29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se klube šídlo z pytle

S články Jiřího Pehe na vnitropolitické téma lze jen obtížně polemizovat, stejně jako s farářem na téma Neposkrvněného početí. Pravda Jiřího Pehe je otázkou víry v to, že Václav Klaus a ODS navrch musí být zničeni, alespoň politicky. Na politické cestě tohoto muže, pečlivě shrnuté na jeho vlastní internetové stránce, můžeme snadno nalézt konstantu, kterou je bezedná antipatie k ODS a úběžník, kterým je jeho vytrvalý posun směrem ke stále levější politické levici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek Šejna 9.11.2005 8:54

Cha, cha, to jsem se zas pobavil...

Prý "dohoda s komunisty vynesla v roce 1989 Havla do úřadu nejvyššího". Jasně, to je pravda. Jenže dohoda s komunisty vynesla do úřadu nejvyššího i profesora Klause. Až zase příště budete hledat rozdíly mezi Klausem a Havlem, nepleťte si rozdíly s podobnostmi, autore.
hans.hase 9.11.2005 9:34

Sejno, Sejno

Kteri KONKRETNI komuniste pro Klause hlasovali?
 
Ptam se, protoze to nevim a Vy zjevne ano.
 
Dekuji za odpoved.
Taky Hans 9.11.2005 10:59

Re: Sejno, Sejno

Dekuji, Hansi, je asi nutne stale opakovat, ze voba presidenta je TAJNA a jej volili poslanci a senatori nejen strany ODS, ae mnohych dasich, treba KDU-CSL, US a dalsi"nestranici". Kdo videl jejich volebni listky? jk
pohled zvenci 9.11.2005 18:49

Predseda UV KSCM Grebenicek vyhodnotil Klause jako KSCM nejlepe vyhovujiciho kandidata

a sdelil mediim, ze jeho poslanecky klub svuj udajny "ideologicky protipol" v hlasovani podpori. Komuniste, volici i poslanci, maji ze vsech nejvetsi disciplinu a ikdyz - lacina vymluva na tajnost hlasovani - pochopitelne nedava dukaz, kdo z poslancu jak hlasoval, sectenim bloku poslancu ODS a KSCM se snadno dopocitat temer k presnemu poctu hlasu, ktere Klause dosadily na Hrad. K tomu navic potrovnavat hlasy poslancu Fed shrom v ptrosinci 1989, kdy krome clenu KSC a KSS tam bylo jen par clenu stran NF s timto Klausovym paktem, je nejen neznalost ale spise zoufala potreba srovnavat nesrovnatelne, k tomu navic o 14 let demokratickeho procesu pozdeji. Filip ted (v Tydnu) prohlasil, ze KSCM je s Klausem na Hrade zatim spokojena. Bodejt by ne a nejenomj na Hrade: S Klausem ODS, a Vovkou Zeleznym KSCM bok po boku bojuje proti EU, proti zavadeni evropskeho pravniho prostredi u nas, vcetne zablokovani eurozatykace. Klaus, udajne pravicak, misto toho, aby se jako prvni zasazoval o restituce byl vzdy, plnou vahou, zase jen jako komunisti, proti. On a nomenklatura vedeni privatizovanych podniku, ke skode zeme, razili "ceskou cestu" privatizace svindl uvery, IPFy, coz zemi, ekonomice, prenosu know-how, vyvozu, silne mene, nic neprineslo.
Mirek Šejna 9.11.2005 13:17

Pro oba Hansy

Klaus byl na koberčku v polsaneckém klubu KSČM. Nejspíš jim radil, aby ho nevolili, že? Poslanci ODS, US a KDU nemají v parlamentu většinu, ale pouze 89 hlasů z 200. Pouze v Senátu mají převahu. Podpora Klause ze strany komunistů byla prokázána už tím, že komunisté se k hlasům pro Klause sami přiznali. Já osobně proti tomu nic nemám. Dokonce nemám nic proti prezidentovi Klausovi. Ale dokáže mě rozesmát, když někdo kecá o dohodě Havla s komunisty s tím, že Klaus se s komunisty nedohodl. Jenže od se dohodl a udělal dobře. A narozdíl od Havla s nimi i jedná, což je také dobře.
hans.hase 9.11.2005 13:29

Sejno, Sejno

Kteri KONKRETNI komuniste Klause volili a jake dukazy pro to mate?
 
