4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jednat s Andrejem Babišem o vládě?

Situace je jasná. Pan prezident prohlásil, že nikdy, opakuji NIKDY, nevypíše nové volby. Pan prezident také dopředu prohlásil, že druhý pokus o vyjádření důvěry vládě dává Andreji Babišovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 17.1.2018 21:40

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

:-)

Mám tady na Psu s ironií také špatné zkušenosti. Lidi věří hlavně všemu, co říkají sosani a Babiš. Oni a ještě komunisti to především dělají pro lidi, že áno!

S. Ševeček 17.1.2018 13:37

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

Bingo!

J. Macků 17.1.2018 10:29

Trestní stíhání s. B.

Logické by bylo, aby orgány činné v trestním stíhání vzaly s. B. po vydání k trestnímu stíhání do vazby, aby nemohl ze své vládní pozice ovlivňovat trestní stíhání. Logické by bylo, kdyby jeho zaměstnanci na vládních pozicích nebyli ve funkcích ovlivňujících trestní stíhání. Uvidíme.

Š. Hašek 17.1.2018 9:32

Pane senátore,

zkuste mluvit o SPD, nikoliv o okamurovcích (mají asi tolik poslanců jako ODS). Nebo se dohodněme, že ODS budou tedy jako fialovci.

Obecně/dlouhodobě známý pohřbívač koalic má jednotku 1 Kalousek. Nebo 1 lidovec.

Chápu, že jste naštvaný a dáváte za vinu ANO i počasí. Ale 3 měsíce dupat nožičkou "my tam Babiše nechceme" - a potom vykřikovat "ztracené tři měsíce". No, je tam za Vás Fiala, politolog, vykladač politiky na universitě - co od něho čekáte? Že rozpláče Babiše?

Nejsem volič ANO.

J. Zima 17.1.2018 10:03

Re: Pane senátore,

Ale to není úplně pravda. Mít trestně stíhaného premiéra je prostě nesmysl. Kdyby bylo ANO pro všechny (jak Babiš stále omílá), tak mohl nominovat na premiéra někoho jiného z ANO. Tím by padla (alespoň jak ostatní strany prohlašují) největší překážka a mohli jsme být dál a možná už mohla být i vláda.

Š. Hašek 17.1.2018 10:11

Re: Pane senátore,

Mít trestně stíhaného premiéra v případu starém deset let, kdy policejní doručenka přijde tři dny před volbama ...... A parlament si hraje na samozvaný soud ..... .

Jinak také, aby se cokoliv v parlamentu prosadilo, je třeba mít hlasy (neví asi zejména politologové v politické činné službě).

Nejsem volič ANO.

I. Schlägel 17.1.2018 12:40

Re: Pane senátore,

Doručenka by přišla dříve, nebýt obstrukcí obviněných. Problém parlamentu jako samozvaného soudu je problém parlamentu, ne vyšetřovatelů a státních zástupců. V parlamentu vítězí většina. To máte pravdu. Občas se stává, že slavné vítězství nějaké momentální většiny v parlamentu znamená neslavnou prohru pro občany. Jsem volič.

J. Chaloupka 17.1.2018 12:49

A nastal by křik, že je Babišova loutka.

Tyhle triky si nechte. Buď dokážete najít někoho, kdo umí vyjednávat (tedy ne Fialu, možná že by i ta Udženija /je to Srbka/ byla lepší)nebo si nechte tyhle výmysly. A uvědomte si, že trestně stíhaná, dokonce ve vazbě, byla i eurokomisařka Jourová. Teď jí my, daňoví poplatníci, vyplácíme náhradu za újmu, tuším ve výši čtyř milionů. Kolik by nás stál Babiš?

Š. Hašek 17.1.2018 14:36

Re: A nastal by křik, že je Babišova loutka.

Dobrá připomínka.

