7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Janečkovo volební inženýrství

Úspěšný byznysmen Karel Janeček se stal celebritou zásluhou svého odhodlaného protikorupčního tažení. Jako další tah předvedl návrh změny volebního systému, čímž se dostal do zákrytu se skupinou známých osobností požadujících nahrazení systému poměrného zastoupení v Poslanecké sněmovně systémem většinovým.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 4.10.2012 10:10

Proboha!!!

Vzhledem k zákazu politické reklamy, by informace voličům zřejmě směl dávat jenom pan Janeček. To by se ale nepovedlo, protože v politice (podobně jako v kolektivních sportech) vítězí sehrané týmy (strany). Posílila by se v nich ale pozice populistických žvanilů, kteří by nic neřešili kromě svých preferencí.

P.S. Panu Janečkovi se bohužel daří odvracet pozornost od amorálního (např. v USA pokud vím zakázaného) způsobu jakým si vydělává své miliardy. Pochybné osobnosti v jeho okolí (Randák) by ho měly diskvalifikovat.

http://byznys.ihned.cz/c1-54608150-hraji-kulicky-o-ctyri-biliardy

J. Hajský 2.10.2012 20:01

Nejcharakternejsi poslanci

Dovedete si predstavit v parlamentu 200 nejlepsich, nejchytrejsich, nejmoralnejsich, nejnezkorumpovatelnejsich, zhratka nej, nej poslancu? Nezavislych na partajich, ridicich se dle ustavy jen svym svedomim? Dovedli by se na necem shodnout? Treba na slozeni vlady?

B. Rybák 4.10.2012 10:25

Re: Nejcharakternejsi poslanci

To si představit nedovedu. Jednak neznám způsob jak by se to mohlo podařit (určitě ne podle pana Janouška) a pokud, by se to nedopatřením podařilo, vznikl by z nich ten nejhorší politický tým na světě (ustavičně by si dával vlastní góly).

J. Boleslav 2.10.2012 14:37

Nejdřív by bylo ovšem třeba

vyměnit voliče. Měli by se probrat a uvědomit si, že tak dobře jako v současnosti jsme se v minulosti nikdy neměli.  A jen přišly menší hospodářské problémy, už jsou z toho skoro všichni hotoví a mají blbou náladu. Jak zde před časem kdosi trefně napsal, kdyby ožili naši (i jen nedávní) předkové, považovali by nás i s naší blbou náladou za rozmazlené pitomce. Největší zásluhu na současné blbé náladě pak mají media, řídící se idiotským heslem "dobrá zpráva - žádná zpráva".

B. Rybák 4.10.2012 9:56

Re: Nejdřív by bylo ovšem třeba

Přesně tak.