8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak (ne)ovlivnit volby?

S blížícím se termínem každých voleb se politici usilovně snaží vytahovat na světlo kostlivce ze skříní svých konkurentů. Vše podle hesla: „Když voliče nepřesvědčíme, jak jsme dobří, tak ho přesvědčme o tom, jak jsou jiní špatní.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Válek 18.9.2021 7:56

Pane Sedlák děkuji. Ti Babišovi nohsledi mají vždy paměť jen na něco. Je mi moc líto,že se kolem něj drží hlavně lidé schopní,ale především všeho schopní.Jen včera v předvolební besedě, se jak lvice za něj bila minystryně Dostálová.Ona ,Brabec a Vojtěch a zvlášť Havlíček se Šilerovou ti jsou fakt lidé na svém místě.To jsou, ne amatérští,ale profesionální herci. No a jeho voliči to jsou prostě věřící,jinak by museli vidět co tu tropí.

S. Sedlák 18.9.2021 7:55

Spíš to bude tím, že na tom nejste moc dobře, pokud jste ochoten pominout všechny ty lumpárny.

O tom, že by ostaní na tom byli hůř nemůže být ani řeči. I kdybychom jeji lumpárny násobili deseti, s tím ganerem krok nesrovnají.

R. Langer 18.9.2021 6:05

Hm, a nebo to znamená, že ostatní jsou na tom ještě hůř. A z obsahu jejich projevů tvrdím, že B je správně. ;-D

S. Sedlák 18.9.2021 5:29

fuj - neměli

S. Sedlák 18.9.2021 5:23

Hlavně by neměly pouštět naživo toho motýla, protože je na tom pomalu jak Biden. Jeho "opět jsme best in covid" může skousnout jen bezmozek - jeho příznivec a obdivovatel.

S. Sedlák 18.9.2021 5:16

Když už, autorko, chcete korektně argumentovat, tak laskavě nelžete. Sice se to od vás, jako zastánkyně největšího gaunera na pozici premiéra dá čekat, ale co je moc, to je příliš.

Především aféra Bartončík nevznikla pát týdnů před volbami, ale pár hodin (v době moratoria) a byli za ní lidé kolem Havla - Žantovský a Ruml. Dodnes si pamatuji, jak Žantovský na dotaz o věrohodnosti důkazů o spolupráci Bartončíka s stb polohlasem navrhoval "aby se něco pláclo", protože neměli v ruce nic.

"Fialova" neziskovka CDK je jeho v tom, že byl u jejího zrodu v roce 1993 a od roku 2004, kdy se stal rektorem v ní působí jen jako člen správní rady. Za dobu existence CDK čerpala celkem 28 milionů, což 5 milionů ročně nedá ani žákovi páté obecné. Navíc na řešení se jako spolupracující subjekty podílí nejvýznamnější vysoké školy včetně Karlovy univerzity. Je to pochopitelně aktivita, kterou bych od politologa očekával a je na hony vzdálená zlodějně, podvodům a korupci, jejíž symbolem se stalo Čapí hnízdo - soukromé školící středisko Agrofertu - symbolu oligarchického vlivu na naši zem.

Píši symboly, protože nemá smysl vyjmenovávat desítky lumpáren, v kterých má Babiš pařáty a zdaleka není čapák tou největší.

V tom vašem výčtu (kupodivu ;-)) chybí nějaký z pseudokostlivců, který vytáhl ten váš oblíbenec. Abychom nešli zbytečně do minulosti, ve které nejste pro paměťové schopnosti žížaly žádným přeborníkem, připomenul bych kauzu lithium, kterou Babiš vytáhl před volbami 2017, kdy se prsil, že je nedá a zachrání pro nás. Podotýkám, že se 4 roky nedělo nic, aby se ji pokusil opět před volbami oživit, jen nemá nikoho, na koho by hodil to, že ji chce ukrást.

Závěr je jasný. Vytahujete pseudokostlivce, abyste realativizovala ty reálné Babišovy.

J. Berger 18.9.2021 3:34

Zaprvé nechápu, jak se paní Lipovská, která má občas i docela rozumné názory, mohla dát dohromady s profesionální političkou (tj. za každého režimu) Bobošíkovou a už vůbec ne s p. Volným... To totiž veškeré její názory absolutně degraduje.

P. Hatina 18.9.2021 1:29

No a o tom to je. I když vezmeme do úvahy tu koromršku v závěru, je prakticky vyloučené, aby do voleb dosáhla předešlých max výšek (řekněme kolem 10 000 nakažených denně, natož pak tedy přeplněné nemocnice). A to tedy díky stále udržovaným opatřením - od poměrně vysokého počtu naočkovaných, přes stálé nošení respirátorů v místech setkávání...

Tudíž toho se bát politici ve vládě nemusí..

Ale čeho by se měli bát (tedy z důvodů těch voleb), jsou mediální prohlášení jejich vlastních expertů, kteří už ted straší lidi, jak to tu zase "v případě potřeby" pozavírají. A stačí jedno takové prohlášení pár dní před volbama a Babiš to může zabalit..