3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Jan Fischer nás přijde draho

Fischerův billboard „Slovo, které platí“ známe z ulic asi všichni. Jeho sdělení má stejné parametry jako někdejší slavné „Myslím to upřímně“ od Stanislava Grosse. Gross to nemyslel upřímně a ti, kteří se zajímají o politiku, nejspíš budou souhlasit, že právě Jan Fischer celým svým životem vyzařuje všechno možné, jen ne to, že by se na něj národ – jako na prezidenta – mohl spolehnout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 7.1.2013 10:45

Re: Za kolik?

A jak vy víte, že vše o té fotovoltaice je v článku napsáno pravdivě a objektivně? Nevěřte všemu, co někdo napíše. Vždyť co dělali v té oblasti ostatní politici? Ti snad v té fotovoltaice nemají prsty a za vše najednou může jen a jen Fišer? Hloupost. O fotovoltaice se mluvilo a konalo jak před Fišerem tak i po něm. A zákony byly také schvalovány poslanci jindy.  A ve Fišerově vládě byli také zodpovědní ministři nominovaní ODS a ČSSD,

J. Urban 7.1.2013 10:34

Re: Za kolik?

Jaké plivance? Pravdu považujete za plivanec? No to jste to dopracoval, chudáku.

J. Blažek 7.1.2013 10:47

Re: Za kolik?

A jak Vy tak přesně víte, že jen to, co napsal autor, je pravda pravdoucí a že to není třeba jinak ?

t. peterka 7.1.2013 8:48

velmi dobré pane Kříž...

správně jste na příkladu fotovoltaiky připomněl (a odhalil) schopnost prezidentského kandidáta nechat se zatlačit do kouta...já nic já muzikant !

Ano již teď nám je pan Fišer velmi drahý.

L. Matura 7.1.2013 8:56

Re: velmi dobré pane Kříž...

Ten zlý Fišer se nepustil do marného boje s těmi hodnými a charakterními poslanci, kteří zákon schválili a nechtěli se kupodivu nechat přesvědčit. A co poslanecká iniciativa a přílepky, najednou nic?

P. Han 7.1.2013 10:35

Re: velmi dobré pane Kříž...

Za to, že poslanci nepřišli s iniciativou, Fischer nemůže. Za to, že žádnou iniciativu neprojevil sám, zase nemůžou poslanci. Na prezidenta nekandiduje tehdejší parlament, ale právě Fischer.

I. Fencl 7.1.2013 8:01

Draho? Pak...

Pak volme někoho jiného. A mám docela rád monachisty, vážím si šlechty a pokud bychom byli královstvím, byť ne u moře a v Shakespearovi, a pokud by se na Karla dostalo takříkajíc přirozenou cestou (ale ano, vím že by se dostalo na jistého mladíka), byl bych zticha. Jenže volíme prezidenta a... Proč bych měl volit člověka, který se dostal do politiky díky původu? Kdyby se nenarodil jako Kníže, tak já nevím, a uznávám ho jistě jako gentlemana i spoluhráče golfu, dejme tomu, ale stejně jako současný prezident jej neumím chápat jako otlučeného politika. A to, že je "nejbohatší, takže nekorumpovatelný", není argument. Ať spravuje své zámky a pozemky a ať si uchová dobrou náladu, kterou by prý propagoval ve svém prvním projevu, ale měl by si uvědomit, že normální lidé nemají žádný rod za zády a nemohou si pocit bezpečí jen tak vsugerovat. Oni totiž stojí na rozdíl od Knížete denně na zemi.

Je mi jako člověk sympatický, ale budu volit Miloše Zemana a Katku.

L. Křivan 7.1.2013 7:53

Presidentem by neměl být člověk bez páteře,

člověk, který schvaloval okupaci sovětskou armádou, který schvaloval "Poučení z krizového vývoje".

J. Blažek 7.1.2013 8:59

Re: Presidentem by neměl být člověk bez páteře,

Odposlouchané prndy. Zajímavé, že jste tak nepsal, když jej předseda ODS Topolánek navrhl za předsedu vlády, která měla ze všech dosavadních vlád nejvyšší důvěru občanů i nejvyšší renomé v zahraničí.

