2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Jako přes kopírák

Bitva proti úplatkům a rozkrádání vrcholí. Za údajný zločin ve výši cca 2500 Kč, slovy dva tisíce pět set korun, je obžalováno zastupitelství jednoho města, přestože se tyto peníze neztratily, ale teoreticky se ztratit dle policie mohly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 22.4.2014 21:11

Re:

Taky nejsou. Nicméně při rovném a všeobecném volebním právu stačí nadpoloviční většina blbých - v praxi dokonce ještě míň ...

J. Boleslav 22.4.2014 12:35

V lecčems lze s p. Vlkem souhlasit

článek navozuje docela zajímavé paralely mezi událostmi v Itálii kdysi a u nás teď. Srovnávat ale estébáckou stvůru Bureše s Berlusconim je IMHO dost ujeté.

R. Houška 22.4.2014 11:27

Umění pana Vlka, vydávat následek za příčinu, je zde už

legendární. Myslím, že dalších komentářů netřeba.

M. Starý 22.4.2014 11:25

Systém je nemocný z přerozdělování dotací

Fungování státu (krajů, obcí) se změnilo na jednu velkou komedii o tom, kdo sežene víc dotací na cokoliv. V módě jsou hlavně tzv. měkké projekty (různá školení, rekvalifikace, gramotnosti...) tedy ty za nimiž nevzniká žádný hmatatelný výsledek, tedy kromě hromady výkazů a fotky s vlaječkou EÚ, potvrzující účast...

To přerozdělování dotací a přidělování grantů udělalo z úředníků polobohy, na ně se navázaly různé poradenské firmy a lobisté a "nezávislí" oponenti a hlavně "auditoří", dbající o to, aby vše bylo "křišťálově" čisté a správně zúčtované.

To co vidíme, je válka různých gangů výše zmíněných úředníků rvoucích se mezi sebou o místo u napajedla o miliardy eurounijních peněz.

J. Kulheim 22.4.2014 11:50

Re: Systém je nemocný z přerozdělování dotací

Lidé volili nesvobodu. Svoboda je některým lidem neobtíž a proto volí ty, kteří jim slíbí víc jak jiní.

Socialistický, přerozdělovací, dirigistický systém má rozkrádání a korupci zakódovanou v genetickém základě. Stojí na, tak chatrných základech jako je rovnostářství a kradení těm, kteří pracují, ve prospěch těch, kteří nepracují. Chce řešit problémy, do kterých by se lidé nedostali, pokud by jim peníze nechali. Je asociální a nemá nic společného se solidaritou. Jeho zrůdnost se projevuje v tom, že chudobným bere a rozdává jejich peníze, našim bohatším spoluobčanům ve formě dotací, pobídek, grantů a p. Solidaritu devastoval na povinnost. Plošně rozdává veřejné peníze místo toho, aby se staral o ty, kteří se nemohou z různých důvodů, sami o sebe postarat.

Levičáci berou lidem peníze a přebírají za ně určité povinnosti. Pokud za ně berou povinnosti musí jim sebrat i pravomoci. Lidem berou svobodu a odpovědnost.

J. Boleslav 22.4.2014 12:36

Re: Systém je nemocný z přerozdělování dotací

Přesně tak.

J. Svoboda 22.4.2014 15:20

Re: Systém je nemocný z přerozdělování dotací

Pane Kulheime, pan Boleslav, jako Váš přicmrndávač níže píše, "přesně tak". Je hezké, že kritizujete příživnictví lidí parazitujících na těch chudších. Zbývá jen se přinhlásit k názoru, co že dělají Rittig, Janouček, Dlouhý, Oulický, Řebíček, carevna Nagyo-Načasová a další a další. Jsou podle Vás už tak vysoko, že jsou nedotknutelní?

Slova pravice a levice jsou zbytečná. Pravice neexistuje snad už nikde. Pěkně to dokresluje odpověď na otázku "koho jsi volil?" "Komunisty". "A z které strany?"

B. Rybák 22.4.2014 11:52

Re: Systém je nemocný z přerozdělování dotací

Přesně tak!!! Těmi, díky nátlaku EU znovu vzniklými kraji politická a ekonomická EU-korupce v našem veřejném prostoru začala a jako mor se i díky nepotrestané bohaté komunistické mafii šířila!

