7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vládík 19.9.2008 9:59

Re: Opoziční smlouva

Například přiznáním, že se jedná o velkou koalici.  Přiznáním, že za obrovské schodky odpovídá i ODS (možná by nebyly tak vysoké).

Ale také třeba dalším jednáním s ostatními stranami.  Oposmlouva byla upečena za cca 14 dní. Proč tak rychle? No aby nebylo možno dospět k jiným řešením. Z toho a jen z toho důvodu.

Obávám se, že nepřesnou pamětí (tu hroznou, výše uvedenou chorobu si vám nedovolím přisuzovat) trpíte zřejmě vy.

vládík 19.9.2008 9:55

I já považuji za vrchol stupidity spoléhání na krátkou pamět

Na krátkou paměť občanů. Spoléhal na ni již bolševik.

A bolševicky na ni teď spoléhá Hrad.  Proti komu byla mobilizace si dobře pamatujeme. Pamatujeme si na vytvoření koalice zcla proti logice "mobilizace". Koalice s ohledem na "mobilizaci" tak podlé, že se jí báli autoři koalicí nazvat. Koalici, v rámci které (mimo jiné a jen jako příklad) "bojovníci" za vyrovnaný rozpočet hlasovali pro obrovské schodky.

Ne, pane Jakle. Paměť máme dobrou a proti snahám o novou normalizaci budeme i nadále vystupovat.

Pája 45 19.9.2008 9:52

Re: To jsou jen slovíčka, pane Chris Kelvine

Zkuste nám, "kelvine" jasně a věcně, bez emocí vysvětlit, včem spočívalo to matení voličů a proč je opoziční smlouva "nedemokratická". Jaký je rozdíl mezi "opoziční smlouvou" a "velkou koalicí" z vašeho pohledu, cituji: "rozparcelování zbytku státu mezi ODS a ČSSD" . Pro úplnost - volil jsem ČSSD a nepovažoval jsem a ani nyní nepovažuji "opoziční smlouvu za nic nedemokratického.

jouda 19.9.2008 9:47

Re: Re: Souhlas

Vepřovou hlavu budete mít asi vy. Tady není řeč o vládě jedné strany, ale o zhoubném vlivu pidistran. Zkuste si nejdříve příspěvek přečíst a potom odpovídat.

M. Zima 19.9.2008 9:46

Jakl,

Vy jste se nám tu vpravdě kLausovsky vyprázdnil (a to již podruhé ten stejný nahnilý salát). BTW: Jaké byla Opo smlouva svinstvo můžete zcela aktuálně posoudit na krajských volbách, (d'Hondt a kLausova odmocnina ze dvou. ) Jaký smysl ta Vaše slátanina má se mi při nejlepší vůli nepodařilo zjistit.

Véna 19.9.2008 9:45

Opoziční smlouva

Ještě žádný kritik opoziční smlouvy nepřišel s návrhem,jak měla tehdy patová situace poi volbách řešena.Lux nechtěl koalici s ODS,Ruml nechtěl koalici s ČSSD,Zeman nechtěl koalici s KSČM,koalice Zeman-Lux neměla dostatečnou podporu.Tolerance  menšinové vlády od ODS nebyla ideálním řešením,ale jedinnou možností,takže se divím ASTONOVI,že poměrně mladý již trpí Alzheimerem a nebo nedostatečně bojuje s vrozenou nebo zhískanou antiupatií ke Klausovi či ODS.

