28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Je Babiš predátor?

Politici „napříč poraženými stranami“ hovoří o Andreji Babišovi jako o „predátorovi“. Dosáhl na bezmála 30 % hlasů. Byli Klaus, Zeman, Topolánek a Paroubek s ještě lepšími volebními výsledky také predátoři?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Smatlak 31.10.2017 17:58

AAAA

Není,protožei ten predátor potřebuje jen to k přežití, ale Babiš chce stále více, takže je to asi spíše superpredátor bez omezení.

V. Čermák 31.10.2017 18:21

Re: AAAA

Chtít stále více je přirozené. Nechcete to i vy sám? Měli bychom vám proto hloupě nadávat?

Ś. Svobodová 31.10.2017 12:02

Dotační podvod

Snad si opravdu nemyslíte, že by OLAF vydal zprávu, že to byl nebo nebyl dotační podvod?

Podle mne to vyjádření bude o tom, že by kauza MOHLA naplňovat znaky podvodu, ale že to už si musíme prošetřit sami v rámci platné legislativy na našem území. A nedivila bych se, kdyby to u některých politiků vzbudilo touhu po jednotném celoevropském zákoníku.

F. Svoboda 31.10.2017 10:39

" Pomoc lidovců ".

V článku mě zaujala věta "Topolánek neodolal tlaku Paroubka a komunistů ... " Autor zapomněl, že Topolánkova vláda byla neustále torpedována z posice svého kaoličního partnera tj. lidovců, kteří sice podepsali společný vládní program, ale vše dělali proti němu. Takto se vyznamenala předvším dvojice Šojdrová a Hovorka, kteří okopávali vládu ze všech sil a přispěli rovněž k jejímu slábnutí až do hořkého konce !!!

J. Kanioková 31.10.2017 22:07

Lidovci okopávali pravici od prvních dnů po převratu

J. Chaloupka 31.10.2017 10:23

ODS byla "pravicovou" stranou do té doby, než

pravičáci prohlédli, že křesla jsou jí bližší a stala se zakuklenou levicí. Proto už netáhne. I Babiš je spíše pravicový, ale to by ODS musela "obětovat" Fialu, který jako člověk žijící celý život z našich daní, zarputile opakuje, že s byznysmenem nepůjde. No, myslím, že pravice neutrpí odchodem do opozice a možná i Fialy.

J. Kanioková 31.10.2017 22:08

Ha ha ha... a TOPka je co ? "pravice" ???

Ani náhodou !

I. Schlägel 31.10.2017 10:12

Babiš je standardní

finanční predátor, který využije všech výhod, které mu nedokonalé české právní prostředí umožňuje, aby navyšoval svůj majetek kam až to půjde. Je to naprosto přirozené. Každý v jeho pozici a s jeho touhou po majetku by se choval stejně nebo spíše hůře. Přesto ho má část národa za spasitele, který pozvedne v kotlince morálku. Tak s chutí do toho, Andreji.

J. Chaloupka 31.10.2017 10:24

Chce si majetek udržet a nenechat ho rozkrást,

jako státní. Ostatně zná všechny ty skulinky, které bohužel ani "nejlepší ministři financí na světě" neznají.

I. Schlägel 31.10.2017 11:41

Re: Chce si majetek udržet a nenechat ho rozkrást,

Skulinky jistě zná. Bude jich využívat nebo je bude zacelovat? Ku prospěchu svému nebo obecnímu? Typuji A. B bych netipoval u nikoho s výjimkou matky Terezy. Ale třeba Andreje rodiče, strana a vláda vychovali k tomu, aby preferoval veřejné blaho před vlastním. Já tomu nevěřím. Vy ANO?

L. Písařík 31.10.2017 10:54

Re: Babiš je standardní

Bývalé Babišovy podniky řídí dnes svěřenecký fond, poněkud jste zaspal dobu. Ke druhé části vašeho příspěvku: Znáte někoho jiného, kdo je schopen napravit zlořády v politice i hospodářství? Já tedy ne.

M. Těhanová 31.10.2017 11:06

Re: Babiš je standardní

Proč aspoň něco nenapravil za 4 roky této vlády? Kromě nárustu byrokracie a klekání na konkurenční firmy. Proboha , jak vy jste naivní, když si myslíte, že tento člověk chce něco napravovat.

