18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Je to super – SUPR skončilo

Václav Klaus se rozhodl nekandidovat v blížících se volbách do poslanecké sněmovny, mimo jiné se kriticky vyjádřil i o straně, která mu nabídla čelní místo na své kandidátce, jako "o projektu, který nesplňuje jeho představy".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 3.9.2013 19:50

Žalostná argumentace

Je obvyklé, že politické strany se skládají z poněkud odlišných frakcí a už vůbec nic není podivného na tom, že strana má frakci, která hájí myšlenky (odkaz) svého zakladatele.

Není nic neobvyklého ani na tom, že politická frakce uvažuje o svém oddělení od mateřské strany stejně jako to, že pokud k plánovanému oddělení nakonec nedojde, členové frakce zůstanou loajálními členy své původní strany (zcela nepřijatelné je, když k tomuto oddělení dojde až po volbách v parlamentu, jako kdysi při vzniku ČSSD z OF).

Daleko víc by mě zajímalo, jaké korupční "pašalíky" byly příčinou toho, že dva poslanci ODS spáchali politickou sebevraždu zničením své vlády. Dovíme se to někdy od autora tohoto článku?

L. Novák 1.9.2013 22:03

Fendrych to zase rozmazal.... :-)

L. Novák 1.9.2013 22:04

Re: Fendrych to zase rozmazal.... :-)

Klaus přilákal odpad. Jak se chová řádný dědeček

M. Pechr 1.9.2013 10:30

ani SUPR ani Hlavu vzhůru...

...taky se mi ulevilo, Klause bych rád volil, ale z těch SUPR nápadů mně mrazilo... ...tady se ukazuje jeho osobnost a nadhled, i cílevědomost, netlačí se ke korytu, nespěchá, vidí za horizont...

...jeho čas přijde... ...krom jiného mne fascinuje, jak mnozí pod vlivem archaických emocí bez kouska rozumu brojí proti jeho amnestii...

P. Scheck 1.9.2013 10:40

Trocha ironie

Vidím, pane Pechr, že kdyby se Václav Klaus začal pachtovat třeba s Grebeníčkem a pak z toho vycouval, tak vy byste zajisté ocenil, jak viděl za horizont a jak byl prozíravý! Já bych to viděl jinak...

M. Pechr 1.9.2013 10:55

Re: Trocha ironie

...na mně to spíš dělalo dojem, že ambice s Klausem si činili spíše ti okolo, než-li Klaus s nimi, čili ani tak nevycouval, jako spíše nevešel na pozvání... ...od začátku říkal, že nevidí subjekt hodný jeho vstupu a angažmá, jinde zase, že byl zklamán zviditelňováním se Bobošíkové v této věci, v neposlední řadě čekal větší příliv členů ODS... ...čili stavět na písku nemělo smysl... ...Bobo a spol pro něj nejsou subjektem hodným... ...čili srovnání s Grebeníčkem je vedle...

J. Boleslav 1.9.2013 16:56

Re: Trocha ironie

Vidím to podobně. Navíc si ale myslím, že Klaus je za politickým zenitem, všeho ve zdejší politice dosáhl a nemá už vůbec zapotřebí se dál aktivněji angažovat.

J. Urban 31.8.2013 21:29

Chtěl jsem tu před pár dny napsat, že VK

totálně vyměkl mozek, když se chce pustit znovu do politiky s takovými loosery jako je Bobo. No, dnes tedy mohu napsat, že mu tedy ten mozek ještě totálně nevyměkl. Ale vlastně sám nevím, jestli je to dobře nebo špatně :-))

J. Urban 31.8.2013 21:33

Re: Chtěl jsem tu před pár dny napsat, že VK

a pokud jde o ty další zmíněné "osobnosti" - osobně se mi zvedl žaludek nad M. Stropnickým, který se nerozpakuje s česko-slovenským estébákem, mluvícím hůř jak Husák neblahé paměti, ukazovat na bylbórdech :-(

P. Scheck 1.9.2013 10:31

Re: Chtěl jsem tu před pár dny napsat, že VK

Dávám vám, pane Urbane, zcela za pravdu. Sledovat Babiše, když mluví, to je "zážitek". To snad i ty úplný lampasácký paka v kasárnách za totality mluvili líp! Jedno slovo česky, jedno slovensky a třetí i čtvrté zkomoleniny nepatřící nikam. Jak se tento člověk mohl tak zázračně dostat k obrovskému majetku po revoluci? Že by osobní "šarm"?

