20.4.2024 | Svátek má Marcela


POLITIKA: Jak zabít Kalouska

31.1.2013

Miroslav Kalousek hlasoval pro všechny schodkové rozpočty, pokud k tomu měl kdy příležitost. Jeho bývalí nejbližší spolupracovníci, Barták a Parkanová, jsou obviněni z korupce. Svého času byl připraven usednout i ve vládě, podporované komunisty. Vždy mu bylo jedno, s kým sedí v jakékoli vládě.

Není to tak dávno, kdy na konferenci TOP 09 s podtitulem "Nebojte se reforem" prohlásil: "Prožrali jsme to, proflákali. Zlaté časy v Evropě skončily." Marně jsem po těch větách čekal na zprávy z agentur, že našel zbytky sebeúcty a zastřelil se. V té době, kdy jsme podle něj všechno prožrali a proflákali, byl například poslancem, předsedou rozpočtového výboru sněmovny nebo opakovaně také ministrem financí. Naposledy, po založení TOP 09 z přeběhlíků od KDU-ČSL, ulovil své voliče na složenku, ve které nabádal občany České republiky ke spolupráci (jistě jeho volbou) na minimalizaci státního dluhu. Jeho voliči mu pomohli a my všichni ostatní jsme ten dluh na hlavu "minimalizovali" z 121 000 Kč na úctyhodných 159 000 Kč.

Nejnovějším "státnickým" počinem Miroslava Kalouska je hrozba neuzavření nové koaliční dohody v případě, že v ní nebude jasně napsáno, že se Česká republika připojí k unijní smlouvě o fiskálním paktu. V mých očích je to sprostý vyděrač, kterému o Česku republiku nikdy nešlo. Nejde mu ani o fiskální pakt, který se stal jen dalším prostředkem k cestě za mocí. Je to právě jeho TOP 09 a její kroky, která nese primární odpovědnost za současnou "popularitu" vlády. Počínaje krytím jeho přátel za kšefty na ministerstvu obrany, přes sociální deformu ministra Drábka, přelití peněz z důchodového systému soukromým fondům, až po církevní restituce. A protože cítí, že současná vláda, stejně jako všechny předtím, na kterých byl osobně účasten, to má za pár, chystá se do vlády nové.

Je více než zjevné, že v příštích volbách, ať už budou předčasné nebo řádné, zvítězí ČSSD. S Milošem Zemanem za zády bude sestavovat novou vládu podporovanou komunisty, ke které jí však nebude stačit počet získaných křesel. Už vidím Miroslava Kalouska, jak usedá do opozičních lavic. Neví, co to je. Nikdy v nich fakticky neseděl. Usedne samozřejmě ve vládě nové. Ne proto, že by získal podporu svých voličů, ale proto, že má mediální fíkový list Karla Schwarzenberga. A tento fíkový list, který tak hrdě a "nestranně" pomáhají nosit čeští novináři, mu znovu zajistí místo ve vládě.

Víte jak, jistě jen politicky, zabít Miroslava Kalouska, v mých očích jednoho z největších faktických škůdců od roku 1989? Zklamu ty z vás, kteří byste se snad chtěli uchýlit k něčemu nekalému. Jde to jedině (!) ve volbách, vážení. V případě TOP 09 pak nepůjde o to, zda chcete Karla nebo ne. Půjde o to, zda chcete Kalouska, protože k ničemu jinému tehdejší založení TOP 09 nesloužilo.

Převzato z FrantisekMatejka.cz se souhlasem autora