F. Navrátil 17.1.2018 9:17

Ahoj u podzimních voleb

Jen více takových podmínek. Při jejich formulaci vám snad pomáhal sám Andrej Babiš. V kladení podmínek jsou partaje Kalouskovy čtyřkolky mistry. Nejprve podmínka, že ve vládě nesmí být obviněný politik, pak podmínka, že vítězná strana nesmí mít rozhodující ministerstva, pak co? Babiš přímo počítá s tím, že s takovými nesplnitelnými podmínkami strany vyrukují a o bude opět moci oznámit vytvoření jednobarevné vlády, protože se nenechá vydírat. Pak dostane právo výběru premiéra Vondráček a následují předčasné volby. Pokud bude prezidentem Drahoš, možná pověří sestavením vlády Fialu, což bude jeho první vážná chyba a krok k podzimním předčasným volbám.

Š. Hašek 17.1.2018 9:33

Re: Ahoj u podzimních voleb

Asi tak.

Berme to tak, že ti "demogratičtí" jsou stále ve stresu (ještě stále nekapírují výsledek parlamentních voleb).

M. Těhanová 17.1.2018 9:48

Re: Ahoj u podzimních voleb

To není vydírání, to je pud sebezáchovy!!!!! jediná obrana před bezskrupulozním predátorem.

Š. Hašek 17.1.2018 10:17

Re: Ahoj u podzimních voleb

Ale no tak!

Štvavý populista, bezskrupulózní predátor, .......

Zítra hned ráno pustím bednu, třeba Babišovi bude v parlamentu předhozena nějaká neplnoletá panna a on ji bude bezskrulózně trhat, začne játrama .....

Ale Vy jste asi měla na mysli, že demograté (samozvaní) nemají dost poslanců. No, to je ovšem jiná!

Z. Lapil 17.1.2018 10:48

Re: Ahoj u podzimních voleb

Ale no tak, panna místo Prométhea, to je vývoj šoubyznysu, ale játra trhal orel, a co je Babiš za orla?

J. Karlík 17.1.2018 11:29

Re: Ahoj u podzimních voleb

Poslední podmínka bude, že ANO nesmí vyhrát příští parl. volby.

I. Schlägel 17.1.2018 9:03

Ano, pane Jirso,

to jsou podmínky, za kterých by se nějaký odvážlivec mohl pokusit spoluvládnout s Babišem. Na což Babiš nepřistoupí, protože by nemohl řídit stát jako firmu. bude záležet na výsledku prezidentských voleb a na ochotě doposud skryté koalice zprovoznit koalici transparentní, tj. ANO, SPD, KSČM. A bude líp.

Z. Lapil 17.1.2018 10:44

Re: Ano, pane Jirso,

Přesto: když budete trucovat a nebudete jednat, bude to vypadat, jako že trucujete a nejednáte.

Proto stojí za úvahu přistoupit na jednání s tím, že si pojistíte místa slabá vůči Babišovi. A že jich vůči Babišovi má kdekdo neúrekom. A veřejně, nahlas a konkrétně zdůvodnit: chci ministra vnitra, protože Babiš už jednou udělal to a tamto a toho se dočkat nechci.

I. Schlägel 17.1.2018 11:30

Re: Ano, pane Jirso,

Nějaká základní jednání proběhla, Babiš svá slabá místa zná a všanc je bez boje nedá. Proto jednání rychle skončila. Navíc, Babiš má bianco šek od Zemana, proč by se snažil o dohodu za každou cenu (tou cenou je právě ztráta klíčových ministerstev, o oprávněném požadavku dalších stran na premiéra bez trestního stíhání nemluvě)?

Z. Lapil 17.1.2018 12:09

Re: Ano, pane Jirso,

Jasně. Přesto mi nepřipadá skrze PR obraz úplně dobré sedět a čekat, co se vyvrbí. Nový prezident a Fiala předsedou vlády - je to to, co Fiala chce? V souboji se silnějším uspějete jedině chytrou aktivitou, rozhodně ne tím, že budete sedět, necháte se fackovat a budete doufat, že tomu druhému upadne ruka.

Fakt je, že alternativou je varianta Palestinci: došly rakety, tak budeme jednat. Nedali nám, co chceme, tak budeme házet rakety. Opakuj ad libitum. Jasně - zjednodušuju až ironizuju, ale počítám, že mi rozumíte.

