2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Jako přes kopírák

Bitva proti úplatkům a rozkrádání vrcholí. Za údajný zločin ve výši cca 2500 Kč, slovy dva tisíce pět set korun, je obžalováno zastupitelství jednoho města, přestože se tyto peníze neztratily, ale teoreticky se ztratit dle policie mohly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Frank 22.4.2014 15:25

Re: Je to smutné,

Vážený pane,

neberu vám právo na Váš názor, ale nevkládejte mi do úst, co jsem nikdy neřekl. Také nepochybujte o mém mozku, opravdu jej mám v hlavě. V KSČ jsem nikdy nebyl, připravila moji rodinu o značný majetek, několik předků bylo vězněno a jednoho z nich stálo věznění život. Beru vaši poznámku jako útok bezcharakterního člověka, který neváhá nazvat lhářem někoho s jiným názorem, který fandí současné garnituře porušující zákony této země a využívajíc nálad frustrovaných ubožáků, kteří svoji neschopnost a neúspěchy svádějí na druhé. O mém IQ můžete také psát co chcete, ale jsem tu neanonymně i s vlastní fotkou a kdo o mne něco ví, může se nad vámi jen útrpně pousmát. Otázku IQ v diskusi vytahují pravidelně ti největší IQ giganti. O tom, co je zákonné rozhoduje opravdu soud, ale ten dosud nic takového nerozhodl a vy jste již hotov? Vašimi slovy nějaký pan Svoboda tu na mne kydá hnůj a upírá mi základní lidské právo na názor a svobodu jej šírit? Jak definovat takového pana Svobodu? Nechová se náhodou jako gauner? Odpovězte si sám.

J. Svoboda 22.4.2014 16:44

Re: Je to smutné,

Pane Franku, znal jsem také několik lidí, na ketrých se komunisté podepsali a kteří se následně v komunistickém roji snažili dostat nahoru, protože si uvědomili, že jinak to nepůjde a oni chtěli. Píšete, že nám tady vládne mafie s noemezenou mocí. Nad tím mi zůstává rozum stát. A to hlavně proto, že Vy jako příslušník komunisty pronásledované rodiny můžete napsat to, co píšete. Poraďte mi prosím, jak já mám brát vaše útoky na to, co se tady děje. Nezlobte se prosím na mne, ale pokud se nechcete hlásit ke kritice justiční mafie v dobách vlády tzv. Kalouskovsko - Nečasovské pravice a ještě před ní a kritizujete současnou policii a justici, nemohu naopak já jinak, než Vás považovat za bezcharakterního člověka. Charakterní člověk se k oběma pólům postaví objektivně a nebude jeden vynášet a druhý, jemu neoblíbený, potlačovat

Několik z těch lidí, kterým dala vzniknout ta stará, podle Vás dobrá "pravicová" justiční mafie jsem Vám vyjmenoval a Vy jste je nechal bez povšimnutí. To, že jste to obešel, sice není lež, ale určitě to o vašem charakteru svědčí. Používáte fakta, kerá Vám konvenují a ostatní vytěsňujete.Co to bylo za zločinńvce a odkud pocházeli ti zločinci,které jsem v příspěvku vyjmenoval?Zavírají prý koho je napadne a bez kontroly.Schází,abyste napsal,kdo by to měl kontrolovat.Doufám, že nemáte na mysli podřízené zatčených.

Píšete:"Darebáci, kteří spojili peníze a zlato neobviněnných podnikatelů se zatčením bývalých poslanců (což je prokázaná lež) a teatrálně vystoupili v televizi s křivým obviněním".Za prokázané to máte Vy,protože Vám konvenuje rozhodnutí Nejvyššího soudu,se kterým,jak byste mohl vědět,dlouhá řada erudovaných právníků nesouhlasí. Připomínám,že vysokým funkcionářem NS byl pan Kučera,takto příslušník staré justiční mafie.Protože se bolševicky řadíte po bok Kučery a dalších mafiánů,kteří rozhodli tak,jak rozhodli,je to chyba.Vycházíte bezcharakterně z toho,že rozhodnutí NS bylo naprosto nepředbvídané a na tom stavíte kritiku pana Ištvena a dalších.