M. Trhlík 7.1.2013 9:06

Re: Presidentem by neměl být člověk bez páteře,

Pane Křivane, jen prezidentem? Jen si všimněte, jak propagovali socialismus herci, kterých si dnes národ váží, nebo statisíce jiných, kteří možná daleko víc ovlivňují chod republiky, než prezident.Nebo snad si myslíte, že ti kteří bezmyšlenkovitě souhlasili se vším co se tady dělo před rokem 1989, byli lepší i když nebyli v KSČ? To se týká v podstatě celé stárnoucí generace, většiny současných vrcholných politiků, včetně Klause. Ale to nám jaksi nevadí.

P. Han 7.1.2013 10:41

Re: Presidentem by neměl být člověk bez páteře,

Mně to tedy vadí. Ale nevšiml jsem si, že by se konaly celostátní volby herců. A jak se jejich světonázor projevuje v jejich divadelních nebo filmových rolích. Role prezidenta ale není něco, co když propadne už při premiéře, stáhne se z programu.

A. Bocek 7.1.2013 7:24

Fotovoltaický prů....r lze řešit i nyní.

Každá elektrárna má předepsané ochranné pásmo pokud toto nesplňuje, nechť se stáhne rozlohou dovnitř. Každá elektrárna musí dodávat kvalitní sínusovku, pokud kazí síť vyššími harmonickými proudu a napětí ( které odrovnávají izolaci ve všech spotřebičích a tím snižují jejich životnost ) ať jsou dovybaveny filtrací a kompenzací nebo ať je zruší. Dále FVE od nejvyšších výkonů musí sjednat diagram dodávky jako každý velký zdroj na měsíc dopředu, pokud diagram nedodrží přicházejí sankce.

J. Mrázek 7.1.2013 5:57

Zelení Vám dají, ničíte jejich snahu zlikvidovat lidstvo

...pár zveřejněných informací dokáže nadělat paseku. Krásná ukázka je v zostouzené (aby si to lidi nedejbože nepřečetli a nevěděli !!!) knize Smrt v sametu od "šílence" Hájka. Inteligentní lidí ji čtou a vědí, hlupáci vědět nechtějí a hystericky pokřikují (třeba na amnestii). Vzhledem k pohodlnějšímu životu počet přeživších a o všem rozhodujících hlupáků roste (příroda už je nezvládá likvidovat) a podle toho vypadá svět.....a taky TO podle toho dopadne !

M. Krátký 7.1.2013 5:43

Nechci na Hradě JFKomunistu,

je to evidentní zločinec, který podepsal souhlas s okupací ČSR východními hordami, zblblými komunistickou svoločí v Kremlu. Všichni si dobře pamatujeme jací to byli otrhanci a chudáci, vůbec nechápali proč tady jsou. Ale vedl je šílenec s černým obočím a Husám mu lezl do zadku. Nebo si to již nikdo nepamatuje ??? Pan Fischer je totální slizká nula.

B. Brousková 7.1.2013 7:27

Re: Nechci na Hradě JFKomunistu,

 Pokud to myslíte vážně, tak totéž ovšem musí platit i pro nepostradatelného generála Picka! Ten vlastnil rudou knížku od dob normalizace až do roku 1990. A u něj vám to  nevadí? A to má nynější náměstek silového ministerstva, prý nakročeno  do ministerské židle. Takže také "evidentní zločinec a totální zlizká nula?" A proto ten kravál při jeho odvolání?

L. Křivan 7.1.2013 7:47

Paní Brousková

tady se diskutuje o Fischerovi, tak se laskavě držte tématu.  Pokud to bez gen. Picka nemůžete vydržet, napište článek, pošlete ho panu Wagnerovi a pak se mu budeme věnovat.

