6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak jsem se styděl

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cato 26.5.2008 9:49

Souhlasím s článkem

Za Mnichova nám bylo podobně, když se na nás naši nejvěrnější spojenci Francie a Anglie vybodly a nechali nás Němcům, kteří věnovali naši Podkarpatskou Ukrajinu Stalinovi.

V těžkých chvílích naší historie byli Srbové jedni z mála našich věrných spojenců i když šlo o pomoc emigraci obyčejných lidí za okupace nebo za Sovětů.

Když se v USA chtěly odtrhnout jižní státy (a to byly státy a ne provincie), poslala na ně federální vláda armádu a byla z toho občanská válka. Teď si USA chtějí hrát na demokraty na srbský účet.

I já se za toto, z mého pohledu věrolomné a pokrytecké, rozhodnutí Topolánkovy vlády velice stydím.

Zeměžluč. 26.5.2008 11:08

Re: Souhlasím s článkem

Stalinovi věnoval Zakarpatskou Ukrajinu Beneš vy ignorante! Ačkoliv na to neměl nejmenší, právo něco takového by musel odsouhlasit parlament.! Než něco někam napíšete napřed si někde něco přečtěte!

brok 26.5.2008 9:40

Švýcarsko má velmi užitečný paragraf

v zákonu o státním občanství. Říká se v něm (ke vzteku všech korektníků) že cozinci, který získá švýcarské občanství může být toto občanství bez udání důvodů odebráno do třetí generace. Něco podobného mají pravděpodobně i v USA, když vypověděli skupinu Kambodžanů třetí generace pro výtržnictví. Podobný zákon by měla rovněž přijmout EU (případně členským státům doporučit) a měla by ho doporučit i Srbsku. Potom by byli kosovští Albánci snadno vypověditelní. Albánci přišli do Kosova za Hodžovy diktatury žádat o politický asyl. Dostali ho. Nyní, po letech, chtějí vyhnat majitele domu a zabavit socialisticky jeho majetek. Stydím se za svou vládu, že uznala samostatnost Kosova. Je to zločin.

Sun tzu 26.5.2008 9:52

Švýcarsko

Naprostý souhlas. Švýcarsko je stát, který obdivuju. I když v závlavě dnešní mezinárodní šílenosti také bohužel povolují (vstup do IMF, prodej zásob zlata, sdílení bankovního tajemství aj.), tak platí, že jednoký je mezi slepými králem. Je to stát, který založen na pevných a jasných prioritách. Umí dlouhodobě akumulovat a rozmnožovat bohatství nejen svých občanů a rezidentů, ale i mezinárodních investorů. Důsledně a nekompromisně si hájí svoje zájmy, drží si svých priorit - snaží se lákat do země movité a solventní subjekty a maximálně stěžovat vstup a pobyt problémovým elementům (Komise OSN pro lidská práva složená z demokratických zemí typu Lybie si může řvát jak chce). Švýcaři jsou pragmatičtí, konzervativní a chytří. Nepouští se do šílených operací typu "šíření demokracie na Blízkém východě", různé mise v Africe apod. Kéž by si naše země maximálně brala příklad ze zemí jako je Švýcarsko.

AndyO 26.5.2008 9:55

Re: Švýcarsko má velmi užitečný paragraf

ano, to je správný názor a dva miliony Albánců( podle mítních samí mafiáni) se v Evropě pěkně rozmístili:)))

Tady je to dneska jeden Benešohitler vedle druhýho:-/

vita 26.5.2008 10:21

Benešohitler?

Že by přicházelo další odkopání, jako nedávno to Maratovo?

AndyO 26.5.2008 10:29

Re: Benešohitler?

to víte, mně to politiky řízené stěhování národů nevoní, ať ho dělá kdo chce. Jinak nic zajímavého nečekejte, odsun je pro mne uzavřená záležitost. To mi ale nebrání vidět, že Beneš chtěl vypakovat Němce ze Sudet za každou cenu a ne kvůli Hitlerovi, to byla vítaná záminka.

vita 26.5.2008 11:36

Re: Re: Benešohitler?

