30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Je to pod kontrolou? Jak pro koho

Jisté knižní tituly jsou tak známé, že je lze použít i jako metaforu. Patří k nim stará kniha Dalea Carnegieho Jak získávat přátele a působit na lidi. Někdy ale převládnou opačné pocity. I když neexistuje kniha Jak by úřady měly postupovat, aby nevytáčely občany, zdá se, že by o ni byl zájem. Dokládá to dění okolo epidemie a Moravskoslezského kraje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. M. 23.7.2020 8:33

Přesně tak, pane Petráčku, po bitvě je každý frajtr generálem.

Chápu pořadatele Nefestivalu, že je to nakrklo, ale mají snad mozek. Muselo jim být jasné, že když už se nějaké tři týdny řeší OKD, je jen otázkou času, kdy se to na ostravsku objeví jinde, a tudíž má pořádání takové akce určité riziko.

L. Písařík 22.7.2020 17:00

Ano, souhlas, astrologicky jsem beran a upozorňuji, že je to pouze můj názor, nikoho nenutím, aby ho sdílel - na rozdíl od vás.

A. Jaroš 22.7.2020 10:50

Pane Velínský, co to je ta mantra "koncepčně" , kdyby to vyhlásili o 24 h dřív, bylo by to už koncepčnější?, co by se změnilo?, všichni by kvákali stejně, není tak těžké pochopit, že ať se v této situaci, udělá cokoliv, je to vždycky špatně, omezování se nelíbí nikomu a vždycky se najdou mudrlanti co kritizují všechno a nechápou, že všechny "naše práva" jsou do pěkného počasí a když začne přituhovat, tak se společnost beznadějně rozhádá. Nezavřeš doly, špatně, zrušíš festival, taky špatně,babo raď, když babiš neporadí.

V. Aim 22.7.2020 10:20

Problém je v tom, že chybí jakákoli argumentace. Na opakované výroky "co by mohlo nastat, kdyby ..." už veřejnost přestává slyšet a zcela logicky postupně začíná převládat názor, že si "někdo" z většiny přijímaných opatření dělá krásné PR či přímo kšeft.

Za sebe mohu také konstatovat, že o faktické smysluplnosti mnoha opatření nejsem přesvědčen.

J. Ganaur 22.7.2020 9:46

Řídit stát jako vlak.....To je také pod kontrolou.;-D

P. Kubáč 22.7.2020 8:59

Od samého začátku měla být protiepidemická opatření jednoduchá a vláda na nich měla trvat lobbisti-nelobbisti.

"Máš nad hlavou oblohu = roušku nenosíš"

"Máš nad hlavou střechu ( i dopravního prostředku )= roušku nosíš jinak tě zatkne policajt a budeš zavřenej až zčernáš"

Z. Velínský 22.7.2020 8:54

Kdyby se rozjela ... pak by kvákali ... hygiena musela ... kvičení těch, co mohli vydělat. Pro mě je Váš komentář názorná ukázka zaujatého postoje, který jen proto, aby mohl posílit své předsudky, vůbec nevnímá obsah komentovaného textu a ani se nesnaží o diskusi. Pan Petráček zdaleka nekritizuje, co hygienický úřad udělal, ale kritizuje JAK to udělal. Nekoncepčně. Nefestival mohl být zakázán mnohem dříve, důvody i podklady pro takový krok měl, a nic by se nestalo. Váš argument co by bylo, kdyby nastalo, není vůbec žádný argument. Nemáte jak vyvrátit opačný postoj, co by nebylo, kdyby nenastalo. Co jste předvedl, pane Písaříku, je barikáda, a ne diskuse. Proto je to s vámi tak těžké.

P. Staronový 22.7.2020 8:45

Nezáleží jen na tom, CO udělat, ale taky JAK. O čemž pan Petráček velmi reálně píše.

M. Hoblík 22.7.2020 8:42

Stát by neměl zasahovat, ať si ti oslové umřou bez jeho pomoci!

L. Písařík 22.7.2020 8:20

A co kdyby se epidemie na tom nefestu rozjela. Pak by chytráci kvákali o tom, co měla hygiena udělat a co neudělala a vyskakovali by na náměstí pro odvolání Covidu? Hygiena udělala co musela a kvičení těch co mohli vydělat a nevydělali je jejich problém.

Z. Lapil 22.7.2020 7:25

Moje oblíbené: I vy máte pravdu.

Vzato z druhé strany - systém, kde se mění pravidla ze dne na den, není systém, ale bramboračka.

J. Strakoš 22.7.2020 5:57

Pořádání festivalu mělo své riziko, ale zároveň je to podnikatelská příležitost.

Nevím, jak ostatním, ale mě vadí ten boj "naoko" - testování a postupy tak dlouhé, že defacto nemá smysl. O zamrazování slyším prvně, ale z okolí jsem viděl případy, kdy na testy se jde za týden a další týden se čekalo na výsledky - mezitím se virus mohl šířit.

Hygiena si pak umí došlápnout na dodržování formálních postupů - protože se to dělá dobře. Například ohledně demonstrace v Ostravě uváděli, že k zodpovědnosti budou hnát pořadatele (dělá se to lehce)

R. Vacek 22.7.2020 3:59

V době pandemie by měl být člověk připraven na to, že budou vyhlašovaná různá opatření třeba i s okamžitou platností. Jinak by daná opatření měla kontraproduktivní důsledek - čeští lyžaři se urychleně vrátí, aby nemuseli do karantény, Italové ze severu rychle odjedou na jih, pařížané se rozjedou do okolí. To vše jsme zažili kvůli dopředu avizovanému opatření.