8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 12.2.2008 21:55

Re: zelení nejsou frakce ODS, ale co Vajgl?

Pan Weigel právě proto pracuje a pana KLause. To jste ještě po takové době nepochopil?

Občan 12.2.2008 12:04

Čeští političtí kašpaři spojte se ...

.. a jděte do p++++e anebo ještě dál ( za Čukotkou je zase Aljaška).

Konstituční monarchii.

Londýňanka 12.2.2008 11:37

Re jak skočit

Je natočený s panem Langrem film stydím se že máme takového poslance a ministra vnitra co potom můžeme chtít po policajtech mají příklad kdyby byl r. 1948 tak by snad byl i jako KopeckýR^R^

Londýňanka 12.2.2008 11:35

Re

Martin II 12.2.2008 11:14

Tvrdý postup proti Bursíkovi

a Kateřině,to je jako drbat lva a lvici mezi očima - to by byl pane párale Topolánkův konec i celé koalice.

Milan 12.2.2008 12:03

Re: Tvrdý postup proti Bursíkovi

přesně !;-D

strejda 12.2.2008 16:24

Re: Tvrdý postup proti Bursíkovi

Samozřejmě, vždyť je známé, že čím více zlobíte, tím více dostanete.

Von 12.2.2008 11:13

Výborná analyza!

Je to opravdu výborná analýza, není to žádné vyhrožování Zeleným a jako snad vždy - někdy i špatné může být pro něco dobré. Buďme optimisty!

Tomas 12.2.2008 10:28

Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

A co  když se to všechno jinak. Asi dosti velká část voličů zhnusených politikou a chováním ČSSD a i ODS by možná ráda volila někoho jiného, ale ten na naší politické scéně není. I když se v minulosti několik pidistraniček snažilo o "urvání" části voličů, nikdy se to nepodařilo. Trochu se to povedlo zeleným a to hlavně svému vyhraněně profilovanému programu. A patrně více voličů už nezískají. Co když  nyní dozrál čas na vytvoření nové středové strany ? Nalevo je plno - KSČM + ČSSD mají levou stranu politického spektra plně v rukách. Napravo je dle svého tvrzení ODS, ale když se podíváme do minulosti, nikdy vlastně pořádnou pravicovou politiku nedělala. Takže stále balancuje na rozmezí strany středové a pravicové. A v České kotlině se moc skutečné pravici nedaří – viz. odysea ODA . Lidovci mají podobně jako KSČM, svoje pevné "jádro" voličů. A vždy se otočí "po větru".  

Co když  Švejnarovi nabude ani moc vadit, že nebude zvolen presidentem ? Už se během tzv. předvolební kampaně zviditelnil, má docela dobrý tým s neotřelými a novými způsoby vedení kampaně. Nyní si zjistil, že za pár měsíců dokáže na svoji stranu nalákat cca 50 % voličů. Což je slušný úspěch. Je zde nový a není zatížený minulostí. (problém minulosti jeho otce se zástupný a nyní i již odhalený) . Co by mu bránilo, aby v případě nezvolení presidentem, pokračovat dál a založit stranu politického středu - navázat na svoji popularitu. Že by získal patrně dost voličů je dosti reálné. Ostatně už několikrát byl tázán na svoji další politickou činnost v případě, že nebude zvolen presidentem a možnost založení nové strany nikdy neodmítl. A pokud se poučí z neúspěchu US ( tvořené hlavně odpadlíky z ODS), mohl by mít solidní úspěch. A je téměř jisté, že jeho hlavním spojencem by byli Zelení a nezávislí. Paradoxně : zvolení Švejnara presidentem, by mělo být v zájmu jak ČSSD, tak I ODS - tím by se na 5 let zbavili možného konkurenta.  

PROKOP BUBEN 12.2.2008 10:48

Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Jan Švejnar opravdu i když volbu nevyhraje, stane  se osobností,  na které se dá stavět a která může budovat.....Myšlenka, že se stane lídrem nějaké středopravé partaje je sice odvážná, ovšem ne nemožná......

Von 12.2.2008 11:21

Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Tomasi - naprostý souhlas. Silného středu se v naší kotlině všichni bojí jako čert kříže, ztroskotalo už mnoho projektů, ale po zkušenostech se současnými stranami by se to nyní mohlo podařit. Zkuste si nalistovat Pozitivní noviny - je tam zajímavý projekt Síla slabých.

