22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se od Lessy volá …..

Konec policejního prezidenta se udál rychlostí blesku. Generální inspekce policejních sborů usoudila, že Lessy "porušil služební slib tím, že se dopustil zavrženíhodného jednání, které má znaky trestného činu a je způsobilé ohrozit dobrou pověst bezpečnostního sboru".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 30.8.2012 19:21

Autor má tentokrát zcela pravdu. Ovšem

ať mi ukáže partaj, která bude chtít na způsobu jmenování (a po včerejšku také na odvolávání) policejního presidenta cokoliv měnit. Situace je důkazem zpolitizování (rozuměj: podřízení mafii) Policie ČR.

V. Michl 30.8.2012 16:57

A to je

lepší rozumnější a vyváženější článek, než ten první od "Astona"

P. Lenc 30.8.2012 14:55

Re: "Na pana Lessyho byl použit paragraf, který je nám vytýkán i z OSN,..."

Ale pane Prunere, tady vůbec nejde za koho kandidoval, pan Slanina vám položil poněkud jinou otázku.

P. Lenc 30.8.2012 14:52

Re: Normalizace II

Je zajímavé, že náhle mají někteří lidé "pocity".Jenom mně nejde do hlavy, kde ti lidé meli pocity za Grosse a Paroubka.To, že se za této a ne vlád předešlých prošetřují a dokonce otevírají staré korupční kauzy nezkoušejte vážení "pocitáři" dávad do souvislosti s panem Lessym. Tato tak neoblíbená vláda se snaží, ať se vám to líbí nebo ne, plnit to co slíbila.Boj s korupcí. A je zajímavé, že prolhaný pan Lessy má podporu takových "bojovníků", kteří dokonce vzpomínají na r.69.To, že se toto odehrává především v Praze není přece náhoda.Praha, to je korupční vřed státu.

P. Pruner 30.8.2012 14:34

Re: "Na pana Lessyho byl použit paragraf, který je nám vytýkán i z OSN,..."

Víte ono je také pikantní, že pan Lessy ve své obci dvakrát kandidoval za ODS. Jenže teď se nedržel té správné party.....

J. Schwarz 30.8.2012 10:56

Ono je ještě otázkou,

v čem by měla spočívat nezávislost policejního prezidenta - jestli v tom, aby chránil policii před zásahy ze strany politiků nebo i v tom, že si bude dělat co chce - například utrácet  kolik chce a za co chce.

J. Slanina 30.8.2012 10:24

Re: "Na pana Lessyho byl použit paragraf, který je nám vytýkán i z OSN,..."

Asi jste přehlédl: ""Lessy mohl skončit ze dne na den kvůli změně zákona, kterou v roce 2006 prosadil sociální demokrat František Bublan."

Tož o to je to řvaní ozubené pleše a spol. pikantnější.

J. Slanina 30.8.2012 10:20

Re: Normalizace II

A kampak jste ty své "pocity" v roce 1969 asi tak napsal?

R. Langer 30.8.2012 10:07

Re: Čekám na vyjádření státního zastupitelství!

ODS je stejně levicová jako každá jiná strana ve vládě a parlamentu... :-P

P. Pavlovský 30.8.2012 9:30

Re: Čekám na vyjádření státního zastupitelství!

Za " slušné angažované ODSáky" jsem považoval ty, kteří Svobodovi pomohli provést ten převrat, který na magistrátu odstavil ČSSD a s ní spolčenou část ODS.

Zřejmě někteří z nich odpadli, ale myslím, že všichni ještě ne. To se konec konců brzy ukáže, kdo má u zastupitelů z pražské koalice většinu, jestli Svoboda nebo jeho odpůrci.

Kdyby byl Dienstbier co k čemu, tak by v této krizové chvíli Svobodovi pomohl.

Tady už nejde o stranické rozdíly, tady jde o boj slušných lidí s darebáky - stranami napříč!

 

P. Pruner 30.8.2012 9:12

Re: Čekám na vyjádření státního zastupitelství!

Myslel jsem si do nedávna totéž co Vy, ale události posledních měsíců mě přesvědčily o omylu. Zkuste vyjmenovat pár slušných angažovaných ODSáků - mne napadá jediný, pan Svoboda. Ostatní buď mlčí anebo naopak nahání Licheho, Lessyho a další bojovníky proti korupci. To že se neodpovídá na otázky k církevním restitucím je také úmysl, je to prostě další tunel.

