16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak malé strany likvidují Babiše

Na pozadí diskuse Jana Hamáčka z ČSSD a Miroslavy Němcové z ODS lze vytušit společný zájem na likvidaci Andreje Babiše. Je tragické, když ODS na likvidaci Babiše ve vládě spolupracuje s ČSSD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novotný 2.5.2017 11:15

Specifickou tradicí naší demokracie

byl ten zvyk, že každá nová vláda, s výjimkou vlád úřednických, hned po nástupu rozprášila policejní tým (týmy), vyšetřující vykrádání státní kasy. Nazývali to korektně "reorganizací". Zdá se, že Andrej Babiš jaksi způsobil, že sociální demokraté splnili svou džentlmenskou povinnost vůči opozici pozdě a tak jaksi napůl. A moc si tím u voličů nepomohli. Přece jen: doba je dosti nejistá - a na desítky let dopředu vykradená státní pokladna člověku klidu nepřidá ...

V. Čermák 2.5.2017 11:14

Re: Hlavně zisk!

No on přináší zisk hlavně ČR. A jak říkají křesťané: "Hoden jest dělník svojí mzdy", tak proč by neměl mít zisk i on.

V. Čermák 2.5.2017 11:11

Re: Pane Bartoni,

Je pravda, že den má 24 hodin a měsíc 30 dnů a do voleb zbývá ještě několik měsíců. A taky je pravda, že se ODS vrtí jako káča. Minulý týden byla potichu, asi plánovala povolební koalici s Babišem, ale tento týden změnila strategii, asi nyní počítá, že se domluví s ostatními nýmandy a spustila velký protiBabišovský řev. Navíc nasadila k Moravcovi NĚMCOVOU, ano rovnou tu Blbku. A ta když otevře papulu .... No nevím jestli to ODS prospěje. Ale jak říkáte, den má 24 hodin a kdoví kam se ODS vrtne zítra....

A. Nový 2.5.2017 11:08

Re: Mlha

Co do těch koblih Babiš dává, že mu troubové ty jeho kecy tak žerou? :-)

M. Prokop 2.5.2017 11:08

Re: Mlha

Soudce musí DOKÁZAT (a také chtít dokázat) a má navíc různá administrativní omezení.

Mně stačí VĚDĚT. I vy byste mohl vědět, ale nechcete.

M. Prokop 2.5.2017 11:04

Re: ČSSD si kope hrob

To jste jen něco nepochopil. Já voličům socanů neberu a nechci brát možnost volit hloupě. Pouze to konstatuji, že o někoho, kdo věří na blahobyt ukradený přerozdělením a přidělený úředníkem jemu, nelze čekat rozumné zhodnocení možností.

Zřejmě i od vás.

J. Schwarz 2.5.2017 11:02

Re: Likvidujte, likvidujte :-)

S Babišem jde o stejnou story jako svého času s Čunkem. Ani na jednom, ani na druhém se jeho vstupem do vysoké politiky nic nezměnilo, jen proti nim najednou určité kruhy rozpoutaly pomlouvačnou kampaň. Tato kampaň je mimořádně pokrytecká. Pokud se člověk dopouští trestných činů a je to známo, měly by příslušné orgány "konat" i když dotyčný neaspiruje na posty ve vysoké politice. Jak to, že se najednou propírá Babiš, přičemž zdroje majetku jiných miliardářů a multimilionářů nikoho nezajímají? připadá mi to jako dobrá paralela s kauzou Chodorkovského a Jukosu v Putinovském Rusku - ten se taky stal zločincem v momentě, co začal uvažovat o svém angažmá v politice. Mimochodem, ukažte mi jediného českého politika, jehož majetek opravdu odpovídá jeho přiznaným příjmům.

V. Čermák 2.5.2017 11:01

Re: Likvidujte, likvidujte :-)

No ale on do politiky vlezl a rošlapal politikům jejich svinské bábovičky. Jako chlouba pravice by sice ČR prospíval placením daní v ĆR, ale nyní prospívá ještě mnohem víc.

P. Lenc 2.5.2017 11:00

Re: Asi si pane Bartoni

Tak nevím, četl jsem to dvakrát, ale že bych vkládal autorovi úplně jiné myšlenky do úst,tak na to nemu jaksi přijít." Je tragické...", již úvodní větou to začíná a "úspěšně" to pokračuje celým článkem.Takže buďte tak laskavý a mně bloudovi vysvětlete to "vkládání".