M. Frank 22.4.2014 19:38

Re: Je to smutné,

Já jsem reagoval na článek, na co reagujete vy opravdu nechápu. Přesto jsem se nedotknul vašeho IQ. Ale když přijmu vaši logiku, proč jste v reakci neodsoudil činy Klementa Gottwalda?

Co jste to za padoucha?

M. Frank 22.4.2014 19:49

Dodatek

jeden z erudovaných právníků, pan Zdeněk Altner podal na Ištvána tresní oznámení přímo na GP- Zemana. Pokud neuspěje, dojde na mezinárodní soudy a je 100% jisté, že uspěje. Tady totiž přestává legrace a začíná policejní stát. Pokud máte vy mozek, tak si to přečtěte:

http://www.sinagl.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=3367:oznameni-podezreni-na-spachani-trestneho-cinu-vlastizrady-statnim-zastupcem-ivo-istvanem-zneuzitim-pravomoci-organu-cinneho-v-trestnim-rizeni-k-rozvraceni-ustavniho-zrizeni-ceske-republiky-v-zajmu-cizi-ruske-moci&catid=8&Itemid=142

dnes hovořil na čt24 pan Cibulka, z něhož děláte blázna. Má ale pravdu, u nás vládne v současné době největší zběř v historii českého státu.

J. Svoboda 22.4.2014 21:04

Re: Dodatek

P. Franku,nakladl jste zde tolik nesmyslů,že ač uvažuji o tom,zda se Vámi ještě mám špinit,musím reagovat.K těm erudovaným právníkům:je zajímavé,že jste si vybral toho z méně erudovaných.Bodejť by ne,vždyť Vám konvenuje.Píšete také o logice a je vidět,že jste s ní šeredně na štíru.Já jsem Vám uvedl víc těch grázlů,kterých se Vy ani v náznaku nestydíte zastávat a ptal jsem se na ně a Vy jste to suveréně přehlédl.Samozřejmě,že kdybyste odešel od tématu ještě dále a zeptal se na soudruha Gottwalda,sice bych nechápal,proč najednou tak odcházíte od tématu,ale odpověděl bych vám,že to byl vrah a basta.Stačilo se zeptat,ale jak si můžete i dodatečně ověřit,Vy jste se neptal.Není blbých odpovědí,jsou jen blbé otázky,zvlášť ty nepoložené

Ptáte se,co jsem za padoucha.Na to Vám odpovídat nebudu a doufám,že to při Vaší inteligenci pochopíte.Asi jsem podle Vás padouch proto,že nesdílím Vaše názory,že někteří zloději(ti Vaši),jsou si rovnější,než jiní zloději.Raději pátrejte beze mne,co za padoucha jste Vy.Kdo jiný můžete být,když tak vehementně kryjete zloděje,zatímco jste se rozhodl na jiných,Vámi domělých lumpech,nenechat nit suchou.

Kromě toho co jste už asi nechtěně na sebe napráskal,jste ještě neuvěřitelný demagog.Píšete,že jste sledoval na ČT 24 pana Cibulku.Ani mě neunikl.Jste věštec,nebo ďábel,když znáte můj vztah k panu Cibilkovi,aniž bych se o něm zmínil.Nevím,kdo Vám nakukal,že z něho dělám blázna,i když po pravdě řečeno,jeho siderickému kyv. nevěřím.Na to snad ještě mám právo!Jinak je mi docela sympatický.Kdybste však Vy nebyl tak fanatický demagog,musel byste vědět,že pan Cibulka rozhodně nerolišuje mezi Vám sympatickými zloději a Vám odpornými zloději.Pokud se na panu Cibulkovi už chcete točit,měl byste vědět,že on rozhodně nerozlišuje a za agenty KGB označuje veškeré české politiky od roku 1990,to znamená i ty,kterým se podle Vás rozhodně nesmí zkřivit vlas.Myslím,že kdyby pan Cibulka neztratil trpělivost s Vámi dříve než já,asi by Váš rozhovor žádná idyla nebyla.