U herců se někdy necháváme bohužel oklamat jejich hereckým uměním, kde říkají bravurně věty, které jim byly vloženy do úst. To může mít pramálo společného s tím, co pak říkají sami za sebe...

M. Prokop 1.9.2013 0:15

Re: Chtěl jsem tu před pár dny napsat, že VK

Dobře.

U Stropnikých "blbne celá rodina".

L. Novák 1.9.2013 3:26

Re: Chtěl jsem tu před pár dny napsat, že VK

Mladej je extra kousek.  :-)

P. Pruner 31.8.2013 18:01

Hlavu vzhůru

Hlavu vzhůru pane Bartoni. Strany TOP09 a ODS musí být voliči potrestány za jejich politiku v posledních letech - přiznám se, že jsem vládní koalici volil. Nelevicový volič má nově rozumnou alternativu. Je třeba jít k volbám a zamezit, aby ČSSD+KSČM získaly ústavní většinu.

M. Prokop 1.9.2013 0:17

"Nelevicový volič má nově rozumnou alternativu. "

Jedině snad SSO.

Bobo nic rozumného není a nikdy nebyla, o ostatních příznivcích typu Šťastný raději nemluvě.

P. Pruner 1.9.2013 9:09

Re: "Nelevicový volič má nově rozumnou alternativu. "

Svobodné sleduji od jejich vzniku, jsou to sympatická strana. Nicméně tak fundamentalistická, že jsou pro praktickou politiku nepoužitelní a asi o ni ani neusilují. Neměli a nemají ani vzdáleně šanci se dostat do sněmovny, hlas pro ně propadne.

Uvedu příklad - zúčastnil jsem se diskuse k názorům pana Macha k zemědělským dotacím. Teoreticky může mít pravdu, aby nebyly. Prakticky by to znamenalo likvidaci českých zemědělců v EU. Chápu EU, že vedle úlitby hlavně Francouzům a Polákům jim jde o potravinovou soběstačnost, která může být v případě krizí velmi důležitá.

J. Matuška 31.8.2013 12:48

Akční Janě Bobošíkové držím palce!

A já zase osobně budu rád i jako volič ODS, aby blok HLAVU VZHŮRU se dostal do Poslanecké sněmovny. Doufám, že se tak s pomocí Václava Klause stane. Byla by to škoda a navíc oslabilo by to pozici VK v květnových volbách do Evropského parlamentu.

J. Matuška 31.8.2013 13:08

Re: Akční Janě Bobošíkové držím palce!

...Kdyby se tak nestalo...

L. Novák 31.8.2013 14:50

Re: Akční Janě Bobošíkové držím palce!

Bobošíková a Pátá kolona kašpárků v ODS

P. Maleček 31.8.2013 5:57

Ano na lep nesedat - ale ne i ne ten Klausův

Takže p. Bartoni voliči podle vás nemají sednout na lep samozvaným spasitelům typu Babiše. A těm kteří jim coby tzv. pravicoví politici ( svými činy levičáci jak polena)léta lhali a okrádali je - jako právě Klaus, na lep sednou můžou? A to i s vaší pomocí? (pro ječící pravičáky - vím na levici je stejný sajrajt, ne-li horší)

L. Novák 31.8.2013 11:18

Re: Ano na lep nesedat - ale ne i ne ten Klausův

A co teprve "levičáci jako poleno", kteří proti hlasům ODS prosadili v Parlamentu "bilionový tunel OZE"?  Takový způsobe rozkrádání peněz občanů ještě nikdo, kromě komunistů a ČSSD, do praxe nezavedl.

Soudruh Maleček se tváří, že o zeleno-rudo-komunistickém "bilionovém tunelu OZE", nic neví. :-)

M. Moravcová 31.8.2013 16:20

Re: Ano na lep nesedat - ale ne i ne ten Klausův

Co Vám pan Klaus ukradl?

M. Prokop 1.9.2013 0:18

Re: Ano na lep nesedat - ale ne i ne ten Klausův

Rozum.

M. Pechr 1.9.2013 10:22

Re: Ano na lep nesedat - ale ne i ne ten Klausův

... :-) ...dobrá muška...

J. Boleslav 1.9.2013 16:57

Re: Ano na lep nesedat - ale ne i ne ten Klausův

:-)))