14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Je Babiš predátor?

Politici „napříč poraženými stranami“ hovoří o Andreji Babišovi jako o „predátorovi“. Dosáhl na bezmála 30 % hlasů. Byli Klaus, Zeman, Topolánek a Paroubek s ještě lepšími volebními výsledky také predátoři?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 31.10.2017 16:15

Re: Babiš je standardní

Máte pocit, že ho chválím? Pěkný den.

P. Táborský 31.10.2017 22:15

Re: Babiš je standardní

Schopný využívatel nedokonalého právního prostředí nám hodně vadí,ale vůbec nám nevadí ti tvůrci nedokonalého právního prostředí.Dokonce se našlo ještě 11% voličů,kteří je volili.

I. Schlägel 1.11.2017 7:43

Re: Babiš je standardní

Tvůrci nedokonalého právního prostředí nám vadí velmi, nicméně jste kromě těch 11% opomněl daleko vyšší procenta, která k moci vynesla křišťálově čistého Grosse a další poctivce. To za prvé. Za druhé, i sebekvalitnější zákony jsou Vám k ničemu, když nejsou respektovány a není vůle ani prostředky, jak k respektu subjekty donutit. Naši politici všech barev a směrů jsou toho příkladem, tak se lacině nevymlouvejte na ODS.

P. Maleček 31.10.2017 10:08

Babiš - kdyby jen predátor, on i psychopat.

Ne, Babiš není predátor, je to echt predátor, navíc s jasně psychopatickými rysy. Pravdu má Babiš v tom, že si ho naše prý demokratické partaje, hlavně ODS, ODA, ČSSD a ty ovládané Kalouskem samy vyrobily. A to svým, kecy o demokracii krytým, systémovým rozkrádáním státu a tím u většiny občanstva vyvolaným znechucením demokracií.

A na takto oslabenou demokracii zaútoči Babiš (byť se na té destrukci sám podílel, jen ne na té uplácené, ale uplácející straně). Jako zkušený echt predátor by na silný a obrany schopný organismus nikdy nezaútočil. Ale když viděl tu samo se ničící demokratickou trosku, tak prostě nezaútočit nemohl. A zmocniv se díky socansko-lidovecké touze být u koryta fukce financministra, začal ji brutálně zneužívat ve svůj byznys prospěch. A jako vysoceinteligentní psychopat to dokonale maskovat, i díky tomu, že ze sebe udělal strůjce vládních úspěchů, kterému ti zkorumpovaní (jedno že i jím) a neschopní házejí klacky pod nohy.

To jako další důkaz jeho psychopatie. Ne té brutál-primitivní, ale vysoceinteligentní. Přesto však i těmto psychopatům chybí mozková centra generující stud, lítost, pocit viny či vcítění se do situace těch co poškodili. Viz Radkin Honzák na www.aktualne v textu "Portrét psychopata" - níže stručný výběr.

Není žádnou vzácností, že se vypracují až na hlavy států. Protože - Dovede velmi úspěšně působit na své sociální okolí. Má kouzlo osobnosti a často neodolatelný šarm. Umí se vetřít do přízně takovým způsobem, že oklame i profesionály.Je patologickým lhářem. Umí fabulovat o své velkoleposti, o svých skvělých plánech. Má neobyčejně vyvinuté manipulativní schopnosti. Přesvědčivě předestírá své plány, je-li konfrontován se zcela odlišnou pravdou, dovede se z toho bleskově vylhat.Zcela postrádá pocity lítosti a viny. Naprosto klidně a chladně prohlašuje, že se necítí vinen.Vede parazitický způsob života, bezskrupulózně bere vše. Závěrem Radkin varovně říká. Nutno se k nim chovat jako k drátům na zem spadlým. A hlavně je nevolit!

J. Chaloupka 31.10.2017 10:27

ČSSD nemusel rozvracet, ta to zvládla sama. Poslední

chybou bylo, když Sobotka vyhodil Babiše z vlády, namísto aby jeho úspěchy prodal jako svoje, a tím umožnil, že měl dost času na kampaň. Kdepak asi Sobotka teď je? Ani manželka ho už nemusí.

L. Písařík 31.10.2017 11:47

Re: Babiš - kdyby jen predátor, on i psychopat.

