3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak na exhibicionisty

Prezidenta Miloše Zemana je všude plno. Jenom ve středu 19. listopadu stihl tři tiskové konference. Tomu předcházela cesta do Číny, při níž Zeman okázale přešel lidskoprávní témata, návrat do vlasti letadlem mocné finanční skupiny, předávání státních vyznamenání 28. října i řadě kontroverzních osobností, vulgarity v Hovorech z Lán, útok na Pussy Riot, polemika s ruskými ochránci lidských práv, výměna invektiv s oponenty u příležitosti výročí 17. listopadu a zničehonic Hradem zveřejněná informace o pozvání světových státníků, včetně ruského prezidenta Putina, do České republiky na lednové oslavy osvobození koncentračního tábora Osvětim.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 24.11.2014 23:46

Pan Jelínek dělá z M. Zemana skoro

démona. Pane Jelínku, co když je to mnohem prozaičtější, co když se na jeho chování a osobnosti v míře zcela zásadní jenom podepsal menším dílem věk a větším ethylalkohol? Boj s alkoholem, jak jistě víte, se nedá vyhrát - jen Moraváci remizovali. A Zeman je z Kolína....

J. Urban 24.11.2014 23:38

Re: Jak zastavit Zemana

Kéž byste měl pravdu! Skutečnost je bohužel spíš opačná. US tajné služby nedokázaly odhalit ani útok na dvojčata.

M. Prokop 24.11.2014 17:25

Re: Jak zastavit Zemana

Jak tak na to koukám, už aby to bylo, včera bylo pozdě. :-P

J. Virtuál 24.11.2014 15:08

Jaký prezident, takový mluvčí

Mezi úspěchy nedávné cesty Miloše Zemana do Číny údajně patří dohoda, podle níž čínská televize natočí animovaný seriál s českým Krtečkem a tradiční čínskou pandou. Aby mluvčí Hradu podtrhl důležitost tohoto mimořádného počinu, uvedl, že syn čínského prezidenta patří mezi velké obdivovatele Milerovy kreslené postavičky. Informace zajímavější, než se na první pohled zdá. Čínský prezident totiž podle oficiálních i neoficiálních zdrojů žádného syna nemá.

J. Virtuál 24.11.2014 14:17

Re: Jak zastavit Zemana

Blb.

J. Virtuál 24.11.2014 14:14

Re: Když se tady ozývá tolik kamarádů od Ovara,

Já taky ne a to jsem v politických zprávách,ať našich, či západních (SE,Hlas Ameriky) ležel.

B. Hamal 24.11.2014 14:05

Jak zastavit Zemana

US metodiku organizování změn a destabilizace nežádoucích režimů ve 12 krocích popisuje Aeneas Georg v Sott.net. Zdá se, že bude nutno a možno těch dvanáct kroků aplikovat i na případ našeho prostořekého prezidenta:

Tajné služby, řídící operaci z pozadí (1) a nevládní organizace (2) už jsou nejspíš na místě. Místní zrádci (3) a odbory (4) uplaceni. K zahájení protestů (6) už proběhla generálka na Albertově. Zbývá vybrat chytlavé téma nebo barvu pro revoluci (jako Pražské jaro, Sametová revoluce (5). Třeba Hradní průvan. Protestní nápisy a plakáty psát v angličtině (7) aby to zangažovalo americké publikum a politiky. Do protestů zapojit místní zkorumpované politiky, intelektuály, odborové předáky, a lidi frustrované či ukřivděné (8). Česká, US a evropská mainstreamová média už jsou plně do démonizace prezidenta zapojena (9). Když už to bude sledovat,  celý svět, zinscenovat nějakou akci pod falešnou vlajlkou (10), třeba sestřelit helikoptéru s turisty nad Prahou, aby Zeman ztratil podporu i u svých příznivců. Dle potřeby přidat násilné agenty provokatéry a vyprovokovat tak hradní stráž či policii k použití síly (11), čímž Zeman bude delegitimizován mezinárodní komunitou. Do USA, EU a OSN vyslat politiky se stížnostmi (12), aby cílené monstrum  čelilo  hrozbě ekonomických sankcí (např.zastavení dodávek Becherovky na Hrad), nebo vytvoření bezletové zóny nad Hradčanami. Na letecké údery a povstání hradní stráže či rebelů už snad ani nebude muset dojít.