P. Götze 2.5.2017 10:47

Re: ČSSD si kope hrob

No vite, od lidi jako jste vy nelze cekat rozumne chovani. Je uplne jedno, kdo koho voli, ze nekdo voli nekoho jineho neznamena, ze je mene rozumny. jen proste premysli jinak. Rika so tomu demokracie. A k te patri respekt, projevujici se prijetim vysledku voleb. Bohuzel s tim maji problemy uz skoro vsude, protoze, zda se, lidi, jako je vy je cim dal vic.

P. Götze 2.5.2017 10:45

Re: Hlavně zisk!

Pak je vpodstate mezi svyma, neznam vrcholoveho politika, ktery netouzi po zisku.

P. Götze 2.5.2017 10:44

Re: Asi si pane Bartoni

To jen vkladate autorovi do ust uplne jine msylenky, zrejme vase. Musite autora vice cist a rpemyslet nad tim, jak to mysli, ne nad tim, jak chcete, aby to myslel. On je to pak totiz zcela propastny rozdil.

P. Lenc 2.5.2017 10:40

Asi si pane Bartoni

z nás děláte legraci, nebo blbce.ODS je dlouhodobě v opozici vůči Ano a Babišovi a to z důvodů všeobecně známých.Nejnámější, ale ne jediný je EET. Mimochodem, i blbec ví, že tato opozice trvá poněkud déle, než směšné výkřiky Sobotky a spol.Zvláštní je, že vy, takový "znalec" to nevíte a "divíte se" jak se ta ODS chová.Psal jsem to tady minulý týden, ODS se pomalu zvedají preference, tak je nejvyšší čas začít do ní kopat, že?

J. Vlk 2.5.2017 10:16

Likvidujte, likvidujte :-)

Kdyby Babiš nevlezl do politiky kritizovat politické nedouky a podnikatelské podvodníky, nestal se z podvodníka policajtem a mohl být dodnes chloubou pravice jako "tahoun ekonomiky", podvody - nepodvody, zrovna tak jako jeho "pracovití" kolegové Kellner, Vítek, Komárek, Křetínský,Tykač.......... a hřát se na prsou všech porevolučních vlád i menších podvodníků a jejich příznivců - Babišobijců :-) :-) :-)

L. Severa 2.5.2017 10:15

Pane Bartoni,

trochu pokory do diskuse! V úvodu píšete, že "lze" tušit společnou snahu ČSSD a ODS, poté z toho tušení věštíte "tragedii". Faktem je, že den má 24 hodin, ovšem Vy svoje úvahy předkládáte sebevědomě také jako fakta. Nebudu opakovat věcné výhrady k Vašemu článku, které v dostatečné míře projevili diskutující přede mnou, se kterými mohu z velké části souhlasit(pánové Sedlák, Čábelka a jiní), ovšem suverenita s jakou předkládáte svoje názory mne donutila k této poznámce.

R. Tesařík 2.5.2017 9:36

Re: Mlha

měl jste napsat, mám rád Babiše...bylo by to kratší..

J. Karlík 2.5.2017 9:28

Re: Mlha

Milý pane, právě vám asi nemá cenu vysvětlovat, co je to demokracie. Vy přece víte, že je StBak. Jen ti podplaceni soudci to tak nějak nechtějí pochopit. A ti tupci voliči. Mám dojem, že vás vydržuje zamlzena mysl.

F. Navrátil 2.5.2017 9:00

Hlavně zisk!

Babiš není o nic horší ani lepší než Sobotka, Fiala či Kalousek. Je to ale dokonalý oportunista, schopný čehokoliv, co mu přinese zisk. Finanční nebo politický.

M. Prokop 2.5.2017 8:17

Re: ČSSD si kope hrob

Ano, ale od voliče socanů nelze očekávat rozumné chování.

M. Prokop 2.5.2017 8:16

Němcová výslovně upozornila

že jde o její osobní názor. Ne stanovisko ODS.

Odvolat nebo neodvolat Bureše má oboje výhody i nevýhody. Výhoda je, že pokud se ANO a ČSSD ještě více rozhádá, ledacos na sebe prozradí.

A dala by se i připomenout osvědčená britská praktika, ve sporu podporovat slabšího, aby nějaký konkurent příliš "nevyrostl".

