26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eva D. 7.7.2006 20:34

Re: panebože Paroubek

Bohužel, bohužel, asi máte pravdu. Ale je to hořká medicína.;-(

fenykl 7.7.2006 14:47

Wágner a jeho moudra

Pane Wágner, informace o tom jak pan Kasal žádál o podporu komunisty Vám unikla? Kdyby ji dostal, tak za co? Informace jak Topolánek zaháněl komunisty do díry Vám unikla? Teď už byl ochoten s nimi jednat. Pokud si to pánové neumí spočítat dopředu, tak ať do politiky nelezou a Vy nepište takové jednostrané bláboly

AeroKarel 7.7.2006 15:23

Re: Wágner a jeho moudra

Možná, že Paroubek donutí ostatní strany k tomu, co už sám praktikuje dlouho. IMHO by se neměli nechat donutit, ale pokud podlehnou, hlavní viník je Paroubek. Oni až po něm.

Rolen 7.7.2006 14:35

???

Ficova Smer-Sociální demokracie je prostě spřátelená strana. Autorovi spekulace jsou pouze spekulace, můžeme si vymyslet hromadu podobných či jiných. Zrovna nějak podobně můžeme spekulovat o autorovi – proč tento článek napsal, proč ho napsal takto a ne jinak a podobně, fantazii se meze nekladou.

AeroKarel 7.7.2006 15:25

Re: ???

Ale vždyť má celkem pravdu. A když se spřátelená strana kamarádí s kdejakou nahnědlou pakáží, tk to není fujtajb?

Jednoduše: 7.7.2006 14:07

Ve srovnání s SK vypadá Paroubek jako dobrá volba...

A votom to je . Postavte se vedle Einsteina a budete za blbce, postavte se vedle blbce a budete...za Einsteina....;-D;-P

kamil 7.7.2006 11:54

pane wagnere-nestrašte-kolem nás jsou ve vládách horší strany a to vám nevadí-tato situace vám vyhovuje-zase můžete plodit své bláboly-dejte lidem pokoj a jděte raději na houby nebo na pivo-lidé vás stejně neberou

AeroKarel 7.7.2006 15:27

Re: pane wagnere-nestrašte-kolem nás jsou ve vládách horší strany a to vám nevadí-tato situace vám vyhovuje-zase můžete plodit své bláboly-dejte lidem pokoj a jděte raději na houby nebo na pivo-lidé vás stejně neberou

Máte-li na mysli socdem, tak o tolik horší zase nejsou. Fico s Mečiarem a Slotou, Paroubek s Falmerem, to je celkem na stejno.

Mirek Šejna 7.7.2006 16:00

Aerokarle,

Vy máte ten život tak jednoduchý. Tak hezky černobílý. Jako čtyřleté dítě.

AeroKarel 7.7.2006 16:30

Re: Aerokarle,

Jo, když to chápete černobíle, nebo vy tedy spíš rudo-modře ........

Holt každé čtyřleté dítě posuzuje vše podle svých zkušeností.

Sch.glosátor 7.7.2006 11:27

No a ?

Pětimilionové Slovensko nebude problém ať tam bude vládnout kdokoli.

Jaroslav 7.7.2006 10:51

Spíš je ostuda, že se Evropa nedistancovala od Dzurindy

Dzurinda byl přece nejen asociální ultraliberál, ale sice opatrně, ale přesto se snažil obhajovat slovenský klerofašismus. Rehabilitoval přece Andreje Hlinku, který, kdyby neumřel ještě před začátkem 2.světové války, byl by později popraven stejně jako Tiso.

Ficovi nic jiného nezbývá než strpět v koalici Slotu, jinak by byla řešením pouze velká koalice s pravicovými stranami, která by zabránila řešení nahromaděných problémů vzniklých kvůli Dzurindově katastrofálnímu vládnutí.  

Conseil 7.7.2006 11:35

Re: Spíš je ostuda, že se Evropa nedistancovala od Dzurindy

Sup sup naspat na zakladnu skolu a dostudovat dejepis. A az potom vypisovat po forach chobotiny.

