24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Je třeba zabít Babiše

Těm, co hned nepochopí, sděluji, že nejde o výzvu k fyzické likvidaci ministra financí, ale parafrázi na známý film.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 7.5.2017 7:00

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

P.S. Vaše reakce mě přiměla k tomu, abych si ten text pana Vodvářky přečetl ještě jednou, slovo od slova. Bez emocí - autor vlastně řiká - nevolte Babiše, protože, cituji,"hlas, který mu nebude přidělen, je hlasem pro demokracii". Opravdu umíte číst, pane Mertle? Hlas pro Okamuru je hlasem pro demokracii? Hlas pro Filipa a Grebeníčka je hlasem pro demokracii? A pro Sládka? Vidím, že jste velmi pozorný čtenář pane Mertle, právě díky Vám u našich sousedů, na Slovensku, demokrati tak dlouho pokřikovali že největší na světě zlo je Fico, až jim z toho v klidu, v pohodě a v tichosti vyrostl KOTLEBA. Článek pana Vodvářky je už z tohoto důvodu velmi hloupý, ty protektorátní konotace a přirovnání českého voliče k tomu přistěhovalci z filmu o vraždě Sekala - to už je jen emotivní zarámování hlouposti.

Matkou hlouposti je ale nenávist. Když něco nenávidíte, upirám tomu lidskost. Zbavujete se morálních zábran. Cíl světí prostředky? Ztratíte lidskost, pane Mertle, a druhý den se od Vás odvrátí Svoboda. Probudíte se v protektorátu a budete přemýšlet o tom, jak "zabít" Sekala, vlastně Babiše! A možná i něco vymyslíte, co já vím, pan Vodvářka je velmi kreativní :-((((. Hezkou neděli.

K. Loskot 7.5.2017 6:55

S pojmem demokracie, bych tak nekouzlil. To ze jsou jednou za cas volby, to jeste neni demokracie. V Evrope vladne nikym nevolena byrokracie.

Take s tou spolupraci s StB to neni nijak horke. Nakonec v zahranicnim obchode se kazdy vicemene podilel na vyzvedne cinnosti, tehdy jako dnes. Stejne jako v diplomacii a dela to kazdy stat.

Vezmeme Horacka, jeho dve jmena v evidenci StB nevadi ? A ze nam reorganizaci policie provadel gardovy prislusnik StB general Laube to nevadilo ;-))

L. Písařík 7.5.2017 4:36

Re: Krok B.

Paní Kyselková, dnes se neúčtuje zápisem na kartu patřičného účtu, ale používají se učetní programy, které mají zabudovány kontrolní mechanizmy. Jeví se mi dost nepravděpodobné, že by tak velký rozdíl v účtování zůstal neodhalen, leda jako chyba v programu. To by mohlo svědčit a nekvalitním účetním programu a za touto chybou stojí opět jen člověk a jeho nesprávný kontrolní systém. Z toho patrno, že kontrola je potřebná. Stejně jako EET.

J. Honců 7.5.2017 2:51

Je to jinak

"Jako ministr financí (kterým by se nikdy nemohl stát v jakémkoli faktickém demokratickém státě)"?

No, v demokratickém právě mohl, protože pokud ho lidé zvolí, může být i premiérem... Ve státě totalitním by to naopak nešlo, protože tam o obsazení postů rozhoduje vrchnost.

J. Jurax 7.5.2017 2:17

Re: no jo volby

Defenestrovat. Má to tradici, akorát se to už dlouho nepoužilo.

J. Jurax 7.5.2017 2:15

Re: Díky, přesné.

S tím vyšším principem mravním máte recht. Jinak ne.

J. Jurax 7.5.2017 1:49

Re: Jsou tady přinejmenším tři strany, před kterými bych

Jojo, zkuste si špatně účetně zařadit jako OSVČ, aby to hodilo takové prachy, a uvidíte, jak s Vámi zametou ...

