15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VonNo jo - 11.7.2007 16:07

Re: jen hlupak muze remcat na komunisty

Svět se jen tak nezboří nikdy, ale daleko lepší by byl titulek: Jen remcat na komunisty je proklatě málo! Jinak, aby nebyla mýlka - jsem lidumil a násilí nesnáším! Vím, že lékem na komunistické myšlení je osvěta, ale asi jsem přílišný idealista.

;-) 11.7.2007 15:55

a co p. doc Stiborová ?

Dáma je to jako lusk a komunisti ji ondyno dokonce kandidovali. Ale prý se už na TV nedívá, politika ji přestala zajímat.

Dadacos 11.7.2007 15:52

Re: To je OT

Psal jsem o něčem jiném. Dalík nemá s NGO-ismem explicitně nic společného.

;-) 11.7.2007 15:50

Re: jen hlupak muze remcat na komunisty

A ještě tu o Červené kakulce a špinavých penězích, oe.

Hobo 11.7.2007 15:31

Re: Je to postižení

Nad Vízkem jsem ji už zlomil.

jerry 11.7.2007 15:30

Re: 2 otázky: Má Dalík politickou moc? Má demokratický mandát?

1. ano 2.ne 3.ne.

Další 2 otázky: Má Vlček politickou moc? Má demokratický mandát?:-)

Xaver 82.117 11.7.2007 15:28

2 otázky: Má Dalík politickou moc? Má demokratický mandát?

Vy to za správné považujete?

jerry 11.7.2007 15:27

Re: Být PROTI - v tom je FV jednička !

Být PROTI - v tom je FV jednička !:

Václav Klaus

Svůj názor si  ponechám a nikomu ten jeho neberu. Já Františka Vízka  vnímám jako neštěstí české "posametové" politiky. Proč?  Kvůli jeho stálému sebeoslavování, kvůli jeho úpornému plakátování, zvýrazňování a kolovrátkovému opakování svých nesmyslů. Jeho životní postoje a jeho životní dráha mě prostě neoslovuje. Mám jiné představy o charakteru i o slušném lidském chování a přetvářka na každý způsob je pro mě prostě nepřijatelná.  Náprava z fenoménu "František Vízek"  bude dlouhodobá.  Vždyť sama skutečnost, že se mu jako bývalému senátorovi celou dobu senátorování nedostalo oficiálního pozvání ani do Antarktidy od tučňáků , svědčí o tom, jaké úcty se při výkonu své funkce těšil ve světě.

Vždyť už je až trapný ten Vízkův  urputný a vytrvalý boj za své blahoslavení ještě za svého života.   Že tím budí úšklebky na internetu i v hospodě, je jasné.. Soudím, že pro Jablonec není dobré, když právě on je jehoreprezentantem. Soudím, že jde o nebezpečného člověka.

reagovat

tomáš 11.7.2007 15:26

Re: Jste schopen názoru? Tak do textu místo do autora!

ježíšikriste, vízku, ty si magor

tomáš 11.7.2007 15:25

Re: já bych recykloval

ani Přemek Podlaha nebo Jirka Krampol by nebyli k zahození.

Dadacos 11.7.2007 15:21

Výhrady k panu Vízkovi

1/ V diskusi jste níže napsal: "Blahoslavení chudí duchem (= Bible).  Prý to platí v celém křesťanském světě." Byla to Vaše odpověď na předchozí příspěvek zpochybňující Vaše duševní zdraví. Pochybný však v tomto případě není Váš duševní stav, nýbrž znalosti. Výraz blahoslavení chudí duchem totiž značí lidi, kteří jsou "chudí" na pýchu ducha, i.e. osoby pokorné a skromné, v žádném případě se tím nemíní mentální zaostalost.

2/ Vyčítáte V. Klausovi mj. jeho boj s NGO-ismem. VK tvrdí, že přisuzovat politickou moc komukoli, kdo nemá demokratický mandát k výkonu takové moci a tudíž ani není  jinou mocí kontrolován a není veřejně zodpovědný, není správné. Vy to za správné považujete?

Hobo 11.7.2007 15:05

F.VÍZKA NA HRAD!!!!!!

S Vízkem na Hradě nabydeme sebevědomí habaděj!

Hobo 11.7.2007 14:56

Re: Re: Rozhodnout o tom, kdo je větší hlupák?