To máte úplný třídně komunistický názor. Bývalý systém, když nemohl někoho zavřít, prohásil ho za psychopata a zavřel do Psych. léčebny v Havl. Brodě, vyhovovalo by vám to ?

I. Schlägel 31.10.2017 11:56

Re: Babiš - kdyby jen predátor, on i psychopat.

Zkuste se pane Písaříků poinformovat, jaké typy lidí přitahuje moc a peníze. Psychopati a deprivanti převládají v politice i ve firmách. S komunismem to nemá nic společného.

L. Písařík 31.10.2017 14:35

Re: Babiš - kdyby jen predátor, on i psychopat.

Pane Schlaegle, myslíte, že znakem všech úspěšných je býti deprivantem a psychopatem? Myslím, že se mýlíte. Jde hlavně o lidi, kteří dokáží pracovat 18 a více hodin denně, soustředit se mít dobrý odhad situace. Pochybuji, že deprivovaný člověk dosahuje vysokých výkonů, když tak ojediněle. S komunismem to opravdu moc společného nemá, ten takové lidi zavíral do gulagů, tjurmy, nebo je jen tak střílel v podzemí Ljubljanky na Děržinskégo ploščadi v Moskvě.

I. Schlägel 31.10.2017 16:22

Re: Babiš - kdyby jen predátor, on i psychopat.

Nikoliv, týká se to často lidí, kteří touží po moci a tento svět jim umožňuje se seberealizovat v politice i v byznysu. Úspěšných lidí, kteří ve svém oboru po moci netouží je spousta. O těch tu ovšem není řeč. Deprivant není deprimovaný člověk, ale soft verze psychopata. Zkuste odborníky. Třeba https://www.databazeknih.cz/knihy/vzpoura-deprivantu-nestvury-nastroje-obrana-70493 Pěkné počtení.

M. Prokop 31.10.2017 9:09

No, predátor ...

Ono se vždycky objeví nějaké slovo, kterého mají všichni plné huby i klábosnice a význam nikdo moc nechápe.

Bureš je prostě hrubě populistický a ulhaný politik, který lhaním shání voliče kde se jen dá, kde vycítí nějakou nespokojenost. Své sliby splnit nemůže, navíc mu jde hlavně o osobní zisk a moc, tak je otázka času, než na to lidi přijdou, že si všechny ty buzerující úředníky, kteří na ně zakleknou, zaplatí oni, překážet budou jim a ne Burešovi.

P. Götze 31.10.2017 10:03

Re: No, predátor ...

pane Prokop, vy jste se asi vratil z nejake dlouhe krasne cesty po svete a vubec nevite, jake populisticke reci nam tady treba socialni demokrate a koneckoncu i ODS (danove priznani na jednu A4 apod.) rikali cele ty roky. A mezitim tekly a dodnes tecou penize z CEZu do balkanskych dobrodruzstvi, kazdy statni podnik je jedna tragedie za druhou a ty populisticke reci pred kazdymi volbami, no to any nema smyslu rozebirat. Ze vy ty populisticke reci vidite az nyni, no tak to je teda paradox. Ale proc ne.

M. Těhanová 31.10.2017 11:15

Re: No, predátor ...

Nevrátil se z dlouhé cesty. Jen si asi, podobně jako já uvědomuje, že ODS nemohla nikdy své sliby plnit, jelikož měla vždycky koaliční strany, které ji podkopávaly a s nimi v tomto směru velmi dobře spolupracující opozice.

Když bylo nejhůř, že by snad ODS mohla něco prosadit, tak se spojili a vládu svrhli.ODS takhle nejednala, proto levicové vlády mohly dovládnout do konce mandátu.

M. Valenta 31.10.2017 8:59

Babiš byl "vetřelecem" na politické scéně,

vzešlý z mizérie Klaus-zemanovské éry, kdy si oba výtečníci mysleli, že už to mají na furt a tím "predátorem" už dávno je. A v záloze čeká Okamura. Děs a běs. ČAU.

M. Prokop 31.10.2017 9:10

Re: Babiš byl "vetřelecem" na politické scéně,

Skoro závidím, jak vy to máte jednoduché.

