5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník I. 17.9.2009 10:46

Re: Paroubek má diktátorské sklony

Doufám, že i těm nejotrlejším obhájcům rozhodnutí ÚS došlo, jak bylo hloupé a nebezpečné. Hloupé a nebezpečné jsou pouze tyto vaše názory, papouškující účelové Klausovy lži. U Klause je jeho motivace jasně průhledná, vaši jenom tuším (jasně svědčí o vaší neznalosti a nepochopení smyslu Ústavy ), ale nestojíte mi za vyvracení vašich nesmyslů.

Šerlok Homeless 17.9.2009 8:50

Souhlasím, jen technická poznámka:

"Janotův balíček" by měl být soubor změn zákonů, keré by snížily mandatorní výdaje a dovolily sestavit rozpočet s deficitem 170 mld. Parlamentu by měl být předložen před schvalováním rozpoičtu, nebo (což si myslím, že by bylo lepší) současně s rozpočtem.

Další vývoj vidím takto: Vláda předloží "Janotův balíček" (nejspíš současně s rozpočtem) a spojí s ním otázku důvěry. Podle vúterý avizovaného postoje KSČSSD zákon nepodpoří a vláda podá demisi. Vláda v demisi Jan Fischer bude nejspíš presidentem republiky pověřen vykonávat jejich funkci až do sestavení nové vlády. Díky postoji KSČSSD budeme mít rozpočtové provizorium, takže důvod, proč Jiří Paroubek "respektuje nález Ústavního soudu" je vylhaný. President pověří sestavením nové vlády buď vítěze voleb po řádných volbách, nebo ještě před nimi Jiřího Paroubka ....

toogood 17.9.2009 9:01

Re: Souhlasím, jen technická poznámka:

Výsledkem je tedy přesně jak se praví v článku 1) rozpočtové provizorium 2) slabá vláda bez mandátu (bez důvěry sněmovny). Paroubek tak splní svůj plán na 100%. Technicky je to velmi prosté (bude vše spolu s komunisty vetovat). Jeh hlavní (jedinou) aktivitou tak bude, je zajistit, aby při tomto vývoji neklesaly preference ČSSD. K tomu mu ale stačí několik vhodných bonmotů v pravou chvíli. Rath mu jistě pomůže.

Šerlok Homeless 17.9.2009 9:14

Re: Souhlasím, jen technická poznámka:

Předpokládám, že Paroubka volí hlavně TV diváci sledující jen venezuelské telenovely apod., jinak si tak vysoké preference nedovedu vysvětlit.

messenger 17.9.2009 11:56

Re: Souhlasím, jen technická poznámka:

mne je to jasny uz davno... v Aha a Blesku se o tehle vecech nedoctete a Mahulena vam o tom taky nic nepovi ve svym supr poradu... A Paroubkova parta o tom moc dobre vi... tupouny utahne na vareny nudli

renda 17.9.2009 8:48

zákulisí

Pan Paroubek plní jen a jen to, co má vést ke znopřipojení do zájmové sféry Ruska. To je dlouhodobá strategie aktivních i spících agentů, kteří nám tu po odchodu Rusů zbyli. Nechali si karanténní pauzu, zakládali na zmatky a chaos, aktivně je iniciovali a podporovali s cílem namíchnout lidi, kteří jak je známo na špatné rádi zapomenou. Po určité době pak tito příznivci východního pořádku udeřili. To je o co tu jde. Proto je to tak vážné a proto bychom si to neměli nechat líbit. Vyjít do ulic a vypráskat tu bandu směrem východním, tedy tam, kde budou hned mít to, co tady znovu chtějí zavést.

AS Rusko 17.9.2009 9:31

Re: zákulisí - Solženicynova odpověď

Jak hodnotíte dobu Putinovy vlády v porovnání s jeho předchůdci Jelcinem a Gorbačovem?

[31vik09b.jpg]Gorbačovova vláda byla politicky neuvěřitelně naivní, nezkušená a nezodpovědná vůči vlastní zemi. On nevládl, on bezmyšlenkovitě odevzdal moc. Následný obdiv ze strany Západu ho jen utvrdil ve víře, že postupoval správně. Ale řekněme si jasně, že to byl Gorbačov, a ne Jelcin, jak se teď často tvrdí, kdo jako první dal občanům naší země svobodu slova a pohybu.