V. Vaclavik 22.4.2014 11:23

Muze to byt, jak pan Vlk pise

ale co naplat ukazovat na nebezpeci, kdyz nehodlame zmenit to, co ke stavajici situaci vedlo - smisena, tedy polosvobodna, polonesvobodna ekonomika a spolecenske usporadani, ktere postupne a naprosto logicky sklouzavaji ke stale vetsi nesvobode.

Svobodna cast dnesniho usporadani umoznuje rozkradani te nesvobodne casti, toho co se verejne prerozdeluje. A logicky se musime obavat kazdeho pravicackeho uvolneni, protoze to by vedlo jen k jeste vetsimu rozkradani. Spolecnost zahravajici si s nesvobodou ma dlouhodobe na vyber jen mezi plne nesvobodnym rezimem a plne svobodnym statnim usporadanim, vse polovicate mezi tim je jen docasne, protoze chytrohorakynske.

Nebude dobre, dokud si neuvedomime, ze zavadet svobodu polovicatym zpusobem, jako u nas po revoluci, je pomylene a ze o takovou castecnou svobodu driv nebo pozdeji prijdeme. Kazdy kompromis mezi svobodou a nesvobodou musi vzdy nutne skoncit vitezstvim nesvobody. Vedome pristoupeni na nejake zlo vzdy ucini z cloveka zleho cloveka, nikoli nejakeho napul dobreho a napul zleho, podobne jako clovek otraveny jedem neni napul zdravy a napul nezdravy, ale jed ho zahy zachvati celeho. Se zlem neradno si zahravat, to by si meli nasi pravicaci zapsat za usi - je to jen a jen jejich vina, ze jsme skoncili jak jsme skoncili, ze jsme v nynejsi situaci popsane panem Vlkem.

B. Rybák 22.4.2014 12:04

Re: Muze to byt, jak pan Vlk pise

Škoda, že si naši "levičáci" nezapsali "za uši", jak mohutně se kradlo v reálném socialismu, v němž se toleroval život podle hesla "kdo nekrade, okrádá rodinu", který měl uspokojit občany natolik, aby přehlédli zpupnost "elity" nových, vše vlastnících "hrůzokratů" a jejich vlastizrádné oloupení celé země!

J. Boleslav 22.4.2014 12:39

Re: Muze to byt, jak pan Vlk pise

Kdo u nás brnká na strunu závisti, má vždy úspěch zaručen.

V. Vaclavik 22.4.2014 14:14

Re: Muze to byt, jak pan Vlk pise

A co tim chcete rici? Oslovovat levici je zbytecne, je jako ten pes, ktereho uz pan prestal bit, protoze nad nim zlomil hul. Pravice naopak potrebuje holi poradne vyprasit hrbet, protoze aspon nejaka jeji cast jeste muze prijit k rozumu.

S. Ševeček 22.4.2014 9:25

Stát, representovaný politickou třídou, si stačí sám.

Stát sobě.

Z. Švrček 22.4.2014 9:25

Bohužel pravda pravdoucí.

Mám jednoho kamaráda, který byl naprosto stejným způsobem nepravdivě obviněn, dehonestován v ČTV, která jej předem i odsoudila a mluvila o něm jako o sprostém obviněném. Jestiční mašinerie jej tahala na rozdíl od paní Jourové po soudech celých 10 let  a než byl konečně zproštěn všech obvinění, zničilo mu to rodinný i profesní život a nikdo potom ani nežbleptl, neomluvil se, natož aby za to pykal a ČTV, která se podílela na jeho veřejné dehonestaci mlčela jak hrob - nač přiznávat svůj díl? Omlouvám se, že z dobrých důvodů neuvádím ani jméno, ani kauzu, pod kterou byl případ veřejně vláčen.  A to není jediný příklad z nejbližšího okolí. O policii a justici v tomto státě tak nemohu mít dobré mínění a autorovi tleskám za to, že takto otevřeně píše.

M. Prokop 22.4.2014 9:02

Lituji, ale tohle je omyl

"nevedlo k žádnému ozdravení Itálie a zlepšení ekonomiky a morálky, ani k zastavení propadu do pásma států zoufalců, kteří by bez Evropské unie stáli tváří v tvář katastrofě."

