26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Jan Fischer a jeho KSČ

"Já jsem nikdy v té partaji jediné duši neporoučel. Já jsem dělal svojí branži, které jsem podle mého soudu zatraceně rozuměl," prohlásil Jan Fischer nedávno v rozhovoru pro časopis Týden.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Drobková 10.12.2012 10:54

Re: Mluvme jen o podstatných věcech

http://www.youtube.com/v/ACkmg3Y64_s&hl=en_US&feature=player_embedded&

B. Rybák 9.12.2012 13:27

Nejdůležitější podmínka

Při splnění nezbytných podmínek mravních, intelektových, a znalostních je naprosto nejdůležitější vlastností budoucího prezidenta jeho schopnost a ochota hájit zájmy našeho státu (především vůči EU).

Očividný nedostatek bojovnosti a zásadovosti (nezakročil proti nebezpečnému zvýhodnění FV, měl největší rozpočtový deficit, největší nárůst zadlužení) spojený s ochotou nechat se "zkorumpovat" (dříve komunisty, teď EU) je velkým hendikepem pana Fischera. Pochybuji, že by privatizačními aférami vydíratelný exkomunista Zeman (MUS, Transgas..) byl zřetelně lepší alternativou (říká, že je EU-federalistou a to zní zlověstně).

B. Rybák 9.12.2012 12:48

Re: Že se na VSE tenkrát nedostal každý?

Pokud by ty vysoké školy byly na úrovni (Zeman, kdysi "doznal", že není ekonom, protože vystudoval ekonomii za totality) a mohl tam a hlavně, udržel se tam ten kdo "umí" (a ne ten kdo má správný původ, nebo je korektně bezzásadově připitomělý), bylo by to skoro dokonalé.

P.S. A k tomu by skoro stačilo, aby ty školy byly financované z budoucích příjmů svých absolventů natolik, že by stát ("kavárenští intelektuálové")do toho nemohl "kecat".

V. Linhart 8.12.2012 8:48

Re: Jan Fischer a jeho KSČ

 Z Vaší odpovědi mám pocit, že jste jednoduchý Vy. Vaše řešení je to typu z knajpy 4.cenové skupiny. Když zakážou název, tak se bude ta partaj jmenovat  třeba Strana demokratické levice. Oblibu pana Nečase a jeho skandály zkompromitované lumpenpartaje to rozhodně nezvýší.

V. Vlach 7.12.2012 19:51

Re: Jan Fischer a jeho KSČ

Jde pouze o to, že jako jediní měli ve státě nějaké peníze.

Zbytek si domyslete sám.....!!!

S. Trkola 7.12.2012 18:50

Názor

Všichni co byly s prospěchu u komoušů ,tak nyní říkají,že byly mladí a nerozumní,ale že se měliproti těm co nebyli dobře a v pohodě  to neberou jako pochybení !! Jejich drzost je neodpustitelná !!!

L. Vaněk 7.12.2012 18:10

Komunista Fischer je jen víc drzý !

Funkce kterou Fischer zastával byla vysoká - ne, že ne. A byla řízená přímo ÚV KSČ. Tam Fischer dělal propagandu pro stranu - pro KSČ ... / nebo pro koho ?../.  Tedy - přepisoval historii, učil ty pod ním lhát, lhal národu ve jménu KSČ ... Prostě, dělal to samé v bledě modrém, co dělal Geobls pro Hitlera !

Soudruzi nejen že jsou nalezlí ve všech stranách, jsou už nalezlí úplně všude !  V pořadu ČT u Jílkové se jasně ukázalo, jak to soudruzi myslí ... Znovu rozpoutávají nenávist, třídní boj a v neposlední řadě už uplatňují jejich známé:  "... drž hubu a krok, nebo ..."! / protest studentů na jihu Čech /. Fischer má jenom více drzosti, když kandiduje na úřad prezidenta ČR !

J. Boleslav 7.12.2012 18:05

Re: Dobové svědectví

Na můj vkus je příliš starý a příliš velký eurohujer.

