3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak zabít Kalouska

Miroslav Kalousek hlasoval pro všechny schodkové rozpočty, pokud k tomu měl kdy příležitost. Jeho bývalí nejbližší spolupracovníci, Barták a Parkanová, jsou obviněni z korupce. Svého času byl připraven usednout i ve vládě, podporované komunisty. Vždy mu bylo jedno, s kým sedí v jakékoli vládě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 31.1.2013 20:28

Analýza dobrá, ovšem mám pocit,

že je to v současné době málo. Kalousek se veze na vlně momentálních sympatií ke Schw. a vydírá, vydířá !!! Jeho fanatické trvání na požadavku, že musíme podepsat Fiskální pakt, jen zvýrazňuje, že to vůbec není nevinná záležitost ! A bojím se, že jim ODS v současné situaci neodolá...

A ve stopě pana Pavlovského, který se tak rád chválí, jaký je pravičák a ušlechtilý kulturní člověk, ho napodobím a napíšu, že je Kalousek ho.ado !

Měli bychom přestat jen nečinné horlit na netu a měli bychom spunktovat Petici, že žádáme REFERENDUM k přijetí eura. Byť je tohle "politické" rozhodnutí zatím dost vzdáleno, tak Kalousek se tím ohání a kryje za to svou touhu, či touhu TOPky, zcela se poddat EU !!!

L. David 31.1.2013 17:29

Mlže a plže zastřelit nikdo nedokáže !

Poškozené části těla jim narostou znovu.

A zastřelit "nejlepšího ministra financí" ? Jaká by to byla škoda !?!

M. Hoblík 31.1.2013 16:02

Zpupná arogance Kalouskova

je neuvěřitelná, jeho opilecké a násilnické manýry jsou tolerovány, jeho ministrování vede ke zvyšování státního dluhu...

Není na čase ho lynčovat?

J. Kadeřábek 31.1.2013 13:26

Musíte se Svobodní více snažit

aby byla nějaká pravicová alternativa ODS a TOP 09. Zatím je Vás málo slyšet a vidět.

D. Švik 31.1.2013 15:35

Re: Musíte se Svobodní více snažit

Mach s Matějkou to nevytrhnou. Pokud nenajdou výraznou, silnou osobnost, která by lidem jejich myšlenky "prodala", nikdy se nedostanou přes pět procent. A tím proboha nemyslím Klause, nebo nějakou jinou zombizrůdu.

t. peterka 31.1.2013 12:49

nedá se asi opravdu nic jiného dělat než..

NEVOLIT ! ..tedy nevolit TOP 09, dokud tam tento člověk bude.

Přesto, že je jako politik velmi schopný věci vysvětlit..o fiskálním paktu mele jak domorodý zaklínač. Kdyby využil svůj talent k vysvětlení podstaty této zhovadilosti, pak by u tohoto paktu musel dojít k závěru, že se jedná pouze o přesunutí velmi významné pravomoci do Brusel"e". A to na věky.Má (asi) dojem, že 45% hlasů v prezidentské kampani pro pana Karla je totéž co by dostal do poslanecké sněmovny. Kulový pane Kalousek..kulový !

P. Vaňura 31.1.2013 11:38

Jde to jedině (!) ve volbách

Mělo by se to stát cestou voleb. Vaše tvrzení, tak, jak je předkládáte, je prostě nepravdivé!

J. David 31.1.2013 10:31

Šedá eminence

Kalousek. Lučebník gutaperči se přisál na vše, co se dá cucat. Stratég a solidní rétor, politický egoistický-altruista (svůj kapsář vydávám za Bono publico). Co dodat. Tento křesťan se spojí třeba i s čertem, aby dosáhl svého ega. Kdysi jsem ho potkal, byl "na šrot" v Bechyni, ale to je již drahně let. To byl nějakým náměstkem na obraně. Jeho kámoš Šťáva tam vlastní Rožmbergský zámek. Již tehdá jeho okolí říkalo, že je to všehoschopný zmetek. Nu, a furt nám tu oxiduje. Strejce Schwarzenberga má jako marionetu, to mi sdělila jiná "modrá krev", které jsem poskytoval poradenství v IT. A tento hajzlík je stále u lizu a tahá za špagátky. Chápu, pytlák nebude milovat hajného, tak jako "lid obecný" Kalouska. Tento samolibý zmetek ale není (díky svým tunelům) hoden nějaké přízně jako ekonom, jeho pojetí je vytvořit vrstvy (rabů a povolanných). Rab robotuje, povolaný inkasuje, tedy  podstatný podíl výsledků práce raba. Nu, a žvatlajícího, s fajfkou s tabákem u knížecích úst, nastrčil Kadla Nepomuka ze Schwarzenbergů do kampaně. Sám se uchýlil do ústranní (viděl kdo Kalouska v předvolební kampani Kadlíka?). Po volbě vylezl a hřímá, typycký zmetek. Zkrátím to. Měl jsem dilema, koho volit. Přítel "modré krve" mi řekl, "hele, Zeman kouří veřejně cigára, Dědek zase veřejně puká fajfku", co jim vyčítají ohledně kouření?  Když jsem slyšel ty bláboly o kuřáctví Zemana, tak jsem ho volil. Kadlík zase smrdí fajfkou. Jako důchodce si mohu názor presentovat bez rizika usurpování. Odpůrci, jsem připraven čelit relevantním názorům. Invektivy také vítám, jsou obohacením mého slovníku. A kontakt? kiboko@seznam.cz . Rád se o názory podělím, pokud to bude v mých silách.

