30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak si nevypustit rybník

Nesmyslně prožvaněné hodiny, posílání nábojnic, vyhrožování, kdo půjde „bručet“, a „náhlé“ nemoci poslankyň. Tak si všichni pamatují poslední prezidentskou volbu. Po které, stejně jako po té v roce 2003, zaznělo od stranických lídrů, že už se to nebude opakovat. Že příště mají lidé volit sami. Přímé volby prezidenta mají od té doby všichni plné pusy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 11.10.2011 10:09

Doufám, že prezidenta volit nebudeme

Průměrný inteligenční kvocient našich poslanců není sice příliš vysoký, ale přesto je snad vyšší než u ostatních občanů. Prezidenta by neměli volit ti, kteří věří novinářům, kteří čtou Blesk a podobně. Morální úroveň poslanců, díky sklonu ke krádežím, je zato mnohem nižší, než je průměr. Proto by prezidenta neměli volit ani oni. Ideální by byl osvícený monarcha.

R. Sedláček 11.10.2011 20:29

Re: Doufám, že prezidenta volit nebudeme

Prosil bych nepodceňovat voliče. A monarcha není řešení. Funkce prezidenta přebírá ministerský předseda a panovník souží jako výjezdní reklama. Jsem pro přímou volbu.

Přímá volba-obehraná písnička

P. Schuh 11.10.2011 7:56

Výkřik do tmy:

Pryč s diktaturou poslanecké sněmovny !

T. Pansky 11.10.2011 0:38

Moc ... o tom to cele divadlo je. V soucasnosti ma hlavni ...

... politickou moc v zemi Poslanecka snemovna. Senat je v nasi Ustave postaven do kouta. Prazident se voli neprimo a cachry okolo techto voleb jsou jen smutnou dolozkou prohnilosti ceskeho politickeho systemu. Nevolitelni soudci tvori kapitolu sami pro sebe. A demokracie (obcane)? Tise place v koute. Co dodat ... Obcane jsou nastvani, protoze politicky system nahrava korupcnim hram v zemi. Rozbujely korupcni system je primo umerny ceske lenosti. Kruh se uzavrel. top0625top@live.com

P. Sulc 11.10.2011 3:14

Re:Obcane jsou nastvani ? NE, JSOU PRIPOKALENI

a je jim vse jedno, tak to je. Desetitisice, statisice jich prijde vitat hokejisty ci uctivat mrtve sportovni zoldnere. Proc jin neni statisice pred parlamentem, proc jej neblokuji, ve dne v noci, proc nervou ze chteji primou volbu presidenta? Protoze to jsou ubreceni cechackove, kteri vzdy jen cekali az je nekdo osvobodi, az nekdo bude investovat aby se meli dobre, az moc z hury neco zaridi, jen oni sami prece nemohou,maji rodiny ci je zrovna dulezity zapas.Takze narod ma co si jen a jen zaslouzi.Za blbou ustavu se nedemonstrovalo ani jednou, jen se blbe remca o volbe presidenta, platech poslancu ci o jejich imunite na vecne casy, priste treba i dedicne do pateho kolena.

R. Langer 11.10.2011 9:07

Re: Re:Obcane jsou nastvani ? NE, JSOU PRIPOKALENI

Teda, nechci rýpat, ale on by snad přímo volený prezident mohl něco změnit? Bez změny toho všeho okolo?

P. Sulc 11.10.2011 18:56

Re: Re:Obcane jsou nastvani ? NE, JSOU PRIPOKALENI

Asi ne, ci ne hned. Ale nekde se zacit musi. Zaruka dokonalosti to ovsem neni, my tady taky mame Obamu, hergot, at uz je ten chlap pryc. Ona by chtela predelat cela ta rychlokvasena ustava, narod se k ni vubec nemohl vyjadrit, jak Pravda-Laska pospichal.. Take by mel mit president vice pravomoci, kdyz nic jineho, alespon pravo rozpustit parlament a vypsat nove volby.To ale politicti pletichari nikdy nedovoli. A tu zmenu okolo? Inu, co si narod necha libit, to ma. Kdyz bude plakat nad hokejisty ci oslavovat zlatou na olympiade, daleko se nedostane. Sto tisic lidi pred parlamentem by ale spise necim pohnuli, nemyslite?