Itálie je v pásmu zoufalců hlavně kvůli EU, EU katastrofy spíše působí, než oddaluje.

€ Itálii nic dobrého nepřináší. Podmínky jsou nastaveny hlavně na Německo a € z Italů Němce neudělá, povahově ani ekonomicky.

P. Lenc 22.4.2014 8:33

Nebyl jsem sám,

kdo o této justiční hrůze již před drahnou dobou psal.I o "hrdinné" pí.Bradáčové a její úloze.Že pomalu ale jistě dochází ke kolapsu státní zprávy, že tato smečka st.zástupců za podpory některých soudců doslova začíná rozkládat stát je jisté.Otázka je, kdo za tím stojí.Prvotně to byl naprosto úspěšný útok na ODS.Tleskající ČSSD a mlčící TOP 09 si neuvědomují, že nyní jsou na řadě ony.O úloze médií je zbytečné psát.Článek je naprosto pravdivý, jenom úlohu pana Babiše autor vidí poněkud jinak než já.Svého času se objevil výraz justiční mafie.Ano máme justiční mafii, puštěnou ze řetězu.A občánci, kteří tomuto svinstvu tleskají, si neuvědomují, že na řadě mohou být i oni, i když se jim to možná zdá nyní nemožné.

P. Vaňura 22.4.2014 13:29

Největší odpovědnost má Pravda a láska se svou až

patologickou nenávistí vůči ODS vůbec a Klausovi zvláště! A připomínám, že fotovoltaický megatunel byl schválen i díky hlasům poslanců za KSČM a přes odpor poslanců ODS.

Kdyby zmizel fotovoltaický tunel za 45 miliard ROČNĚ, odstranil by se cca třetinový podíl z celkově rozkradených prosředků.

Musím opakovat, že je tu pět faktů. které se jinak, než korupcí prostě vysvětlit NEDAJÍ. Je to fotovoltaický megatunel, pokračují tolerance hazardu, řádění exekutorsko justiční mafie, to, že non stop zastavárny a sběrny fungují bez překážek jako překupníci kradeného zboží a privilegia pro OSA Nostra!

J. Svoboda 22.4.2014 15:51

Re: Nebyl jsem sám,

Pane Lenci, honem se vzpamatovat! Jak může docházet ke kolapsu státní správy, kterážto zkolabovala už dávno? Došlo k tomu proto, že občánci jako Vy vidí soutěž politických stran jako rugbyový zápas. Podívejte se do zrcadla a uvidíte, kdo za tím stojí. Justiční mafie hluboko v dobách vlády tzv. pravice s Kučerou, Novákem a Veseckou Vám nevadila? To nebyla justiční mafie puštěná ze řetězu, když pan Kučera pravil, že pokud jde o vládu, musí justice starnou?

Skoro bych řekl, pane Lenci, že podle Vás smí krást jedině ten, kdo se Vám z nějakého důvodu líbí.

Vy, pravděpodobně jako zarytý komunista jste tleskal té staré justiční mafii? To, co předvádíte, je komunistická propaganda, jako ze zlata. Komunisté přece vyhrožovali, že na řadě mohou být a také často byli ti, kteří si dovolili s něčím nesouhlasit. Ropzdíl je pranepatrný. Vy zase vyhrožujete těm, kteří si dovolují s něčím souhlasit. A na rozdíl od Vás, obra, je nazýváte občánky asi proto, abyste ukázal na jejich nicotnost.

M. Frank 22.4.2014 8:24

Fundované trestní oznámení:

http://www.sinagl.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=3367:oznameni-podezreni-na-spachani-trestneho-cinu-vlastizrady-statnim-zastupcem-ivo-istvanem-zneuzitim-pravomoci-organu-cinneho-v-trestnim-rizeni-k-rozvraceni-ustavniho-zrizeni-ceske-republiky-v-zajmu-cizi-ruske-moci&catid=8:z-nasi-korespondence&Itemid=142

V. Vlach 22.4.2014 17:48

Re: Fundované trestní oznámení:

Rozvracení Systému je snad povinné!...nebo se pletu?

L. Machala 22.4.2014 7:48

Tak takovou stupiditu

by snad nevymyslel ani pan  Vlk st.