M. Frank 22.4.2014 22:11

Re: Dodatek

po přečtení mám jasno. Nešpiňte se se mou nestojím o to. Přeji hodně zdraví a rozumu.

M. Martin 22.4.2014 23:31

Re: Dodatek

Pane Svobodo jděte do prdele!!!

M. Martin 22.4.2014 23:44

Re: Dodatek

Pokud by se vám nelíbilo že vás posílám do prdele tak takhle posílá někam váš socan STBák Falbr novináře,takže to asi nic neslušného nebude.

J. Svoboda 23.4.2014 10:38

Re: Dodatek

Soudruhu Martine, tak to dopadá, když primitivovi dojdou argumenty. Vy si prosím běžte kam chcete, já, pokud někam půjdu, půjdu tam, kam já budu chtít.

P. Vaňura 22.4.2014 17:10

Naše soudy jsou nezávislé dokonce i na zákonech

Myslím, že důvěryhodnost soudů není o nic větší, než důvěryhodnost politiků, i když nelze paušalizovat.

K. Januška 22.4.2014 7:27

Jsme státem justiční mafie.

Dochází k situacím, kdy bezúhonní občané (a dokonce poslanci chráněni imunitou) jsou měsíc ve vazební věznici. To jde jednoznačně na vrub soudcům. Soudci nerespektují platnost matematických zákonů, a vynášejí nepravdivé výroky. Jsme státem, ve kterém nerozhoduje právo, ale justiční mafie.

V. Hajková 22.4.2014 7:35

Re: Jsme státem justiční mafie.

Ano.   A   je  nutné,  aby  si   řadový  občan  položil  otázku  :  "" KOMU   TATO  SITUACE  SLOUŽÍ"!!!

J. Boleslav 22.4.2014 12:44

Re: Jsme státem justiční mafie.

Kdo ale tuto justiční mafii zastaví? Současná ministryně spravedlnosti asi těžko, ta jí jednoznačně tleská. Za nos by se měla chytit především nablblá či poplacená media, která celou protikorupční hysterii pomáhala mocně roztáčet.

V. Hajková 22.4.2014 7:07

Chce se to zamyslet

jak  je  možné,  že   duo  ""  IŠTVÁN  - ŠLACHTA"-   dostali  od  soudce  povolení  k  odposlouchávání   telefonu   předsedy  vlády  p. NEČASE  - což  se  dělo  1 a1/2  roku!   Aby  soudce   si  mohl  dovolit  něco  tak  VÁŽNÉHO-   musí  mít  od  policie   předložené  naprosto   více  jak  vážné  duvody-  hraničící   s  ohrožením  bezpečnosti  země!  Po  této  době-  když  už  byla  situace  neudržitelná-  došlo  k  zatýkání  - které  všechni  známe!  Ten  samý   den  odpoledne  nám  z  tel. obrazovky  duo  :  "ištván  - Šlachta"-  vysvětlili  ,  že   odposlouchávání  bylo  z  jednoho  hlavního  duvodu   a  to  usvědčení  ""HLAVNÍCH  PRODUKTU"   - rozuměno  RITTIGA-  JANOUŠKA   a  dalších  tak  zvaných  tunelářu!   Zatčení    a  uvalení  vazby  na  tak  zvané   vedlejší  ""PRODUKTY"-  bylo  už  jen  tak  jak  dnes  vidno  bud   pro  srandu  králíkum-  nebo  mělo  za  učel  svržení  vlády!   Za  3  měsíce  to  budou  už  2  roky-  a  ""HLAVNÍ  PRODUKTI""-  jsou  vysmátí  !  DUO   - IŠTVÁN  - ŠLACHTA-  jim  za  3 A  PUL  ROKU    - nebylo  schopno   nic  dokázat !   A  tupá  česká  ovce  mlčí  !!  V  celém  demokratickém  světě   by  po  této  BLAMÁŽI  - duo  IŠTVÁN  -  ŠLACHTA  - přinejmenším   už  bylo  mimo  své  vysoké  funkce!   A  tak  to  chodí  v  tomto  českém  ABSURDISTÁNU!!!!