Fandím Vízkovi! Bude mít pomník. Vízek mi dělá neobyčejně dobře. Za prvé pocházím z Jablonce, za druhé mě uklidňuje, že pokud máme Vízka, nemohu být ten největší blbec já. V nejhorším případě jsem až druhý v řadě! No není to skvělé? Přeji Vízkovi mnogá ljeta.

Martin 11.7.2007 14:24

jen hlupak muze remcat na komunisty

v obrane vasika klausu, kazdy vi, ze uz par let tu mame prezidenta diky komunistickym hlasum a svet se z toho nezboril

Slava 11.7.2007 14:14

Re: Re: Když vás, autore, nic nenapadá, nepište.

To jste vedle, něco mě napadá.

F.VÍZEK 11.7.2007 14:09

Je to postižení

Nějakou dobu mi bylo dovoleno za minulého režimu učit. Od té doby si myslím, že každý je vzdělavatelný a vychovávatelný a že nad nikým se nemá lámat hůl.  A to mě nutí ...

jj 11.7.2007 13:45

Re: Jste schopen názoru? Tak do textu místo do autora!

Já se vám divím pane Vízku, že na ty magořiny jakou vypustil třeba Tomáš ještě reagujete. Z vašeho mínění vyplývá, že lepší president než Klaus by byl skoro každý. V tom jsem s vámi zajedno.

F.VÍZEK 11.7.2007 13:38

SOLIDNOST v diskusi je něco jiného:

Oponent se nevrhá na  AUTORA  textu, se kterým nesouhlasí, ale pouští se do toho TEXTU a větu po větě vyvrací na faktech, na argumentech.  To je dospělá diskuse dospělých lidí na diskusních stránkách.  Útoky na osobu, na člověka (a nadávky, vulgarity, pomluvy) - to je to, co tady bolševický socialismus 40 let zaváděl a u mnohých se to uchytilo a drží a drží...  Je mi Vás líto, jirko s.,  Vás se bolševické metody drží jako klíště.  Očkování by nepomohlo?

divana 11.7.2007 13:38

Re: Napsal mi tuhle pan Jelínek z think-tanku

proto včel ubývá??

divana 11.7.2007 13:37

Re: Já bych to myslím splňoval

když vás neznají, nejste vhodný. oni chtějí své kolegy - soudruhy a estébáky, kteří se pak mohou vydírat. takhle jim jste k ničemu. neposlouchal by jste. a jestli jste ani nikoho nezavraždil, neměli by vás jak vydírat. :-)

F.VÍZEK 11.7.2007 13:32

Jste schopen názoru? Tak do textu místo do autora!

Já se, milý  Tomáši, dopouštím pouze NÁZORU, na což mám jistě právo. Vy máte právo s ním nesouhlasit a vyvrátit mi jej.  Ale po bolševicku umlčovat, kádrovat a ostouzet autora?  To se mělo pohřbít se "sametem 1989" , že ?

Autor 11.7.2007 13:18

Re: Re: No, já bych o kandidátce věděl

Prima - o politických názorech kdejakého vandráka, který se cpe do médií, ví veřejnost téměř vše. Zvláště o tom, jak jsou konzistentní a konstantní v čase i prostoru. A teď si představte na Hradě osobnost, kterou necloumá zisk politických bodů za každou cenu, je si vědoma potřeby důstojně reprezentovat ČR za všech okolností (prosím nezaměňovat se sbírkou dobře uvázaných kravat), nepovyšuje svoje ego nad vše ostatní, nepreferuje jednu či maximálně 2 strany, nutné k jejímu zvolení...a mohl bych opět pokračovat.

A představte si taky, že by lidé už nemuseli psát (a myslet to upřímně), že se za svoji hlavu státu stydí). Pak by politické názory nebyly až tak důležité. Podstatné by bylo, že na Hradě by byla bezúhonná, slušná, respektovaná osobnost, respektující zájmy země v rámci kompetencí, které jí byly svěřeny. Pro méně chápavé - m.j. by se necpala do něčeho, nač má mandát někdo jiný. Přičemž to ještě nutně neznamená držet hubu a krok. Jo, zapomněl jsem ještě na to, že výhrou by byla osobnost nezkorumpovaná a do budoucna nezkorumpovatelná.

