27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jakl má koňský ohon a měl by mlčet

Tak se nám tu rozmohl takový nešvar: někteří lidé si začali myslet, že na základě svého politického přesvědčení jsou „lepší“ než druzí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Student 30.7.2018 23:23

Za lháře Jakla označil.

Ovšem už neřekl, v čem lže. Jakož i jinak byl dosti nekonkrétní, ten pan Lukeš. A dobře mu to dal Jakl sežrat, když řekl, že i on má ledasco proti Trumpovi, protože to není jako fanoušci Sparty a Slavie, ale je to politika.

J. Chodur 30.7.2018 22:54

Dobry clanek.

Nemam rad, kdyz dela Cech ostudu nasemu narodu ve svete (ponekud primitivni ode me), historik Igor Lukes je jeden z nejhorsich hrisniku. Osobne nepovazuju uces pana Jakla za atraktivni (pan Jakl si asi oddechl s ulevou), ovsem historika Lukese zaujal a tim nastavil uroven zbytku svych "prispevku" do diskuze. Pan Jakl nechal moudre historika Lukese, aby udelal svuj intelektualni striptyz a tak s minimalni namahou vyhrat debatu. Trump ma dar vyprovokovat pokrytce ze svych skrysi a potom je snadne je jenom posbirat. Pokud jdete na lov pokrytcu, reknete pochvalne Trumpovo jmeno a je to jedno v jake souvislosti, pracuje to naprosto spolehlive. Pokud mate zajem o ty nejvic utajene a nejstavnatejsi pokrytce, pochvalte Trumpa za neco co je spis problematicke az negativni, potom sledujte ten cvrkot. Osobne pana Jakla ctu s naprostym respektem pokud pise o pive. S politikou jsem vic rezervovany ale na Lukese stacil s prehledem. Je tezke rict kolik vlad ovlivnila USA, vetsinou to probehlo bez zasahu, nekdy tam zasahy byly a neni tak jednoduche tvrdit, ze to bylo jednoznacne spatne pro lidi v dane zemi. Nekdy se jedna ne nezbytne o zasahy USA ale spis nejake vlivne skupiny uvnitr USA takze samozrejme pan Jakl nezna skutecne cislo stejne jako nikdo jiny a lhare bych ho za to nenazval, kdyz pouzije ramcove cislo o kterem si mysli, ze je priblizne spravne. Amerika je velmoc a hodne svetovych politiku kalibruje svou politiku v zavislosti na vyvoji v USA, to je prirozene. Mozna Maduro ve Venezuele nema takove nutkani ke sve skode. (pokracovani)

J. Chodur 30.7.2018 22:55

Re: Dobry clanek. (Pokracovani)

Mimochodem, Igor lukes je drzitel ceny za literaturu udelenou Obamovou CIA (vedenou v te dobe byvalym komunistou Brennanem, o kterem se Lukes tak obdivne zminuje) v roce 2012. Nevedel jsem ze CIA dava ceny za literaturu, to by odpovidalo ale historickemu vlivu CIA na masova media (operace Hummingbird, oficielne ukoncena ovsem zrejme pokracujici). Se stejnou CIA a dalsimi organizacemi vede Trump boj o preziti, to by mohlo pomoci pri chapani Igora Lukese (koho chleba jis,...). Neznam jeho historickou praci o historii stredni Evropy a po jeho zhlednuti v rozhovoru s Jaklem necitim motivaci se s jeho praci seznamit, spis se ji vyhnu i kdyz mam hovezi rad.

www.bu.edu/history/faculty/igor-lukes/

V. Braun 30.7.2018 23:26

Re: Dobry clanek. (Pokracovani)

Když dočtete až tam za co byla ta cena CIA udělena, tak to žádná senzace není, co? Otázka dokonce je, zda to byla cena za literaturu, osobně pochybuji, nebo jen cena CIA, v tomto případě udělená za významný příspěvek k literatuře o výzvědných službách.

Lukes is the recipient of the Central Intelligence Agency 2012 Award for

Outstanding Contribution to the Literature on Intelligence.

J. Novák 30.7.2018 22:34

V americe může být profesorem kdejaký idiot. Stačí aby měl ty správné levičácké názory. Tam si totiž profesory jmenují samy university.

J. Chodur 30.7.2018 23:06

Re:

Nechapu proc povazujete americky problem za unikatni. Universita Karlova mu dala zaklady, postgradualne studoval venku. Jinak souhlasim s vami, levicove nazory jsou velmi dulezite jak v Cesku, tak v USA. Takze, castecny souhlas.

V. Braun 30.7.2018 19:29

Lež je lží, paní Šichtařová

Jak jsem psal již pod příspěvkem pana Jakla, pn Lukeš obvinil p.Jakla ze lži až po jeho tvrzení. že USA za posledních několik desítek let způsobili změnu režimu ve sto režimů ve sto zemích.

A ktomu nálepkování, které údajně lepší paní Šichtařová tak odsuzuje ....

J. Kanioková 30.7.2018 18:16

Skvělý článek, díky

jako byste přesně znala zdejší jezevčici.. :)))

I. Novák 30.7.2018 12:44

Mnohem zajímavější

bylo sledovat výraz tváře pana profesora, když pan Jakl nehovořil v souladu s učením profesorovy politické církve a jejich věrozvěstů. Jinou reakci jsem od něj nečekal.

J. Novák 30.7.2018 22:36

No jo, tvářil se jako Drahoš.

A. Alda 30.7.2018 11:58

Autorka má určitě taky KOŇSKÝ OHON.

I kdyby byla plešatá, měl by jistě kvůli svým názorům aspoň imaginární koňský ohon.