J. Jurax 7.5.2017 1:47

Re: Jsou tady přinejmenším tři strany, před kterými bych

Nejlepší ministr financí, jakého doposud ČR měla, byl Kalousek; získal cenu mezinárodního časopisu Global Markets za nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských zemí dvakrát. Babiš jenom jednou, Sobotka nikdy.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/babis-a-casopis-emerging-markets-dab-/ekonomika.aspx?c=A161009_121736_ekonomika_neh

J. Jurax 7.5.2017 1:42

Re: Článek je na můj vkus

Ale že těch "omylných" si demokraticky pokaždé navolíme plný parlament bude taky omyl, že ...

A že se nic moc nedemokratického nedělo - ty hovadiny, co vyprýštily z našich volených zákonodárců se prováděly v rámci demokracie - sami jsme si je zvolili. Akorát že poslední dobou nám ti vládnoucí demokraticky ve jménu své pošahané ideologie nějak moc osekávají svobody a oktrojují broskvoviny vlastní i z EU - pro naše dobro samozřejmě, jak jinak ...

A kdyby mohly volby něco změnit, už by je ti momentálně u vesla jsoucí dávno demokraticky zrušili. Ve volbách si nejspíš zvolíme stejné pitrysy jak máme teď - maximálně jiné výskyty z těchže tříd pitrysů co máme teď.

Nejlepším argumentem proti demokracii je pětiminutový rozhovor s průměrným voličem (Churchill).

J. Jurax 7.5.2017 1:30

Re: Je třeba zabít ....

Čím demokratičtější prostředí ... to snad ani ne. I v nejtužší diktatuře je dostatek možností k podrazům, špíně a zlodějinám - akorát jiného typu.

A staré ctnosti by demokracii jenom prospěly. Koneckonců právě v demokracii se mohou rozvíjet líp než v diktatuře. Mohou ... jenže v politice jsou čest, odpovědnost a poctivost nejspíš na překážku. Koneckonců kdo by politiky volil, kdyby nelhali už v předvolební kampani? S pravdou se volby nevyhrávají ...

J. Jurax 7.5.2017 1:22

Ano, souhlas

Jenom k poslední větě - strany, které jsou prosty oněch nezpůsobů, které začasté slyšíme a vidíme v přímém přenosu snad ani nejsou. A jsou-li, jsou tak malé a marginální, že se k oněm nezpůsobům dosud nedopracovaly nebo - a to spíš - nebyla příležitost, aby se projevily.

V. Klepetko 6.5.2017 22:44

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Možná jsem zaujatý trouba. Nejsem ale vrah, pane Mertle. Toho Sekala si budete muset zabít sami! :-)))))

J. Kombercová 6.5.2017 21:06

Re: Zabývat se Babišem a ANO

Tak to bude pravda. Pan prezident NIKDY nelže.

V. Váňa 6.5.2017 20:44

Re: Je třeba zabít ....

Vážený pane Havránku, souhlasím s Vámi potud, že bychom měli oprášit staré ctnosti.

Ale s demokracií to fakt nesouvisí.

Čím demokratičtější prostředí, tím více možností k podrazům, špíně a zlodějinám.

L. Harvánek 6.5.2017 20:06

Re: Jsou tady přinejmenším tři strany, před kterými bych

Až na ty účetní chyby!

L. Harvánek 6.5.2017 20:04

Je třeba zabít ....

Opravdu se nic nedemokratického neudálo? Špína a zlodějny jsou také součástí demokracie? Za takovou musím pěkně poděkovat. Co takhle oprášit termíny čest,odpovědnost,poctivost?

I. Mertl 6.5.2017 19:57

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Milý Klepetko, párkrát jsem už měl pochybnosti o Vaší logice olepené pseudointelektuální povídavostí. Ale tentokrát, když jsem se dostal k přehledu diskuze k Vodvářkově vtipné a uměřené poznámce, zarazilo mne Vaše forsírované rozhořčení. A tak jsem Vodvářku ještě jednou přečetl poctivě, slovo od slova. Pak ještě jednou. Definitivní závěr: buď neumíte číst nebo jste zaujatý trouba, sorry.

V. Váňa 6.5.2017 19:41

Článek je na můj vkus

dost hysterický. Myslím, že i takhle vypadá demokracie, to se nedá nic dělat.

Ostatně, pokud je mi známo, tak se autor dopustil jedné podstatné nepřesnosti. V onom parafrázovaném výroku hlava státu říká, že jsou DVA způsoby, jak se zbavit prezidenta, premiéra nebo jiného politika: buď kalašnikovem, nebo v demokratických volbách.