Pak je volání po politických názorech zcela zbytečné - prezident ná být především slušný občan, respektující Ústavu a pohybující se v mantinelech svých ústavních pravomocí.

To, že netrhá broukům nožičky, nelže a nekrade, neprovedl v minulosti nic, co by ho mohlo diskvalifikovat co člověka, který má hájit zájmy své země (tedy nikoli kriminálník, korupčník, neplatič daní, tunelář - anebo alespoň těmto skutkům a dalším podobným napomáhající) je naprostá samozřejmost, ale s politickými názory to vůbec nesouvisí.

Nejsem katolík, ale možná třeba Jan Pavel II. byl nejen před svým zvolením papežem podobně slušný občan a navíc katolík, tak ho tím papežem nakonec udělali (taky aby podpořili církev v sovětském bloku). Tak ať mi někdo vysvětlí, proč by tomu nemohlo být aspoň jednou podobně i v naší mírně z.a.p.r.d.ě.né zemi?

PRASI DENT 11.7.2007 13:14

Re: Ideální kandidát(ka)

 Ta by mohla tak za rok mít šanci, navíc má dobrý hrudní koš.......

jerry 11.7.2007 13:01

Já bych to myslím splňoval

i když ne ideálně/nejsem žena/ přijatelný pro komouše bych asi byl /vůbec mě neznají, tak proti mě nemohou nic mít/.Jenže já to dělat nebudu, nebavilo by mě to.;-D

jerry 11.7.2007 12:58

Napsal mi tuhle pan Jelínek z think-tanku

že J.V.Kotas stále žije. Pak ovšem nechápu, proč tu s náma aspoň nediskutuje. Že by už jen choval včely?:-)

Xaver 82.117 11.7.2007 12:57

No, myslím, že Klaus udělal pro komunisty hodně.

odsoudil antikomunismus a vymyslel nekomunismus. Pozval je do Lán a nebezpečí není Rusko a komunisté, ale environme(n)talisti, NGOisti, lidskoprávníci a podobná čeládka...

P.S. Těžko se mi konstatuje, že KSČM je bohužel legální parlamentní strana, se kterou si proto zadá čas od času každý....

tomáš 11.7.2007 12:48

Re: Být PROTI - v tom je VK jednička !

ježíšikriste, vízku, ty si magor

Karel Cikán Sudeťák 11.7.2007 12:36

Re: Re: "Svůj názor si ponechám a nikomu ten jeho neberu."

Jenože článek nebyl o panu Vízkovi. Je vidět, že Františka Vízka  pokládáte za důležitější osobnost  než Václava Klause.

honzak 11.7.2007 12:33

já bych recykloval

"Včelaře" Kotase. Ten by tak rád byl prezidentem, že by všem stranám všechno slíbil. A ta Masarykova čepice mu tak krásně sluší....

Z žen by to mohla být Daniela Kolářová. Svým účinkováním ve Vratných lahvích se u mě plně rehabilitovala za své poslanecké úlety. Na známkách by jí to slušelo a novoroční projev by přečetla dokonale.

Karel Cikán Sudeťák 11.7.2007 12:32

Klaus je pro komunisty nejpřijatelnější.

Nekomunistický kandidát, který by byl pro komunisty přijatelnější než Václav Klaus se bude hledat  nesmírně těžko. Vedení Ksčm totiž velmi dobře ví, že Klaus se s jejich stranou pokud jde o konkrétní problémy shoduje téměř dokonale. Pokud jde o EU je to naprosto jasné i lidovým masám. Ovšem klaus nijak zvlášť nemiluje ani NATO. Jen zdánlivě horší je to ve vnitřní politice.

Klaus je konsekventním odpůrcem důsledných restitucí, majetek komunistickým státem nakradený rozdal v privatizaci "lidu", aby se již nikdy nemohl vrátit.Teprve Klaus tak vlastně dovršil komunistické znárodnění. Jeho pragmatický přístup k otázce posvátnosti soukromého vlastnictví si s tím komunistickým vůbec nezadá. Takže zbývá vlastně jenom to, že je Klaus považován za "pravicovbého" politika. To by ovšem mohlo působit na komunistické voliče, ale zkušený poslanec  řídící se straniickou disciplinou se tím zmýlit nenechá.

Takový Dinstbier, i když byl v mládí komunistou, nemá u komunistů proti Klausovi nejmenší šanci.