V. Hajková 22.4.2014 7:58

Re: Tak takovou stupiditu

Užasné-   co  jste  vlastně  chtěl   svým  příspěvkem  říci  ???

P. Lenc 22.4.2014 8:35

Re: Tak takovou stupiditu

A co tak pane Machalo něco konkrétního na vyvrácení argumentů uvedených v článku?

M. Vondráček 22.4.2014 8:52

Re: Tak takovou stupiditu

A kdo vymyslel Vás ??

M. Frank 22.4.2014 7:44

Je to smutné,

ale jsme ve stadiu, kdy zločinci z KSČ jsou beztrestní a jejich potomci - největší darebáci v zemi jsou u moci a pronásledují, odposlouchávají a zavírají koho se jim zamane, naprosto bez kontroly. Křiklavý příklad Šlachty a Ištvána je důkazem, že v zemi vládne mafie s neomezenou mocí. Darebáci, kteří spojili peníze a zlato neobviněnných podnikatelů se zatčením bývalých poslanců (což je prokázaná lež) a teatrálně vystoupili v televizi s křivým obviněním, Darebáci, kteří využili slabomyslnosti předsedy vlády a nechali jej odposlouchávat (co dělala tajná služba?) s nezákonným povolením soudce (potomka bývalého vysokého důstojníka STB) vtrhli na úřad vlády (kde byla ochranka předsedy vlády?) a začali rabovat kanceláře jak za Hitlera.

Tahle země neskončí jako Itálie, skončí daleko a daleko hůř. Bude to nesvobodný stát, kde bude vládnout banda levicových soudců a kde bída si bude podávat ruce s nespravedlností.

V. Hajková 22.4.2014 8:00

Re: Je to smutné,

Máte   děsivou  pravdu!

P. Lenc 22.4.2014 8:33

Re: Je to smutné,

Máte naprostou pravdu.

B. Rybák 22.4.2014 11:38

Re: Je to smutné,

Bohužel je to přesně tak!

P. Vandas 22.4.2014 12:21

Re: Je to smutné,

Ano, tak to vidím i já, pane Franke. Vlk to popsal dobře.

J. Svoboda 22.4.2014 14:44

Re: Je to smutné,

Pane Franku, vzpomínám, kolikrát jsem už od Vás podobné vývěry inteligence četl a nějak se nemohu dopočítat. No nic, je to zbytečné. Konečně byste si mohl uvědimit Vy a celý ten zástup Vašich přicmrndávačů níže, že lžete. Mafie s neomezenou mocí (Janoušek, Rittig, Hrdlička, Bém, Dlouhý, Oulický, Nováci - jednou z Chomutova, jednou z Přerova, Řebíček, Dalík, následovaní neomezenou socanskou mafií, tady vládli prakticky předcházejících pětadvacet let. A Vám to jak je vidět vůbec nevadilo.

Použil-li byste Váš mozek ve Vaší hlavě, musel byste dojít k poznání, že poprat se s prostředím, které se tu těch přes dvacet let vyvíjelo, není pro nikoho, kdo tu dvacetiletou mafii dobíhá, jako jsou NSZ Zeman, Bradáčová, Ištvan, Šlachta atd., nic lehkého a kdo jim chce programově škodit jako Vy a další bolševíci, má docela lehkou pozici. Zvlášť, když jeho IQ kulhá někde na nízkých hodnotách.

Uvědomte a zopakujte si prosím, že o tom, co je zákonné a co nikoliv, rozhoduje soud (nejlépe nezávislý) a v žádném případě jakýsi pan Frank. Doufám, že jste ještě nazapomněl na justiční mafii v čele se soudruhy Kučerou, Novákem a Veseckou.

Doufám, že nechcete Vašimi bláboly říci, že krádeže na úřadu vlády měly zůstat neodhalené a nepotrestané.

Že nechcete říci, že klacky pod nohy Mgr. Láskovi v případě DPP a všechny zlodějiny v DPP jsou v pořádku a zákonné. Víte, kde vzal Rittig peníze na několik luxusních objektů a na soukromé letadlo? Totéž platí pro Janouška. Viděl jste Janouška na pohřbu jednoho z největších komunstických pohlavárů Štěpána?