V Jelcinově období se k lidským životům přistupovalo stejně nezodpovědně, ale projevovalo se to jinak. Jelcin se snažil co nejrychleji proměnit státní vlastnictví v soukromé, a tak rozpoutal obrovský rozprodej národního dědictví v hodnotě mnoha miliard. Jelikož si chtěl zajistit podporu regionálních představitelů, volal doslova po separatismu a podepisoval zákony, které podpořily kolaps ruského státu. To pochopitelně připravilo Rusko o jeho historickou roli, ke které se tak těžce dopracovalo, a snížilo to jeho postavení v mezinárodním společenství. Tomu všemu Západ tleskal ještě hlasitěji.

Putin zdědil zpřevracenou a vyděšenou zemi chudých a demoralizovaných lidí. A začal s tím jediným, co se dělat dalo: s pomalou a postupnou restaurací. Jeho úsilí nebylo hned zaznamenáno ani oceněno.

 Jen těžko ostatně najdeme v dějinách příklady, kdy snahu vlády jedné země znovu získat ztracenou sílu přijaly jiné vlády pozitivně.

Šerlok Homeless 17.9.2009 9:43

Re: zákulisí - Solženicynova odpověď

No, a kvůli tomu se máme nechat znovu ovládnout Ruskem? 8-o

Milan 17.9.2009 8:33

Skvělý článek, děkuji.

šedý 17.9.2009 9:07

Re: Skvělý článek, děkuji.

Tento článek by měly tisknout na titulní straně všechny seriozní noviny a nastavit užitečným idiotům socdem zrcadlo, v kterém by se ukázala jejich tragikomičnočnost.

Vlasta.on 17.9.2009 9:50

Re: Skvělý článek, děkuji.

Vy znáte nějaké seriozní noviny?:-/

šedý 17.9.2009 9:58

Re: Skvělý článek, děkuji.

Nejvhodnější je Právo(je stále Rudé) a Literární noviny (majitelČSSD).

idol 17.9.2009 8:32

Je Paroubek obětí?

Abychom k otylému Jirkovi, na nesprávných místech zaoblenému a možná i proto psychicky nevyrovnanému, nebyli nespravedliví, dlužno uznat, že k prvotní lumpárně, kterou vše začalo, tj. k hloupému odvolání fungující legitimní Topolánkovy vlády při našem předsednictví EU, byl naveden starším a úspěšnějším spolužákem z VŠE v Praze 3, který byl na Topolánka zle naškorpen, že se chová příliš přátelsky k jím nenáviděným představitelům nenáviděné instituce - mám samozřejmě na mysli nechvalně proslulého "euroskeptického" prezidenta Klause a jím nenáviděnou EU! Otylý Jirka v dobré víře, že si vychutná svou minutu slávy v odlesku spokojeností zářícího prezidenta Klause, pak opravdu spolu s komunisty, v nejnevhodnější dobu, fungující vládu ODS zboural! Ani on, ani jeho starší, avšak nepříliš moudřejší kamarád, pak však nevěděli, co dál? Klaus věc řešil veřejným rozchodem s ODS a Topolánkem, aby aspoň dodatečně svému angažmá pro zrušení jeho vlády dal logiku, zatímo Jirka se omezil na publicitu své velké dojemné "Love story" se slovenskou štětkou, kvůli které rozbil své skoro 30. leté manželství. Jako katalyzátor nastávající předvolební selanky, slibující voličům zajímavou možnost vybrat si již v říjnu legitimní staronovou vládu debila s gulema, či novou debila s těřichem, se objevil hrdina loňského jara, přeběhlík Melčák, který loni v březnu jako "Deus ex machina" pomohl Topolánkovi protlačit Klause na Hradčana. Naštěstí pro občany nakonec došlo k užitečnému závěru, že volby vlády debila T., či debila P. se konat nebudou. Ten, který jako šedá eminence tahal při bourání Topolánkova kabinetu za nitky ovládající otylého kašpárka Jirku, čím vše letos na jaře začalo, však dnes z Hradu věrolomně obviňuje Ústavní soud, že občany připravil o jejich právo voleb lepších zítřků pod vedením jednoho z debilů!