Máš-li dlouhý vlas, nechoď mezi nás! To si z dob svého mládí velmi dobře pamatuji.

Je-li zásadním argumentem v diskusi o čemkoli délka vlasů, nemá smysl v diskusi pokračovat a je třeba volit jiné prostředky, než verbum.

K. Šubrt 30.7.2018 11:29

Nejste náhodou na externí spolupracovnicí IVK?

M. Prokop 30.7.2018 11:49

Re: Nejste náhodou na externí spolupracovnicí IVK?

To by byl pro IVK dost přínos.

J. Rechnovský 30.7.2018 10:17

Spíš překvapení

Igora Lukeše si vážím jak velmi dobrého historika a přesvědčivého speakera. Ladislava Jakla si nevážím pro jeho dogmatismus a křupanství.

V inkriminovaném rozhovoru si své role jakoby vyměnili...

M. Prokop 30.7.2018 10:39

Re: Spíš překvapení

Jak zabrousí do politiky, tak je to holé neštěstí.

J. Pospíšil 30.7.2018 12:33

Re: Spíš překvapení

Nevěřím ani tomu, že je dobrý historik, ani tomu, že je přesvědčivý mluvič.

Můžete, prosím, uvést nějaké dostupné historické práce Igora Lukeše, abychom viděli a také si vážili.

R. Tesařík 30.7.2018 12:43

Re: Spíš překvapení

Nemůže. Nemůže dokázat ani to, že Jakl je křupan.

J. Rechnovský 30.7.2018 12:47

Re: Spíš překvapení

Československo nad propastí. Vřele doporučuji

O. Uživatel 30.7.2018 17:43

Uživatel požádal o vymazání
V. Braun 30.7.2018 19:45

Re: Spíš překvapení?

Když ale Smetana háže bláto, nedělá to po kouskách. Proto na jiném místě čtenáře varuje, aby se nenechali splést tím, že mou knihu pozitivně hodnotí řada osobností mezi americkými historiky, včetně už zmíněného Marka. Kromě jediné kapitoly ji prý Kramer vůbec nečetl, píše Smetana.26 A tak jsem se Marka i na tohle rovnou zeptal. Řekl mi: „It’s outrageous. I obviously did read it.“ (To je nehorázné. Samozřejmě jsem ji četl.) Nato mi prozradil, že byl dokonce jedním z anonymních posuzovatelů rukopisu, kteří ho nakladatelství Oxford University Press doporučili k vydání. Na závěr mi Mark řekl: „You’re welcome to quote me.“ (Můžete mě citovat.) Psát hrubě o autorovi recenzované knihy je nekolegiální, ale vyrábět si

falešné argumenty pomocí výmyslu o třetích osobách (ať je to Mark Kramer, nebo kdokoli jiný) je stěží omluvitelné.

Viz první odkaz na dotaz "vít smetana recenze československo nad propastí" v googlu. Tolik k podloženosti recenze pana Smetany.

D. Křikava 30.7.2018 16:22

Re: Spíš překvapení

Co wiki? Zkusil?

J. Kanioková 30.7.2018 18:36

Typické... napsal dobrou knížku,

pak chvála odevšad, a teď má pocit, že je majitelem JEDINÉ PRAVDY.

Článek o té knize na NP - http://jdem.cz/ebu4x4

P. Lenc 30.7.2018 13:40

Re: Spíš překvapení

Tak dogmatismus a křupanství?Zvláštní pane Rechnovský.Párkrát jsem pana Jakla poslouchl a četl což vy asi ne.Totéž mohu říct o tom "přesvědčivém speakrovi".A mohu říct pouze jediné.Role si nevyměnili, dogmatik a křupan byl, je a bude hysterik, nikoliv historik Igor Lukeš.Je jedním z těch, kvůli kterým se mezi lidem českým slovo intelektuál začíná používat jako nadávka.

V. Kain 30.7.2018 17:13

Re: Spíš překvapení

Lukeš na Pana Jakla vůbec neměl.Ten si ho tam porcoval a Lukeš jenom dělal ksichty.Neměl vůbec nic čím názor pana Jakla vyvrátil.Jediné co mě na tom vzdělanci rozesmálo bylo to jeho dávání si pozor aby správně po americku vyslovoval některá slova či jména.U stejných profesorských exemplářů možná studovala Malá.Také se hned jako levičačka projevila.

M. Valenta 30.7.2018 9:57

Dva exrémy a lepší lidé.

Takhle do dopadne když na sebe narazí dva extrémy, z nichž jeden (Lukeš) to nezvládl a po právu se ztrapnil.

Jinak si paní Šichtařová fakt myslí, že ti "druzí" si o sobě nemyslí, že jsou lepší než ti "první"?

T. Hraj 30.7.2018 12:08

Re: Dva exrémy a lepší lidé.

Ne, ti "druzí" si nemyslí, že jsou lepší, než ti "první". Myslí si pouze, že mají lepší názory, než ti "první". Ale nemyslí si (ti "druzí") na rozdíl od těch "prvních", že by ti "první" neměli mít prostor ty svoje názory vyjadřovat.

M. Valenta 30.7.2018 13:51

Re: Dva exrémy a lepší lidé.

To je od Vás moc fajn. Asi budete ta pověstná výjimka, pochopitelně spolu se mnou.

M. Prokop 30.7.2018 9:50

Lukeš blbne, i když nejde o Jakla.

Zneužití slova "liberál", "liberální" možná přišlo z USA, tam se tak označují místní skorokomouši.

J. Kanioková 30.7.2018 18:39

Přesně !

O. Dvořák 30.7.2018 9:07

Jakl je především

rocker a milovník piva.