J. Boleslav 7.12.2012 18:02

Re: Dobové svědectví

Myslím, že to není reálné.

J. Boleslav 7.12.2012 17:59

Re: Jak z toho ven

Souhlas.

J. Boleslav 7.12.2012 17:58

Re: Jan Fischer a jeho KSČ

Zákaz komančů by byl i v současnosti velmi jednoduchý. Stačilo by zakázat strany s touto zločineckou ideologií v názvu. Dovedete si představit, že by tady nebo jinde ve světě mohla existovat strana s fašismem v názvu?

V. Novák 7.12.2012 17:08

Že se na VSE tenkrát nedostal každý?

No, tenkrát se na žádnou VŠ nedostal každý.

A bylo by moc dobře, kdyby se ani ted nedostal na VŠ každý!

V. Linhart 7.12.2012 17:05

Re: Jan Fischer a jeho KSČ

Nikdo z těch, kteří tak horlí pro zákaz komančů, mi ještě nikdy neřekl, jak by taková věc vlastně v praxi vypadala. samotný zákaz jako zákon, ano, ale jak tu očistu od komančů provést fakticky..? Zákazem veřejné služby, zbavením volebního práva..? Lágry pro bolšány vzhledem k proklamované humanitě mediálních hvězd nového režimu nepadají v úvahu. Ostrakizace KSČ po více jak dvě dekády se ukázala kontraproduktivní, jak k hrůze současné demokratické věrchušky ukázaly minulé volby. Tak jak, komančobijci, by jste si to představovali? Vzpomeňte si na grotesku jménem "lustrační zákon" a jeho důsledně selektivní uplatňování v českém prostředí a hádky o to, kdo je zlý a kdo dobrý StBák (Komorous je ten dobrý,je v našem Řádu světla!)

Na Fišerovi mi ani tak nevadí jeho bolševická minulost, jako to, že se k tomu neumí postavit jako chlap. Paradoxně se mi tento solidně vystupující bývalý prémiér zhnusil i svou devótností k potencionálném voličům, ty podbízivé plky o nepuštění JEHO bývalé strany k sestavování vlády jsou opravdu infantilní a hlavně naivní.

J. Matuška 7.12.2012 16:31

Re: Jan Fischer a jeho KSČ

Kohlschütter, že voni kopou za JFK, nebo se pletu?

J. Matuška 7.12.2012 16:26

Re: Nebudu

Je to divný. Dokonce si někdo vymyslí JFK. To si dovolil moc. :-))

J. Matuška 7.12.2012 16:23

Herec Radim Fiala vymyslel

chytrou zkratku: JFK /Jan Fischer Komunista/. Dobrá práce! Tak by měl být titulován těmi, kteří si nepřejí jeho zvolení prezidentem... Tedy JFK hlas v druhém kole nedám.

J. Boleslav 7.12.2012 15:41

Re: Pan kandidát Fischer !

Pokud dopadne 1. kolo podle předpokladu, zvažuju ve 2. kole svou účast velmi taky.

J. Boleslav 7.12.2012 15:39

Re: Mluvme jen o podstatných věcech

Mám velmi podobný názor. Fischer se vždy otočí tam, kde mu to bude připadat pro něho, ne pro stát, nejvýhodnější.

J. Boleslav 7.12.2012 15:37

Re: Jan Fischer a jeho KSČ

Přiznám se, že příliš nerozumím, co mám rozvést. Z hlediska zákazu komančů jsem přesvědčen o tom, že toto bylo dohodnuto při jednání OF x KSČ v listopadu 89. My vám předáme moc a vy nás necháte na pokoji. Podobně s právní kontinuitou. Důsledky takové benevolence pociťujeme v současnosti velmi jasně a naléhavě.

V. Vlach 7.12.2012 15:23

Re: Pan kandidát Fischer !

muší??????

jsou akorát nožičky!

T. Vodvářka 7.12.2012 14:59

Re: Dobrý vtip, už dávno jsem se tak nezasmál.

