29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 15.12.2006 13:01

Zas jeden "odborník" na kterého moudrosti nezbylo (ani za máček) a ze závisti až zvrací.Re: Re: Re: " Odborník na všechno- hovádko Ráth"

Tak si aspoň přisvojuje slavné jméno svého hrdiny.:-/;-((Y)

Kornel 15.12.2006 7:55

Neznalost matematiky

Že Rath plácá nesmysly, to je zřejmé; ovšem jeho neznalost matematiky až kritizuje někdo, kdo je sám matematiky znalý. Z tvrzení, že něco neroste přímo úměrně, nelze vyvodit závěr, že to roste nepřímo úměrně. Tento logický úsudek je chybný, neboť zcela pomíjí možnost růstu neúměrného.

Mard 15.12.2006 10:45

Re: Neznalost matematiky

To míníte asi tak, že v ČR stoupá blahobyt většiny občanů neúměrně více než roste HDP?!? Příma úměra jde vyjádřit vzorcem y = k *x +q. Pochybuji že by Rath měl na mysli nějaké exponenciální či logaritmické závislosti, z toho pak opravdu vyplývá, že měl s nejvyšší pravděpodobností na mysli úměru vyjádřitelnou vztahem y = k/x +q , tedy nepřímou úměru.

Lukáš 15.12.2006 11:58

Re: Re: Neznalost matematiky

To bych se tedy divil, kdyby Dr. Rath uvazoval takto. Spis bych rekl, ze tim, ze uroven neroste primo umerne makroekonomice chtel nazancit, ze relativni rust zivotni urvne nerovna se relativnimu rustu makroekonomiky. Tedy napriklad ze ten rust zivotni urovne je mensi - nikoli nutne negativni. Myslim, ze v tomto bode si tedy autor skutecne nabehl a udelal matematickeho amatera ze sebe spis nez z Dr. Ratha. Skoda, ubira to na presvedcivosti celeho clanku, podle vzoru "kdyz vidim, ze se vrta do neceho, cemu nerozumi, jak mam poznat, ze to nedela i jinde..."

Jan Roupec 15.12.2006 13:40

Re: Re: Neznalost matematiky

Co měl pan Rath na mysli, to netuším, článek jsem nečetl a nijak mě to nemrzí. Ale y=k/x+q je podle Vás nepřímá úměra? To jsme to dopracovali.

gebosch 15.12.2006 3:33

Kde zakotví?

Nechci býti prorokem, ale jsem přesvědčen, že p. dr. Rath se nakonec po hostování v ODS, po nynější mezihře v ČSSD a možná další u "zelených" stejně nakonec skončí v lůně své KSČM.

Myslím si totiž, že ani "socani", přesto, že jim nyní vládne p. Paroubek {a jak je obecně známo tvrdou rukou - viz nynější zastrašování možných oponentů jeho "politiky" - kauza p. Melčáka} hloupí nejsou a  nenávistný způsob existence p. dr. Ratha jim úplně zcela nevyhovuje. Pan doktor i přes image, které si snaží vybudovat, působí ve většině případů komicky!

Pravda, nyní mne napadá, že jeho další mezihra nemusí být nutně v politické straně, ale třeba v nějaké satirické show, třeba s paní Bubílkovou, "S politiky...". Ale ten konec u "komoušů" je tutovka! Že?    

Thyronx 15.12.2006 3:58

Re: Kde zakotví?

Rath nakonec mozna v KSC zakotvi a nebo se treba jednou opravdu levice spoji v jednu stranu. KSC vymira vekem, CSSD vymira diky Paroubkove aktivite. Jedno mne u srdce hreje: CSSD ani KSC si k vladnuti asi dlouho ani necuchne. Paroubek silne poskodil celou socialni demokracii.

tatina 15.12.2006 8:01

Re: Kde zakotví?

To,jestli s.Rath skončí v náručí komunistů,to nevím tak jistě.Vím jen to,že skončí znovu na ministerském křesle,pokud pan Topolánek nedostane důvěru,a jak se to vše vyvíjí,tak asi ne.O to to bude mnohem horší,než nějaký jeho přechod ke komunistům,protože bude mít opět přímý vliv na zdravotníctví,které svou "aktivitou" už jednou přivedl na pokraj propasti.Pak bude záležet na lidovcích,jak dlouho mu umožní sedět v křesle ministra.Už nyní se bojím,že to nebde jen na pár měsíců.

JH 15.12.2006 9:19

Re: Re: Kde zakotví?

No propast jsem neviděl, ale Dr. Rath klepl přez nenažrané prsty soukromých kolegů,kteří vydělávají 300-400000 Kč měsíčně zatím co já tak s nouzí 40 tisíc. Mimo to ponechal povolání lékaře oddělené od "lékaře" zloděje-podnikatele! Budiž mu za to vzdána čest!

uctelas 15.12.2006 9:23

Re: Re: Re: Kde zakotví?

ano budiž mu vzdána čest,ale i memorian

čtenář 15.12.2006 9:47

Re: Re: Re: Kde zakotví?

Hmm, naznačujete, že jste lékař. 300 - 400.000 měsíčně. Hmm. A kterýpak to z Vašich kolegů tolik vydělává ?? Že by ti se soukromou praxí, nebo snad ti ze "státního", "příspěvkového" se simultánní soukromou praxí ?? A ke kterým osobně patří pan doktor Rath ??

Tak si soudruzi udělejte pořádek v těch vašich odborech !

MUDr. Rath 15.12.2006 10:07

Re: Re: Re: Kde zakotví?

Sám mám prsty nenažranější... Ale ten termín "lékař" zloděj-podnikatel - to jste vymyslel hezky!Vy byste asi mohl být hlásnou troubou třídního boje mezi lékaři a lékaři zloději-podnikateli

Gandalf 15.12.2006 12:34

Re: Re: Re: Kde zakotví?

K tomuhle komentari se neda dodat nic jineho, nez zvolani "Boze, to je vul".

nosál 15.12.2006 15:58

Re: Re: Re: Kde zakotví?

Hele JH , nebyl byste tak laskav,a nedal adresu kde ordinujete? To abychom se takovému pa- bl- bo- vi raději všichni vyhnuli. jestli jste tak šikovnej jako vzdělanej, to je nebezpečné vám padnout do rukou.

Jenda 15.12.2006 16:45

Re: Re: Re: Kde zakotví?

Ze by si nekdo pletl plat a prijmy ordinace? Prijmy ze kterych je potreba zaplatit najem mistnosti, vodu, elektriku, teplo, spotrebni material, splatky uveru na zarizeni a pristroje, plat sestry, ...