20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Semelová 17.3.2007 17:11

novinářský kodex

Pane Čermáku, vzpomínám si na váš článek v Reflexu z 90tých let.... Omluvil jste se panu dr.Uzunoglu, že jste ho v rozporu s novinářskou etikou a kodexem křivě napadnul? Jaký je vlastně váš vztah s tureckým komunistickým agentem a ilegálem Gokselem Otanem alias Gurkanem Gonenem, který vystupuje v kauze Uzunoglu jako tzv."poškozený".

mačka 17.3.2007 15:52

praha

popularni mirně zdvižené oboči co vice by lide chtěli podle agentury pes / pražska esa / se ještě od doby matěje broučka nikdo takový v praze ba ani v širem okoli nenarodil je to titán kterého nam muže zavidět cela galaxie  a až se vratí to už bude praha prujezdna  vtom je peta behemak pravdomluvec jako jeho partička z ods

BaJo 17.3.2007 15:17

Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno ?!?

To je jistě pravda, ale kromě exaktních paragrafových ustanovení, jsou ještě i jiné věci, které se prostě nedělají, i když nejsou přímo trestné ... (např. zákonem není zakázáno souložit na pracovišti během pracovní přestávky, nebo onanovat za jízdy apod.).

hokič 17.3.2007 13:36

Nesouhlasím

Jakkoliv sympatický ten cíl může být, pan Bém stojí v čele milionového města. Má-li pocit, že se to bez něj nějaký ten pátek obejde, není pro mne tím pravým primátorem. Zda jeho dovolená, nebo nemá oporu v zákoně či ústavě mě nezajímá. Pro jednu z nejveřejnějších pozic v našem státě je to příliš soukromá záležitost.

AeroKarel 17.3.2007 15:17

Re: Nesouhlasím

Řekl bych, že zamýšlená olympiáda je řádově větší průser než himalájský výlet. Pokud by se ji tedy podařilo sem přivolat.

nepolitik 17.3.2007 12:15

Miloš Čermák nepatří mezi mé oblíbence, ale

tentokrát s ním do písmene souhlasím. U těch, kteří kritizují Pavla Béma za snahu vystoupit na Mount Everest se projevuje v plné své nahotě čecháčkovská nepřejícnost a závist. Čl. 2 odst. (4) Ústavy České republiky říká - cituji: "Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá." Zajímalo by mne, který zákon zakazuje Pavlu Bémovi vystoupit na Mount Everest nebo který mu ukládá, že tam vystoupit nesmí. Může mi některý z ústavních právníkůodpovědět? ???

pavel 99 17.3.2007 12:37

Re: Miloš Čermák nepatří mezi mé oblíbence, ale

sice se nehodlám řadit k právníkům (natož ústavním), nicméně doporučuji přečíst třeba zákoník práce.

A mimochodem - on někdo brání panu Bémovi rezignovat na funkce a činit si poté vše podle své libosti?

ps 17.3.2007 13:10

Re: Re: Miloš Čermák nepatří mezi mé oblíbence, ale

Bém tam  chce lézt v pracovní době?

pavel 99 17.3.2007 13:12

Re: Re: Re: Miloš Čermák nepatří mezi mé oblíbence, ale

A on si odskočí po pracovní době (nebo na víkend) a na další pracovní den se vrátí?

BuBu 17.3.2007 13:31

Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

. . . ale Pavlíku - co slovo ZÁVIST . . . říká Ti to slovo něco ? Obyčejná závist  - to z Tebe čouhá, jako z vidláka sláma ! A už s tím nic nenaděláš. Prostě jsi se závistí  narodil . . . . a s ní  také umřeš ! ;-(

pavel 99 17.3.2007 13:34

Re: Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

koukám, že k věci  toho moc nemáte, že?

BuBu 17.3.2007 13:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

Vše, co jsem psal je k věci - protože pakliže nechápete, že když mi to pracovní podmínky a můj zaměstnavatel (za jistých podmínek) dovolí - může si na delší dobu odjet každý . . . třeba i Vy ! Samozřejmě - pokud na to má ! No a to nebude asi Váš případ - a proto ta závist !

Jak sám vidíte - je to "tvrdě k věci " !

pavel 99 17.3.2007 14:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

možná jste si nevšiml, ale nediskutoval jsem s Vašimi tvrzeními, ale s tvrzeními dotyčného, kterých chtěl znát zákon, jež by omezoval cestu kamkoliv. O tom, že s nepřítomností v práci zaměstnavatel souhlasí tam nebylo ani slovo. (Ostatně do důsledků - "zaměstnavateli politiků" jsou voliči - nevím, zda tito souhlasí.)

ps 17.3.2007 14:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

Snad si může vzít dovolenou?

pavel 99 17.3.2007 14:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

určitě ne bez souhlasu zaměstnavatele.

ps 17.3.2007 14:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

Sice souhlasím s tezí, že politici jsou zaměstnanci občanů ale představa, že by se museli všichni obyvatelé Prahy shodnout na tom, zda jeden komunální politik si dovolenou vybrat může či nemůže se mi jeví jako přitažená za vlasy.