B. Brousková 7.1.2013 8:04

Re: Paní Brousková

Pan Picek mi může být ukradený. Mě jen vadí, proč  může být jeden politik z nějakého důvodu bezcharakterní a slizký a jiný politik u kterého platí tentýž argument, nepostradatelný  a to všechno ve stejný moment. Vám to připadá normální? Téma snad je bezcharakternost a slizkost pana Fišera skrzevá jeho vstup do KSČ  době normalizace. A nepostradatelný generál  Picek přece udělal totéž ve stejnou dobu. Nebo se mýlím?

I. Schlägel 7.1.2013 8:05

Re: Paní Brousková

Promiňte, pane Křivane. Proč nediskutovat v souvislostech? Co Vám na tom Vadí?

L. Matura 7.1.2013 8:50

Re: Paní Brousková

A co ministři všech vlád včetně těch klausových s rudou knížkou - tam Vám nedostatek charakteru nevadil? Proč u funkce kašpárka , která nemá výkonnou pravomoc a bez podpisu předsedy vlády je jen pros srandu, Vám to tam moc vadí?

V. Plocek 7.1.2013 2:44

Jan Fischer nás přijde draho

Dobrý den a dotaz: z čeho soudíte , že nemám rád p. Kříže? V životě jsem ho nevidel. A naopak mám velmi rád lidi, kteří trochu uvažují, což p. Kříž bohatě činí. Takže nevidím důvodu, proč ho nemít rád. Prosím, uvažujte, co je v mé reakci napsáno ke konkrétnímu případu, ne to co se Vám zdá o pisateli. To bych potom nemohl mít rád Vás. (Poslední větu berte prosím s nadhledem). Děkuji.

I. Fencl 7.1.2013 1:55

pokud draho, pak lze volit i...

Mám rád monachisty a vážím si šlechty. Pokud bychom byli království a na "Knížete" by se dostalo takříkajíc přirozenou cestou (ano, vím že by to nebyl on), neřekl bych ani "obuvník".

Jenže volíme prezidenta a proč bych měl volit člověka, který se narodil se zalatou lžičkou v ústech a kdyby nechtěl, tak za celý život nemusel ani prstem pohnout, co se týká vlastní obživy? Uznávám... ho jako gentlemana a spoluhráče při golfu, dejme tomu, ale neumím ho chápat jako politika. To, že je je "nejbohatší, takže nekorumpovatelný" u mě není argument. Kníže ať spravuje své zámky a pozemky a ať mu zůstane jeho celoživotní pocit bezstarostného štěstí, i když umím pochopit, že taky není trvalý. Ať si uchová svou dobrou náladu i díky tomu, že už do smrti zůstane naprosto odtržený od normálního života.

Je mi jako člověk sympatický, ale budu volit Miloše Zemana a Katku.

O. Kadlec 7.1.2013 2:30

Re: pokud draho, pak lze volit i...

Fencle, teď už jste lhář. Asi placenej.

Tahle tapeta tady totiž není poprvé a už vás celý hrozen lidí upozornil na to že co se týče Schwarzenbergova života se zlatou lžičkou tak jste na naprostým omylu. Jenže vy nejste na omylu, vy vědomě lžete.

V. Plocek 7.1.2013 1:31

Jan Fischer nás přijde draho

Pane prokuristo, proč tolik řádků na p. Fischera? Stačí říci jednou větou nemám jej rád a vyřešeno. Vaše vykazování jeho činností je hezké ale není nic proti tomu, že p.Fischer není osobnost, což je hlavní důvod. A prokázal to konečně i při posledních diskuzích, kdy neustál tlak,  který u prezidentské funkce je xkrát větší. Takže prezidentem by neměl být. A tečka. Jinak mi prosím ukažte politika, který by v posledních 20 letech něco totálně nezpackal.

O. Kadlec 7.1.2013 2:31

Re: Jan Fischer nás přijde draho

Mně to přijde docela k věci. jestli někoho nemáte rád vy nebo pan Kříž je irelevantní. Podstatné jsou informace.

J. Dvořák 7.1.2013 1:14

Korunu všemu davá tisk !

Dává ho do popředí jako favorita co ve rvačce o Pražský hrad vede ! Já říkám že vede leda krávu za ocas !Má snad někdo jiný návrh ?