28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bertík 6.9.2006 22:26

Re: take imunita pro ruzne darebaky

A PRO RŮZNÉ HAJZLY , PARCHANTY, VYŽÍRKY , LENOCHY, ŽVANILY. JEN DO NICH, TEDA DO NÁS.

bertík 6.9.2006 22:22

Re: Nespojujme různé

BÁRTA  MINULE  KANDIDOVAL  S P ROGRAMEM  ZRUŠIT  SENÁT, TO HO CHCE  NYNÍ  RUŠIT DALŠÍCH  6  LET?  KDE SEBRAL TO SPOJENÍ  ods-čssd ?  PROŠ NENAPÍŠE JENODUŠE VOLTE MĚ , BÁRTU A MÍSTO TOHO JAKOBY FILOSOFUJE ?

Pavel Urban 6.9.2006 15:26

Nespojujme různé

Většinový volební systém a systém dvou politických stran jsou dvě různé věci. Většinový systém sice generuje vládu velkých stran, ty jsou ale rozprostřeny do větší šířky - fakticky odpovídají našim vládním koalicím. Samozřejmě by to chvíli trvalo, než by se chování voličů tomuto systému přizpůsobilo, ale nemusí to být zas tak dlouho - dvě tři volební období. Pokud by si obě velké strany rozdělily moc popsaným způsobem, mohlo by se jim stát, že časem přijdou o všechno. Neboť příště nemusí být oním vítězem, který bere vše.

PP2 5.9.2006 21:49

Re: A co je na om špatného?:

Asi tedy z třetího na druhé, ale jinak souhlasím.

Jan Krejci 5.9.2006 21:39

Jsou ruzni verici

Nekteri veri v neco, nekteri v nekoho a nekteri jen v sebe (Vid Paroubku).

Ja verim, ze v demokracii ma lez a manipulace daleko mensi sanci nez sikovni a pracoviti lide s dobrym programem a hmatatelnymi vysledky. Urcite se takovi lide najdou i mezi Lidovci. Hledejte je. Ucelova spojeni a slovni triky, pusobi jen na prostacky. Neverim, ze prostacci voli KDU-CSL. Ukazte volicum schopne lidi s vysledky a o budoucnost se nemusite bat. Volici Vam ji zajisti. Pokud budou zit v demokracii.

Napovim Vam: Toto je stret o demokracii, ne o volebni system.

gerontusinza 5.9.2006 15:35

Jo, díky Vlastíkovi, a Topolánkovi budem komunisti všichni. A rádi.Re: Re: A co je na om špatného?:

brhill 5.9.2006 15:13

kampaň

Autor, evangelický farář a senátor Bárta, kandiduje za Litoměřicko. Má proti sobě A. Vondru, K. Jeriovou a socana Kopeckého (a pár jiných). Zviditelnil se obžalobou  Klause z velezrady a když byl svého času poslancem, švihlo to s ním ve sněmovně, když se tam probírala temná spolupráce jeho kamaráda Laštůvky (ČSSD). Kandiduje za KDU a podporují jej Zelení. Nic proti němu. Začíná kampaň. Vondry jsou plné noviny.  Jeriová včera mlela na ČT 2 20 minut o morálce ve sportu (úžasný pořad, který se stane ozdobou mé sbírky kuriozit) - a tož, Bárto, do boje. Že zrovna tématem "modrooranžové"  totality, v období přechodu vládní informatiky (tahání kostlivců ze skříní),  je ale úsměvné až politováníhodné.

Vanek 5.9.2006 15:08

Co jsme to za národ, když si dobrovolně platíme zločince v PS-PČR

Co jsme to za národ, když si dobrovolně platíme zločince v PS-PČR a je nám to jedno?

I-Worm 5.9.2006 14:55

Re: A co je na om špatného?:

no přece všechno! Kolik roků měli v USA nebo GB komanče u moci? Za tři generace tomu bude možná jinak - tedy u nás.

Honza 5.9.2006 14:54

Takže, musíte

zvolit mě !!! Pak bude v Česku ráj !!

kocour 5.9.2006 13:41

A co je na om špatného?:

"Totiž změnit systém voleb v Česku tak, aby to malé strany odrovnalo a těm velkým zaručilo pohodlnou vládu dvou stran na věčné časy."

V USA to tak funguje už 200 let, dtto v Británii ... a i náhrada jedné ze dvou stran jinou se už v USA i UK přihodila. Jde o systém dvou stran, ale nikde není psáno, že to budou stále ty samé strany. Jen se ta malá musí opravdu snažit a mít nosný PROGRAM, aby dokázala postoupit z druhého na třetí místo.

Faust 5.9.2006 13:12

Bárta není černoprdelník

Protoře je tenhle Bárta jedním ze dvou nebo ze tří senátorů, kterých si vážím, tak beru jeho slova vážně, a bohužel ta aritmetika, o níž píše, souhlasí... Jo, a protože i já považuju většinu lidovců za "černoprdelmíky", tak bych jen připomenul, že tenhle Bárta je tuším evangelík, takže se na něj takový termín nedá zvládnout. Vůbec mě překvapuje, jak tu jsou jednotliví diskutující lehce a snadno rozpoznatelní podle své politické příslušnosti, ale nezlobte se, mě spíš na české politické scéně zajímají osobnosti, kterých je tu pomálu

gerontusinza 5.9.2006 13:08

Pane Bárta, o Kalouskovi nepochybujte.