M. Valenta 31.10.2017 9:57

Re: Babiš byl "vetřelecem" na politické scéně,

V jiných případech Vám zjednodušování tolik nevadí, že. Nebo my snad chcete tvrdit, že Babiš spadl z čistého nebe? Nespadl. Bez neschopnosti minulých elit by tu nebyl nebo alespoň ne v tak gigantickém rozměru.

M. Těhanová 31.10.2017 8:26

Ve způsobu podnikání

je rozhodně predátor. Opravdu si myslíte, že v politice bude jiný?

I díky takovým, jako jste vy, to dopadlo tak hrozně. Vaše texty se vždy daly interpretovat dvojím způsobem.

A. Pakosta 31.10.2017 10:16

Re: Ve způsobu podnikání

Paní Těhanová,

s Vašimi texty to bohužel není o nic lepší. Z tohoto posledního Vašeho příspěvku třeba není vůbec vidět, na koho svým textem reagujete. A přitom by stačilo zvolit si u daného textu možnost "reagovat", namísto zakládání nového vlákna, a nebo aspoň ve svém příspěvku dotyčného oslovit. Přispělo by to nemálo k přehlednosti zdejší diskuse.

M. Těhanová 31.10.2017 11:19

Re: Ve způsobu podnikání

Omlouvám se, s tím predátorstvím jsem myslela, že to bude jasné.

J. Karlík 31.10.2017 8:14

Babis

není predátor. Neberte tradičním stranám jejich program! S Babisem nikdy! Na tom získaly svá upocena procenta. Teď musí svůj program plnit.

M. Těhanová 31.10.2017 8:32

Re: Babis

Melete kraviny. Např ODS svůj program měla. Ale ten vás nezajímal. To " s Babišem nikdy" z Fialy ždímala média. On sám o tom nikdy nemluvil. Mluvil jen o programu. A svůj postoj k Babišovi má podložený argumenty.

Ale ty vás zjevně nezajímají, ostatně jako většinu jeho voličů.

J. Karlík 31.10.2017 9:07

Re: Babis

Takže p. prof. neřekl _ zvykejte si, před volbami říkáme to samé co po volbách. Totiž, s Babisem nikdy. Sundejte si růžové brýle mámení. ODS ma v programu také zrušení EET. Jeden z důvodů jejich nevolitelnosti. V kopci se nepřepraha. Podle předsedy svazu malých živnostníků patří EET budoucnost, a on určitě nemá zájem na likvidaci podnikatelů, jak neustále melou odpurciEET. Zvykejte si, že většinu voličů zajímá program ANO, ne program ODS.

M. Prokop 31.10.2017 9:12

Re: Babis

Většinou voličů zajímal i program komunistů (1946), ulhaný podobně jako Burešův. A i oni si dokázali koupit některé funkcionáře.

Lidé jsou čím dál, tím stejní.

J. Karlík 31.10.2017 11:00

Re: Babis

Ono je snad po 2 světové? Do stejné řeky 2x nevstoupís. Jenomže, kurnik, to neumite myslet jinak, než politicky? Nevěříte ústavě? Jste čím dál, tím stejnějsi.

J. Chaloupka 31.10.2017 10:30

Pěkný program nestačí, musíte věřit, že ta strana

má lidí, schopné ho uskutečnit. No a ty lidi má asi jen Babiš, proto dostal dost hlasů. Ostatně zatím nenapsal jediný ředitel Babišových podniků (holding Agrofert) nic proti němu. Buď má dobrou ruku na výběr ředitelů, nebo vlastní nějako kvalitní personální agenturu, která mu schopné ředitele dodává.

L. Písařík 31.10.2017 11:51

Re: Pěkný program nestačí, musíte věřit, že ta strana

Kéž by měl Babiš taky tak šťastnou ruku při výběru ministrů.

M. Těhanová 31.10.2017 12:53

Re: Pěkný program nestačí, musíte věřit, že ta strana

Svatá prostoto! Kde ty schopné lidi ukrýval poslední 4 roky.

L. Písařík 31.10.2017 11:49

Re: Babis

Člověk by nad tím Fialou dokonce zaplakal, ale co si zvolili, to mají. Ukazuje se, že v té partaji není schopný člověk, je to bída a bída bude.