27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak na Babiše?

Babiš podoben červotoči se zakusuje do naší demokracie a postupně ji drolí. Když to necháme bez povšimnutí, ovládne za chvíli všechno a na demokracii budeme jen vzpomínat. Potřebujeme se vzpamatovat: polít se studenou vodou a bacit se do hlavy palicí. Jinak bude stále hůř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 22.4.2018 10:20

Re: Jak na Babiše ? Babiš samozřejmě otřesným morálním

Já vím, miliarde, pro vás, úplně nevzdělané, určitě ano... Dzp.

J. Karlík 21.4.2018 7:26

Červotoč

Babiš drtí demokracii tím, že nabídl 5 křesel socanum. Běžte se vycpat i s těmi radami o spojování. Skautici to zkusili a nakonec se podělali samou odpovědností za výsledek voleb.

F. Žůrek 21.4.2018 4:32

Co je to DEMOKRACIE?

Autore, velice se mýlíte! Co je to demokracie? Tož na to se musíme otázat Miroslava Kalouska, tohoto demokratického "kouska" a zjistíme: "Demokracie, cha cha cha, tož to jsem já!!!

Ano, demokracie je o tom, že každý ci dělá, co chce. A to bezohledně! Říká se tomu "liberální demokracie" kterou skvěle ovládá takový Václav Klaus starší. Založí politickou stranu ODS a když se již politiky nabaží a na svém kontě má dosti peněz, tak co udělá? Odkopne tuto ODS. K čemu je mně nyní ODS? K ničemu! Takže Václav Klaus nám předvedl perfektního Ničemu.

Politika, to je finta, abych já zbohatl. To ostatní mne, jako "ekonoma" vůbec, ale vůbec nezajímá. (To ostatní je třeba něco jako "etika").

Nyní vysvětlil svému synáčkovi Václavu Klausi mladšímu, že je daleko lepší, než být třeba ředitelem školy, být v Česku poslancem. (Nemáš žádnou odpovědnost, ale peněz a volnosti náš dost).

F. Žůrek 21.4.2018 4:40

Mít "Piráty" v Poslanecké sněmovně? Tož nevím.

Podle mne Piráti nejsou nic jiného než "politická česká recese". A la Švejk. (V politice jsou peníze, tak co co co? ̈) A teď se s nimi domlouvejte, že ANO.

P. Lenc 21.4.2018 8:51

Re: Co je to DEMOKRACIE?

Zvláštní pane Žůrku.Když má VK st.dost peněz...a mladší než ředitel školy radši poslancem? Úžasné úvahy.A představte si, že ten "mladší" získal v Praze pomalu nejvíc preferenčních hlasů.To bude tím, že je nezodpovědný a má tu "volnost a dost peněz".Že vy nejste poslanec, třeba za ANO, ve vás by měla každá strany opravdu výhru.

M. Prokop 21.4.2018 9:16

Re: Co je to DEMOKRACIE?

Máte v tom hockey. Klaus neodkopl ODS, ODS odkopla Klause.

Ten zbylý maglajz komentovat ani nelze.

K. Janyška 22.4.2018 10:24

Re: Co je to DEMOKRACIE?

Co je demokracie ? Mylný nástroj ke správě věcí veřejných. Je nutno přejít k demarchii, tedy vládě práva jediného skutečného, práva soukromého.

Mnohdy až zločinné většiny je nutno odstavit od moci... Dzp.

J. Kanioková 22.4.2018 10:39

Bože, vy jste *ůl ..

K. Pavlik 21.4.2018 3:06

Pristi volby

Jo holt demokracie je svina.

Nabizi se zcela absurdni reseni - co takhle pockat na pristi volby?

J. Dostál 21.4.2018 12:53

Re: Pristi volby

To není řešení. Problém zmanipulovatelných voličů se jen posune o půl roku (o čtyři roky) dál ...

K. Pavlik 21.4.2018 13:43

Re: Pristi volby

Napada mne ten blby vtip za komousu. Bavi se polsky prezident s americkym a pta se jake maji problemy v USA. Odpoved : je to dobre, je jen takovych 40 milionu lidi kteri nevi co delaji. Polsky prezident odpovida: ono je to asi vsude stejne.

V. Braun 21.4.2018 1:56

Málo pravděpodobné?

Osobně bych uvítal vytvoření silnějšího subjektu na podobných základech, jako jsou zmiňované tři strany. Můj hlas je, pravda, započítaný, protože jsem to v posedních volbách hodil Lidovcům z obavy, že STAN se do sněmovny nedostane, ale silnější uskupení by mělo potenciál získat voliče, kterří se třeba obrátili jinam, jak píše pan Payne. Na druhou stranu by možná o některé voliče takový útvar přišel, protože třeba v KDU-ČSL je i dost konzervativní proud, kterému by liberální přístup STAN nebo TOP určitě nevyhovoval.

A hlavně, je tady osobní rovina, tedy konkrétní lidé z vedení těchto stran, kteří by se museli dohodnout. Tam vidím kámen úrazu a proto se mi bohužel nějaké spokování KSU-ČSL, STAN a TOP jeví jako málo pravděpodobné.

P. Dvořák 21.4.2018 2:14

Re: Málo pravděpodobné?

Naopak. Vzhledem k minulosti je zřejmé, že tyto strany by se pro plné koryto klidně spojily.

J. Karlík 21.4.2018 8:09

Re: Málo pravděpodobné?

Hlavně,že Váš hlas je započítaný, představte si ten průšvih, kdyby nebyl.