Jaroslav 7.7.2006 11:59

Conseili, lhát můžeš pouze na Slovensku

Na základní školu běž ty. Hlinka prokazatelně spolupracoval před 2. světovou válkou s některými fašistickými hnutími...i s henleinovci či maďarskými fašisty a není důvod se domnívat, že by byl jiný než jeho spolupracovníci Tiso, Tuka a že Hlinkovy gardy pouze zneužily jeho jméno.

AeroKarel 7.7.2006 15:28

Re: Conseili, lhát můžeš pouze na Slovensku

Co by kdyby .......

AeroKarel 7.7.2006 15:29

Re: Spíš je ostuda, že se Evropa nedistancovala od Dzurindy

Asociální ultraliberál? Pěkná pitomost.

Asociální se zaklínají sociálnem a odírají chudinu, třeba KSČSSD, Smer, .........

Pete Brich 7.7.2006 10:42

"... aby mu o to snáz prošla za pár měsíců v Bruselu obhajoba vlastního spolčení s neostalinisty."

Ano!R^

PB

F.Vízek 7.7.2006 9:54

Trochu objektivity

Jak známo 111 křesel ve Sněmovně měla ČSSD s KSČM už v roce 2002, přesto se ani Špidla, ani Gross a ani Paroubek do jistě většinové koalice nepustili.  Usnesení sjezdu ČSSD i letos opakuje, že vládní koalice ČSSD a KSČM nepadá v úvahu.  Proč tento fakt neberete v potaz?  Nebo slyšíte trávu růst?

Je potřebné spíše zdůrazňovat, že výsledky svobodných voleb jsou NEZPOCHYBNITELNÉ, že mandáty VŠECH poslanců jsou stejně hodnotné, že  ani mandát komunistického poslance nelze "umenšovat".   S politickými stranami je třeba bojovat POLITICKÝMI prostředky a ne mocenskými zákazy, umlčováním  a ostrakizací.  Platí to jinde v demokratické Evropě a mělo by platit i v Česku.  Ostatně jsme součást EU a tam si dovolují i luxus mít komunisty ve vládě, ba mít je i šéfy parlamentu, ba bývalé komunisty i  jako hlavy státu. Nijak je to nedegraduje v očích Evropy a žádné obavy z toho neplynou.  

 Pokud by KSČM - což nehrozí - ale vstoupila do Strakovky (dejme tomu na dvou třech postech) to by byl začátek konce EU a NATO?  Hodně by to změnilo běh světa? Takovou sílu má soudruh Filip a spol.?   Vzpamatujte se!  Raději napište na faktech, které zločinnosti se v ČR udály v režii KSČM od doby jejího vzniku. Připomínám, že s ODS a KSČM jsou vrstevníci, jak známo. Bezobsažné ataky straně komunistů leda nahrávají a jdou jí náramně k duhu.  Nebýt Paroubka, který to pochopil naštěstí včas,  těšila by se KSČM letos z mnohem většího počtu poslanců.  Takže mustr - jak na ně - tady máte jako na dlani.

Pete Brich 7.7.2006 10:48

"Připomínám, že s ODS a KSČM jsou vrstevníci, jak známo."

Až na takovou drobnost, že KSČ si jen přidala a Mor. a je nástupnickou organizací vraždící KSČ, jak neznámo?Rv

PB

Lapil 7.7.2006 14:19

Ale no tak... Re: Trochu objektivity

Vážně mi chcete tvrdit, že v posledním roce (Paroubkovy) vlády ČSSD&spol. neexistovala reálná koalice socialistů a komunistů? Pravda, "vládní" koalice to nebyla a asi reálně letos ještě nebude... A samozřejmě, že se "v režii" KSČM od roku 1989 žádné zločiny neodehrály, protože KSČM nebyla režisérem. Nezlobte se na mě, ale strana, která má v základních dokumentech diktaturu, není stranou demokratickou.