Zajímavé - a já měl dojem, že Němci v Sudetech neměli problémy - dokud nezačali řvát Heim ins Reich. I potom měli možnosti, o jakých se jiné národnostní menšině v Evropě (třeba Slovákům v Magyarországhu, o Lužičanech ani nemluvě) ani nezdálo, měli vlastní státem placené školství včetně univerzit a byli občany demokratického státu.

Halt chtěli být nadlidmi - a jejich heslovité přání bylo splněno. Jo, že to mysleli jinak... Že chtěli, aby ta nacistická a diktátorská Říše přišla za nima... Hlavně, že byli nadlidma, übermenšové - byť i jako nadlidi se z občanů stali otroky. Dobrovolně.

Vyhánění Čechů ze "Sudet" vonělo?

AndyO 26.5.2008 12:22

Re: Re: Re: Benešohitler?

nesnažte se z debaty udělat primitivní nástěnku.

vita 26.5.2008 14:55

Re: Re: Re: Re: Benešohitler?

To je paráda, jak vy dokážete vždycky uhnout od reality - a ještě nakopnout protidiskutéra.

To snad musíte vy ženský někde študovat, to jinak není možný...

El Suizo 26.5.2008 15:18

Re: Švýcarsko má velmi užitečný paragraf

> ...cizinci, který získá švýcarské občanství může být toto občanství bez udání důvodů odebráno do třetí generace

To neni pravda, svycarske statni obcanstvi nemuze byt odebrane nikomu! Neni legalni rozdil mezi naturalizovanym a 'domorodym' obcanem - relevantni je puze, jestli clovek obcan je anebo neni.

baci 26.5.2008 9:40

divocí Slované

někde v mysli se vynořil citát WCH o tom ,že "Srbové

jsou Prušáci Balkánu"

Zamyslel se někdo na tim,že vznik tohoto státu byl,co se týče smluv, velmi podobný ,že Wilsona tehdy nepodporovali Francouzi,kteří chápali K.u.K.monarchii jako nárazníkové pásmo proti"divokým Slovanům"

darny 26.5.2008 9:33

Nemám rád Klause pro jeho samolibost,

ale tím prohlášením zabodoval, tedy pokud to myslí upřímně.

Jen doufám, že Topolánek a jeho grupa budou také tak vstřícní, ař budou chtít vlastní republiku Osetinci, Baskové a Irové. Tedy Irové ji mají, jen ji sloučit dohromady.

Realista 26.5.2008 9:30

Jsem zvědav jak by řešily podobný problém s muslimskou menšinou Německo a Francie.

Mají tam 5 milionů muslimů a více v každé zemi. Jednou se jim může stát, že budou také chtít vlastní autonomii na území, které jim nikdy nepatřilo a kam emigrovali. My už svou zkušenost s nenásilným řešením Sudet máme z Mnichova. Jak to dopadlo všichni víme.

Ovšem já bych nenásilné řešení navrhl v Kosovu tak, že když chtějí vlastní autonomii, proč ne, ale budou platit za pronájem za území, které jim nepatří pravidelně každý rok Srbsku. V případě nesplácení, by byla autonomie zrušena mezinárodně. A pokud jim to sníží životní úroveň, přejdou je choutky být samostaní. Rychle by to přehodnotili. ;-)

Byl by to lék i pro Basky ve Španělsku. ;-) Zatraceně by si všichni rozmysleli se trhat ze společného státu pomocí nacionalistických nálad.

Květoslav 26.5.2008 9:35

Re: Jsem zvědav jak by řešily podobný problém s muslimskou menšinou Německo a Francie.

Proč by měli platit Srbsku? Ono to území patří někomu, kdo tam nežije?

Tomáš Holek 26.5.2008 9:41

Re: Re: Jsem zvědav jak by řešily podobný problém s muslimskou menšinou Německo a Francie.

