26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak Bohuslav nad nezaměstnaností zvítězí...

Žijeme to ve zvláštním období. Opustili jsme socialistickou cestu do Severní Koreje, abychom se po maličkém ohlédnutí po svobodné společnosti zcela nepochybně vrátili zpět na téměř původní místo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vass 20.2.2013 9:24

Dotace

Je to jak ve filmu Stín vlka. Děj filmu se dostane do bodu, kdy Eskymáci zabijí policistu a jiný to přiletí vyšetřit. Moc se s tím nepáře a poví Eskymákům, že nevydají-li vraha, sebere jim pušky. No Eskymáci, kteří tam žili kdoví kolik století bez pušek, se na nich stali tak závisllí, že najednou to bez nich nejde a oni by pomřeli hlady...

Stát dá lidem dotace, nebo dávky, za tři roky se ví, že dostávat je, je právo (!) a za pět let se již bez nich nedá přežít. Zruší-li se, lid se cítí okraden,

Čili, daňme, dotujme, přerozdělujme! Snížíme tím brzy schopnost lidí přežít. (Ona už se vlastně dost snížila)

T. Kočí 20.2.2013 9:45

Re: Dotace

Souhlas s vámi i s článkem. Všimněte si, kdo všechno a na co má "nárok".Tito pitomci tam ty komouše se Sobotkou v čele nakonec dostanou.Kavan jako kůň Zemana vystoupí z NATO a kruh se uzavře.

P. Vass 20.2.2013 10:20

Re: Dotace

Nejhorší je, že současná vláda je jen o velmi málo lepší, než to, co nás po volbách čeká. :o((

R. Langer 20.2.2013 11:38

Re: Dotace

Jo, je to pouze o něco pomalejší verze téhož... :-(

K. Frauknecht 20.2.2013 8:31

Díky, krása!!

Jen houšť, třeba je ještě čas otevřít oko (aspoň jedno!!).

P. Lenc 20.2.2013 8:59

Re: Díky, krása!!

Ano, krásný článek, ale spoustě lidí by jste musel , aby měli aspoň jedno oko otevřené, přilepit víčko leukoplastí.

T. Petřek 20.2.2013 15:03

Re: Díky, krása!!

Obávám se, že u někoho by nepomohl ani "stovka" hřebík. :-)))

J. Blažek 20.2.2013 8:08

Hrůza a děs!

Ten článek je nejhnusnější snůškou demagogie, asociálnosti a lží. FUJ!

J. Schwarz 20.2.2013 8:37

Re: Hrůza a děs!

jedno nechápu soudruhu Blažku! Proč vy a vám podobní neprosadí, aby se stát staral o co má / vnitřní a vnější bezpečnost, zahraniční vztahy, právo / na což by vybíral formou daní přiměřeně malý obolus. Pak by všem / i vám a vašim přátelům / zůstaly skutečné "zdroje" na uskutečnění vašich utopií. Hlásáte přece,  že všichni jsou zhruba stejně schopní a jejich "přínos pro společnost" se mnoho neliší - což vyjadřujete v požadavku sblížení odměn a majetků - a majetková a příjmová nerovnost je dána "sociální nespravedlností" a "znevýhodněním". Pak tedy dejte těmto lidem šanci a všechny individualisty porazíte - ekonomicky, ve férové soutěži. Budete totiž výkonnější a efektivnější. A na ty, kteří vaši cestu nepreferují, se můžete vykašlat, nepotřebujete je přece! A můžete s nima směňovat jen podle principu vzájemných výhod, bez jakési "solidarity" kterou po vás nikdo nežádá ani ji od vás nečeká. Tak jen do toho - ať se ukáže,  jaký lidský "materiál" tvoří  řady vašich příznivců! Pokud totiž nedokážete nechat napokoji  ty, co vám o váš socialismus nestojí, pak jste jen obyčejný násilník a gauner, ať se zaklínáte jakkoli ušlechtile znějícími floskulemi. Pokud vám někdo mimo řady vašich příznivců nabídne něco, co dle vás není výhodné, neberte to. Když jste jako socialista ochoten bez předběžných podmínek kdykoli "jednat" s Kimem, Asadem, Saddámem Hussainem a třeba i s teroristy - proč nejste stejně vstřícný k lidem, kteří vám o socialismus a solidaritu nestojí a chtějí jen žít po svém a za svoje?

J. Slanina 20.2.2013 8:46

Re: Hrůza a děs!

Právě jste, pane Schwarzi, úplně zbytečně ztratil cca 5 minut Vašeho drahocenného času. "Vysvětlovat" cokoliv tomuto rudému živočichovi je naprosto nerentabilní činnost, která se nedá zařadit ani do charity.

J. Hejna 20.2.2013 9:36

Re: Hrůza a děs!

Úplně zbytečné to nebylo - neexistuje jenom rudý živočich.

M. Trhlík 20.2.2013 15:07

Re: Hrůza a děs!

Pane Slanino, ale tady se nic jiného neděje, než se něco vysvětluje, blbým a ještě blbějším.Jenže tím, že jim to vysvětluji titíž blbí a blbější, jsme tam, kde jsme. A je naprosto jedno jestli mluvíte o rudém živočichovi.Vy rudý živočich sice nejste, podle názorů a jak jste ovlivnil ty nerudé, aby to bylo lepší?