Víte, pane Vízku, já mám proti Vašim názorům kdeco, kdoví jestli bychom se shodli na definici slova "vláda", ale nesedí mi k Vám slova hlupák nebo lump. Prosím - nekažte mi to takovouhle naivní demagogií... Já neslyším trávu růst, já jen nevidím zásadní rozdíl mezi státem řízenou ekonomikou a státem nařízenou minimální daní; nebo minimální otvírací dobou samostatně výdělečných osob pracujících v jistém oboru (Dr. Rath už bude vědět).

jirka.s. 7.7.2006 9:38

Předvídavost.

Pan Wagner to už v článku naznačil. Svině bradavičnatá je předvídavý politik. Co kdyby se mu podařilo natolik uplatit komouše, že by "do toho" s ním šli? Kdopak by se  zrovna jeho, takového "eurooptimisty" v tom Bruselu zastal. No samozřejmě Fico.Jako kluk jsem měl jednoho "kamaráda", který se vždycky nabízel při nějakém mém průšvihu, že za mně půjde orodovat. Nikdy jsem ho sebou nevzal, protože jsem věděl, že ho můj otec považuje za největšího grázla z ulice a celá "záležitost" by byla ještě horší. Ale tak daleko to parolini není schopen domyslet. Také konec konců, čím,že?

Mirek Šejna 7.7.2006 13:08

jirko s.

to jsem netušil, že tak dojemně sledujete názory socialistických europoslanců. Oni jsou totiž jedinými, kterým se nová slovenská koalice nelíbí. Ostatním euro-poslaneckým frakcím je to úplně jedno. Ne však místní pravicové údernické brigádě. Místní modrozopudruzi už došli tak daleko, že jim není cizí ani názor evropských socialistů, pokud ti eurosocialisté mají jiný názor, než Paroubek. Přesně ve stylu - "nepřítel mého nepřítele je můj přítel". Dnes se tady místní modrosoudruzi bijí za názory nenáviděných socialistů z nenáviděné EU. Až mi z toho tečou slzy dojetím.

jirka.s. 7.7.2006 17:33

Re: jirko s.

Jenom doufám, že jich bude tolik, že se v nich utopíš!!!

PROROK ELIÁŠ 7.7.2006 8:52

POCHYBUJI VELMI

 Že by EU, případně evropská soc. demokracie měla výhrady ke spojení Brčálů s e Socany s tichou podporou komoušů.....Paroubek obhajuje pochopitelně zcela něco jiného, nežli nacionalisty...K těm má Klausostrana rozhodně blíže....

Mirek Šejna 7.7.2006 7:44

Wagnere,

nevzpomínám si, že byste takto rozhořčeně reagoval, když se před pár lety Klaus a ODS zastali nacionalistů J.Haidera, když byli vzati do rakouské vlády. I tenkrát EU protestovala. A právě tenkrát Klaus prohlásil, že EU nemá Rakušanům do vlády co kecat. A ejhle, letos EU může kecat, protože tentokrát se nejedná o Rakousko, ale jen o nějaké blbé Slovensko, a nacionalistů se zastává nikoli velký a neomylný papá Klaus, ale malý a omylný puchejř Paroubek.

Wagnere, vemte si i letos příklad z Klause a ODS. Oni i v případě Slovenska drží stejnou linii, jako tehdy v případě Rakouska. To jen vám novinářům souvislosti unikají.

