20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak (ne)ovlivnit volby?

S blížícím se termínem každých voleb se politici usilovně snaží vytahovat na světlo kostlivce ze skříní svých konkurentů. Vše podle hesla: „Když voliče nepřesvědčíme, jak jsme dobří, tak ho přesvědčme o tom, jak jsou jiní špatní.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 18.9.2021 21:07

Asi pravdu nemáte. Babiš kontaktní kampaň dělá. Dokonce se tam náhodou s ním zkontaktoval i jeho povedený synek. Nicméně, Pokračujte...;-D

V. Čermák 18.9.2021 21:05

Tak mám pocit že u voleb dopadnete zase jako Sedláci u Chlumce, nicméně pokračujte....;-D

V. Klepetko 18.9.2021 19:54

To chápu. Jen jsem se zamyslel nad tím, co je důležité pro mě. Ale rozumím tomu, že třeba mezi Piráty může být pár známých sympaťáků, ale přesto bych je nevolil kvůli programovému zaměření.

Ale ty kandidátky jsem si prohlížel odjakživa a věřím že je pro řadu voličů důležité, zda je tam Flákanec nebo Nacher!

P. Han 18.9.2021 19:29

Temelín na uhlí nejede. Fakt.

J. Jurax 18.9.2021 19:28

Ehm ... Vy skutečně máte za to, že pí Lhotská je Babišovým nohsledem?

J. Jurax 18.9.2021 19:26

Zejména nesmíte sledovat besedy svých případných favoritů, abyste o nich neztratil iluze.

J. Jurax 18.9.2021 19:23

Inu, ambicióznost se v případě Bobo nesnoubí ani s chytrostí, natož moudrostí.

J. Jurax 18.9.2021 19:17

Jenže pro nejmíň devadesát procent voličů jsou osobnosti kandidátů z úradku stran a hnutí napsaných na kandidátky neznámé; zná je jen z mediálního obrazu, jenž je natolik deformován, že není k použití. A navíc nevolíme osobnosti, nýbrž strany a hnutí; kroužkování je nápravou jen částečnou.

S. Sedlák 18.9.2021 19:10

Čtěte statistiky STEM a žijte v naději. Budete spokojenější a dokonce šťastnější. 10. říjen to rozsekne a možná právě o to budete smutnější.

Možná také ne, ale to, že se Babiš ostýchá dělat kontaktní kampaň na rozdíl od Fialy, tak to znamená, že má i v ústeckém kraji obavu, že dostane do budky. Ví holt svoje, vy metodiko.

S. Sedlák 18.9.2021 19:04

Hm, tak ti vaši jmenovaní kradli celou dobu od revoluce a mají pár milionů a Babiš si přišel na desítky miliard. Dokonce máte drzost druhé titulovat trdlo, vy trdlo hloupé s rozhledem žížaly.

Jistě, že jste Babišův zastánce. Ti chytřejší už dávno utekli nebo kradou s ním jako Faltýnek.

S. Sedlák 18.9.2021 18:53

S tou vaší krémostí Babiše a hnodopištvím se jděte laskavě bodnout. Neexistuje absolutní bílá stejně tak, jako na tomto světě absolutní černá, tedy pokud zůstaneme na Zemi.

Vy a autorka máte tendenci vyjmenovávat pseudoprohřešky jiných, aby to pro neinformované vypadalo, že každý má nějakého toho kostlivce ve skříni nebo je krémový. Tady ovšem diskutujeme o relaci, vztahu. V tomto stovnání je Babič černý jak bota a ostatní vyjmenovaní jak bílý list (který ovšem v noci také zžerná, že?).

Ubezpečuji vás, a myslete si co chcete, že Babišovy lumpárny v počtu desítek jsou takového rozsahu a závažnosti, že jiný by už dávno seděl. Proč nesedí je otázka a jedním z vysvětlení je mega střet zájmů. Je prostě hlavou exekutivy stejně jako je její součástí Policie a státní zastupitelství. Možná někdo věří, či chce věřit, že to nesouvisí, já věřím, že ano, protože těch kauz jsou desítky a jen jednomu Babišovi to prochází.