J. Karlík 2.5.2017 8:09

Pokud

považujete za demontáž systému tradičních pol. stran náznak o možné změně vol. systému z poměrného- který mj. umožnil i oposmlouvu- na většinový, tak je třeba připustit, že tento systém leckde úspěšně funguje a umožňuje vyhnout se kompromisům při dohadech o koaliční smlouvě. Na druhé straně vítězům svazuje ruce mnohem větší odpovědností.

Z. Čábelka 2.5.2017 8:07

Re: Mlha

Kdo ho vydržuje? :o) Ten, kdo toho Stbáka volil! :o) Nejsem si jist, zda zrovna Vám to má cenu vysvětlovat.

J. Karlík 2.5.2017 7:55

Re: Mlha

Vydržovat kohokoli u moci je nebezpečné, ale o čem to vlastně mluvíte. Kdo vydržuje Babiše? Všichni mluví o demokracii, o ohrožení demokracie a pod. Není to náhodou strašení voličů? Těch nevzdelancu, jimž je třeba vše vysvětlit? Všichni voláte po demokracii, za chvíli jsou volby a vy se bojíte jak dopadnou. Už teď víte co nastane, bude se demontovat demokracie. Je to směšné.

M. Šejna 2.5.2017 7:34

ČSSD si kope hrob

pokles preferencí ČSSD je spojen právě s tím, že socani začali Babišovi okopávat kotníky úplně stejně, jako to dělají TOP09 a ODS. Volič socanů je většinou s výsledky současné vládní koalice spokojen a proto mu náhlá averze vedení ČSSD vůči Babišovi vadí. Takže radši bude v nastávajících vobách volit ANO, aby aspoň nějak zajistil pokračování současné vlády, i kdyby to mělo být bez socanů.

P. Maleček 2.5.2017 7:29

Mocichtivost je to, co Sobotku žene do záhuby.

Plná pravda v tom, že Sobotka v Babišovi, byť musel moc dobře vědět co je zač, viděl snadné a konkurenci nebudující vládnutí. Čímž hrubě podcenil jeho dravčí pudy mistrně maskované ublíženeckým fňukáním, že ti letití korupčníci (díky nimž se za rozkrádání státu dobral svého byznysgigantu) ho mezi sebe nechtějí.

No a díky geniálně zvolenému symbolu - koblize, tak podobné tomu co má většina voličstva v hlavě, zvlášť té s rudou náplní, Babiš moc strhl na svou, jasně protidemokratickou stranu.

Což vyhovuje i nemalé části jako Babiš, tj. zlodějsky totalitně myslících a konajících socanů. A to Sobotkovi zlomí vaz.

T. Kohout 2.5.2017 7:18

Re: Mlha

Nevěř nikomu v světě širém. Také staré známé.

T. Kohout 2.5.2017 7:16

přítel - nepřítel

Nepřítel mého nepřítele může být můj ad hoc přítel. Staré známé.

V. Batala 2.5.2017 7:08

Re: Autor už definitivně zešílel

Přesně, souhlasím s Vámi pane Sedláku! Pan Bartoň, místo aby toho šmejda jednoznačně odsoudil, pořád kritizuje ostatní, co dělají blbě! Nezastávám se jich, možná má i částečně pravdu, ale teď je jednoznačně největším nepřítelem společnosti Babiš a je potřeba ho odstavit! I když si to třetina místních tupců neuvědomuje! On patří spíš za mříže, než do politiky!

D. Polanský 2.5.2017 6:58

Hamáček a Němcová

dva moralisté, kteří ví, kdy mlčet a kdy mluvit.

S. Sedlák 2.5.2017 2:47

Autor už definitivně zešílel

Pokud ODS nedá otevřeně najevo svůj absolutní odpor k Babišovi, tak ztratí důvěryhodost pro ty, kteří ji ještě volili.

Hlasovat v této době pro nedůvěru vládě je totální nesmysl. To by bylo dát do rukou Zemanovi spoušť k bombě. Jak to dopadlo posledně?

Velká strana Ano je velká jen lží svého majitele. Slováci se také museli spojit proti Mečiarovi, aby ho dostali z kola ven. Se šmejdy se musí bojovat, ne se s nimi paktovat. Profesor Fiala,, Bělobrádek jsou příliš slušní na to, aby stbáckému ksi..lu odolali.