čtenář 17.3.2007 14:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

Už se tu přetřásalo, že pan Bém řekl, že na to nebude plýtvat dovolenou a vezme si neplacené volno. Tím se ovšem údajně dostává do rozporu s platnými předpisy vztahujícími se k němu, coby pražskému primátorovi.

Vodák 17.3.2007 18:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

Pánové, myslím, že diskuse je zbytečná. Ten kdo nemá rád Béma si vždy najde záminku proti němu a kdo s ním souhlasí, bude ho obhajovat. Sám si myslím, že se nemusím stydět za primátora, který na rozdíl od všech kritiků, si troufne na Mount Everest. To se totiž okecat nedá. Ten, kdo si toto troufne nemůže být jen nabubřelá dutá nádoba. Těch a žvanilů, kteří vylezou tak akorát na Říp, máme dost. Tam, kde člověk ve vedoucí funkci se dělá  nenahraditelným, není něco v pořádku a ten kdo říká, že nemůže chybět v práci déle než týden, není genius. Nenahraditelný se dovede dělat každý blbec. Schopný a zodpovědný vedoucí má zajištěno, že v případě, že z jakéhokoli důvodu nebude moci vykonávat po nějakou dobu práci , nijak záporně se to neprojeví. Přeji panu Bémovi trochu toho jistě potřebného štěstí a držím mu palce.

čtenář 18.3.2007 7:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

Docela bych bral, kdyby pan Bém si zjistil, jak je to s možností neplaceného volna v případě pražského primátora, z toho vyšel a buď by to šlo, nebo nešlo. Pokud by to šlo, tak by si slezl ten svůj sen (Everest), vrátil by se a buď by to nějací novináři zjistili, poptali se ho, jaké to bylo apod. Ale takový mediální humbuk kolem toho, že si nějaký jedinec chce splnit svůj životní sen ................????

No, tak tohle se v české kotlince zřejmě nikdy nepochopí. Malost je malost a sotva se stane velikostí. A tak s malostí do třetího tisíciletí, do Evropy, do světa  .................. atd.

S M Ě Š N É. Rv ;-D

ada 17.3.2007 22:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Béma rád nemám . . .

  pro ps: Bém si dovolenou nebere - má neplacené volno. Přece se nebude dovolenou plýtvat na cestu do Himaláje - jeho vlastní výrok!

wenkovan 17.3.2007 10:08

Olympiáda

Nesouhlasím s autorovým tvrzením, že krach olympiády ovlivní jeden milión lidí. Ten (velice pravděpodobný) ekonomický krach olympiády ovlivní deset miliónů lidí + jejich potomky, protože to zaplatíme všichni, nejen pražáci. A těch co se na olympiádě napakují (pročpak za ni asi tak zuřivě lobují?) určitě nebude deset miliónů.

pertinax 17.3.2007 12:18

Re: Olympiáda

Montreal možná splácí olympiádu ještě dnes. A jestli ne, tak jim to stejně trvalo několik desetiletí. Podhoubí, ze kterého "vyrostly" montrealské OH bylo velmi podobné tomu dnešnímu českému:  švinlíky, korupce, předražená nekvalitní práce, zadávání zakázek stylem "já na bráchu, brácha na mě". Stahovací střecha na hlavním stadionu nefunguje dodnes. Olympiáda je nádherná věc, jako dobrovolník jsem se zúčastnil té v Calgary, a ta ekonomicky dopadla skvěle. Ale to bylo úplně jiné politicko-občanské prostředí než před tím v Montrealu nebo dnes v České Republice. Takže OH v Praze raději ne e.

Papouch 17.3.2007 16:35

Re: Olympiáda

2012 ceka podobna zkusenost Brity. Rozpocet si spocitali na cca 10 miliard liber (400 GKč), abstrahujme ze u podobnych akci se tradicne masivne prekracuje.

Takze - kdyz se to poridi za stejne penize jako v Londyne, na kazdeho Cecha i Moravaka vychazi sekera 40 tisic.

Callout 17.3.2007 9:14

Skvělý článek...

R^

baster 17.3.2007 9:23

Re: Skvělý článek...

všeci dobří lidé doufají že na vrchol vynese vlajku ODS>-

a m i Z .M 17.3.2007 9:33

Vlajka ODS nikoho

nezajímá, ale když tam postaví nafukovacího kLause, bude tu hovadinu sponsorovat i Neff.

jirka.s. 17.3.2007 10:08

Re: Vlajka ODS nikoho

Už jsem na to přišel! Té nemoci, co jí Zima trpí, se říká utkvělé představy!

AeroKarel 17.3.2007 12:00

Re: Re: Vlajka ODS nikoho

Jo, jak vidí slovo Klaus, naskakují mu pupínky. Je to od toho Klause drzost, presidentovat místo Zimy.

Ara. 17.3.2007 8:23

Souhlas.

S článkem snad každý soudný člověk  musí souhlasit.

ll 17.3.2007 7:08

Pan Čermák ukázal svou pravou tvář? Nebo jen bojuje o přízeň?

Takové potoky špíny, nenávisti a frustrace se běžně nevidí ani v našich aktivistických médií. Co za to asi pan Čermák chce, když ho ani v Respektu nechtějí. Snažil se zalíbit těm, co spolu mluví. Ale málo, tak musel přitvrdit.