L. Písařík 31.10.2017 11:39

Re: Babiš je standardní

Vůbec ne naivní, Těhanová, ale zoufalý z toho, jak to tady vypadá, zoufalý z toho, že pokrok je za 20 let minimální a naše životní úroveň se od úrovně v rozvinutých zemích spíše vzdaluje, než přibližuje a nikdo nic nedělá, leda mlátí plechovou hubou ( Zaorálek, Kalousek). Neodpověděla jste, jestli znáte někoho, kdo to dokáže. Myslíte, že Babiš neudělal dost v tom, že zabránil krást DPH? A co víte, o firmě, které bylo kleknuto na krk? Bylo všechno v pořádku? A myslíte, že Babiš měl, jako ministr volnou ruku, jak ho omezoval Sobotka a navíc ANO bylo pořád jen druhé. Doporučuji zanechat úvah o naivitě a spíše se více orientovat. Úpně nakonec, od naivity jsem se dávno oprostil, je mi 74+.

A. Nový 31.10.2017 12:44

Vyjde to nastejno :-)

Když nejste naivní, tak jste hloupý!

L. Písařík 31.10.2017 13:52

Re: Vyjde to nastejno :-)

Jak typické pro jednoduché lidi, kterým chybí argument, že pane Nový.

A. Nový 31.10.2017 14:08

Re: Vyjde to nastejno :-)

Vám chybí zjistit si, jako většině voličů ANO, co je Babiš zač.

jen tak naokraj: Na Slovensku je Babiš žalován antimonopolním úřadem. V Německu postavil nové pekárny a začal se tam chovat jako v Česku, nějak mu to neprochází. Postříkání pole Rundapem a tím řešení sporů o pacht. Tak se chová jen mafián, které mu jsou zákony u prdele. Atd.

A. Nový 31.10.2017 17:38

Re: Vyjde to nastejno :-)

Dovezli uhlí? :-)))

V. Čermák 31.10.2017 18:29

Re: Vyjde to nastejno :-)

Nový je typický IQ omezený hulvát. Ale říkejte hulvátovi, že je hulvát, to je málo účinné. On sám to dobře ví, říkali mu to lidé celý jeho život....

A. Nový 31.10.2017 21:19

Re: Vyjde to nastejno :-)

Čermáčik hlupáčik, taky dovezli uhlí?

M. Těhanová 31.10.2017 13:05

Re: Babiš je standardní

Tak to jsme úplně stejně staří. Já, na rozdíl od vás, vidím pokrok obrovský. Je pravda, že pokud člověk všecko chce co vidí, nedostává se mu na to prostředků a cítí se ošizen.

Ale ty peníze, které si myslí, že mu patří, skončili v kapsách zbohatlíků, jako je např Babiš.

Dřív na majetek dřely generace a teď se nikomu nezdá nenormální, aby během chvilky měl někdo miliardy. Ať se s nima třeba zadáví, když je potřebuje, ale ať neleze do politiky, aby měl moc nad mým životem. Pro mě je důležitá svoboda, ne buzerace.

A to DPH nikdo krást nemohl, maximálně jste o to měl levnější zboží, či služby, pokud živnostník nebyl plátce DPH.

Pokud je plátce, musí si ho vzít od vás a odevzdat ho státu. Takže to platí každý z vás, co jste ho volili. Radujte se!

L. Písařík 31.10.2017 14:09

Re: Babiš je standardní

Paní Těhanová, myslíte opravdu že DPH nikdo nekradl? Malý příklad: Jsem hospodský a nalévám taky kořalku. Vím,kde ji levně nakoupit tedy koupím pro hospodu a taky pro sebe. A v hospodě taky čepuji tu svou za hospodskou cenu + DPH. Rozdíl mezi hospodskou cenou a cenou nákupní zasunu do své kapsy - nikde není kontrola, kolik té kořalky jsem vlastně nalil. ̈

Pokud nejste podnikatel, EET se vás netýká.

Teď pokud se jedná o Babiše a jeho peníze, každý obchodník prodává za ceny vyšší než za které nakoupil a tím roste jeho majetek, snaží se lacino nakupovat a prodávat tak draho, aby jeho zboží bylo prodejné. Žádný zákon nezakazuje, že politické funkce mohou zastávat jen lidé chudí a nemajetní, nebo do jakého majetku mohou, pak nemohou.

Tak to je a jediná možnost je takové lidi nevolit.

Ještě k pokroku, souhlasím, že proti reálnému socializmu jsme zažili pokrok obrovský, ale když uvážím, v jakém stavu bylo po válce Německo a Rakousko a kde jsou nyní, pak se ten rozdíl značně změnil a nůžky se rozevírají. Ale myslím, že řešení těchto problémů musíme vzhledem k věku ponechat mladším, je to jejich svět a pokud se mi na něm něco nelíbí, zbývá mi pouze nesouhlasit a to je jediné, co mohu racionálně udělat.

