1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
krabaťák 27.1.2010 9:57

Re: .....

Každej asi mluvíme o něčem jiném, těžko říct.

Příjemný den.

krabaťák 27.1.2010 10:00

Re: .....

Ale přeci jen to zkusím:

V ČR 2 miliony lidí odvádí daně ( a pojištění atd ) státu. Stát má celkem 10 mio obyvatel. Z toho vyplývá že 2 mio lidí živí 10 mio, tj, každý jeden má na zádech další 4.

Pletu se? ( bez emocí pokud možno, idálně jednoduché Ano/Ne postačí )

dekadent 29.1.2010 8:13

Re: .....

Myslím si, že nemáš pravdu.

egoist 27.1.2010 8:27

Mu he he

No kdo je fanatik ..no nechme to být. Zaujal mě ten stále omílaný axiom. Zvednete daně a „šikovní“ podnikatelé si najdou cesty,  jak daně neplatit. No , ale v tom případě je třeba přitvrdit v dozoru nad výběrem daní.  Zvýšíte daně a „šikovní „ podnikatelé  odejdou pryč do daňových rájů. To je podobná argumentace typu, nemá cenu regulovat rychlost na silnicích stejně ji nikdo nedodržuje. Nechme to na úsudku řidičů. A firmy např. Kellnera či dalších šibalů už jsou stejně dávno pryč a že by se vrátili ? No . Váš článek je naplněním věty ,kterou jste si od Wericha vypůjčil: Fanatismus je cesta k zjednodušení života. Tahle společnost není složená jen z podnikatelů, kteří se ve své většině dostali k výrobním kapacitám, nemovitostem, pozemkům v 90. letech mírně řečeno, podivným způsobem (a rozhodně ne spravedlivým způsobem, ve smyslu rovného přístupu všech). Žijí tu i lidé nemocní, postižení , staří a ty je třeba nějakou politickou stranou obhajovat. Tak jako ODS obhajuje zájmy velkokapitálu, nadnárodních firem, lékárníků, podnikatelů , obhajuje zbytek  společnosti ČSSD. Není na tom nic k divení. Je to běžné ve všech vyspělých společnostech. ODS se snaží boháčům  a firmám neustále stlačovat daňovou povinnost, levicové strany jsou nuceny hledat zdroje pro podporu slabých skupin, které se o sebe neumí postarat tak jako ti bohatí. A tahle skupina bude ve společnosti vždycky ať chceme nebo ne . A my co peníze vydělat umíme se o ně prostě postarat musíme. Sdílíme společný prostor a osud. Jen tím ,že člověk spolupracoval a staral o své slabé se vyčlenil ze živočišné říše.

Mgr. Milda 27.1.2010 8:39

Mu he he, vy si opravdu myslíte, že hnojomet Paroubek myslí na chudáky?

To snad né.. Víte, on to i Standa svého času myslel upřímně a také se mu to vyplatilo. Strýčka Vika už na štěstí nepotřebuje.

egoist 27.1.2010 8:45

Re: Mu he he, vy si opravdu myslíte, že hnojomet Paroubek myslí na chudáky?

Není podstatné co si myslí, ale co koná. A to co dělá je tozhodně v zájmu výše uvedených sociálních skupin. A Gross ? Každá strana má svého Grosse. Bohužel. Nebo snad ne ?

Lojza 27.1.2010 9:39

Re: Mu he he

Právě rovnost je nespravedlivá. Lidé totiž nejsou stejní, z pohledu schopností. Vámi propagovaný model společnosti snímá "tíhu osudu" z nenadaných, a přesouvá je na nadané. Nenadaní jsou od tvrdé práce osvobozeni, nadaným jsou jejich výsledky sníženy daněmi. Zejména je obludné sejmout péči o nemohoucí z rodiny a přesunout ji na stát. Cokoliv kolektivně činěného se z dlouhodobého pohledu neosvědčilo.

Andrea 27.1.2010 10:33

Re: Mu he he

Lojzo, že byste také patřil mezi nadané jako je Krejčíř, Pitr, Hušák, bratři Řebíčkové atd.?

Lojza 27.1.2010 11:12

Re: Mu he he

To ne, ale tak nepatřím mei těmi co stepují na sociálce. Ti stát přijdou na mnohem víc.

bolševikobijec 29.1.2010 10:45

Re: Mu he he

Není to omílaný axiom ale ekonomický fakt pokud budou daně vysoké vyplatí se je optimalizovat, pokud jsou nyní ´tak jak jsou ,nevyplatí se optimalizace a platí se.(Lafajeotová křivka). No a taky socani si myslí, že když není zisk a zvednou daně tak se zvedné výběr. ODS nehájí zájmy velkokapitálu to spíše ČSSD , která jim tady dělala vatu. ODS když tak a to se týká určitých členů - malé domů ale to má i ČSSD taky.