Chápu, kritika potřebuje nadsázku.

Jsem toho názoru,že za uplynulých 27 let se tady nic moc nedemokratického nedělo. Špína, zlodějiny, to ano. Ale demokracie neznamená nebe, je omylná jako každý z nás.

J. Kyselková 6.5.2017 19:30

Re: Krok B.

Hú - to je síla ! Chuděra kudrnáč měl by začít vyprávět a napsat nám paměti. Připadal mi vždycky nudný patron, ale asi dost vydržel ! Teď mu pirueta nevyšla, ale důstojný zůstal oproti prezidentovi, který už je na hospic.

V. Kain 6.5.2017 19:06

Re: Krok B.

Aby se Sobotka mohl stát premiérem,tak musel vyhovět Babišovi a svěřit mu erár.Že udělal tu největší hovězinu jakou mohl udělat mu dochází až nyní když je už pozdě.Měl s Babišem zamést hned z kraje.

A. Nový 6.5.2017 18:26

Re: Jsou tady přinejmenším tři strany, před kterými bych

Nejlepší ministr financí přece nemůže dělat chyby! :-))

J. Kyselková 6.5.2017 18:22

Krok B.

Sobotka svěřil Babišovi nejdůležitější post - silové Ministerstvo financí. Babiš, ANO a ozvěnou všichni ostatní křičí "sláva - máme místo dluhů -přebytky" ! Radujeme se. Ale nějak rychle zanikla tichá zpráva Nejvyššího kontrolního úřadu, že MF mělo v účetnictví za rok 2015 nesprávnosti za víc než 100 miliard korun ! MF mělo vykázat např. 83 miliard a vykázalo jen 83 milionů ! (Ach, ty mladé účetní !)

Event. nový šéf financí musí vyslat signál, především Finanční správě, že skončila doba hájení babišovské garnitury a žádat dokumentaci tajených finančních operací a skutečného stavu státní kasy (Reflex).

V. Pavelka 6.5.2017 18:09

Re: Jsou tady přinejmenším tři strany, před kterými bych

To jsou technické a provozní věci, ne peníze jako takové, Gumo !

V. Čermák 6.5.2017 18:05

Re: Jsou tady přinejmenším tři strany, před kterými bych

Źádné nesrovnalosti z hlediska úniku financí, pouze špatné účetní zařazení, které bylo již lehce opraveno. Snažíte se dobře, ale Toto nestačí. Musíte se snažit Víc!

V. Pavelka 6.5.2017 18:00

Re: Možná, je všechno jinak: prostě zaměstnat

Topolánek, URBAN, Roman v Italském letovisku si dali jen pizzu ?! a Ticho po pěšině !

V. Pavelka 6.5.2017 17:52

Re: Cílevědomým úsilím

Největší tunel tady vyrobil Kalousek přehnanými Restitucemi,a ČSSD solárními elektrárnami .

A. Nový 6.5.2017 17:51

Re: Jsou tady přinejmenším tři strany, před kterými bych

Čermák 376: Nejlepší ministr financí, jakého doposud ČR měla. :-))

Celkový rozsah nesrovnalostí na Babišově ministerstvu za rok 2015 zjištěný Nejvyšším kontrolním úřadem (NKÚ) dosáhl minimálně 240 miliard korun.

http://forum24.cz/nku-nesrovnalosti-u-babise-presahuji-240-miliard-spatne-muze-byt-vykazan-i-statni-dluh/

V. Pavelka 6.5.2017 17:31

Re: Zabývat se Babišem a ANO

Opozice a socani společnou rukou ,rozdělili Zelené , a VVéčka a pak je zničili . Staré strany nikoho nechtějína svém prostoru. Je na Řadě ANO a Babiš .

V. Pavelka 6.5.2017 17:21

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Kolik poslanců odešlo ČSSD a co říkali o poměrech ve straně.?

V. Pavelka 6.5.2017 17:11

Re: Problém je ovšem v tom,

Závist , nenávist, pomsta , jsou lidské vlastnosti ,kdo je chce vypreparovat z lidského konání,?