P. Lenc 20.2.2013 9:02

Re: Hrůza a děs!

Bu,bu, bu Blažek, zalez soudruhu do rudého koutku, ať tě nedožene strašidlo kapitalismu.

T. Blecha 20.2.2013 9:27

Re: Hrůza a děs!

Nejste náhodou příbuzný toho Blažka z Frenštátu? Toho co vyhodil do vzduchu barák a zabil 5 lidí? Nestýská se vám taky po zlatých časech socialismu?

"Exekutor je nula. která bez ďáblova režimu nic neznamená. Odstraňme popřevratový režim a budem zase žít v pohodě jako za zlatých časů socialismu."

E. Heusinger 20.2.2013 9:37

Re: Hrůza a děs!

To je bratr toho zavražděnýho. Tak to bude taky pěknej lump.

Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války.

T. Blecha 20.2.2013 9:52

Re: Hrůza a děs!

Opět vám rudá mlha brání v porozumění toho co čtete?

E. Heusinger 20.2.2013 10:35

Hlupáčku,

to byla reakce na toto:

"Nejste náhodou příbuzný toho Blažka z Frenštátu? Toho co vyhodil do vzduchu barák a zabil 5 lidí? Nestýská se vám taky po zlatých časech socialismu? "

Už kapírujete?

T. Blecha 20.2.2013 10:52

Re: Hlupáčku,

Hrušky a Jablka pane Heusinger.

E. Heusinger 20.2.2013 11:13

Re: Hlupáčku,

Takže nepochopil.

P. Urban 20.2.2013 7:35

Asi budeme muset udělat to, co neudělali komunisti

a vyměnit nejen ty nahoře, ale i lid.

Anebo si uvědomit, že principy a ideály jsou jedna věc, realita druhá. "Normální společnost", o které autor sní, bývá v dějinách vyjímečná a tahle země ji nezažila nikdy. Vždy tu existoval silný kolektivistický prvek. Takže ani obhájci liberálních svobod nemají s takovouto společností žádnou zkušenost.

O to lépe se o tom bájí. Je to přece tak jasné a jednoduché. To byl ovšem i komunismus, dokud se medostal k moci. To byla i demokracie na začátku roku 1990.

M. Stuchlik 20.2.2013 7:55

Re: Asi budeme muset udělat to, co neudělali komunisti

Je to složitější. Ti navrchu jsou pěkně kolektivističtí, liberalismus hlásají směrem dolů, aby se jim to stádo rvalo mezi sebou a lehce ovládalo.

V. Ondys 20.2.2013 8:55

:))))))))))))))))))))) Nedokonalí lidé dělají jen to, co je pro ně výhodné

a uměli si samostatně poradit i za nejhorších přírodních i společenských katastrof, možná by stačilo nastavit systém tak, aby se vrcholem společenského snažení stal samostatný, schopný, pracovitý a poctivý plátce daní, na kterém fakticky stojí prosperující stát.

V. Ondys 20.2.2013 8:56

:))))))))))))))))))))) Nedokonalí lidé dělají jen to, co je pro ně výhodné

a uměli si samostatně poradit i za nejhorších přírodních i společenských katastrof, možná by stačilo nastavit systém tak, aby se vrcholem společenského snažení stal samostatný, schopný, pracovitý a poctivý plátce daní, na kterém fakticky stojí prosperující stát.

J. Štrobl 20.2.2013 7:26

Konečně to někdo správně pojmenoval.

Jestliže chceme něco změnit, musíme nazývat věci pravými jmény. Lžím o pravicové ODS a demokratické ČSSD už opravdu může věřit jen nesvéprávný idiot.

I. Schlägel 20.2.2013 7:35

Re: Konečně to někdo správně pojmenoval.

Problém je v tom, že desítky let trvající převýchova národa v duchu nejlepších leninských tradic vygenerovala nesvéprávných idiotů více, než je zdrávo. A autor pláče na nesprávném hrobě. Nic nám nebylo vnuceno. Co bylo momentálně po revoluci v národě k mání, to se jako nová elita národa uchytilo a do dnes pohodlně vegetuje. Pravidla evoluce nepřečůráte, autore. I komunistům už to docvaklo. Současným i minulým.

J. Blažek 20.2.2013 8:11

Re: Konečně to někdo správně pojmenoval.

Mě by například zajímalo, čím se živíte

I. Schlägel 20.2.2013 8:24

Re: Konečně to někdo správně pojmenoval.

Proč?

J. Slanina 20.2.2013 8:51

Re: Konečně to někdo správně pojmenoval.

Zbytečná otázka, pane Schlägele. Toto rudé monstrum se takto ptát musí, už jenom z principu, aby měl přehled o tom, koho a hlavně o co může potenciálně okrást.

I. Schlägel 20.2.2013 10:06

Re: Konečně to někdo správně pojmenoval.

I odpad společnosti je dobré občas pozorovat a zkoumat z vědeckých důvodů :-)

J. Slanina 20.2.2013 11:18

Re: Konečně to někdo správně pojmenoval.

Co se mne týká, já jsem fanda recyklace odpadu.