Ladislav N. 12.2.2008 11:31

Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Ovšem zakládat "středovou" stranu, jejíž součástí by byli i levičáci Zelení, je zjevný nesmysl. ;-P

Von 12.2.2008 11:58

Re: Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Ladislave - máte pravdu, ale něco tom vím a v případě nadějné středové strany by Zelení a nakonec možná i v dalších stranách pořádně zaváhali!  Ale jak se říká v jedné hezké divadelní hře - já nesmím ani naznačovat!

westík 12.2.2008 13:40

Re: Re: Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

že byste, VONE, aspiroval na vedení strany -tedy něco jako "strana důchodců za životní jistoty ":-D

Von 12.2.2008 15:41

Re: Re: Re: Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

westíku - nebojte se, z borouků mám rád jen Beatles,jestli víte na co narážím.  Ale on se možná někdo mladší najde! Uvidíme.

Tomas 12.2.2008 16:51

Re: Re: Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Podporu od Zelených jsem nemyslel v rámci nějaké nové středové strany. Ale v rámci možné, nějaké budoucí koalice. Ta by patrně byla nutná.

Jinak je zajímavé sledovat i boj uvnitř. ODS. Z Béma přímo čiší chuť po moci a pokud se s ním spojí i tzv. Tlustého parta, tak takovému tlaku Topolánek jen těžko odolá. Otázkou jsou "hoši" okolo Topolánka : Nečas, Bém, Langr, Zahradil a nyní "odstavená" Němcová. Jistě se mezi nimi najde někdo, kdo se zachová jako Brutus. Topolánkova záchrana je paradoxně ve zvolení Klause presidentem - toho Klause, který nikdy Topolánkovi moc nefandil, ale nyní pro Klause platí : účel světí prostředky. I tak si myslím, že zvolení Klause presidentem Topolánkovi nepomůže. I když se do ukončení našeho předsednictví EU v r. 2009 asi v sedle předsedy ODS udrží. A potom s ním rychle zatočí - musí, neboť v roce 2010 budou parlamentní volby.

A co KDU ?  Ta je už dnes vnitřně rozdělená. Intrikán Kalousek (je až neuvěřitelné, jak se tento chlap drží u moci a jak šikovně otáčí pomyslnou politickou korouhvičkou ve svůj prospěch - viz. veletoče v létě v r. 2006 s KSČM, kdy se zdálo, že je už politická mrtvola a ehle,on se již na podzim téhož roku stane ministrem financí !!!).  Vše bude záležet na nejbližším sjezdu KDU. A na tom kdo bude předsedou KDU.

A co KSČM  ?  Strana slepě lpící na marxizmu - leninismu - ke své vlastní škodě. Na místo toho se vnitřně reformovat a předělat se na moderní evropsky orientovanou levicovou stranu, typu Italské nebo Francouzské komunistické strany. Je skutečně tak jednotná ? Nebo jen zatím spí pod vedením slabého Filipa a parta okolo Dolejše a Ransdorfa sbírá síly pro nový pokus o vnitrostranický převrat ?

A co Zelení ? Bursík to moc lehké nemá a čelit tlaku takových zelených fanatiků typu Stropnického musí být chuťovka. I zde jsou dva tábory - frakce : levicová a pravicová.  A Bursík musí stále vyvažovat, jako letadlo za letu. Jen aby mu nedošlo palivo..   

Tomas 12.2.2008 16:52

Re: Re: Re: Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

 Ještě možnou záchranou pro ODS a ČSSD je velká koalice obou stran. Což už zde prostřednictvím tzv. „Opoziční smlouvy“ už bylo. Pro občany ČR ovšem nejhorší možné řešení. Vzpomeňme na to období. Jak si to ve státě Zeman s Klausem pěkně rozdělili. Ale Paroubek není Zeman a Topolánek není Klaus. I tak by to byla záchrana dočasná, neboť by spojenectví ODS + ČSSD  nové a hlavně solidně vybudované středové straně, u voličů jen pomohlo. 

Von 12.2.2008 17:59

Re: Re: Re: Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Tomasi - hezká analýza, vidím to velmi podobně. Jen se Vám tam vloudila chybička a Béma máte v obou frakcích!! 

Tomas 12.2.2008 18:40

Re: Re: Re: Re: Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Máte pravdu, chybička se vloudila , oprava : mezi "hochy" okolo Topolánka počítám samozřejmě Bendla ne Béma.