Brabcak 7.7.2006 7:57

Re: Wagnere,

Povšimněte si malého, ale významného detailu. Po čas vlády Haiderových Svobodných v Rakousku se ukázalo, že se jedná spíše o populisty než ultrapravici a demokracie neutrpěla sebemenší šrám. Mečiar a Slota však své "umění" vládnout prokázali. Výsledek? Ejhle, demokracie utrpěla dost hluboké šrámy. Z tohoto hlediska je kritika nové slovenské vládní koalice oprávněná. Ovšem pokud se na to člověk nekouká optikou liberálně demokratického hodnotového žebříčku...

pooh 7.7.2006 8:05

Re: Wagnere,

Dobrý postřeh, ale myslím, že je tu pár rozdílů, které vám unikají:

Klaus nepsal žádný dopis na obhajobu Haidera do Bruselu a myslím, že je příliš mazaný na to, aby si takhle zúžil svůj antievropský manévrovací prostor. Všimněte si, že měl pravdu - Haider se vyčerpal, EU taky, a je víceméně klid. Taky proto, že Rakousko je demokratické skoro šedesát let, a postkomunstické země cca patnáct.

A dále - u nás stále hrozí, že demokratické principy dostanou na frak, přečtěte si nějaký zahraniční tisk, ještě pořád se na nás dívají jak na ZOO. A mají bohužel pravdu, vždyť ten Paroubek je produktem zdejší neuvěřitelné politické scény. V takových podmínkách je jeho krok skutečně nebezpečný. Bude mít vždycky dost nohsledů, kteří za ním půjdou až do pekel. Já nechci mít s Ficem a jeho partou nic společného. Vy ano? Jsme bývalá společná země, a to z nás nikdo neodpáře. Až se u nás budou dít věci, Paroubek jen řekne - no to nic není, podívejte, co se děje na Slovensku...

Mirek Šejna 7.7.2006 12:23

milý poohu,

Paroubek zatím žádný dopis nenapsal. Pouze řekl, že ho chce napsat. A nechce ho napsat úředníkům do Bruselu, ale socialistickým poslancům.

No a pokud jde o Slovensko, já tam narozdíl od Vás často jezdím. Oni mají své Maďary a své Hejslováky. Nebýt maďarské "menšiny" se svérázným nezájmem o jazykovou asimilaci, nebyl by slovenský nacionalismus. Slovenský Madar obvykle rozumí česky, německy a anglicky, ale slovenština mu "dělá potíže". Slota je primátorem Žiliny a Žilina rozhodně není nějakým městem trpícím pod vládou nacionalistického diktátora.

pooh 7.7.2006 13:28

Re: milý poohu,

Vám zase dělá potíže čeština. Nikde neříkám, že píše úředníkům, to jste si vymyslel vy. Říkám, že jde o dopis do Bruselu, což je fakt, neboť právě tam ti poslanci sedí!!

Takže váš omyl. Za další, na Slovensku jsme pečení vaření, a máme tam spoustu známých, takže zase fantazírujete, nic o mně nevíte . Takže další váš omyl.

A to je právě problém vás jednodušších lidí. Překrucujete fakta tak, aby se vám hodila do vašeho vidění světa. Proto vy Paroubka máte zřejmě rád, a já ho považuju za nebezpečný póvl.

A k těm nacionalistům - nepleťte si oficiální linii politické strany s tím, že někomu osobně leze nějaká národnost krkem. Umíte si představit, že u nás vítěz voleb např. vyveze cikány do Ohńové země? Jistě by se vám to líbilo. Prostě politická řešení vypadají jinak, než jak je prezentuje pan Slota. A taky vyhrál proto, že za ním jdou primitivové. Proto je třeba ho izolovat.

A za další, ten článek byl, milé Šejno, o něčem jiném.

Mirek Šejna 7.7.2006 15:55

Milé pooho,

Slota je žvanil, ale nekoná tak, jak mluví. To byste mělo vědět, když tam tak často jezdíte. Nebo snad Slota už vyhnal žilinské cikány z města? Za Slotou je vidět kus práce primátora města, který má ujeté názory, ale odvádí dobrou práci. Takový zakladatel firmy Ford nenáviděl Židy a obdivoval Hitlera. A přesto vyráběl skvělé vozy a zavedl v automobilismu pásovou výrobu. Názory měl ujeté, ale podnikatel to byl vynikající. Takže buďte i tady politicky korektní a bojkotujte ještě dnes vozy ford.