26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vilda 25.7.2008 11:30

Re: Re: Re: Re: Knížecí noblesa narazila na lidoveckou "lásku" ! K. H. Borovský rok 1851

Zato oslovení "soudruh" je povolené.:-D

batys 62 25.7.2008 7:20

vždyť tak to je

Nevím, co se na tom článku komu nelíbí. Vždyť to je pouze popis událostí. Je to smutné, ale pravdivé. Škoda, taky je pan kníže můj nej politik v ČR.

jura-p 25.7.2008 9:59

Re: vždyť tak to je

Kníže je titul, proto je nevhodné říkat titul další, jako třeba pan. Pan kníže je totéž, jako pan pán. Stačí oslovovat kníže.

nemoralista 25.7.2008 11:50

Re: Re: vždyť tak to je / bolševici jsou zleva i zprava - vývoj nezastavíte

Již před  sto lety tu byli bolševici,

jsou dnes  a za dalších sto let budou opět.

Poznají se podle způsobu vyjadřování, nezávisle na politické příslušnosti. 

ja 25.7.2008 6:54

Čermáku, to chce psychiatra

Jděte se léčit.

orange 25.7.2008 10:35

Re: Čermáku, to chce psychiatra

A proč jako? Když někdo o někom řekne, že nedodržel slovo, které opravdu nedodržel, tak to chce psychiatra? Přibližte mi prosím proč. Děkuji předem.

Schuspeitel 25.7.2008 11:48

Re: Re: Čermáku, to chce psychiatra

Jedsnoduché - ja je psychiatr a nedostává se klientela

pozorovatel123 25.7.2008 4:15

Na tomto případu

Je zcela jasně vidět, jak každý takzvaně nezávislý novinář za někoho kope. Je jasné, že s Čunkem není asi vše zcela v pořádku, asi tak jako s kýmkoliv jiným z naší polityky. Někdo si ho ale vybral (třeba proto, že se prosadil bez podpory těch několika vyvolených z doby pravdy a lásky) nebo z jiného důvodu. Od té doby při čtení čehokoliv na toto téma je jasné na čí straně přílušný komentátor ev novinář stojí. Je to vidět i na jiných kauzách. (zelené blbnutí, radar, LS aj). O nezávislém zpravodajství si můžeme nechat jenom zdát. Pojem propagandisté bohužel patří oprávněně 99% naší novinářské sféry. Ještě horší je, že tito novináři jsou ochotni zkopat do kuličky i ty, které ještě před několika týdny obdivovali a vynášeli do nebes. Teprve s odstupem času chápu, jak byl Zeman ve svých názorech pravdivý. Proto ho také tato svoloč tak nenáviděla. Prostě pravda a láska vítězí.

Bořek 25.7.2008 4:37

Re: Na tomto případu

Je vůbec možné,aby novinář byl nadstranický.Přeci musí mít na každou věc svůj názor a ten ho vždy ovlivní.To samé je hovořit,že přezident musí být nadstranický.To je také asi nemožné.Určitě se každý prezident ztotožňuje s programem určité strany a to ho také ovlivňuje.

Petr K 25.7.2008 0:53

Výborný článek.

Ano, jde o Schwartzenberka a jeho politickou sebevraždu. Samozvaný zastánce pravdy a cti se dnes jeví spíše jako rytíř don Quichote na roztřesené Rosinantě, s nalomeným kopím a boulí od větrného mlýna, který sám roztočil. Možná, že se jednalo jen o mentální laps, ale ten zřejmě ještě pořád trvá, viz jeho zoufalé volání   "A nepudu a nepudu a nepudu!" jež nám připomíná už jen  Haškovu povídku "Vyhubení praktikantů špeditérské firmy Kobkán". 

 Hloubka hrůzy je , že člověk, který má vést naši zahraniční pélitiku si ušil z ostudy šaty, míním císařovy nové šaty a myslí si, že  jeho zelený fíkový list je dostatečně veliký, aby zakryl jeho hanbu.   Opravdu si někdo myslí, že cizina o jeho politickém saltu mortale  neví?  Fór je v tom, že se nebudou smát jen jemu, ale i nám. Je na čase, abychom mu vzali šidítko a poslali ho domů. A když nepůjde, pak ho nechat diskrétně odvést dvěma pány v bílých pláštích do plně zaslouženého ústraní. 

Pamětník I. 25.7.2008 1:59

Re: Výborný článek.

Vy jste na jméno Schwarzenberg zde na Psu letitý umanutý prolhaný hajzlík. Váš dědeček asi musel dostat jako pytlák od knížecího hajného broky do zadku.

balance 25.7.2008 6:28

Re: Výborný článek.

Zase jeden intelektuálský nepřítel šlechty. Květnatý sloh, interpunkce však zaostává.

Hle, toť vskutku rek, který modrou krev na rudou, tu revoluční promění!

Pája45 25.7.2008 9:13

Re: BALANCUJÍCÍ PAMĚTNÍCI

Tak za prvé - pojmy "šlechta", "hrabě" zrušil již Masaryk v r. 1919. A vy tady plivete na někoho, který se věcně vyjádřil k tématu. A přitom, "pamětník" a "balanc", nemajíc asi vlastní názor, se zmohli jen na nadávky. Takže kdo je primitiv?, jste to vy dva.  

Petr K 25.7.2008 13:45

Re: Re: BALANCUJÍCÍ PAMĚTNÍCI

Díky Pájo,

je mi jasné, že házet takovým čtenářům perly z literatury je zbytečné a jakékoliv  ironie je na nich ztracená. Podobně jako nepochopili, proč píšu jeho jméno jinak. Chudák děda, když má už jen  takové zastánce.

Bubranik 25.7.2008 0:22

mam rad...

 .....nejen p. Schwarzenberga, ale take srnci na vine, s knedlikem.Jako polevku odvar s jatrovymi nocky. A ku konci onoho obcerstvovani cernou kavu, ale pouze vegerarskou.

Zdravicko a pozdrav milostpani! Bubranik.:-)

Vilda 25.7.2008 0:18

Historický fakt

Jestli byla jen jedna jediná věc, kterou by kníže udělal, a to že svou morální autoritou prosadil radar, tak to stačí. O Čunkovi za pár neuslyšíme, ale za radar mu budeme v budoucnu vděčni.

Petr K 25.7.2008 0:59

Re: Historický fakt

Morální autoritou? Ten člověk má nějakou morálku?

třetí 25.7.2008 9:00

Re: Historický fakt

Proč vděčni za radar ? To je tak kouzelné zařízení ? Je třeba doplnit vzdělání.

jirka.s. 25.7.2008 10:25

Re: Re: Historický fakt

Správně, soudruhu lidový milicionáři "třetí" !!! Kdo neabsolvoval alespoň na VUMLu, není člověkem a kdo by snad chtěl něco znamenat, bez Vysoké školy politické a sociální ÚV KSČ se ani neuprdne ! Proto tobě smrdí i z huby! ;-D

nezaujatý 25.7.2008 11:44

Re: Re: Re: Historický fakt

,,Všichni víme, že volná hra hospodářských sil, nespořádaný a bezuzdý hon jedinců za majetkem a mocí už sám o sobě nevede ke snesitelnému řešení problému. Je třeba jistého racionálního pořádku ve výrobě statku, v užívání pracovních sil a v rozdělování vyrobeného zboží, abychom zabránili hrozivému vyřazování produktivních sil a ochuzování a zvlčilosti velkých skupin obyvatelstva".

Albert EINSTEIN    

Albert EINSTEIN