Vse ostatni si prosim nechte od cesty.
 
Staci jmena a dukazy.
 
Dekuji
Mirek Šejna 9.11.2005 14:28

Re: Sejno, Sejno

Konkrétním důkazem je jejich vlastní přiznání, že Klause volili. Stačí???? Nebo je potřeba je dohnat k detektoru lži????
hans.hase 9.11.2005 16:23

Re: Re: Sejno, Sejno

Priznani komunistu k cemukoli neni dukazem.
 
Uvedte prosim JMENA poslancu, kteri volili Klause prezidentem a DUKAZY, ktere pro to svedci.
 
Dekuji
Mirek 9.11.2005 16:48

Re: Re: Sejno, Sejno

"...Klaus byl na koberčku v polsaneckém klubu KSČM.." Pane Šejno, to je vaše (a nejen vaše) oblíbená propagandistická obezlička.  V poslaneckém klubu KSČM byli všichni prezidentští kandidáti včetně Jana Sokola a Petra Pitharta (ten byl dokonce mezi svými "bývalými" kamarády).  Jediná senátorka Moserová k nim nešla. Ta si to mohla dovolit, protože jak uvedla v rozhovoru pro LN, o zvolení do funkce nestála, šlo jí o jediné - odebrat hlasy VK. 
 
Když už jsem u toho srovnávání.  Kdokoliv z občanů ČR si může sám udělat obrázek, kdo z obou našich prezidentů šel komoušům více na ruku, bez ohledu na to, kým byl zvolen.  Je zajímavé, že vy levičáci máte neuvěřitelnou schopnost Havlovu aklamační volbu komunisty zpochybňovat, ale vesele argumentovat tajnou volbou VK a tvrdit, že byl zvolen komunisty.  Kouzelné. Málokdy se pobavím víc, než když čtu podobné argumenty :-)
 
 
 
kocour 9.11.2005 18:48

Re: Cha, cha, to jsem se zas pobavil...

Stačí porovnat hlasy pro Klause ve 2. a ve 3. kole prezidentské volby. Byl tam rozdíl dvou hlasů. Ty dva hlasy navíc, které rozhodly o Klausově zvolení, přišly ze SENÁTU - to lze snadno doložit. Kolik bylo/je v Senátu komunistů? Jistě, pak je tu ještě ta možnost, že ti, co ve 2. kole hlasovali pro, hlasovali ve 3. kole proti, a naopak.
Mlok 9.11.2005 8:24

Skoro přesně

Vypadá to přesvědčivě, jenom nechápu, proč by označení politologa, tato marketingová nálepka pro vstup do ringu, měla cokoli znamenat. To jste tak naivní? 
Saša 9.11.2005 8:01

Pehe se zatím vždy spolehlivě projevil jako

parkinsonovský "muž, který nemá nikdy pravdu". Jeho věštění budoucích osudů jednotlivých protagonistů české politické scény byly vlastně vždy přesné - jen se zcela opačným znaménkem.
Je to zvláštní a cenná schopnost.
Proto je třeba si ho hýčkat a nenadávat mu, ať náhodou nepřestane publikovat - to bychom pak už vážně nevědli, na čem jsme a co nás čeká.
Ladislav N. 9.11.2005 1:08

Ještě že ten Pehe píše, čím by se Bárta jinak živil?

Musí ho pořádně prokádrovat, aby to, co lidé vidí a Pehe umí definovat, rozkrýt a analyzovat, bylo zpochybněno :)) Volby se blíží!
zloch 9.11.2005 8:47

Re: Ještě že ten Pehe píše, čím by se Bárta jinak živil?

Pavel se neživí psaním. Ale vaše reakce je poněkud zmatená, bez argumentů. Nazývá se to úder na hlavičku Ládika i Pehehe
AaA 9.11.2005 10:56

Re: Ještě že ten Pehe píše, čím by se Bárta jinak živil?

Klidek, nejlepsim zpochybnenim zatim byly a budou prave ty volby...
NobodyWasHere 9.11.2005 0:56

milý autore,

zatím každý, komu pan Pehe leštil anální otvor, skončil pádem na ústa. Tak jen doufám, že to tak zůstane.
zloch 9.11.2005 8:48

Re: milý autore,

Možná je pan exprezident Havel tajným agentem ODS a nepřeje si nic jiného než vítězství ODS. A Paroubek to ještě neví