zajímavější to je.

M. Bílý 1.7.2011 15:26

Pane Trhlíku (12:42)! Stále čtu, jak se všude krade...

... je to možné, ale mne za celý můj dlouhý život neokradla ani jedna fyzická, ani jedna právnická osoba. Prostě jsem se nedal. Okradl mne jenom stát. Nutno dodat, že bolševickej. Choval jsem se k němu podle toho. Paradoxní ale je, že právě u bolšánů jsem si osvojil pravicový názor, že člověk má být schopen se o sebe a svou rodinu postarat. Aniž bych jim podlejzal jsem v práci předvedl co umím, nejenom jako projektant, ale i jako manuální pracovník (musel jsem se jít sbližovat s dělnickou třídou) a vždy jsem si slušně (jako manuál dokonce velmi slušně) vydělal. Vydělal jsem i na kuponové privatizaci (mám mimo jiné akcie ČEZu). Panu Koženému a pod. naletěli jen  hlupáci. O diskuzi s levicovými příživníky nestojím. Levice je ve svých názorech příliš jednotná (bohatejm brát), rozmanitost názorů je na pravici. Takže závěrem. Jestli se něco stalo, jak uvádíte,  v Rubeně Náchod, nijak mě to nevzrušuje. Není moje. Má-li někdo mindrák, že jiní kradou a on to neumí, je to jen a jen jeho problém.

M. Bílý 1.7.2011 15:32

Pardon. Místo 12:42 má být 14:42.

M. Trhlík 1.7.2011 17:01

Re: Pane Trhlíku (12:42)! Stále čtu, jak se všude krade...

Pane Bílý,ale já také ne.Zrovna jak mi vadí "pravičáci",kteří na některé diskusní příspěvky reagují vulgárně.Já mám od levice hodně daleko.Jen jsem chtěl naznačit,že pokud mají lidé stejné názory,není o čem diskutovat.Jinak jsem prožil asi podobný osud jako Vy.Ale nemyslím si,že mám mindráky,že neumím krást. Jen si myslím,že by nám nemělo být lhostejné,že se vše rozkrádá.To může vláda přijímat opatření za opatřením a k ničemu to nepovede.Nám s manželkou nikdo nikdy nic nedal zadarmo a vychovali jsme 3 děti,které se zase dokázaly o sebe tak postarat,že jsou v podstatě velmi úspěšné.A nebylo třeba ani politické kariéry.To mi víc vadí,jak se dnes staví stát k lidem,kteří nemají zájem pracovat a čekají stejné výhody jako ti,kteří se o sebe musí starat.

J. Kratochvíl 1.7.2011 17:22

Re: Pane Trhlíku (12:42)! Stále čtu, jak se všude krade...

Mně zase to vzrušuje , že se rozkrádá společný majetek. Začalo to Rubenama Náchod a končí to rozrádáním státního rozpočtu a to mně již opravdu vzrušuje a těžko to vydýchávám. Čím více se toho rozkrade tím se postaví méně dálnic, nebudou se opravovat silnice, budeme jezdit ve starých vlacích apod. a dojde i na důchodce protože se rozkrádá i důchodový systém, Škoda, že  jste již starý a máte zkušenosti a tuto rozrádčku nevidíte. Jestli si myslíte, že se vás to netýká tak to je velký omyl. Dojde i na vás. To už tady v historii bylo, ale potom už bude pozdě brečet. 

M. Bílý 1.7.2011 18:25

Pane Kratochvíle (17:22)! Napsal jste: Mně zase to vzrušuje , že se rozkrádá společný majetek. A já se ptám:...

... Jak Vaše vzrušení (jistěže dlouhodobé) zabránilo rozkrádání, nebo ho alespoň omezilo? Nijak!!! Plyne z toho jen jedna věc. Čím méně bude společného majetku, tím méně bude rozkrádání. Bude-li Rubena moje, nikdo mi ji neukradne. Říkáte, že na mne dojde. Na mě už došlo za bolševíků, dostal jsem se z toho bez úhony a pochybuji, že něco horšího než komunistická diktatura mne může potkat. Takže se vzrušujte dál, dělá li Vám to dobře a můžete se vzrušovat i za mne. Já ale zůstávám v pohodě. Silnice bez opravování mi nevadí, preferuji chůzi pěšky. S krachem důchodového systému počítám a jsem na něj připraven. Vy ne? Máte co dohánět. Až Vás to překvapí, lamentace a vzrušování Vám nepomohou.

J. Kratochvíl 1.7.2011 20:16

Re: Pane Kratochvíle (17:22)! Napsal jste: Mně zase to vzrušuje , že se rozkrádá společný majetek. A já se ptám:...

Vážený pane, ujišťuji vás, že vás může potkat zase podobná diktatura jako byla komunistická, ale bude se zaručeně jmenovat úplně jinak než komunistická ono by stačila ta diktatura co byla u nás předtím fašistická. Jste velice naivní jestli si myslíte, že fašisti byli lepší než komunisti. Chybí vám jak se v demokracii říká obecná vzdělanost, jinak byste musel chápat úlohu státu v moderní demokratické společnosti a nepsal byste taové hlouposti co jste zplodil.

M. Bílý 1.7.2011 20:49

Máte pravdu, soudruhu. Mám doma na zdi zarámovaný dopis s podpisem kádrováka, že nesplňuju podmínky kladené na příslušníka socialistické inteligence.

Ani nevíte, jak jsem na to pyšnej.