WorldWidePimpaku 27.1.2010 8:18

Kdo je chytřejší: levicový volič, nebo opice?

Odpověď není tak jednoznačná ...

http://www.pimpaku.cz/content/r-no-t-i-ve-er-ty-i

NL 27.1.2010 8:10

Ing. Tomáš Březina

Píše se 6. srpna 1774 a je půl osmé ráno. Právě vypukl požár, který v následujících šesti hodinách zničí téměř celé město. V kámen a prach se obrátí 271 várečných a jiných domů, 37 stodol s hojnou úrodou, kostel, děkanství, rathaus, pivovar, městské věže i s hodinami, špitál, školu i jiná městská zařízení. Vše v obrovské hodnotě 344 868 zlatých a 41 krejcarů.

Píše se 7. září 1773. Radní právě ze dveří vypoklonkovali zvonaře, který nabídl městu, že za 4 zlaté opraví jedinou a nefunkční hasící stříkačku.

Nebyl žádný parazit, žádný zbytečný úředník, který by vymyslel nesmyslný leč závazný předpis. Nebyl tu žádný parazit, který by jeho dodržování kontroloval. Byly tu jen lidé, kteří tvořili skutečné hodnoty a pro své schopnosti byli zvoleni do městské rady.

fox 27.1.2010 7:40

Jan Werich

Dost dobrý článek.Jen ta dvě jména vedle sebe to je šok.Přestože v článku jsou citace JW ,které přesně sednou na papaláše roku,mrzí mne,že nevíme,co by řekl JW dnes,kdy už by mohl.

Lojza 27.1.2010 9:42

Re: Jan Werich

Na 100% by byl socialistou.

Mgr. Milda 27.1.2010 7:38

Paroubkova politika pro masy? Spíš populismus.

Švédsko bylo dlouho vzorem sociálního státu. Teď skončila firma Volvo i Saab, prodělávají už příliš dlouho. Tisíce kvalifikovaných zaměstnanců ve švédském průmyslu se bojí o svá místa. Kdo bude teď financovat netáhla?

U nás je jasné, znárodnit majetek přinese nové zdroje na několik roků, možná pouze měsíců. Pro mnohé je to příležitost, se ještě rychle napakovat, jako třeba předvedl Gross nebo Hušák, co přijde potom, je jim jedno, vždyť už si pořídili byteček na Floridě nebo Baleárech. Nemůže to skončit jinak, než státním bankrotem. A co si pak počnou voliči těch dvou bratrských stran? Jsou jenom dvě cesty- buď začít znovu od píky, získat ztracenou důvěru investorů, nebo ta druhá cesta je diktatura, blokující důsledky úpadku násilně. A to v současné EU asi nepůjde. Kam to spěje?

jonatan 27.1.2010 7:32

To je jako s házením hrachu na zeď.

Většina lidí přece pamatzje, jak komunisté vyhnali bohaté továrníky z republiky a potom jsme se plahočili dlouhá léta v nedostatku všeho. Tak  když jesme padlí na hlavu, musíme si to zopakovat.

jana 27.1.2010 7:21

ráje dva

Zajímavé....  "Paroubek" slibuje ráj pro většinu z 10 000 000 obyvatel,  "Topolánek" slibuje ráj pro horních "deset tisíc". Tak sakra, proč není kritizován i "Topolánek", pane Hvížďalo ?!?!? Nemám je rada oba !

j 27.1.2010 7:30

Re: ráje dva

jestli to nebude tím, že povídačka, že Topol slibuje horním 10tisícům slyšíte zase pouze od Paroubka. Já určitě mezi horních 10tisíc nepatřím, maximalně mezi 30%národa, tedy těch pomýlených (já byl pro radar)

WorldWidePimpaku 27.1.2010 8:22

Blábol

Jak zdanila lidi s nejnižším příjmem levice? Nulovou daní.

Jak zdanila lidi s nejnižším příjmem pravice? Nulovou daní.

volič 27.1.2010 8:30

Re: ráje dva

Jano, to bude asi tím, že sledujete pouze Paroubkovy rozhledy . To co tento nařvaný papaláš hlásá, může spolknout pouze člověk stejného ražení...