V. Němec 31.1.2013 10:13

Kalousek,

Klaus, Zeman,atd, atd. Těch škůdců je! A hlavně ti jejich poradci a lobysté!

R. Langer 31.1.2013 9:31

Zlatá slova,

Kalousek je jeden z největších škůdců, které tady máme. Ale jak se ho jenom zbavit... :-(

J. Hanzal 31.1.2013 9:00

Skvělé a trefné,

jen bych si dovolil poznámku. Příští volby nevyhraje ČSSD, ale dle mého úsudku zemanovci a půjdou spolu s rudými. To je, ale příšerná představa.

J. Skála 31.1.2013 11:36

Je to jen představa.

Takhle to v politice nechodí. Do parlamentních voleb už tak mnoho času nezbývá a socialisti si to vzít nenechají. Dokonce i topka, která se zdá být na koni a dělá ramena, pohoří. Rozdíl mezi Karlem a Mirkem si lidé pamatovat budou.

J. Salek 31.1.2013 12:52

Re: Skvělé a trefné,

Nevim jestli mezi Zemanovci a Socany je nejaky rozdil. Ja vidim Socany, Zemanovce a Komance jako spojite nadoby. Nakonec je jedno kolik ktera nadoba dostane hlasu. Pristi volby vyhraji tyto spojite nadoby, to je velice pravdepodobne. Ted jde o to v druhe casti spektra vybudovat nejakou rozumnou alternativu. Jedno je jasne - TOP 09 to neni. Jen kvuli odstraneni TOP 09 jsem chvili uvazoval o tom ze pujdu volit Karla.

V. Vlach 31.1.2013 8:14

Trefné, pravdivé...

P. Lenc 31.1.2013 9:26

Re: Trefné, pravdivé...

Mohu se pouze připojit.

M. Kosejk 31.1.2013 7:58

--

Je to tak. Česká pravice neustále doplácí na Kalouska. A jak už jsem psal - jeho evidentním cílem je likvidace ODS - která představuje jedinou reálnou eurorealistickou stranu. TOP09 dělá reálnou politiku - a ODS za ni nese politické náklady.

A zdá se mi, že média na této likvidaci všech eurorealistických politických sil také pracují, proto nám levicovou TOP09 prodávají jako konzervativní stranu. A proto novináři neustále kritizují ODS - i když největší svinstva se dějí na ministerstvech TOP09. A je vidět, že spousta blbů skutečně považuje TOP09 za konzervativní stranu. 

Takže "odpravne" si ODS - ale pak ať nikdo nenadává EU - protože tím jen podpoříme současné směřování EU.

V. Vovák 31.1.2013 9:10

Re: --

ODS se bohužel odpravila sama. Popravu zahájil V politice svěží vánek  Míra Topolánek. Jeho oud hrdě vlající v italském větru je třešničkou na modrém dortu valícím se plnou parou do náruče zapomnění. Úžasné výsledky ODS ve volbách do čehokoli v poslední době ve mě nebudí pražádný optimismus. A když si grémium odhlasuje usnesení, že my jsme geniální a všechno děláme dobře, ale  všichni okolo nás jsou úplně neschopní a hloupí... :-) :-) :-)

Padák Kalousek jenom pomáhá mydlit schody, po kterých ODS klouže dolů.

R. Langer 31.1.2013 9:32

Re: --

Prej pravice, he he... :-(

Z. Rychlý 31.1.2013 11:53

Kecy, pane Kosejku.

Česká pravice doplácí na Kalouska ? O čem to melete, vy jste mi teda pravice.

Likvidace ODS. No to se teda Kalousek vůbec nenadřel !