Saul 17.9.2009 8:50

Re: Je Paroubek obětí?

Idole, to myslíte vážně, že hodný leč hloupý Paroubek je řízen a ovládán zlým démonem Klausem?

idol 17.9.2009 8:53

Re: Je Paroubek obětí?

............. při odvolávání Topolánkovy vlády v 03/2009 ano!!

messenger 17.9.2009 12:00

Re: Je Paroubek obětí?

Paroubek samozrejmne nedostava nic od Klause befelem. Klaus je holt natolik chytrej sachista ze figurky si neuvedomujou ze jima nekdo hybe :)

Ludva 17.9.2009 8:24

Zapomělo se na Melčáka

Ten je totiž prapříčinou současné politické krize. Nejprve umožnil vznik nestabilní vlády při povolebním patu a potom zničil s pomocí ÚS předčasné volby.

idol 17.9.2009 8:34

Re: Zapomělo se na Melčáka

.......... zapoměl jsi uvést, že Melčák vloni na jaře pomohl Topolánkovi protlačit Klause na Hradčana!!Rv:-/

idol OPRAVA 17.9.2009 8:35

Re: Zapomělo se na Melčáka

.............. zapomněl

Šerlok Homeless 17.9.2009 8:51

Re: Zapomělo se na Melčáka

Zapomnělo se na Paroubka ....

Ludva 17.9.2009 10:46

Re: Zapomělo se na Melčáka

Toho přece označují za hlavního viníka současné politické krize tucty článku. Proto jsem připoměl, že v tom není sám.

Bloud 17.9.2009 8:54

Re: Zapomělo se na Melčáka

Možná se zapomělo i na soudruha Tlustého ? Kde vůbec je ? Co dělá ? Jaký je jeho názor na stávající situaci ? Kde je pragmatik Tlustý ?

toogood 17.9.2009 9:07

Re: Zapomělo se na Melčáka

Sedí v koutě a čeká až někdo vysloví tyhle otázky. Myslím, že si klidně může dát šlofíka.

idol 17.9.2009 9:18

Re: Zapomělo se na Melčáka

........možná testuje vířivky?

Karel 17.9.2009 8:10

Jyrka

Jyrka Paroubek rád působí na lidi sebejistě a zakrývá svoji vlastní nejistoty, pramenící z neschopnosti. Proto je schopen všeho.

fox 17.9.2009 7:52

Jiří Paroubek a osud Fischerovy vlády

Takže rozumný rozpočet Fisherovi vlády Pablbek nepodpoří,F.vláda půjde od válu,Topolánek odejde z politiky,ODS půjde na resuscitaci,ulice ovládnou oranžovorudé úderné jednotky a začnou dělat pořádek.....

LN 8/09 17.9.2009 9:35

Re: Jiří Paroubek a osud Fischerovy vlády / otrocká práce v ČR 2009

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí  6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

ladik53 17.9.2009 7:12

Dovolím si

Autor článku zcela opomíjí zásadní věc! Celá ta původní dohoda byla postavena na předpokladu, že se udělá se sněmovnou to, co se už jednou udělalo a normálně prošlo. Tento precedens tady přece byl. No, a protože to podruhé neprošlo, vznikla tato situace!

Hanka 17.9.2009 7:42

Re: Dovolím si

Vy- komouši si už prosím nic nedovolujte!   Snad jediné táhněte už do(Y)!!

Bloud 17.9.2009 7:48

Re: Dovolím si

Máte pravdu, jednou se to již udělalo a prošlo to. Jenže v té době nikdo nepodal stížnost k ústavnímu soudu, proto ústavní soud neměl co rušit. Zatím co dnes to neprošlo, protože někdo ústavní stížnost podal, a ústavní soud rozhodl. Tak že o žádný precedens nejde. Dle mého názoru správně. Ne každý legislativní zmetek politiky nazývaný ústavním zákonem je opravdu ústavním zákonem, kterým se ústavní soud musí řídit do hrdel a statků.