1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 31.1.2007 4:24

A víte proč?

Lidi si oddechli od Paroubka a zjistili, že jim je bez něho dobře :-))))

Ivan Nový 31.1.2007 4:20

ha, ha, ha, ...

Oni by Zelení mohli i o to ministerstvo přijít :-))) ODS už tolik nepotřebuje tuto vládu :-)))

zelenej 31.1.2007 3:57

večerníček v akci II.

Posledním počinem Jaroslava Nováka je založení tzv. levé frakce v SZ a snaha přivést Stranu zelených blíže k Jiřímu Paroubkovi a ČSSD. Využil k tomu nespokojenosti Evy Holubové, t.č. na druhém místě Moravskoslezské kanididátky, a jejích sympatizantů. Eva Holubová původně aspirovala na pozici lídryně kandidátky, avšak před republikovou radou svou pozici na kandidátce neuhájila a byla odsunuta až na čtvrté místo (dohodla si však pak s Petrem Orlem, který byl na druhém místě a pozice si prohodili). Poté, kdy tzv. levá frakce zveřejnila seznam svých členů, se však řada členů SZ ozvala s tím, že je jejich jméno v seznamu členů "frakce" uvedeno bez jejich vědomí.

Pod taktovkou Jiřího Paroubka došlo v pondělí 29.5. k setkání předsedy ČSSD a Evy Holubové. Jaroslav Novák a Eva Holubová pak ve středu 31.5. uspořádali tiskovou konferenci, na které kritizovali vedení strany. Toto a ostatní nepředvídatelné jednání Evy Holubové nakonec vyústilo v žádost předsedů deseti krajů a předsednictva SZ o odvolání Evy Holubové z kandidátní listiny. Petr Štěpánek

zelenej 31.1.2007 3:56

Večerníček v akci

Za vznikající frakci mluví Večerníček

Novinář a vydavatel Pivního Kurýru Jaroslav Novák alias Večerníček se snaží vytvořit frakci ve Straně zelených.

Novinář Jaroslav Novák, vystupující též pod přezdívkou Večerníček, se nejprve v médiích označoval za bývalého člena Strany zelených. Posléze přiznal, že členem zelených nikdy nebyl, ale údajně Stranu zelených pomáhal v Brně zakládat. Nikdo z původních zelených si jej však nepamatuje, a proto je pravděpodobnější, že si v této věci opět vymýšlí.Letos na jaře se Jaroslav Novák rozhodl zasáhnout do předvolební kampaně. Jeho prvním terčem byl předseda ODS Mirek Topolánek, na kterého Novák, ač sám sebe až donedávna označoval za pravicového voliče a příznivce ODS s výhradami k některým osobám ve vedení strany, údajně podal trestní oznámení.

Druhým terčem Jaroslava Večerníčka Nováka se stala Strana zelených. Nejprve oznámil novinářům, že podal trestní oznámení na předsedu Martina Bursíka. Následně se pokusil svolat setkání údajných autentických zelených a bývalých členů SZ na 19. dubna ve Svitavách, avšak neuspěl. Dalším pokusem bylo svolání tiskové konference na Vysočinu. Na této tiskové konferenci měli podle pozvánky odstoupit z kandidátní listiny někteří kandidáti zelených. V sobotu odpoledne sice dorazili na místo konání novináři, ale žádný Jaroslav Novák nebo člen Strany zelených. Opět tedy neúspěch.

Jaroslav Novák tak uspěl až kontaktováním Simony Pavlicové a JiříhoBlahuty z Moravskoslezské kandidátky. Uspořádali v Praze společnou tiskovou konferenci, na kterou odmítli vpustit jiné členy Strany zelených. Vyhrotili tím svou jednostrannou pomlouvačnou kampaň o incidentu mezi Jiřím Blahutou a manželem krajské lídryně Věry Jakubkové. Předsednictvo Strany zelených oba kandidáty z voleb odvolalo.

hulda 31.1.2007 3:35

"Schwanzenberg" je sice pekne,

ale aby vam soudruh knize Schwarzenberg nedal po cuni, ze ho oznacujete za "horu ocasu", coz se da prelozit z jazyka jeho rakouske vlasti jeste mnohem, mnohem hure.

ja 31.1.2007 2:20

Re: Šlechtický titul občana S.

ale co kdyz ted dotycny opravdu slechtic je ? co pak ? ja bych spis byl pro nejaky novy zakon, treba x/2007 - kdyz nekoho nazvu soudruhem, okamzite vysetrovani, kdyz se nenajde polehcujici okolnost, tak precedens caucesku

Pavel Kolberk 31.1.2007 1:33

Šlechtický titul občana S.

Titulovat a označovat občana S. šlechtickým titulem výslovně zakazuje Zák. 61/1918 Sb. a dále Zák. 243/1920 Sb. (sankce do 15.000,- Kč nebo až dva týdny vězení) a dále Zák. 268/1936 (možnost pokuty až 20.000,- Kč nebo až 2 měsíce vězení)!

zelenej 31.1.2007 0:59

Ejhlemýžď, Večerníček znovu úkolován

Pro zneklidněné: Vygooglujte si "nezávislého" novináře Nováka alias Večerníčka. Nedosahuje ovšem v projevech lásky kvalit Ivana Breziny a i tenhle jeho kamínek bohužel nepomůže k vyvolání efektu sněhové koule. Tenhle atak je podpásový, ale to nic nemění na tom, že Bursík bude brzy přinucen přiznat barvu, zelení nejsou a nebudou stranou jednoho muže. Solidnost (užití tohoto slova je u něj už návykové) budou mnozí skuteční zelení na blížícím se sjezdu brát jako solidní nejistotu, do které je postupně zavádí. Už na to přišel i zbabělý Uhl, který uhl jako vždy, když by měl pomoci zbavit se SZ recyklanta, kterého pomáhal sám křivácky zeleným instalovat. Howgh!

albert 31.1.2007 0:45

Re: a co tetter?

sorry Tutter. Popletl jsem si ho s bývalým starostou Budějic, co do něj tak rád řezal D-Fens.

albert 31.1.2007 0:42

a co tetter?

kampak nám zmizel, tento chrabrý šéf lidí, co mají zelenou moč (pro neangličtináře: přibližně greenpiss, ale píše se to občas i greenpeace...) ??

JC 31.1.2007 0:31

Jak je patrno z dosavadního vystupování p. Schwarzenberga,

je to noblesní pán ze staré dobré školy - a zatím se vždy vyjadřoval velmi uvážlivě. Působí na mne dokonce dojmem, že funkci ministra považuje za službu této zemi, nemá mj. zapotřebí hrabat pod sebe. 

V tomto smyslu dost pochybuji, že si nechá diktovat své přístí kroky na MZV nějakými ambicióznimi zelenými aktivisty. Získali s notným přispěním médií 6 poslanců a teď chtěli by rozhodovat o zahraniční politice státu. Vždyť jsou doslova směšní.     

I.L. 31.1.2007 0:31

Plagiat?

Pokud ne, jsou Zeleni na dobre ceste stat se bolseviky, kteri

rozdrti ve vhodny moment dosavadniho spojence & oponenta

mensevika  - tedy ODS

Aquagenic 31.1.2007 0:16

Na založení SZ se po listopadu velmi podílela StB

A jak koukám, už je její dračí vejce aktivizují.

jerry 31.1.2007 0:09

No podívejme

jak se zrovna Pohanka s Melčákem vyspí - no že bysme na to kápli,co ty dva spojuje.?:-)