Asi proto, že Kosovo je součástí Srbska.

Květoslav 26.5.2008 10:35

Re: Re: Re: Jsem zvědav jak by řešily podobný problém s muslimskou menšinou Německo a Francie.

A Srbsko patří komu? Je-li to občanský stát, pak VŠEM svým obyvatelům stejným dílem. Tedy žádný nájem jen jednomu etniku. A pokud Evropa uznává právo národa na sebeurčení včetně práva na samostatnost - pak se část obyvatel státu může s územím, na kterém žije, odtrhnout.

Pája45 26.5.2008 11:31

Re: Re: Re: Re: Jsem zvědav jak by řešily podobný problém s muslimskou menšinou Německo a Francie.

Koukám "květoslave", že ty souhlasíš s Mnichovskou dohodou, tenkrát se také Evropa rozhodla dala naše území Německu. Co nám o tom povíš?

vita 26.5.2008 11:44

Re: Re: Re: Re: Jsem zvědav jak by řešily podobný problém s muslimskou menšinou Německo a Francie.

Jistě - Srbsko je občanský stát, ve kterém volně vedle sebe žijí různé národy. Srbsko (a Makedonie ta ovšem neměl možnost) je jediný z postjugoslávských států, kde neproběhla etnická čistka, kde žijí Srbové, Maďaři, Albánci, Romové, Židé a další - a žijí vedle sebe a společně v míru.

Dokonce v době, kdy NATO zločinně (pardon - humanitárně a v zájmu Albánců) bombardovalo Bělehrad, bombardovalo CIVILNÍ cíle v Bělehradu - žila tam komunita Albánců. Nikdo je nevyháněl a neničil jim mešity. Ani v době, kdy údajně kvůli nim byli zabíjeni civilní obyvetelé zbytkové Jugoslávie...

Jsem zvědav, co si myslíte o právu na sebeurčení Abcházců, Osetinců nebo Zadněstranů.

Realista 26.5.2008 9:48

Takže chcete také říci, že by muslimové, kteří se přistěhovali do Německa a Francie

by měli mít nárok na své území, když tam teď žijí, pokud budou jednou chtít vlastní autonomii? Máte zajímavé názory. Víte jak by to dopadlo? Obě země by je šupem vystěhovali do země svého původu. Tak by si totiž mohl dělat územní nároky vyhlášením vlastní autonomie kde kdo kdekoli.Rv

Květoslav 26.5.2008 10:35

Re: Takže chcete také říci, že by muslimové, kteří se přistěhovali do Německa a Francie

Taky to dělá.

Pája45 26.5.2008 11:35

Re: Takže chcete také říci, že by muslimové, kteří se přistěhovali do Německa a Francie

A jse si opravdu jist, "realisto", že se dá za několik let z Francie a Německa vystěhovat 5 - 10 mil. /oni mají rychlejší populační růst/ muslimů? Co by tomu asi řekla EU (OBSE, OSN, muslimské státy atp.) ?

darny 26.5.2008 9:39

Re: Jsem zvědav jak by řešily podobný problém s muslimskou menšinou Německo a Francie.

Mám pocit, že by pronájem utáhli vcelku hravě. Dealování heroinu, prodej lidských orgánu je prima kšeft a Ami jim za Bondsteel taky jistě zaplatí. Jistě také víte, že tam jsou uhelné doly, že se tam těží bauxit atd. Proto dnes Hasim Thaci není již mezinárodním teroristou a proto se s ním Madlenka Olbrajtová ocicmávala. Ami potřebují nerostné suroviny a tady jsou zdroje. Proto je Ami uznali, no a my také, jelikož Topol je rektální horolezec a Amíky tady chce stůj co stůj.

jezevec 26.5.2008 14:34

Re: Jsem zvědav jak by řešily podobný problém s muslimskou menšinou Německo a Francie.

tak tak. říká se tomu "populační anexe" a dneska je to ukrutně politically correct. neboli když je púvodní obyvatelstvo vymístěno vagínami přistěhovalců a stane se menšinou - demokraticky pozbyde i lidských a volebních práv. zatím to tak děláme.