P. Khail 22.4.2014 9:28

Re: Chce se to zamyslet

Tohle by vám mohlo odpovědět na některé otázky:

http://www.lidovky.cz/do-bradacove-to-nakouri-cerna-vdova-planoval-kmotr-janousek-pq4-/zpravy-domov.aspx?c=A140418_171509_ln_domov_ogo

V. Hajková 22.4.2014 10:32

Re: Chce se to zamyslet

Moc  by  mě  zajímalo,   co    tento  zmatený  článek   -  odpověděl  Vám?

P. Khail 22.4.2014 16:27

Re: Chce se to zamyslet

Ptala jste se vy, ne já. Já v tom mám jasno. V článku nic zmateného nevidím, můžete upřesnit?

J. Mrázek 22.4.2014 6:50

Vzbudit touhu po silném vůdci a říši ...

...to je to, o co tu běží . Pak ta čtvrtá říše - samozřejmě vedena akurátním a pořádkumilovným Německem - zase bude budovat totéž, co máme domněle za sebou. Jen v Orwelovské podobě ... nakonec, je to lepší, než válkou vybojovaná říše, že ???? :-(

V. Hajková 22.4.2014 7:10

Re: Vzbudit touhu po silném vůdci a říši ...

Naprostý  souhlas.

P. Maleček 22.4.2014 6:23

A co takhle zarýt do malého českého hnoje

Pan Vlk jako často svá tvrzení vyztužil pěknou historickou paralelou. Ale jaksi zapomněl napsat o tom, že policie i státní zástupci zatím co se hrabou v zamlžených kauzách jako by nevidí řadu evidentních zlodějen na komunálním, krajském i státním. Pomalu každá větší obec, kde už se točí miliony, by mohla vyprávět. Její občané dokonce často a marně podávají na do očí bijící lumpárny svých radních trestní oznámení.

Ale samozřejmě marně. A tak by si p. Vlk měl položit otázku, zda to mlžení nad několika těžko stíhatelnými kauzami náhodou nemá utajit kvanta těch průhledných a snadno a rychle odsouditelných.

Ono to - a bohužel, dává mnohem větší logiku než nějaké paralely s geneticky korupcí a mafiemi prožranou jižní Itálií. Ale holt, rytím v tom obyčejném malém českém hnoji hnoji, nelze exhibovat svou údajnou historickou mezinárodní moudrostí, že p. Vlku.

V. Hajková 22.4.2014 6:42

Re: A co takhle zarýt do malého českého hnoje

Škoda , že  jste  neuvedl  jeden  - jediný  případ , kdy  chudák  občan  nebyl  policií  při  svém  trestném   podání  na  ""někoho , nebo  něco""   - vyslyšen!  Takto  to  je  jen  plácání  prázdné  slámy!

P. Lenc 22.4.2014 9:37

Re: A co takhle zarýt do malého českého hnoje

Opravdu pane Malečku?A kterépak ty obce to jsou?Víte,váš příspěvek je z kategorie "všichni jsou zloději, jenom já ne".Ale co když to je naopak a zloděj jste vy. Není vám to pochuti?Ono ukazovat prstem na základě jedna paní (příp. novinář) povídala, povídal, to je právě typické pro malý český hnůj a jeho hovnivály.

P. Vaňura 22.4.2014 13:12

Myslím, že máte pravdu, ale další cíl může být obecnější,

totiž totálně zdiskreditovat boj proti korupci.

Např. nechápu, proč Ištván dosud nezatknul politiky a odboráře za vytváření hornických trafik na dole Paskov. Práce bývalého poslance ve správní radě za třicet pět tisíč měsíčně může být potřebná, to se těžko posoudí. Ztrátová těžba uhlí, shodou okolností též za 35000 Kč měsíčně je zcela evidentně NESMYSLEM, a to ani nezmiňuji její negativní dopady na krajinu.