A tak máme ty čapáky nebo Bečvu o které odborník tvrdí, že se nepodaří vyšetřit/potrestat proto, že chybí přímý důkaz a ten chybí, protože vzorky rybářů inspekce vylila a své nevzala. Poprvé se nepodaří havárie takového rozsahu vyšetřit. Hlavně, že máme ministra životního prostředí s číslem legitimace 3, který už druhý den věděl, že to DEZA nebyla a znalecký posudek vydá trumpeta, která je schopná tvrdit, že voda se promíchala až po 3.5 km po třech jezech a čtyřech peřejích, přičemž opravdový odborní prokázal promíchání po max. 800m. A výsledek? Ta patlovká - matlovská inspekce ho popotaje, že vylil v místě podezřelého kanálu 20kg solanky.

J. Jurax 18.9.2021 18:50

Ono u každé statistiky či průzkumu mínění je velmi žádoucí znát metodiku, jak se k číslům dospělo. Tu arciť v denním tisku nenajdeme, ač ta čísla samozřejmě ovlivňuje.

J. Krásenský 18.9.2021 18:01

Podstatou manipulace výzkumu Kantar je volební potenciál koalic. Sečtou se potenciály jednotlivých prvků a výsledek je na světě. Potíž spočívá v tom, že volič dejme tomu lidovců, uvažuje, že by i volil topku, v krajním případě odéesku, a to samé platí i pro ostatní členy. Volební potenciál pak naroste, aniž by v jádru byly ty informace lživé. Jen jsou přifouknuté. Nebo se pletu? Zná někdo metodiku, jak k výsledkům dospěl?

S. Zemitý 18.9.2021 16:02

www.seznamzpravy.cz/clanek/konec-cerneho-uhli-v-cesku-tezba-skonci-bude-se-ale-dovazet-174621 aneb uhlí z Austrálie, proud z Temelína. Ale to je překvapení, že ? Tohle není kostlivec, to je nákladní vlak kostlivců. Čích, k ďasu ? Bude lépe s ANO, nebo naopak bez něj ?

Tvrdím, že jsme v takovém úpadku, že je to úplně fuk. Kdysi bylo vidět vzdálené blýskání ... a nikdo nic. Teď už hromy divo bijů .. a ANO se, za souhlasného řevu 3/4 Čechů vytasí s Vrběticemi.

V. Mokrý 18.9.2021 15:25

masáž zatím vždy působila kontraproduktivně

věřme, že to tak zůstane

V. Církva 18.9.2021 14:10

Tož, jestli je Biden pomatený tak vy naprosto. Lumpárny k politice patří tak jak černoch k Afroameričanovi. Tolerovat bychom je měli co nejmíň, ale netolerovat by znamenalo zastřelit 10 procent spoluobčanů ne-li 100. Tvrdit že teprve Babiš je ten nejhorší gauner po éře zlatokopeckých 90tek, Kalousků, Dalíků, Vaňkové, Bohmů, Grosů..... může jen trdlo. A je to celkem hysterie, že se MichPrDi vzpamatují až u Babiše, když už je vytunelováno.

V. Klepetko 18.9.2021 14:04

Myslím, že pokud jde o to ovlivnění voleb, tak důležité jsou hlavně ty samotné kandidátky, ty lidi na nich...

U nás v Praze je ta volba pro mě letos celkem jednoduchá. Který pražský leader je tak dobrý, jako Patrik Nacher? Chytrý, rozumný člověk!

Z dalších kandidátů osobně velmi dobře znám i našeho místostarostu, Zdeňka Růžičku, a Jitka Carbolová, to je sousedka, bezvadná ženská!