I. Schlägel 17.1.2018 12:33

Re: Ano, pane Jirso,

Po pravdě nevím, co Fiala chce, nicméně je možné si domyslet, co nechce. A nechce to, co mu Babiš doposud nabízí, jinak by se dohodli. Zásadní kolo jednání přijde stejně před druhým či třetím pokusem. Možná těch nevěst bude časem více a Babiš si bude moci vybírat. Volba prezidenta hraje, mám pocit, zásadní roli.

Z. Lapil 17.1.2018 12:43

Re: Ano, pane Jirso,

Taky bych řekl, že se do sečtení hlasů nic nestane, nanejvýš nějaké pošťuchování o pozice, aby to tak nebilo do očí. Nanejvýš rozhodnou o Babišovi s Faltýnkem, ale to je tak všechno.

Možná situace zraje k nějakému "nezávislému vyjednavači". Možná Drahoš osobně, nedovedu si představit, že by novému prezidentovi někdo vyčetl, že si pozve pár lídrů "k osobnímu seznámení". Bude-li drsoň, tak všechny najednou.

J. Chaloupka 17.1.2018 12:58

bohužel, to fungovat nebude, protože ODS má

na hlavě tolik másla, že nemůže nikomu nic vyčítat.

J. Kindl 17.1.2018 8:57

Jednat s Andrejem Babišem o vládě? zpět na článek..

Jít do holportu s bývalím komunistou, agentem StB s osobou temnou minulostí, lhářem, demagogem, tak pokud to ODS udělá, tak ji už nikdy volit nebudu. Mám pocit, že takových, jako jsem já je víc.

J. Karlík 17.1.2018 9:23

Re: Jednat s Andrejem Babišem o vládě? zpět na článek..

Stanete se bývalím odeesakem. Bývalí podle vzoru mývalí.

F. Žůrek 17.1.2018 8:02

Odvaha nestačí, je potřebný i rozum a charakter člověka

Ve hře je jediná otázka: má u nás fungovat vláda?

A když ano, tak kdo? Poctiví anebo nepoctiví lidé mají vládnout? A to je zde ve hře, vážený pane.

P. Rudolf 17.1.2018 7:59

Vy jste autore senátor?

To tam máme takhle nevzdělané jedince?

ANO vyhrálo o několik koňských délek volby, jestli jste si nestačil všimnout, a ono dá ve vládě většinu těm, kteří jen tak tak prolezli? A jak chcete v demokratickém parlamentě zamezit stranám KSČM a SPD, aby nehlasovaly totožně s jakoukoliv jinou stranou?

I jinak jste zastydnul v dobách, kdy vládla ODS, kdy mohl ministr spravedlnosti ovlivňovat soudy či ministr vnitra policii a st. zastupitelství. A odkdy přiděluje dotace ministerstvo financí?

Nebo nám jen tak po odeesácku valíte rezavé hřebíky do hlavy?!

M. Šejna 17.1.2018 8:50

Re: Vy jste autore senátor?

mě hlavně pobavilo Jirsovo sdělení že ANO je nestandardní politický subjek, protože je zcela pod vlivem Babiše, zatímco ODS je standardní demokratická strana. To se ukázalo na posledním kongresu ODS, kdy kandidátem na "generálního tajemníka ústředního výboru" ODS byl jen jeden jediný kandidát a ten byl zvolen jednomyslně jednotně a nerozborně.

:-D

Š. Hašek 17.1.2018 9:37

Re: Vy jste autore senátor?

Odlehlo mi, já myslel, že jedinou standartní proevropskou moderní stranou jest TOP09bruselská. Říká Schw./Kalousek.

Bude jich tedy asi víc, když to o sobě tvrdí. Voliči to asi špatně pochopili.

A. Alda 17.1.2018 9:59

Dobré bodnutí.

I když samozřejmě víme že "jediný kandidát na šéfa" byl v případě ODS způsoben zcela jinými důvody.... ☺

P. Rudolf 17.1.2018 10:33

Re: Vy jste autore senátor?

Napsat o nějaké straně (hnutí), že je to "nestandardní politický subjekt", je spíš pozvánkou pro voliče, neb dnes jsou IN nové, neokoukané tváře. Ty staré (viz ODS, KDU či KSČM) jsou odepsané a volí je jen jedinci neschopni kritického úsudku a posunu uvažování.