Pane Beránku, je zcela zřejmé, že pan Karel Schwarzenberg nemluví zcela zřetelně a občas udělá gramatickou chybu. Na rozdíl od drtivě většiny našich politiků má však jeho řeč obsah, jeho řeč je ano-ano, ne-ne. Zřejmě je pro Vás lepším kandidátem někdo uhlazený, který sáhodlouze řeční o ničem. V tom případě máte aspoň v současnosti nepřeberné množství adeptů na presidentský stolec. Nevím, jak jste zjistil jeho degeneraci, myslím, že stále má co říci a kupříkladu jeho proslov při pohřbu V.Havla byl jedním z projevů, na který se nezapomíná. Vaši zahraniční známí mají možná jiný vkus, možná se staví podobně jako Vy ke vzhledu jako k zásadnímu faktoru, pomíjejíc obsah.

Jeho hanlivé označení ve Vašem textu beru spíše jako potřebu si kopnout, když mi dojdou argumenty a potřebuji se nějak projevit.

P. Pavlovský 7.12.2012 14:06

Re: Pan kandidát Fischer !

Omyl! Odpovědný občan jde i do druhého kola a volí menší zlo!

To se stalo před lety francouzským levičákům, když se do druhého kola dostali Chirac a Le Pen a oni museli jít a volit nenáviděného Chiraca.

V. Vlach 7.12.2012 13:56

Re: Pan kandidát Fischer !

A kde je psáno, že ano. Volit se má podle přesvědčení. A že se můj kandidát třeba nedostane do 2.kola, tak to neovlivním. V tom případě pro mě druhé kolo tak trochu míjí, ne?

Nemám rád alibismus, nechci facku ani z jedné ani z druhé strany, děkuji.

P. Pavlovský 7.12.2012 13:34

Re: Pan kandidát Fischer !

Oa se přece do 2. kola nedostane ani náhdou!

V. Vlach 7.12.2012 13:29

Re: Kandidát Jan Fischer

Hloupé,hloupé....vy asi chodíte k volbám pravidelně s tím, že jdete automaticky volit menší zlo?

Kdyby volby mohli něco změnit, dávno by je zakázali. To je krutě pravdivé heslo.

V. Vlach 7.12.2012 13:25

Re: Kandidát Jan Fischer

Ano, tak jest. Ten, když bude nejhůř a EU nás zavalí socialistickými nesmysly s vymahatelností gestapa, že budeme jenom umírající roboti,nikdy neřekne NE jako Klaus.

Kterému na druhou stranu neodpustím jiné, také trestuhodné věci. Ale to si neodporuje.

V. Vlach 7.12.2012 13:20

Re: Mluvme jen o podstatných věcech

Nemáte docela pravdu - na vyrovnání se s minulostí není nikdy pozdě. Na to se žádné vyčůrané promlčení nevztahuje. Díky neodejmutí ekonomické moci komunistickým kádrům jsme tam kde jsme - v pedeli.

V. Vlach 7.12.2012 13:18

Re: Jan Fischer a jeho KSČ

Já nebyl ani v pionýru. Táta i máma by to nikdy nedopustili. Pane Boleslav, tak toto rozveďte - mě to připadá jako záminka k nepronásledování kom. kádrů v polistopadovém vývoji, v nechuti se vyrovnat s minulostí. Proč Hušák, proč Nečas, proč.....a tak dál a dál a dál.

M. Pivoda 7.12.2012 13:18

Mluvme jen o podstatných věcech

Urbane, příliš detailně pižláte minulost. Ne, že byste ve svých analýzách neměl pravdu, ale pro naši budoucnost je podstatné jen to, že Fischer je morální slaboch. O tom není žádných pochyb vzhledem k jeho minulé kariéře. A takoví lidé jsou naprosto nevhodní pro obtížná rozhodnutí, která čekají Česko v budoucnosti. Ekonomická krize není dosud vyřešena a přiženou se další konfliktní situace.

M. Martin 7.12.2012 13:17

Re: Jan Fischer a jeho KSČ

Pane Krátký jestliže vás vyloučili tak jste před tím v ČSM byl také.