Honza Urban 19.9.2008 9:34

Oposmlouva

Po volbách měly US, ODS a KDU většinu. To že se ODS nenechala vydírat je v pořádku, co je ale svinstvo, že oposmlouva byla vlastně velká koalice, kterou ODS ale nechtěla za žádnou cenu přiznat a nést za ní odpovídající odpovědnost. Kdyby tohle ODS přiznala, tak jí tu mobilizaci nikdo nevyčítá.

muf 19.9.2008 9:33

Re: Souhlas

to je logika jako vepřová hlava..uzákoňme tedy vládu jedné strany - čert vem nějaký pluralitní systém..a ona strana si všechno prosadí, protože si bude stačit sama..bude to mít řadu výhod - odpadne vydírání ze strany koaličních partnerů a  odpadne uplácení koaličních partnerů...na druhé straně ale Dalík a další lobisti(rozuměj vyděrači, úplatkáři a korupčníci) přijdou o flek..na jedné straně to bude mít řadu výhod - na straně druhé jsme něco podobného odcinkali v 89..

asoka 19.9.2008 9:32

Není zrádce jako zrádce

Podmínka zrádců se mi jeví docela logická. Jen je asi potřeba vědět co vlastně byl onen sarajevský atentát. Po těch divných sponzorech a černých kontech prý řešilo gremium ODS co s tím. Bylo prý navrženo, aby jako projev uznání politické odpovědnosti za situaci odstoupilo celé gremium včetně VK. Asi se to vleklo, velkému kormidelníkovi se prý vůbec nechtělo uznat  jakoukoliv odpovědnost. První odstoupil Zieleniec, snad si na to jeho trochu obecné a nejasné prohlášení pamatujete. No a když VK vyrazil do Sarajeva tak to Ruml s Pilipem dokončili odchodem a založením UK. Tož tak ...  

Historik 19.9.2008 9:31

Článek má pravdu

Opoziční smlouvu označovali za "podvod na voličích" politici, kterým právě tato dohoda překazila původní plány. Součástí Opoziční smlouvy ale měla být též změna poměrného volebního systému na většinový, což se v důsledku úmrtí V. Bendy a zvolení V. Fischera na jeho místo nepodařilo. Výsledkem je současný vládní paskvil.

jirka.s. 19.9.2008 9:31

Re: Re: Re: nup IP: 88.146.60.xxx

Správně, hňupe!!! Jen do něj !!! Je to vrchol demagogie tvrdit, že po únoru 1948 komunisti rozkradli i špunty z necek ! Ten Ladislav to má nějak úplně pokřivené, blbeček jeden modrej !!! Líbí se mi tvá nekompromisnost, upřímnost  a hlavně inteligence!!! ;-D;-D;-D

vlasta 19.9.2008 9:20

Autorovi článku:

R^

Milan 19.9.2008 9:20

Máte pravdu, pane Jakle.

Také si to pamatuji.

jk-jiny 19.9.2008 9:20

Re: Re: Jakl,

...když pár hodin předtím neřeční v Parlamentu o podpoře rodiny. A to tuneldědek dělal.

čtenář zdrojů 19.9.2008 9:19

Karlo

Hm, vzhledem k tomu, že mobilizaci tak chápal sám autor mobilizace Václav Klaus a pochopila to tak i většina voličů pravice, pak je celkem vedlejší, jak to bylo ve skutečnosti napsáno. Nakonec Špidlovy "zdoje jsou" byly napsány také jinak, než byly nakonec pochopeny. Podobně i "špinavé peníze" V.Klause, nebo Paroubkovy "dluhy se neplatí". Není nutné jen číst zdroje, ale je nutné si také občas tu dobu pamatovat.;-P

Kamil 19.9.2008 9:12

Souhlas

Taky si myslí, že co bylo po oposmlouvě bylo jenom horší. Nejhorší je když pidistrany drží v šachu strany veliké, takže blokují jakékoliv akce. To potom kvete vydírání a korupce.

Hezký den.

Franta 19.9.2008 9:06

Re: Re: Hey

Vimislel sem to tym, co tobě chibý.

PV 19.9.2008 9:05

Re: Re: Pane Jakle,

Souhlas. Na Slovensku volby taky vyhtál Mečair, ale státotvorně stejně nezískal koalici ani většinu a vládli pak jiní, kteří se dokázali spojit a zábránit mu v nástupu a ne ho instalovat jako pan profesor socany.