Joska 12.2.2008 22:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Anaalýza se mi líbí, jsem stejný "doufač" a idealista. Ale abych pravdu řekl, ani nevím koho bych k Topolánkovcům přiřadil. Nečas... to sotva, Langr...šmejd, Němcová..Klausistka. Kdepak, ta ODS je sekta, obávám se.

VLADIMÍR 12.2.2008 12:30

Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Nejsem si jistý zda do budoucna by nebyl pro ČSSD Švejnar velký konkurent nasazenému kandidátu z řad ČSSD.

Hudec 12.2.2008 13:03

Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Dobrý postřeh. Zní to sice jako pohádka, ale trefuje se přesně do toho, co je v ČR špatně. Na našem politickém a ekonomickém systému už jsou skoro vidět pavučiny, jak se každý bojí udělat jakoukoliv změnu. Napříč všemi stranami. Tedy, kromě Zelených - však si za to také užívají nenávistných výlevů ze všech stran.

Joska 12.2.2008 22:05

Re: Re: Prostor pro středovou stranu - fantazie ? Možná ne.

Souhlasím doslovaR^ Proto se mi také líbí Bursík. A jeho projev byl dobrý a bez autocenzury. Něco takového by potřeboval Narcis slyšet dnes a denně, aby se na to čelo uklepal až do totálního zblbnutí. Zato Topolánek - projev Gotwalda na adresu Stalina, tak nějak.

portwyn 12.2.2008 16:47

Kdyby pan Švejnar založením středové strany

ZAČÍT politickou kariéru v ČR, měl by můj potlesk - tedy pokud by šlo o skutečně středovou stranu se slušným programem a důvěryhodným vedením. Bohužel však začal jako Paroubkův a Bursíkův antiklaus, což je samo o sobě dosti pochybným startem. Nejen proto, že zejména u pan Bursíka zřetelně převažuje osobní zaujetí proti VK. Také proto, že pokud je skutečně pravicovým kandidátem, jak se o něm tvrdí, je podpora od pana Paroubka velmi podezřelá.I proto, že se snaží do presidentské funkce protlačit "odnikud", jako postava, s níž nemá česká politika ani český volič sebemenší zkušenost. A nakonec i proto, že si stále není jist, zda bude od příštího týdne věrný své současné vlasti, nebo zda americké občanství po použití zase odhodí.

Proto si myslím, že Jan Švejnar možnost založit věrohodnou středovou stranu promarnil.

Joska 12.2.2008 22:13

Re: Kdyby pan Švejnar založením středové strany

To je těžký. Kdo trochu myslí (jak to mám jinak napsat, aby to nevyznělo špatně) a vidí, nemůže nemít ke Klausovi odmítavé stanovisko. Musí být "Antiklaus"! Kdyyž ještě k tomu vidí, jak se kolem Klause našlapuje "po špičkách", aby profesorovi nebyl vlas zkřiven na hlavě, pak vidí to zoufalé stádo fanoušků a to i z řad politiků a publicistů.... To je opravdu k uzoufání..

whalerwhaler 12.2.2008 10:00

Bursík a spol.

Bursík, Bratr č.1 (zatím) v hierarchii Zelených Khmerů, by měl přestoupi k černo(Y), taky jako oni káže vodu a pije víno.

G21 12.2.2008 20:57

Re: Bursík a spol.

K těm nemůže, tam už byl. Znovu by ho nevzali.

Palivec 12.2.2008 9:43

Hlásný trouba ODS vyhrožuje zeleným.

Páral by měl sklopit uši stejně , jako se scvrknou panu Topolánkovi jeho pověstné gule.Bez zelených se koalice rozpadne . Jedině , že platí nehorázná Langerova výhrůžka " Bursíku půjdeš bručet". Tfuj tajxl.

John 12.2.2008 9:53

Re: Hlásný trouba ODS vyhrožuje zeleným.

Nějak se ti to překroutilo, on Langr vyhrožoval bručení Bursíkovi? A na ušním si byl naposledy kdy?

Klidně se to mohlo týkat tohoto:

http://zpravy.idnes.cz/video-se-schuzkou-weigla-a-sloufla-uniklo-zrejme-z-rozvedky-plp-/domaci.asp?c=A080212_070922_domaci_pei

Ladislav N. 12.2.2008 9:54

Re: Re: Hlásný trouba ODS vyhrožuje zeleným.

Delší odkaz už sem "naprat" nešlo? Rv(Y)