Počátek konce ODS je v momentě, kdy Klaus podepsal opoziční smlouvu, následovalo jeho prezidentství, kdy odkopl ODS jako lísající se fenu, protože už ji nepotřeboval. Tam byl začátek toho, kdy v ODS klientelismus a bratříčkování přerostlo všechny meze. Přes Topolánkovo a Klausovo měření pinďourů, až k otevřenému podtrhnutí stoličky, pomocí tří poslanců ODS. Mimochodem dobře zabezpečených. Ale může si za to ODS sama, Kalousem na to má minimální vliv. Snad jen v tom, že slabší kusy smečka vlků vždy strhne, protože jsou k ničemu.

Pan Matějka má pravdu v tom, že Kalous je protřelý matador. Nicméně taková aktivistická snaha vystrnadit jednoho, s vědomím, že jeho odstraněním otevřu dveře pro jiného protřelého matadora, mě nějak nebere. Kalousek je věcí TOP09, lze ho odstranit pouze a jen nahražením lepších politiků. Víte o nějakých partajích a jejich osobnostech, které jsou lepší ? Benda ? Tejc ? Filip ? .......atd, atd. Dejte vědět.

M. Kosejk 31.1.2013 12:42

Re: Kecy, pane Kosejku.

Nebudu každému odpovídat zvlášť. ODS považuju za nejmenší zlo a nejvíce pravicovou stranu v našem levicovém spektru. A žádnou lepší alternativu k ODS nevidím. A když Kalousek vede boj proti ODS - tak vede i boj proti straně, která je nejméně levicová a nejméně eurofantická.

A z toho důvodu říká, že TOP09 škodí pravici víc než ČSSD.

R. Langer 31.1.2013 14:25

Re: Kecy, pane Kosejku.

ODS není nejvíce pravicová vlevo, ale přiměřeně levicová (socíálně) vlevo. Slovo "pravicová" k ní nijak nepřísluší. Dále vlevo jsou už jenom extrémní levičáci, a totalitní levičáci.

R. Gramblička 1.2.2013 8:08

Re: Kecy, pane Kosejku.

jenže pokud není pravicovější strana než ODS (ak nepočítame pidi SSO), tak logicky ODS musí být nejvíc pravicová i když je dost nalevo

P. Pavlovský 31.1.2013 5:25

Sv.ně na hradě konečně našla svého řezníka

"Už vidím Miroslava Kalouska, jak jako místopředseda dominantní pravicové strany usedá do opozičních lavic", protože nikdo jiný než T0Pka  nezískal v právé části spektra podporu voličů.

Ovšemže na vlně popularity Karla Schwarzenberga, z jehož presidentských 45% musí TOP 09 dostat dobrých 20%.

"Miroslav Kalousek je jedním z největších vnějších škůdců" zkorumpované ODS, která intenzívně pracuje ke smrti (jeden z posledních signálů - opětné přijetí P. Béma).

Jedině po volbách, které budou co nejdřív (na tom se M. Z., SPOZ, ČSSD, KSČM i TOP 09 spolehlivě shodnou), stane se TOP 09 hegemonem pravicové opozice ve sněmovně, zalité levicovým mořem.

Nepůjde už o to, zda chcete Karla nebo ne. Půjde o to, zda chcete ve sněmovně vůbec nějakou pravici, protože k ničemu jinému založení konzervativní TOP 09 nesloužilo - ODS už dávno není ničím jiným než partou mafiánů.

S. Sedlák 31.1.2013 8:35

Re: Sv.ně na hradě konečně našla svého řezníka

Co vsadíte na to, že v příštích parlamentních volbách nebude mít ODS více než TOP09?

P. Maleček 31.1.2013 5:06

já ti to říkal Karle, zbav se Kalouska nebo špatně skončíš

Tak, tak - jen s drobným dodatkem, že voliči TOP 09 předpokládali, že Švarcík hned po získání funkce, coby šlechtic od slova šlechetný s Kalouskem neprodleně vyrazí dveře. Ale ouha Švarcík předvedl, že nestačí být šlechetný, ale chce to i odvahu, která nechyběla jeho předkům. A tak místo aby jako jeho odvážní předci Turky i on poslal Kalouska tam kam patří, udělal si z něj Kalousek i se svými profláklými ex lidovci maskota.

A mít maskota ve funkci prezidenta holt většina lidí nechce. A tak polovina voličů zůstala doma a zbylí si ve většině vybrali Zemana. Ano i on je maskot, jen to uměl líp zakrýt a ke všemu nabídl pověstný lákavý rohlík pomsty právě Kalouskovi s Nečasem. A tak Švarcík díky své neodvaze o prezidentování přišel.

R. Langer 31.1.2013 9:35

Re: já ti to říkal Karle, zbav se Kalouska nebo špatně skončíš

Ano, to byl zrovna jeden z podstatných důvodů nevolitelnosti pana Schwarzenberga, který jeho příznivcům dost uniká...

J. Vích 31.1.2013 0:53

Perfektní analýza !