5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Jízdné zdarma

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Beldor 27.3.2008 10:40

hmm...

Rekl bych ze je to hlavne nejvetsi problem dnesni spolecnosti.Vezme se nejaky problem na ktery takrikajic "sere pes" a nikoho nezajima s nulovou dulezitosti a zacne se par mesicu pretrasat v novinach aby nahodou nezbyl cas na dulezite veci.Tady opravdu nekoho zajima ze poslanci muzou jezdit v metru zadarmo?????pochybuji..;-PRv

Puťák 27.3.2008 10:28

p. Zieleniec

Tu vodu a to víno vážený p. Europoslanec káže již od doby kdy zodpovídal za celé hospodaření ODS, pak prasklo odkud peníze byly a aby to někdo odnesl byl to jeho podřízený Novák. K tomu účast na Sarajevu a hned je tu jeho profil. A dnes?. jenom zachování teplého místečka v Bruselu a pokračování wíkendových návštěv Prahy se všemy příplatky za to ,že ještě vůbec žije. Vaše příspěvky i můj, nestojí za to abychom se p. Europoslancem zabývali nebo  nebo vedli diskuze.

balthasar 27.3.2008 10:11

Re: Re: Re: Pane Zielenec...

;-D a některý tam radši ani nevidíte. Kdo to proplácí vám ?8-o

Oskar 27.3.2008 10:04

Je vás škoda pro Brusel.

Pokud jste působil na české politické scéně tak jsem s vámi  neněl shodnou politickou orientaci,ale vážil jsem si vaší serioznosti. Zejména v období sponzorů a "Sarajeva". Jasně jste k tomu dal najevo svůj postoj a toho jsem si vážil. ODS by potřebovala nějaké nové "zemetřesení" , aby byli odejiti politici typu pánů Macka,Čermáka. Pak by snad mohla tomuto státu něco dát. Již dlouho jen kořistí. 20 let si utahujem opasky a kde je výsledek? 20 let po válce se psal rok 65 a jisti si pamatujete,že to byla ekonomicky i kulturně nejlepší doba naší historie. Zkracovala se pracovní doba,ceny byly stálé a lidé měli jistoty právní i sociální. Co mají dnes?

Ivan Nový 27.3.2008 10:03

janoryno,

jízdné je pseudoproblém, je to důsledek prožitého socialismu, aby si chudí poslanci nepřipadali hloupě mezi boháči.

lucina(pes) 27.3.2008 10:03

prkotina místo důležitých věcí

kolik těch poslanců a senátorů jste kdo kdy viděl v tramvaji? Nejvýš někdo kolem Malostraňáku nějakého jejich čičmundu, už podržtaškové sockou nejezdí. Kdo by jezdil, kdyby měl na to nejezdit? Jejich nemravnost nespočívá v tramvajenkách, ale v imunitě, ve výhodách nepřímých, jako  nedůsledné trestání zneužití inside informations a neetického chování obecně. No b´ože, tak si koupí tramvajenku, to nikoho nepoloží, stejně jako ty statisíce obyčejných lidí, kteří jezdí do práce denně, a ten DP to rozhodně nevytrhne. V Rimini jsem zažila v městském autobusu revizi jízdenek - tři carrabinieri, u každého vchodu jeden, řidič neotevřel dveře, dokud nebyli všichni zkontrolováni. Samozřejmě, že tam nebyl jediný bezdomovec a jediný černý pasažér.

Ivan Nový 27.3.2008 10:02

janoryno,

jak víte, že nežádám vystoupení z EU?

Milan 27.3.2008 10:00

A co má.....

potom dělat zaměstnanec,který denně musí cestovat za prací tř.30km ?Nedostane na dopravu ani korunu a všechno si musí platit ze svého platu.Oni mají desítky tisíc na dopravu a nic neplatí!!!!;-€

NP 27.3.2008 9:39

Víno a voda.

Pan europoslanec má pravdu. A´t si Jičínský cvakne na tyči a Vlček mu to proplatí. Pan europoslanec to dělá nemlich tak. Nejlevnější letenka do Bruselu stojí 12.500  Kč.  Zaplatí to Evropská komise. Přece to nebude pan europoslanec přenášet na soukromníky. A kdo, že platí ty evropské struktury ? Netřeba bádat. Já si platím dopravu z vlastní kapsy. Až tak bude činit pan europoslanec ať příjde kázat.  

havránek 27.3.2008 9:34

Re: Re: Pane Zielenec...

jo souhlasí, ale všechny " dobrodince" si z odletové haly nepamatuji

Stenly 27.3.2008 9:32

A co

jste udělal pro zrušení privilegií Vy pane Zieleniec?

libero 27.3.2008 9:16

Jeden z mnoha nesmyslů,

nejspíš ani moc nevyužívaný.

Že soudruhům i pánům vadí až teď......

janoryna 27.3.2008 9:14

Re: Re: vzkaz Jičínskému

milý ládíku, ale kteří poslanci a za které strany to tehdy odhlasovali ? paroubka tehdy ještě nikdo neznal a v eu jsme nebyli. o čsd tehdy nikdo nevěděl včetně křečka. a ksč hlasovala jednomyslně s OF. takže pozůstatek pravicové politiky ze začátku 90-let.

janoryna 27.3.2008 9:10

Re: Pane Zielenec...

a taky zahradil, cabrnoch, ouzký. nebo na ty se to havránku nevztahuje ?