A. Nový 31.10.2017 16:01

Re: Babiš je standardní mafián

V tom Rakousku a Německu nevládli komouši ani den, na rozdíl od Československa, kde komouši vládli 40 let. Nůžky se rozevírají tak akorát ve vaší hlavě, neb čumíte na TV, ze které berete rozumy.

L. Písařík 31.10.2017 17:02

Re: Babiš je standardní mafián

Pane Alberte, žil jsem v té době a mám moc důvodů proč si pamatovat. Pokud se týká vašich soudů, pouze vrozená slušnost mi brání, abych se o vás vyjadřoval. Nechejte si taková hodnocení příště pro sebe. Nejsem vaším nepřítelem proto, že mám jiný názor.

A. Nový 31.10.2017 17:39

Re: Babiš je standardní mafián

Nesoudím, nehodnotím, jen konstatuji.

I. Schlägel 31.10.2017 11:37

Re: Babiš je standardní

Pokud má být někdo něčeho schopen, musí být k tomu zejména ochoten. Uvidíme, zda je Babišovi obecní kabát bližší než jeho vlastní košile. Svěřenecký fond? Ach, málem bych zapomněl. Se zkoumáním osob a obsazení v orgánech onoho fondu jste se asi dostatečně neseznámil. Pokud toto má zajistit odstřižení se Andreje od jeho vlivu na svůj majetek, je to nedostatečné opatření.

L. Písařík 31.10.2017 11:43

Re: Babiš je standardní

Zákon neurčuje, kdo smí a nesmí být ve svěřeneckém fondu, to, že se vám nelíbí, je pouze váš a váš problém. Jinak uvidíme co bude. Když Babišovi podaří stejná prosperita u státu, jaká se mu dařila u firmy, můžete si uchopit pravou ruku do levé a gratulovat si. Že žijete v takové zemi.

I. Schlägel 31.10.2017 11:53

Re: Babiš je standardní

Je jedno, co se mi líbí či nelíbí. Není jedno, zda svěřenecký fond plní či neplní svou funkci. Přeji Andrejovi, ať se mu daří vést tento stát k efektivnosti a produktivitě. Možná by mohl začít redukovat byrokracii, stovky tisíc zákonů a vyhlášek a zmenšovat objem financí tekoucí přes státní rozpočet. Až uvidím první konkrétní výsledky, budu velice rád. Nejvíce se těším na přebytkový rozpočet. To se řepková kotlinka zaraduje. :-)

J. Pospíšil 31.10.2017 13:07

Re: Babiš je standardní

Písaříku, vy fakt potřebujete zákon k tomu, abyste přišel na to, kdo je darebák a kdo ne? Četl nebo slyšel jste o tom, jakými metodami k majetku přišel, napadlo vás, kolik lidí z aparátu státu a ministerstev mu muselo pomoci, buď zanedbáním povinností ve správě svěřeného majetku nebo přímo pletichou, aby se k majetku dostal?

Jestli k posouzení toho potřebujete zákon, tak sám neumíte posoudit co je správné a co je dárebácké.

Tak to je mi vás líto. Máte děti? Jak je naučíte být slušnými lidmi, když nebudete mít k dispozici zákon? Jak je naučíte cítit a nepřekračovat hranice toho, co slušný člověk nedělá.

L. Písařík 31.10.2017 14:23

Re: Babiš je standardní

Pane Pospíšile, děti mám dvě a dost velké, že mají vlastní děti, svým postavením patří k vyšší střední třídě a kupovat si běžné věci jim nedělá žádné potíže, stejně tak jako každoroční dovolená v zahraničí. Pokud mi to zdraví dovolovalo,jezdil jsem s nimi také, dost světa jsem projel jako zahraniční šéfmontér a snažil jsem se ho jim ukázat, nyní již z toho světa znají více než já.

Teď k zákonu: Pokud svým podnikáním či vystupováním neporušejete zákon, nebo nedosahujete neoprávněné výhody či poškozujete práva jiných, můžete si dělat co chcete. TO, jestli se to někomu jinému líbí, nebo nelíbí, je záležitost toho každého. Může ho třeba očerňovat v mediích s rizikem, že bude žalován, nebo mu to projde s tím, že psi u cesty štěkají taky. Rada: jestli máte něco proti Babišovi, přidejte se ke štěkajícím psům, jestli máte něco podstatného, podejte trestní oznámení. Má úcta.

V. Kain 31.10.2017 15:19

Re: Babiš je standardní

Jen aby vám z té chváli nespadla čelist.