KDU-ČSL včetně Kalouska ví co dělá. Potřebuje totiž voliče, které díky tomu jak jednala silně odpadli. No tak byla uspořádána tato skutečně vynikající komedie, která oznamuje, jaká je v této straně demokracie. Jinak co se změnilo? Velké NIC! Ale může přitáhnout naivní voliče z obou stran spektra, a o to přece jde v první řadě. Tady Paroubek prvně prohrál, nechal se nachytat lepším a prohnanějším protivníkem.

Malý Aston 5.9.2006 12:05

Re: Panebože, co to je za blbost, politická sebevražda Kalouska žádná nebyla.

Souhlasím s Vámi. Kalousek se pohybuje na politické scéně již hodně dlouho.Považovat ho za někoho,kdo něco zachránil a přinesl oběť,to může přijmout skutečně jen nějaký černoprdelník.Může si říkat  co se mu zamane,ale vláda ČSSD+KSČM+KDU,to bylo skutečně státnické rozhodnutí. Když je tak čestný,proč nesloží poslanecké poslání,náš soudruh Kalousek?

Ladislav 5.9.2006 11:53

take imunita pro ruzne darebaky

GEORGE 5.9.2006 11:43

Panebože, co to je za blbost, politická sebevražda Kalouska žádná nebyla.

To jen lidovečtí černoprdelníci zase lžou. Kalousek vůbec nešel do ústraní, vůbec se neobětoval myšlence, tu lidovci mají jedinou, být u koryta. Takže kecy o politické sebevraždě zase asi napsal nějaký černoprdelník a myslí si, jak tou lží někoho dojme. Je to pro tu sebranku typické, věřit se jim nedá. 

Mažňák 5.9.2006 11:30

není mi jasné

není mi jasné, jaký význam má publikovat "politologické" články a analýzy aktivních politiků a jejich poradců a kamarádů. Pokud chtějí propagovat sebe či své názory, ať si zaplatí inzerát? Nebo tomu nerozumím?

Švrk 5.9.2006 9:42

Ale hovajs, pane Bárta

ODS nemohla a nemůže chtít dominanci velkých stran, protože by byly jen ČSSD,KSČ a ona. S kým by pravice skládala vládu voni chytrej? Vy si tady děláte snadnou předvolební kampaň - nevolte ČSSD ani ODS volte mne, zabráníte zmodrání / zrůžovění Senátu. Přiznejte barvu - co se stalo uvnitř KDU, že Kalousek provedl sebevraždu i přes svoji nespornou inteligenci a obratnost? Proč Cyril Svoboda neustále vyvolává  já nic, já muzikant?? Proč se tak úpěnlivě všichni staráte, abyste z toho obvinili ODS (ČSSD v tom nehrála žádnou roli? Oni jen jednali s Kalouskem - viďte?) Je mi z vašich černých falešných prdelí opět na blití.

marek 5.9.2006 8:30

bárto ,bárto

luxovci!neďěláte náhodou VY co předesíláte JIM-zrušeno pohlceno,vykopnuto,obžalovánokdú,oda,us,republikáni...

tom 5.9.2006 8:15

Bárta

Předvolební agitace pana sernátora je průhledná jako sklo.Už Lux svého času vyhrožoval stejným způsobem a doporučoval voličům KDU aby podpořili raději komunisty než lidi kand. za ODS .Je to od KDU stejná špína jakou provozují už léta.ODS se s Paroubkem nespojí to by byla její sebevražda a všichni ubožáci co to tvrdí jen lžou protože jim docházín argumenty

jerry 5.9.2006 8:04

důležitost senátu

Ano senát je důležitý:1.pro senátory-mají skvělé místo s vysokým platem a různí tlachalové a grafomani dostanou dokonce prostor v médiích, což by se jim jako obyčejným smrtelníkům nepodařilo , 2. pro politické strany, které za senátory pobírají příspěvky a teď máme i za 3. -pro malé strany, aby nezanikly, když voliči v parlamentních volbách usoudí, že jsou nepotřebné. Vím přesně - pro koho senát důležitý není: pro normální občany. Jenže - i když budou chodit k volbám pouze příbuzní senátorů a poslušní straníci, bude to stačit. A to politologové tvrdili, že volební účast pod 20% je nemožná. Senátní volby ukázaly, že to možné je.

Lerak 5.9.2006 6:28

Špinavá taktika lidovců

Až do přečtení jména autora jsem uvažoval o obsahu. Teprve po jeho zjištění mi bylo jasno.  Nelze nevzpomenout na předsenátní brojení lidovců proti ODS před minulými senátními volbami.

lookas 5.9.2006 1:33

Agitka

Predvolebni agitka ulisneho lidovce, nic vic ... aneb, podle sebe soudim tebe - to ze je moc sladka uz musi prece vedet hlavne lidovci, kteri jsou nejakym zpusobem u moci porad (oproti ODS - v opozici ted 8 let, ci CSSD - v opozici predchozich 8 let).