E. Vašátko 22.4.2014 5:56

a ještě jednou

A nepřijde si za čas policie třeba i pro toho soudce ? Třeba najde nějaký právní důvod, že i ten soudce byl veden špatnými úmysly a soudil špatně. Nebo byl uplacen. Nebo se už současné nebo budoucí garnituře z nějakého důvodu nehodí. Nebude lepší, když se i ten prvoinstanční rozsudek přezkoumá výš a ještě výš a nakonec se bude každá smlouva o stavbě obecního záchodku v Horní Dolní přezkoumávat u nejvyššího soudu – a život se pomalu zastaví, protože se každý zastupitel nebo třeba i předseda domovní samosprávy bude bát zakašlat. Až tam totiž může skončit současný hrdinný boj proti korupci. Má vůbec někdo přehled, kolik různých smluv a investic se v současné době blokuje, protože se je různí starostové a předsedové bojí podepsat ? A kolik stojí peněz a času ty dodatečné právní analýzy, soutěže a výběrová řízení ? A časové ztráty při realizaci ? Možná, že v tunelu Blanka budou jednou jezdit naši vnuci.

Bojovat proti korupci se má, je to zapotřebí, protože jinak se změníme v banánovou republiku. Ale druhým extrémem je policejní stát a bylo by asi dobré vždy posoudit, jestli náklady na zvýšenou byrokracii a právníky (které lze ovšem samozřejmě také korumpovat) nepřevýší škody, které by z potenciální korupce mohly vzniknout.

B. Rybák 22.4.2014 12:46

Re: a ještě jednou

Ano! A až to takhle skončí, protáhne se ten řetízek moci nad celým naším zdevastovaným státem až do "Bruselu"! O tom to bohužel je!

E. Vašátko 22.4.2014 5:56

Bohužel, u nás zatím žádný statečný ministr

nebo kdokoliv jiný není schopen tuhle partu zarazit. Už Karel Havlíček Borovský kdysi dávno napsal krasné verše: "Bože kýž jsem policajtem, to je vyražení, koho chci toho si chytnu a dám, do vězení..." Když pominu tu komedii s třemi poslanci, které si chytli a zase pustili, zbourali mezitím jen tak mimochodem vládu, dovedli parlament ke kolapsu a provedli řadu dalších ptákovin, které jim prošly a nic se nestalo, se jim možná docela nechtěně povedla zajímavá věc – našim statečným policajtům se totiž podařilo paralyzovat státní správu a různé ty „ouřady“ v rozhodování. O smlouvách, o penězích, o státních zakázkách

Většina zastupitelů samozřejmě nemá právnické vzdělání a jestliže podepisují nějaké ty smlouvy, kterým se nevyhne žádná obecní samospráva, musí se spoléhat na svůj zdravý rozum, pokud s ním disponují, případně na radu najatého právníka. Ve složitějších věcech na právnický posudek či analýzu. Jenže – jak známo, kde jsou dva právníci, tam jsou tři právní názory a bez ohledu na posudky, podpisem jakékoliv smlouvy nese kůži na trh ten, kdo ji podepsal. Jak teď bohužel ke své škodě vědí např. pražští zastupitelé v čele s bývalým primátorem Svobodou a dnešním primátorem Hudečkem. Viz např. Opencard. Divíte se proto tomu, že se dnes zastavila výstavba tunelu Blanka a čeká se na rozsudek, komu, kolik a za co se má zaplatit ? Zaplatíme, samozřejmě, ale až to rozhodne soud, potom jsme z obliga a policie na nás nemůže. Opravdu ?

V. Němec 22.4.2014 1:43

Za všeobecného potlesku?

Ne já tomu netleskám, mě to děsí že se vrací co jsem považoval že je navždy pryč nebo alespoň na hodně dlouho.