F. Svoboda 30.8.2012 9:08

Re: Čekám na vyjádření státního zastupitelství!

Souhlasím s Vámi, je velice dobře, že ten zaujatý člověk šel od koryta.

P. Pavlovský 30.8.2012 9:00

Re: Čekám na vyjádření státního zastupitelství!

Vaše analýza je paranoidní!

 ODS mě neštve o nic víc, než ostatní velké strany. O těch levicových darmo mluvit, o TOPce jsem už několkrát napsal, že od kauzy CASA je pro mne absolutně nevolitelná a je to mé veliké voličské zkamání!

Mě neštve ODS jako taková, mě štvou darebáci, kteří jí dělají ostudu. Kupříkladu ti, kteří jsou na Praze proti Svobodovi, ti, kteří jsou ve vládě proti Pospíšilovi, Zemanovi, Bradáčové a Lessymu.

Všimněte si, že se ztotožňuji s V. Klausem, jakkoli jsem jej nikdy neměl a nemám z řady příčin rád, včetně té jeho aktuální obavy z "proražení" hranice únor 1948 

(jako kdyby tu byl za tzv. III.republiky 1945-48 opravdu právní a demokratický stát - srov. zbavení mandátu lidovecké poslankyně Koželuhové, srov. Lex Schwarzenberg).

P. Pruner 30.8.2012 8:49

Re: zpolitizování policie

To že se pana Lessyho zastává opozice je logické, byla by hloupá, kdyby pro sebe nevyužila takový útok na demokratická pravidla hry. Pana Lessyho přeci vybrala komise, pan John ho pouze jmenoval. Tady přeci vůbec nejde o Lessyho, ale o to, aby tam vládní koalice měla svého člověka. Vlastně máte pravdu, že je to krok zpět do časů pana Grosse.

P. Lenc 30.8.2012 8:09

Re: Čekám na vyjádření státního zastupitelství!

Tak já pane Pavlovský nevím.Když čtu vaše příspěvky, tak chválíte státní nádvladní, že  konečně dělají svou práci,ale v tomto případě to je naopak?A tahat do toho paní Dr.Bradáčovou, nezlobte se, to je dost ubohé.Víte, při vší úctě, ta vaše nenávist k ODS a Nečasovi začíná mít patologické prvky.

P. Lenc 30.8.2012 8:02

Re: zpolitizování policie

Nepolitický pan Lessy?To si snad děláte legraci.Když za Grosse začala superpolitizace policie, tak bylo ticho po pěšině.Ale když je odvolán prokazatelný lhář,( dvakrát mu novináři dokázali lež) tak začíná štvanice na Kubiceho a Nečase.Křik  soc.dem.  jasně vypovídá o jakou apolitičnost v případě Lessyho jde.

o. pospíšil 30.8.2012 6:59

Normalizace II

Kruh se uzavírá.ODS ovládla vnitro,policii,generální inspekci a spravedlnost.Konečně bude nerušený klid na ,,práci,, .Nevěřím ani jedno písmeno,že Nečas dopředu nic nevěděl.Je to rukopis spolku Kalousek-Nečas,Kubice,Blažek jsou jen trapní vykonavatelé.Vrátily se mi pocity z roku 1969,kdy začal konat Husák.A to věru není nic dobrého......

D. Polanský 30.8.2012 6:54

Pochopitelně že Nečas to věděl,

vždyť odvolání Lessyho je akce ODS. Ale se závěrem článku souhlasím.  

P. Pruner 30.8.2012 6:43

zpolitizování policie

Jako občan vidím výsledek. Nepolitický pan Lessy, za jehož působení se konečně začala stíhat i korupce s politickým krytím byl jednodenním pučem vládních stran nahrazen modrým panem Červíčkem a tak policii ovládla ODS.

Na pana Lessyho byl použit paragraf, který je nám vytýkán i z OSN, on totiž připomíná urážku starostenské boty či Gustáva Husáka.

P. Pavlovský 30.8.2012 0:35

Čekám na vyjádření státního zastupitelství!

Kdo byl ten státní návladní, který souhlasil se stíháním Lessyho? Jaké důkazy jej k souhlasu s takovým stíháním přiměly? Co na to Dr. Bradáčová? Nebo půjde (k čertu) také? 

J. Stejskal 30.8.2012 0:33

Vy jste

ale bidelník!