Skybird 19.9.2008 9:03

"Mobilisace. Spoluobčané! Volám všechny, kteří chtějí žít svobodně! Volám všechny, kterým není lhostejný osud naší země! Volám všechny odpovědné ženy a muže! Rozhoduje se dnes! Zítra bude pozdě! NEVOLTE ODS!"

Pane Jákle, bohužel se ODS podařilo dokázat, že to dokáže. Po všech těch kauzách a evidentních podpásovkách však váš tehdejší mobilisační slogan platí téměř bezezměny i dnes. Podařilo se vám tuto společnost dostat do situace, kdy slušný člověk nemá koho volit a před svými zahraničními přáteli trpí argumentační nouzí, má-li vysvětlovat postoj Česka k EU, výroky pana prezidenta, klanění se před americkou administrativou, za kterou se před prezidentskými volbami stydí i jejich mateřská partaj. Prostě se vám podařilo nám to osladit.

3směsi 19.9.2008 8:59

Re: Mě se ohromně líbil slogan

Klaus s lyžemi mi připomíná Paroubka s americkým truckem.A naopak.

Karla 19.9.2008 8:59

Re: Jakl,

potom co dělá pan Klaus a jiní ve svém osobním životě je vám houbelec.

PV 19.9.2008 8:58

Smutná obhajoba pana profesora

nebo si pane Jakle opravdu myslíte, že máme tak krátkou paměť:-(:-(:-(

3směsi 19.9.2008 8:55

Re: Re: oposmlouva

Slova pana doxtana mohu do písmene opsat a potvrdit jako svůj názor. Jsem voličkou ODS a nesnáším pana Klause, Jakla, Béma, Burgemeistra, Venclíka ...ODS volím (při volbách pečlivě kroužkuji i když vím,že marně)proto, že je to jediná strana, která se aspoň trošku podobá pravici - ve smyslu - opak levice.

Čtenář 19.9.2008 8:53

Spíš

jde o snahu Hradu vymývat mozky - tento článek p. Jakla jsou ,hrubě řečeno, bezcenné kecy......

tosek 19.9.2008 8:53

Hmmm

Aha, takže mobilizace byla proti levice, ne proti ČSSD. Takže ČSSD není levicová strana. Hmmm. No je vidět že myšlení hradního poskoka Jakla opravdu pochází z jiných světů.

Karla 19.9.2008 8:47

Re: Jaklova selektivní paměť

"Není důležité, jak je v politice něco napsáno, ale je důležité, jak je to myšleno a chápáno." Toto chápání je vaše věc. To co popsal pan Jakl jsou fakta, ať se vám to líbí nebo ne. K tomuto článku bych podotkla ještě jednu velmi důležitou věc. Tzv. opoziční smlouvu začala napadat strana lidová, protože  je vyšachovala s vlády. Ovšem v dalších volbách spojenectví s ČSSD bylo podle nich konstruktivní. Měl byste používat vlastní rozum a ne papouškovat to co vám naservírují novináři. Pokud opravdu čtete zdroje, tak vás prosím čtěte pořádně a ne jen to co se vám hodí.

I-Worm 19.9.2008 8:46

Re: tich@dohodo

takže to vlastně krachlo na Klausovi.

I-Worm 19.9.2008 8:45

Je něco horšího, než lež

totiž polopravda.

muf 19.9.2008 8:35

Re: Jaklova selektivní paměť

Jakl nelže - on pouze není schopen odlišit pravdu od lži a demagogie..po tolika letech spolupráce

s hradním Vaškem je to myslím zcela pochopitelné... to je třeba jako u učitelek - to také není povolání nýbrž diagnoza..s panem Jaklem je to némlich to samý..

čtenář zdrojů 19.9.2008 8:34

tich@dohodo

tady si myslím, že modrákům křivdíte. ODS tenkrát jednala s Lidovci a unií svobody. Celé to ale krachlo na Rumlovi a Zielencovi, kteří měli podmínku, že s ODS do koalice půjdou, ale Klaus nesmí být premierem.