Tomas B. 27.3.2008 9:09

Re: Re: Ubohost politika

Jako modrobolševik (tedy volič ODS = zloděj, tunelář a možná i vrah) s panem Zielencem rovněž souhlasím. Je bezpochyby pravda, že obouvat se do poslanců vozících si zadarmo zadek v tramvaji je laciné a populistické - takové to ale bude vždy a s argumentem o laciném populismu lze shodit ze stolu vše, co se zákonodárců týká - od imunity přes dopravu, bydlení až po chlebíčky v parlamentním bufetu... Proto bez zlosti i závisti volám: Ať jezděj za svoje, nebo ať šlapou pěšky! Je to zásadní (a ne že ne).

Sorry, už musím jít, dneska jsem ještě nic nevytuneloval...

janoryna 27.3.2008 9:08

Re: Symbolem odcizení politiků voličům

to s tím jízdným zavinil paroubek a brusel. a milý ivánku, proč jsme se do téeu tak cpali a bruselu lezli kamsi ? proč nežádáš vystoupení z unie ?

Kolombo 27.3.2008 9:08

Re: Inu,

Že pan profesor enráčil ostře vystoupit proti svému stranickému "kamarádovi" Sobotkovi, který pošlapal platné právo tím, že odmítl zaplatit poplatek u lékaře. právní cit páně profesora má pozoruhodnou levou úchylku. Tomu se u tvůrce socialistické ústavy nelze moc divit. Čemu se divit lze je skutečnost, že je dnes profesorem. Čeho je vlastně profesorem?

gerontusinza 27.3.2008 9:07

Jasný a zcela oprávněný požadavek.....

pánové budují kapitalismus socialistickými výdobytky.....;-D 

Ivan Nový 27.3.2008 9:04

Symbolem odcizení politiků voličům

je Brusel. To je semeniště všeho zla.

jurist 27.3.2008 8:58

Inu,

JUDr. Jičínskému pro jeho právní pozitvismus poněkud uniká morální rozměr celé věci.:-/

honza 27.3.2008 8:52

Re: Re: Ubohost politika

Jasně, vidím to úplně stejně...

Kylchap 27.3.2008 8:13

Re: Ubohost politika

Tohle téma může s úspěchem "uchopit" každý kandidát. To, že Zielenec byl první není jeho chyba. Osobně pana europoslance nesnáším, ale proč bych mu měl nadávat když má pravdu?  Je důležité CO kdo říká a nikoliv KDO to říká  milí modrobolševici.

Netřeba 27.3.2008 8:08

Proč vyčítáte, že europoslanec každý den na NP píše?

Kdo ho sem asi pouští, nevíte to někdo náhodou?  :-/

malstoka 27.3.2008 8:04

Ubohost politika

Jen skutečnost, že se blíží nové volby do EU, jsou podnětem pro zviditelňování a naději pro další setrvání u koryta EU. Nejen Zielenec ale i Hybášková a Bobošíková se mohou přetrhnout, aby na sebe upozornili.

Marcela 27.3.2008 8:01

pane europoslanče,

Vy jste se nám nějak rozepsal, čtyři roky nic a teď co den, to článek. Nebudete někam kandidovat?

havránek 27.3.2008 7:57

Pane Zielenec...

nejprve si zameťte pře svým " bruselským" prahem sám, včetně svých kolegů a kolegyň europoslanců. Jste přesně ten případ: vodu káže , víno pije. To Vám nevadí si nechat proplácet taxi na letiště v Bruselu, nechat si refundovat rozdíl mezi economy a businees class v letadle a léta domů  na " konci" pracovního týdne ve čtvrtek ve 14,45 linkou SN 2811???

Budiž řečeno, že tak pravidelně nečiníte jen Vy, ale Rouček, Bobošíková, Falbr a Zvěřina. Bože to je na letišti Zawentem každý týden shoda napříč politickým spektrem!!!

Ladislav N. 27.3.2008 7:52

Re: vzkaz Jičínskému

A co byste chtěl po komunistické gerontokracii? Křeček, Jičínský a celá bolševická KSČSSD jenom pokračují v tom, co dělali zamlada, když byli v partaji.

Ašek 27.3.2008 7:51

Re: Pravda, ale

Chce být viděn,prostě nemá stud.;-P

Netřeba 27.3.2008 7:44

Stejně jako vládní letku,

která je vytvořena a vyčleněna speciálně pro vládní (resp. ústavní) činitele.

Tak bych jim vyčlenil poslaneckou tramvaja autobus MHD v každém městě, specautobus pro meziměstskou dopravu, v Praze vagon metra atd. atd. A přesně stanovil jízdní řád, aby se ti mizerové dostavovali včas na své pracoviště.

map 27.3.2008 7:32

vzkaz Jičínskému

Jičínský: "Rozhodující tu vždy musí být bez ohledu na subjektivní vztah k věci stanovisko právní. A to je naprosto jednoznačné. Uvedené právo dává poslancům a senátorům platný zákon a ten musí být dodržován všemi, jichž se týká" - tato věta je pozoruhodná zejména v kontextu s děním v minulém režimu. Nad tím by se měl Jičínský, než něco takového řekne, vážně zamyslet.