10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Jedna svatba a jeden rozvod

Vypadalo to na velké drama, ba místy dokonce na finální akt tragédie, ale nakonec vše prošlo až nečekaně hladce. Členové a členky pirátské strany odsouhlasili v online referendu vstup do vlády výraznou většinou přes 80 procent hlasujících, přičemž ke schválení bylo zapotřebí překonat třípětinovou hranici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hatina 20.11.2021 10:13

Nějak tak, právě že jsou na politické scéně už tak dlouho, tudíž ten jejich počáteční médií šířený a pouze slibovaný efekt už se vyčerpal, i pro ty mladé. Teď už jsou skutečně jen další ministrana co bojuje ani ne tak , tak o těch pár politických korýtek co jim ještě zbejvá.

L. David 20.11.2021 9:48

Není větší radosti, než sledovat, jak se pirátská svoloč řítí do bezvýznamnosti a zániku ! !

Š. Hašek 20.11.2021 9:39

R^

J. Ptáček 20.11.2021 9:38

Možná máte pravdu. Holt uvidíme!

F. Kusák 20.11.2021 9:35

Pane Ptáčku, Piráti jsou na politické scéně od roku 2009, a pokud jsou výsledkem vzdělané, mladé a pokrokové části společnosti, pak by se měli učit rychle. Já si spíš myslím, že bojují o holou existenci a uvnitř té tzv. dvoukoalice působí nesmiřitelné antagonistické vztahy. Brzy uvidíme.

Š. Hašek 20.11.2021 9:28

Pokud si Piráti stěžují na kroužkování (a další jasnou matematiku), neměly by se jim svěřit ani počty pro první třídu ZŠ.

Ani "digitalizace".

Ani jakékoliv ministestvo.

Ani kancelář v Parlamentu ČR.

Možná počítat kancelářské sponky a nosit listiny mezi patrama.

F. Kusák 20.11.2021 9:26

Ano, stoprocentně souhlasím, jen si ta tzv. vzdělanější část společnosti neuvědomuje jak moc jsou manipulováni.

J. Ptáček 20.11.2021 9:26

Piráty jsem nevolil a zřejmě nikdy volit nebudu. Jsou fakticky začínající, etablovali se ale vcelku rychle. A chyby? Kdo je nedělá. V příštích volbách snad budou zkušenější a získají víc. Anebo úplně zaniknou. Kritizujme je, ale dejme jim pokoj. Po ruce máme dostatek škůdců mnohem větších a ty pořád omlouváme a fest volíme.

J. Pokoutný 20.11.2021 9:23

Nevím, zda-li to pomůže. Zkuste porovnat aktivity a projev Patrika Nachera (*1974) od počátku jeho kariéry, a Ivana Bartoše (*1980), týmž metrem. Já tedy zaplakal.

J. Pokoutný 20.11.2021 9:20

Za krizových situací v minulém století (zejména válek) držely vláda i opozice začasté basu a spolupracovali (až na francouzské komunisty, kteří zpočátku svým nacionálně socialistickým bratrům spíše pomáhali). Teď je ovšem nápomocná či alespoň konstruktivní opozice dávnou vzpomínkou a novým etalonem je "házet do toho vidle". Hloupé ale progresivní!

F. Kusák 20.11.2021 9:18

Předhonil jste mě

F. Kusák 20.11.2021 9:17

Jestli si voliči Pirátů neuvědomovali, co znamená tzv. kroužkovaní, pak to svědčí spíše o občanské demenci a fatální nevzdělanosti. Čili žádná elita naší společnosti, jak se rádo tvrdí. Do dnes jsem nestrávil to, že vychvalovaný Bartoš nezná naší nejvyšší horu.

A president má pravdu, zvolit ministrem zahraničí, neboli naší vizitkou ve světě diplomatů nedostudovaného nýmanda, je fakt kiks budoucího premiéra, bez ohledu na pokřik mediálního mainstreamu.

P. Hatina 20.11.2021 8:58

Ze strany viru dokonalá náhoda, ovšem z politický strany půjde o dokonalej timing, právě že z ohledem, že někdo má dřív a lepší data a (snad) umí vytvořit lepší model té křivky.