Ovšem pokud by těchto dvanáct kroků při známé tvrdohlavosti cíleného subjektu nezafungovalo, bylo by na USA najít vhodnou záminku pro vojenskou intervenci na Hradčanech. Většinou však uvedené  postupy ke svržení nežádoucích režimů jsou efektivní, píše Scott. Zákrok pomocí civilních protestů je také mnohem lacinější než k napadení a zničení nepřítele mobilizovat armádu.

Více o 12 krocích viz: http://www.sott.net/article/289089-SOTT-EXCLUSIVE-China-is-onto-US-regime-change-tactics

V. Podracký 24.11.2014 13:21

Zeman provokuje

dělá věci, které se nehodí do prezidentského úřadu a to i tenkrát, když má pravdu. Třeba s těmi vysloužilými německými politiky měl pravdu, ale oni jsou důchodci, mohou říkat, co chtějí, ale on je prezident. Nemusel vystupovat v ruské televizi, stejně tam nic neřekl. Jeho výroky o Ukrajině jsou nepřesné, nikoliv nepřijatelné, jsou to zjednodušující bláboly. Když tvrdil, že ruská invaze na Ukrajině není, zapomněl na Krym, jinak pro východní Ukrajinu měl pravdu, invaze vypadá jinak. Ohledně Pussy Riot měl pravdu, jen to mohl říci slušně nebo neříkat nic. Proč provokuje, nevím.

P. Vaníček 24.11.2014 10:55

Jelínku Jelínku,

už se sebou něco udělej! Třeba se oběs na semaforu. Jungwirt.

O. Prokop 24.11.2014 9:08

exhibicionista?

spíše velikášské sebehodnocení jako jedna z charakteristik psychopatie 2. typu ( další- patologické lhaní, ztráta sebereflexe, neexistence svědomí, boj o moc, manipulativní jednání, atd) více v testu dle Harea.

Ť. Mráček 24.11.2014 9:06

Pokud byl prezident zvolen v přímé volbě,

měl by se chovat zodpovědně. Pokud se tak nechová, vystavuje smutnou vizitku nejen sobě a zemi kterou reprezentuje, ale především svým voličům. Pane prezidente, neponižujte své voliče!

Zemana je všude plno, autore, ale že zmizel jeho kamarád a přítel Šlouf je záhada.

E. Vašátko 24.11.2014 7:41

Když se tady ozývá tolik kamarádů od Ovara,

řekněte mě prosím něco o tom, jak král Vávra proti zlým Engličanům bojoval ? Pan Jelínek píše mj."Má za sebou statečnost z týdnů před listopadem 89..." Může někdo popsat činnost pana Zemana před tím, než mu vyšel podle mého naaranžovaný a předem s STB domluvený článek, který ho proslavil ? Předtím jsem nikdy o Zemanovi neslyšel.

S. Vaněček Šauerová 24.11.2014 6:15

Sociologické výzkumy jsem zatím nezaznamenal ...

Jakpak starý je tento článek ? Minulý týden totiž shodnou okolností byla zveřejněna taková sociologická šetření dvě : první ze Sociologického ústavu AV, druhé z Medianu. Doporučila bych je Vaší pozornosti. Protože NAPŮL, jak píšete, pane Jelínku, to nevyšlo ani náhodou.

:-)

P. Sulc 24.11.2014 1:47

Re: Jj

Jenze ta vejco jsou ucinejsi, vice vypovidajici. Skoda ze to poradne neschytal, byla by z nej omeleta. Ti hosi s paraplatama preci jen meli nejake to vejce sem tam pustit.

A. Holík 24.11.2014 1:09

Jj

Jako prezident je na rane. Je videt zevnitr, je videt z vnejsi, kazdy na nej musi mit nazor. Napr. v USA je to to same.

Nicmene u nas mame velkou vyhodu. Nas prezident je v zasade kladec vencu. Nema k dispozici pulku atomovek na svete.

Muzeme na nej mit ruzne nazory, ale nemusime se kvuli nemu prilis rozcilovat. Tim nerikam mlcet, demonstrace s kartami mi prisla velmi vkusne provedena (vajicka mene).