Pavel 27.1.2010 7:19

Co Vás b ere pane HVížďalo ????

Proč pomlouváte svoje levicové guru. Pokud se nemýlím, vše od pravice Vám do tedˇka vadilo , proč ten obrat. ?  Že by docházely peníza za privatizaci Mladé fronty ?

Standa 27.1.2010 7:08

Fanatičtí

fandové ODS jsou otřesní. Klaus měl možnost a hospodářství zdrbal, Topolánke měl možnost a hospodářství zdrbal. Prostě se projevilo, že ODS - to je teorie, ale praktické výsledky nulové a dluhy do aleluja. Neumějí to, ale umí mluvit o prázdné slámě. Opozice to vytáhla po Klausovi a bude muset znova po Topolánkovi. Opozice umí praktickou stránku věci což je o hodně lepší než teorie, kterou propaguje ODS a jí podobné strany. Občané mají s ODS a jim podobným stranám jen smutné zkušenosti se zadlužováním a okrádáním.

franta 27.1.2010 8:09

Re: Fanatičtí

Stando, ty jsi ale zajímavý magor! Článek nebyl o ODS, navíc byl silně levičácký - viz adorace Schrödera, kterému se velmi vážně vyčítá, že relativně zcivilizované Němce opět naučil třídní nenávisti - a pak se je pokusil prodat Rusům! Tak co do toho motáš ODS? Já je taky nemiluju, ale to neznamená, že budu hned řvát! Průšvih je totiž v tom, že levice u nás neumí nic jiného, než krást. Státní dluh vyrobil z 85% tvůj milovaný Sobotka. Zadlužování státu je dáno mandatorními výdaji, které vyrobili socdem spolu s komunisty (a samozřejmě lidovci, ti se přiživí kdykoliv - i za Protektorátu). Ale žít za cizí peníze ti asi vyhovuje, že? Nejsi náhodou státní úředník nebo zaměstnanec státní nebo komunální instituce?

volič 27.1.2010 8:36

Re: Fanatičtí

Stando, za to fandové Čssd jsou jediní ti praví, že ? Je vidět, že stádo je od Paroubka zpracované jak se patří. Je zbytečné pro takové jako ty ,plýtvat psaním, kdo s tím zadlužováním začal !!Ale pro tvou informaci, socani v čele s Bohoušem....

Dan 27.1.2010 8:48

Ještě je jedna možnost.

Stando,za kolik?

pišingr 27.1.2010 10:57

Re: Ještě je jedna možnost.

Pánové, to je marné lásky snaha, když si někdo sedí na mozku, nebude se ani namáhat tyhle reakce číst. A i kdyby, nepochopí.

R. Sedláček 27.1.2010 6:57

Úprk před Paroubkem

R. Sedláček 27.1.2010 7:06

Re: Úprk před Paroubkem

"třinácté důchody", mateřská, nemocenská a regulační poplatky nás přijdou na 28 miliard korun. Přijmy z "milionářské daně" mohou podle časopisu Ekonomik dosáhnoutv 5 - 6 miliard. Zvýšené sociální pojištění, dědická a darovací daň atd by podle soudruha M.Urbana z ČSSD mohla přinést až 20 miliard korun (kdu tomu věšří je v.l). 30 miliard už teď na důchody chybí. A za loňský rok prchlo před Paroubkem (přesídlili jinam) 2153 firem, což je nejvíce za poslední 4 roky (tzn. od doby, kdy také vládl Paroubek). Je to však zřejmě vůbec nejmasivnější úprk v dějinách porevoluční ČR, protože za 1 pol. loňského roku přesídlilo 150 firem, ovšem od daňových výhrůžek Paroubka po svržení vlády jich zdrhlo přes 2000 a to je sakra hodně na jedno pololetí. Ještě by měl někdo Paroubkovi spočítat, o kolik stát tak přišel na daních a dát mu to k náhradě.

franta tyčka 27.1.2010 8:43

Re: Úprk před Paroubkem

Podle mě ty firmy neutíkají až tak kvůli daním. Když vidí jak to tady vypadá a jak rychle se blíží krach tak je to asi nejrozumnější řešení. Např. já mít ulité peníze v zahraničí tak se tam stěhuji a jak rychle. Takhle to muselo skončit.Penízky z tunýlků pěkně za hranice a pak šup za nimi.A vy se tady hádejte jestli to zavinila ta a nebo jiná strana.Nazdar.

jirka.s. 27.1.2010 13:53

Re: Úprk před Paroubkem

Franto bacha, už jsi za to jednou seděl!!!