Miloš Zfrantišku 26.5.2008 9:21

Srbsko rozpoutalo

války na Balkáně. Toto je účet. Klausovi argumenty jsou zcela mimózní.

Tomáš Holek 26.5.2008 9:27

Re: Srbsko rozpoutalo

Miloši, vem si prášky a rychle zpět do klecového lůžka.

medvěd 26.5.2008 9:53

Re: Srbsko rozpoutalo - a západ nehnul prstem !!! a reagoval po letech pozdě a zcela chybně

Miloši, máte pravdu v tom, že Srbsko rozpoutalo války na Balkáně, protože se Jugoslávští komunisté chtěli vzdát své moci . Ano začali válku s Chorvatskem a Bosnou a po zásluze je posléze prohráli. V té době však západ neudělal vůbec nic  proto aby Srbsko zastavil , jen čekal a čekal . pak když po Deytonstém jednání pod patronací USA došlok mírové dohodě a mělů být klid, zincenovali albánci na Kosovu nové nepokoje  a jakoby exodus albánců z Kosova ,což bylo perfektní divadlo ( jak to následně přiznaly iUSA)  ,zahájily  USA  protiprávní a zločinn bombardování Jugoslávie  dosáhly tím pouze toho že zbytel Srbú z většiny  uzemí Kosova uprchl do Srbska  . A na Kosovu se ujala vláda albánská  muslimská drogová mafie.

Závěr. když měl  zasáhnout a včas Srbsko zastavit  protože napadlo jiné státy, Sloveniji  Chorvatsko a Bosnu,   západ neudělal nic.  Když poté Srbsko chtělo uchovat   celistvost území své vlastní země ( Kosovoa Metohia  jsou součástí Srbska tak jako u nás  Morava  a Slezsko patří do ČR )   USA  Srbsko nesmyslně  bombardovaly  a přispěly tak k etnickému vyčištění Kosova od Srbů a následně zcela protiprávně uznali jeho samostatnost , k čemuž se nyní Česká vláda haněbně připojila a zradila tak své historické spojence Srbsko a  odsouhlasila  tak druhý Mnichov.  Evropa svůj chybný krok to časem odskáče  až bude Kosovo živit a výměnou za to se jí dostane ještě širšího působení kosovsko-albánské drogové mafie a obchodníkus bílým masem po celém území EU .  A my Češi kteří máme historickou paměť se můžeme  spolu s presidentem Klausem jen hluboce stydět  za hanebné jednání naší vlády  která  ve snaze  zavděčit se  za každou  USA a EU  ,toto svinstvo provedla .     

Pája45 26.5.2008 11:41

Re: Re: Srbsko rozpoutalo - a západ nehnul prstem !!! a reagoval po letech pozdě a zcela chybně

Celkem to jde "medvěde" až na to matení pojmů. Kdo to jsou jugoslávští komunisté? Píšeš, že válku začali  srbove na čele s jugoslávskými komunisty. Tomu nerozumím, vysvětli to?

Miloš Zfrantišku 26.5.2008 11:54

Re: Re: Srbsko rozpoutalo - a západ nehnul prstem !!! a reagoval po letech pozdě a zcela chybně

Z vašim pohledem by se dalo i souhlasit. Že NATO sklamalo je evidentní. Na druhou stranu, když začnete válčit tak jsou následky těžko odhadnutelné a pokud vím, tak měl Miloševič širokou podporu Srbů.

Ava 26.5.2008 9:18

Falešná argumentace

Je mi líto, že jindy tak racionální prezident zde zdůvodňuje svůj postoj zcela nelogicky. To, že jsme uznali problematické Kosovo s albánským obyvatelstvem jako samostatný stát, neznamená, že bychom neměli mít rádi bratry Srby.