Myslím, že v zastupitelské demokracii nejsou důležité různé machinace kolem jakýchsi magorů ale především je důležité to, KDO KONKRÉTNĚ NÁS ZASTUPUJE v tom parlamentu.

V tom je ta volba!

P. Dvořák 18.9.2021 14:00

Jak tak sleduji různá prohlášení v různých diskusích, nikdo nebude volit

1) ANO 2) Piráty 3) SPD

Takže mi výsledek voleb vyšel takto:

1) ANO 2) Piráti 3) SPD

V. Církva 18.9.2021 13:48

Tak paní Lhotská napsala článek ve smyslu, že je někdo krémový, a že stěžovat si, že není čistě bílý je podlost a stejně to autorům ve volbách nepomůže. Vy jste napsal že lže, protože je to skoro bílé. Asi patříte mezi demagog.cz. Jo, a pak tu manipulujete, že jen Babiš krémový není a je černý. Tento druh hnidopišství nějak smrdí už dost profláknutým způsobem manipulace progresivistů. Ono totiž, když je něco nepřesné ale není to podstatná nepřesnost, není to lež!

O. Karen 18.9.2021 13:26

Kantar ovšem naprosto nestydatě přidává "správným" stranám. U něj nejsou rozdíly 1% jako mezi jinými agenturami, ale hned třeba 5 %!

J. Moravec 18.9.2021 12:46

Hlavně, že máte jasno a víte kdo je kdo. Nezapomeňte však, že vše lze nějak vysvětlit. S použitím vašeho slovníku - všichni jsme někoho nohsledi. Optimisti většinou věří, že ANO bude líp. Pesimisté pak ruku v ruce se závisti a nenávisti hledají viníka svých problémů.

V. Církva 18.9.2021 12:22

Právě to nechápu, Bobo je taková ambiciozní, nepochopená, ale když se přes to přeneseme nějak by se její názory daly tolerovat. Volný je magor a blb jak píše Aston - mašíbl.

V. Kolman 18.9.2021 11:21

Nazývejme věci pravým jménem. Kantar (a ostatní agentury) jsou:

"AGENTURAMI PRO VYTVÁŘENÍ A OVLIVŇOVÁNÍ VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ."!!!!!!

Tak prosté to je.

L. Harvánek 18.9.2021 10:36

Ač jsem dost skeptický vůči předvolebním slibům a už vůbec nejsem příznivcem SPD, zaujalo mne jedno jejich hodnocení volebních soupeřů, mimo jiné i Přísahy a Trikolory: to, čím se snaží zaujmout, je naprosto marginální. A když se nad tím jeden zamyslí, tak musím dát SPD za pravdu. I když ho volit nebudu.

L. Harvánek 18.9.2021 10:31

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Tohle staré lidové přísloví platí nejen pro Kantar.

O. Karen 18.9.2021 10:27

Kantar tradičně vybočuje o několik procent ve prospěch stran oblíbených ČT (zejména TOP0.9) ve srovnání se všemi ostatními průzkumy. Vhodný způsob nakládání s takovými daty je dávno známý - oba extrémy (minimum a maximum) zahodit jako nedůvěryhodné.

J. Plzák 18.9.2021 9:05

Kantar je podnik na výzkum trhu, nikoliv organizace na průzkum veřejného mínění.

F. Navrátil 18.9.2021 8:54

Nejúčinnějším prvkem Babišovy předvolební kampaně jsou prohlášení a akce politiků opobloku. Za největší zklamání v předvolebním klání považuji Šlachtovu Přísahu, která začala jako radikální protikorupční subjekt, aby skončila jako strana mírného europokroku v mezích zákona.

P. Pepax 18.9.2021 8:36

:-) já jsem asi neviděl ani jednu, máte pravdu je to trapné žvanění.

S. Ševeček 18.9.2021 8:29

on někdo ty trapné politycké besedy sleduje ?