A v tom bych řekl že Zeman tahá za delší provaz a Fiala se nechá tahat. Tímhle způsobem se můžou hádat o persony ve vládě třeba několik měsíců, dokud se to bude Babišovi hodit, a až pak řekne Zeman Fialovi, tak si do té vlády dejte koho chcete (je to na Vás), ale za týden tu vládu jmenuju..

P. Dvořák 20.11.2021 8:39

Je pochopitelné, že i tato vlna skončí a opravdu je jen otázkou náhody a tedy nepředvídatelnosti, kdy to bude. Pokud skončí ještě za Babiše, Fiala se nechá slyšet - "Nebýt rad našich odborníků . . . " Pokud skončí dva dny po nástupu Fialy - "Vidíte! My jsme od začátku věděli, jak na to, ale nikdo nás neposlouchal.."

Fiala žádné megadluhy platit nebude. Jediné na co se zmůže, nám utáhnout opasek a možná utrácet o něco míň, zato cíleněji. To budou trefy!

R. Langer 20.11.2021 8:31

To by ovšem byl mistrovský kousek. Ale obávám se, že chřipka byla, je a bude. Jenom se z ní nesmí uměle dělat pandemie. ;-)

J. Nevrkla 20.11.2021 8:29

Tak to vypadá, že většina voličů Pirátů je hloupejsich než voliči jiných stran, když nepochopili ani kroužkování. Tak to sedí.

V. Němec 20.11.2021 8:05

Za vše chybné, jako na Slovensku Fico , půjde po celé vládnutí nové vlády, bude vinen Babiš. Toť jisté.

M. Těhanová 20.11.2021 7:58

Mohl byste upřesnit ty korupční stíny, které Piráti vidí, po tolika letech boje proti korupci? Mají ti lidé, kterých se to týká ještě nějaký vliv?

A už přestaňte s tím vyškrabáním se po zádech Pirátů. Zkuste se zamyslet, proč nevyhráli ve svých baštách? Ve zbytku republiky o ně takový zájem nebyl, proto voliči, nezávisle na vedení kroužkovali. To je celkem jasné i průměrně inteligentnímu člověku.

Zkrátka je potřeba, aby dospěli a získali nějaké životní zkušenosti.

J. David 20.11.2021 7:55

Posvatební rozčarování. Holt věno nebylo takové, jaké bylo před svatbou domluveno. Ta svatba nebyla také nic moc, svatebčanů ubylo cca. 40% oproti předpokladu. Holt piráctví je režim vrtošivý.

P. Hatina 20.11.2021 7:39

Jo četl jsem takové predikce, že ta vlna by se už měla během pár týdnů zlomit a pak rychle skončit.

V tom případě Fiala riskuje naopak že to bude ještě za vlády Babiše a ten se pak prohlásí za vítěze nad covidem A teprve pak mu tu zemi předá "jako že musí", a Fialovi zbyde hlavně zaplatit ty megadluhy..

P. Dvořák 20.11.2021 6:57

Nemůžu se dočkat, kdy nám kovidkrize skončí, "ve ztrátách covidu" bude obrovská nula a virous se už nikdy nevrátí na místo činu.

Tuším to bude tak maximálně dva týdny po nástupu nové vlády.

P. Hatina 20.11.2021 2:19

Když ono jde právě o to co v závěru ".. Nastupující vládu totiž čeká válka s další vlnou pandemie, která ji už teď staví před osudné dilema:"...

Ale už už teď by šlo poměrně snadno spočítat, kolik času už stálo Fialu a koalici dosavadní dojednávání a čekání na Piráty (odhadem až týdny?) , a kolik je to bude stát při současném jednání s vlády prezidentem? Kolik tomu můžou ještě obětovat? - zdravý rozum by řekl, že tak desítky hodin, maximálně několik dnů.

Pokud se jenom tohle jednání o nové vládě kvůli Pirátům protáhne o další řadu týdnů, bude to, ve ztrátách covidu hrozná cena.

Tak jestli by Fialu a koalici nemohlo pragmaticky napadnout, že ty Piráty skutečně ale vůbec politicky ve vládě nepotřebujou..

Nicméně, ale že jsem v pátek četl rozhovor s paní Pekarovou Adamovou o jejich řešení covidové krize Fialovou koalicí , a že většinu toho hovoru tvořilo její házení viny na Babiše se Zemanem, tak bych si přiliš nadějí nedělal..